איך הופכים עובדים להיות שותפים אמיתיים ואיך זה בא לידי ביטוי לאורך חיי החברה?

היי כולם! אני שירן, ואני היועצת המשפטית הראשית של מאנדיי. העובדה שהעובדים הם שותפים אמיתיים שלנו היא עקרון שמלווה אותנו במנדיי, עוד מהקמתה ובכל שלב בדרך. זו שותפות שחיה ונושמת בזכות מספר עקרונות נוספים כמו שקיפות, ownership ו- inclusion, ששיתפנו בהם לא מעט בעבר בפודקאסט של startup for startup. הפעם בחרנו להתמקד בתגמולים כלכליים.
מה הקשר בין שותפות לתגמולים כלכליים?
בנייה של שותפות כזו מתחילה מההחלטה לפיה 100% מעובדה החברה מקבלים חלק ממניות החברה, בין אם אופציות, מניות חסומות או כל כלי הוני אחר. לאחר מכן, בשלבי גיוס של החברה (לא הראשונים), בהזדמנויות אחרות בהן בעלי מניות רצו להגדיל את חלקם ואפילו בהנפקה עצמה ומיד לאחריה, יצרנו מנגנונים שאפשרו לעובדים למכור מניות למשקיעים שרצו לרכוש, וכך העובדים נהנו מפירות הצלחתם, לאורך כל הדרך, גם לפני ההנפקה, בעת ההנפקה ולאחריה.
איך מפעילים מנגנונים כאלו?
בפרק שיצא בשבוע שעבר, אני ו Noah Zivan, היועץ התאגידי במאנדיי, דיברנו עם Lior Krengel על האופן שבו אנחנו במאנדיי יישמנו את עקרון השותפות בהיבט התגמול הכלכלי, או במילים אחרות, איך הפגשנו עובדים עם כסף בשלבים שונים בחיים החברה, בהם גם היא פגשה כסף? נדבר על מנגנוני סקונדרי כחלק מסבב השקעה וגם כעסקאות עצמאיות, DSP בהנפקה, gradual lockup לאחר הנפקה ועוד. בפרק תוכלו להבין היטב איך הלכנו עם העקרון שלנו גם כשאמרו לנו שזה לא אפשרי – מצאנו דרכים ליישם 😊
בחרנו להקליט את הפרק הזה כדי להנגיש את הידע הזה לעובדים וגם ליזמים ומנהלים בחברות אחרות, שרוצים ליישם מנגנונים כאלה או אחרים ורוצים להבין יותר טוב מה האתגרים וההזדמנויות הנלווים לכל מנגנון.
בתמונה רואים אותנו יום לפני ההנפקה, סוגרים את המנגנון הסופי של ה DSP. ברגע הזה עוד לא ידענו שזה יעבוד ב100% אבל היינו מלאי תקווה (ובעיקר תשושים)…