167: אלטרנטיב - על בניית חברת חומרה. אורח: עומר כילף
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
קצת על הפרק:
איך אפשר לרוץ מהר כשתהליך ייצור לוקח למעלה משנה? איך נראית אסטרגיית מכירות כשהלקוחות הם אנטרפרייז? ומה המשמעויות הכלכליות של הקמת חברה שמבוססת על מוצר פיזי?
כמעט בכל הפרקים שלנו פה בפודקאסט, שיתפנו מהניסיון שלנו כחברת SaaS. גם בשאר הפרקים של סדרת אלטרנטיב, כל החברות שדיברנו איתן היו חברות תוכנה – ולכן הרבה מהנקודות במסע היו דומות, והאתגרים שנתקלנו בהם היו באותם עולמות.
כשמקימים חברת חומרה, האתגרים והנקודות שבדרך נראות אחרת לגמרי – החל מסכומי הכסף שתהליך הייצור דורש, דרך מעגל הייצור של כל מוצר – שלעיתים כולל רכיבים שמגיעים מעשרות ספקים שונים – ועד לאסטרטגיית המכירות. כשמדובר בתעשיית הרכב, הזמנים מתארכים אפילו עוד יותר – ורשימת הלקוחות הפוטנציאלים מצטצמם.
בתוך כל זה, אינווויז – שמייצרת חיישני לידאר למכוניות אוטונומיות – הצליחה לייצר הרבה מאוד מהירות, למרות שהשוק שבו היא פועלת מאוד איטי. השבוע בסדרת אלטרנטיב דריה ורטהיים דיברה עם עומר כילף, מנכ״ל ומייסד-שותף באינוויז, על איך הם הצליחו להגיע ל450 עובדים, לגייס 630 מיליון דולר ולצאת להנפקת spac תוך 6 שנים, למרות שמדובר במוצר עם דיזיין סייקל של שנה ובשוק שתהליך מכירה בו לוקח לפחות שנתיים.
שתפו את הפודקאסט:
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
46 דק'
09/2023
225: על עבודה משותפת בין ההנהלה לבורד (רועי מן ואבי אייל)
אנחנו מדברים על עבודה משותפת של ההנהלה עם הבורד, מה המשמעות של בורד עבורנו ואיך התקשורת מולם נראית בפועל.
פודקאסט
44 דק'
09/2023
224: צעדים ראשונים 09 - פרקטיקות וטעויות נפוצות בדרך לפרודקט מרקט פיט (נועה גנות, Infinify)
אנחנו מדברים על מה זה פרודקט מרקט פיט, פרקטיקות שאפשר ליישם בהגעה אליו, ומאיזה טעויות כדאי להימנע בדרך.
פודקאסט
45 דק'
09/2023
223: איך בונים חברה שנשארת מצליחה לאורך 30 שנה (גיל שויד, צ׳ק פוינט)
אנחנו מדברים עם גיל שויד, מייסד-שותף ומנכ״ל צ׳ק פוינט, על ההחלטות והמודלים שהם יישמו לאורך הדרך שאפשרו להם להיות יציבים לאורך 30 שנה, ולצלוח לא מעט משברים לאורך הדרך.
פודקאסט
34 דק'
08/2023
221: איך AI יכול לייצר יתרון תחרותי לסטארטאפים בתחילת הדרך
אנחנו מדברים על איך סטארטאפים בתחילת הדרך יכולים להשתמש ב-AI כדי לרוץ מהר יותר ולייצר לעצמם יתרון תחרותי, גם מול חברות גדולות בהרבה
וידאו
56 דק'
07/2023
איך מפחיתים סיכון בגיוס כסף ממשקיעים
בלוג
4 דק'
09/2023
איך לעשות reach out לקרנות הון סיכון בפעם הראשונה?
בלוג
5 דק'
09/2023
על שדה מוקשים ושמו Sales Tax
פודקאסט
45 דק'
06/2023
213: איך הפכנו סטארטאפ על סף סגירה ליוניקורן (ג׳ו תומאס, Loom)
אנחנו מדברים עם ג׳ו תומאס, מייסד-שותף ומנכ״ל Loom, על השיעורים שלמד לאורך המסע שלהם ועל איך עברו מלהיות על סף סגירה ליוניקורן.
פודקאסט
45 דק'
06/2023
212: השיעורים שלמדנו בוול-סטריט 03 - על משקיעים בשוק ההון 
בפרק השלישי בסדרה, אנחנו מדברים על הפונקציה המרכזית שמניעה את המניה - המשקיעים, בין אם מדובר בקרנות גידור, בנקים, משקיעים מוסדיים, או אדם פרטי שהחליט לרכוש מניות.
וידאו
08 דק'
06/2023
התהליך מאחורי מכירת הסטארטאפ שלי
ב-2022 קיבל גיא קשטן מייל מפתיע מחברה ציבורית גדולה: ״אנחנו מתעניינים באופציה לרכוש אתכם״, נכתב שם. מה קרה בין אותו מייל ועד האקזיט?
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Omer Keilaf, Co-Founder & CEO, Innoviz
לפני 6 וחצי שנים הקמתי את אינוויז עם שותפיי. אינוויז פעילה בתעשיית הרכב ולאט לאט מבססת את עצמה כחברה משמעותית בנוף המשתנה של התעשייה. מה שיפה בתעשיית הרכב זה שהיא נמצאת בתהליך שייקח לו כנראה עוד שנים רבות להתייצב. מכאן, בעיני זה מה שמרתק בתעשייה הזאת וגרם לי לרצות לנסות לפרוץ אליה.
נקודת היציבה כל כך רחוקה שייתכן והחברות הכי משמעותיות עוד לא התחילו את דרכן. צריך מבט ארוך טווח, הרבה סבלנות וקור רוח, אבל גם יכולת לנהל את היום ומחר. חשוב לנסות להבין את הדינאמיקה שבה התעשייה הזאת משתנה ולא להתדרדר לחזון שייקח הרבה מדי זמן. כדאי וצריך להבין איך הערך שאתם בונים יכול לשרת תעשיות אחרות, כי זה שוק שלוקח זמן וצריך גם למצוא שווקים אחרים שיאפשרו למיזם שלכם הכנסות ומימון. זה שוק ענק ולכן גם התחרות רבה, אבל הטובים שיצליחו ייהנו גם מחברה גדולה וגם מתרומה עצומה לנושא שמשפיע על היום יום שלנו. על איך אפשר לייצר מהירות גם בשוק שרץ לאט, ועל האתגרים וההזדמנויות שמגיעים עם בניית חברה סביב מוצר פיזי דיברתי בפודקאסט של Startup for Startup השבוע.
דרור עדי
מנהל פרויקטים
מעניין ממש ! תודה רבה