היי לכולם! אני אייל רזניק, ואני Talent Aquistion Partner במנדיי.

לפני כמעט 3 שנים, קיבלתי טלפון מאפרת ינאי, שהיום היא מנהלת בצוות שלי, ואז ראיינה אותי לתפקיד, שעדכנה אותי שלא נתקדם בתהליך הגיוס למנדיי, כי לא נמצאתי מתאים למשרה אליה הייתי בתהליך. כמובן שמאוד התאכזבתי, אך הסיפור שלי עם מנדיי לא נגמר שם. 

כמה ימים לאחר מכן, אפרת התקשרה אליי שוב (איזה כיף!) והציעה לי הזדמנות אחרת – להצטרף לצוות הHR, לתפקיד שלא בדיוק ידעתי מה הוא – HR Coordinator. בתור מישהו שהגיע לתפקיד ללא ניסיון, ראיתי את ההזדמנות לצמוח, לגדול, להשתלב בחברה מדהימה וללמוד מקצוע – וכמובן שמיד אמרתי כן.

בדיוק מתוך המקום הזה, של ג׳וניור שהאמינו בו ונתנו לו הזדמנות – וכמעט 3 שנים אחרי, בתור מגייס בצוות – היה לי חשוב לעשות פרק בפודקאסט על למה ואיך לגייס ולשלב ג׳וניורים בצוות.


אין ספק ששילוב של ג׳וניורים בצוות יכול להיות מאתגר – עקומת הלמידה ארוכה יותר, צריך לקחת זמן של מישהו מהצוות להשקיע בחפיפה, וזה יכול להאט את הקצב שלנו. יחד עם זאת, זה מספק לנו הזדמנות להכשיר מישהו מאפס ולהצמיח אותו בתוך החברה, ואם יודעים לגייס את האדם הנכון, על בסיס הכישורים ולאו דווקא הניסיון – הפערים שמגיעים כתוצאה מניסיון יילכו ויצטמצמו ונישאר עם עובדים מעולים.

אז למה צריך לשים לב בראיונות של ג׳וניורים, כדי לוודא שאנחנו מגייסים את האדם הנכון לתפקיד גם בלי שיש לנו ניסיון רלוונטי?
1. בראש ובראשונה מיינדסט – מוטיבציה של המועמדים. ננסה להבין למה בדיוק מחפשים ומה בדיוק מחפשים בתפקיד הבא שלהם. Growth Personality – נחפש מועמדים ג׳וניורים שיש להם את הרצון להתחיל ולצמוח ולגדול בתפקיד. אנשים שרעבים וצמאים ללמידה.

2.תקשורת רציפה ויכולת העברת מסרים ברורה. כושר ביטוי טוב, אבחנה בין עיקר לתפל והיכולת באמת להעביר את עיקר הדברים בצורה טובה. קצב הדיבור, הניסוח והיכולת לדקור את הנקודה.

  1. 3. יציבות תעסוקתית – לא בהכרח בתחום הספציפי שאנחנו מגייסים אליו כמובן, ומגמה של צמיחה והתקדמות באותו מקום עבודה.

אם אתם רוצים לשמוע עוד, בפרק דיברנו אדוה, אני ואפרת (זוכרים אותה מהתחלת הפוסט?) על מי הוא ג׳וניור, על אילו פרמטרים נסתכל בשלב סינון קורות החיים של מועמדים ג׳וניורים, אילו התאמות נעשה במהלך תהליך הגיוס, לאילו דגלים אדומים כדאי לשים לב ואיך נכין את הצוות המגייס על מנת שתהליך הקליטה יהיה מיטבי.שיתפנו גם במה המשמעות של להכניס מישהו ג׳וניור לצוות, מה המחירים שזה גובה ומה זה דורש מהמנהלת, מה הציפיות מהם כשהם נכנסים לתפקיד, ואיך נדייק את תהליך האונבורדינג שלהם.