מה למדנו במאנדיי מגיוס למרכז פיתוח חדש בחו״ל? 

לפני כשנה גל אשל, Talent Acquisition Team Lead במאנדיי, שיתפה אותי במהלך של פתיחת הסייט שלנו בוורשה, באתגרים עד כה ובחזון קדימה והציעה לי להצטרף אליה לאתגר המטורף הזה. מיד הסתקרנתי וביחד יצאנו למסע.

כחלק מהרחבת מאמצי הגיוס שלנו בארץ, הבנו שכדי להצליח לגייס בכמות ובאיכות שאנחנו רוצים אנחנו צריכים לעשות כמה שינויים, כשחלק מהרעיונות שהעלינו היו גיוס ג׳וניורים, אקדמיה להכשרת עובדים, וגם הרחבת הגיוס שלנו לחו״ל. הנושא האחרון היה המאתגר ביותר. הפשלנו שרוולים ויצאנו לדרך עם מבול של שאלות והתלבטויות שהיינו צריכים לפתור:

# באיזה מדינה נכון להקים מרכז פיתוח?

# מה מודל העסקה הנכון? 

# איך מגיעים למועמדים מצוינים? איך בכלל מזהים מצוינות?

# איך בונים מיתוג מעסיק באתרים שונים בעולם?

# האם נדרש לעשות התאמות של תהליך הגיוס שלנו? ואיך משמרים על התרבות הארגונית שלנו למרות השוני התרבותי?

 

מי מאיתנו שהתנסה בגיוס גלובלי מכיר טוב את האתגרים הרבים הטמונים בו. האתגר בהקמת מרכז פיתוח הראשון של מאנדיי בפולין חשף אותי לעולם עבודה חדש של תרבות, תהליכים וחוקי עבודה שלא הכרתי – הידעתם שבפולין שני הצדדים מחויבים לחתום על חוזה העסקה בדיו רטוב? כןכן, הבנתם נכון, אין docusign, היינו צריכים להטיס מעטפות עם חוזים הלוך ושוב. 

 

אני מזמינה אתכם להאזין למסע שלנו סביב פתיחה של מרכז פיתוח חדש בוורשה. החל מהקמת התשתיות לחברה מקומית, דרך סוגיות פרקטיות שונות שנתקלנו בהן לאורך הדרך ועד המאמצים לשמירה על הערכים החשובים לנו בתרבות הארגונית במאנדיי.

הפודקאסט שהקלטנו יכול לעזור לכל מי שחושב להתחיל (או שכבר התחיל) תהליך של גיוס גלובלי בכלל וגיוס טכנולוגי בפרט.

נשמח שתשתפו איתנו מחשבות וטיפים מהניסיון שלכם וכמובן שאנחנו כאן לכל שאלה (: