"50% נשים בתפקידים טכנולוגיים" זו הכותרת שתפסה לאדוה את העין כשהיא הזמינה אותי לפודקאסט הנהדר של Startup for Startup. לשמחתי, חברות רבות משקיעות היום בנושא של גיוון והכלה, וזו הזדמנות טובה לחלוק את הלמידה שלי מהמסע הארגוני שעברנו. המסע הזה שהוא תהליך מתמשך הדורש מעורבות ומחויבות גבוהה של מנהלים/ות ועובדים/ות וכרוך ביצירתיות, ניהול התנגדויות והתמדה.

אז קודם כל שלום לכולם! אני ליאת, ואני בחברת מינט מדיה שש שנים, בתפקיד Chief People Office ולפני זה מלאתי  מגוון תפקידים שכללו פיתוח ארגוני וניהול משאבי אנוש בחברות גדולות, כמו אינטל למשל, ובחברות Start up. מעבר לפיתוח התרבות אני אוהבת את הקשר עם האנשים ונהנית מהיכולת לשלב בין קידום ההצלחה העסקית של החברה לבין פיתוח צוותים וההון האנושי, שמבחינתי הם המשמעותיים ביותר. למי שלא יצא להכיר, מינט מדיה היא חברה ישראלית המייצרת פלטפורמה טנולוגית לניהול והפצה של תוכן ויש לנו גם ברנדים מובילים בתחום התרבות והספורט ב- 12 שפות ועבור 350 מיליון משתמשים. החברה שלנו מונה כיום מעל 500 עובדות/ים גלובלית וב Site הישראלי שהוא גם מרכז הפיתוח כ-200.

המסע שלנו לגיוון והכלה התחיל עם שני תהליכים משמעותיים שקידמו אותנו בדרך: הראשון בישראל והוא שיתוף הפעולה עם Power in Diversity, שעזרו לנו להבין את הפערים הקיימים ולסלול תוכנית מעמיקה לשינוי. השני בארה"ב, עם הרצח הנורא של ג'ורג' פלויד, שהביא להתעוררות ומחויבות בלתי מתפשרת של מנכ"ל החברה, אסף פלד, ושל צוות ההנהלה לקדם את הנושא. כשאני אומרת "מחויבות בלתי מתפשרת" אני מכוונת לכל המשמעויות שנגזרות: הבנת הפערים, דיוני עומק עם עובדי/ות החברה וההנהלה, שינוי ערכי החברה והוספת ערך שממוקד בגיוון והכלה, הגדרת יעדים ותוכנית פעולה שנתית ורבעונית, הקמת צוות DEI גלובלי שמלווה ותורם לתהליך השינוי ושקיפות אמיתית ועמוקה לגבי ההתקדמות וההישגים לאורך כל הדרך.

אני מאמינה, וגם מחקרים מוכיחים, שקבוצות מגוונות הן יותר יצירתיות ויותר מצליחות בטווח הארוך. ייצוג של כל האוכלוסיות, באופן שדומה לייצוגן האמיתי באוכלוסייה, הוא קריטי להצלחה עיסקית. ואני מבינה שזה לא תמיד פשוט בעיקר ב Startup שהכל קורה מהר וצריכים תוצאות מיידיות, גם בגיוס. ולכן צריכה להיות מחויבות עמוקה לערך הזה. למשל ההבנה שאם אנחנו מספרים סיפורים של אתלטים/יות, ומשתפים בתוכן של ספורט שמיוצג ע"י Talent of Color ונשים,  הכרחי שגם בתוך החברה יהיה לנו ייצוג והכלה של אותן האוכלוסיות. זה מבחינתי חלק מה Integrity שלנו כחברה.  השאיפה שלנו כבני אדם היא לראות את מי שמולנו כפי שהוא/היא, להיות מודעים לשונות שקיימת, לוודא שההבדלים לא גורמים להטיות בהחלטות שלנו, להכיל ולעודד דעות וצורות חיים שונות מבלי להתפשר לרגע על איכות והצלחה.

קריטי לזכור ולהבין ש 50% נשים בחברה, וגיוס של א.נשים מהאוכלוסייה הערבית, האתיופית, החרדית, זה רק ההתחלה כי גיוון ללא הכלה לא יחזיק לטווח רחוק . דוגמא שמוזכרת בפודקאסט ומדגימות את המעבר מגיוון להכלה: גם שהצלחנו לגייס כותבות תוכן הכי מקצועיות ומובילות בתחום, אם לא נכיר בזה שהן מתמודדות עם תגובות פוגעניות ומוטרדות ברשתות החברתיות רק כי הן נשים שכותבות בתחום הספורט ולא נבנה הדרכה בנושא ותהליכים תומכים, אז לא נעשה את תפקידנו בהכלה שלהן בחברה.

בעולם וגם אצלינו בחברה יש עוד הרבה דרך לעשות, אז כשאדוה ודריה הזמינו אותי לספר על כל זה בפרק הראשון בסדרה החדשה של Startup for Startup, שמחתי ולא רק בגלל שאנחנו שכנות (שמאנדיי יושבים בניין לידנו), אלא כי חשוב לי לשתף את הדרך שעברנו בחברה ולעודד אחרים להתחייב ולפעול בחברות שלהם/ן.

ואיך כל זה קשור לפתיח של רחוב סומסום? טוב אני לא יכולה לספר הכל … תציצו בפתיח של רחוב סומסום ואז מוזמנים/ות להקשיב לפודקאסט.