שלום לכולם! אני יואב, ואני מנהל את התקשורת השיווקית בחברת Aleph Farms. אנחנו מפתחים מגוון של מוצרים מן החי, ביניהם גם בשר מתורבת, באמצעות טכניקות של חקלאות תאית. היישר מדגימת תאים בגודל גרגר אורז, אנחנו מגדלים סטייק בקר דק ואפילו קולגן בתוך מספר שבועות, תוך שימוש בשבריר מן המשאבים הטבעיים הדרושים לשיטות גידול של חקלאות בעלי החיים.

היום, אנחנו חברה עם למעלה מ-140 עובדים בישראל, ארה"ב ואירופה. אנחנו עובדים יום וליל על להעלות את קנה מידות הייצור שלנו, להוריד עלויות משמעותית, ובתחילת 2023 להשיק בישראל וסינגפור לאחר קבלת אישור רגולטורי. למרבה המזל, את הדגש על קיימות החלטנו לשים מימיה הראשונים של החברה בעוד הפעילות שלנו הייתה בשלביה המוקדמים. אני הצטרפתי לחברה לפני שלוש שנים לצד ד״ר לי רכט, שהגיעה להיות סמנכ"לית קיימות בחברה – כשעוד היינו פחות מעשרים עובדים. בכך, מיצבנו את תחום הקיימות כמנוע גדילה המאפשר לנו להוביל את המעבר ההוגן למערכות מזון חסינות וברות-קיימא.

למה נושא הקיימות הוא חשוב? מעבר להשפעה המובנית מאליה על כדור הארץ, היום נושא הקיימות הוא משהו שיפגוש כל סטארטאפ בצמיחה, עם משקיעים ששמים דגש הולך וגדל על הנושא ורגולציות שדורשות השקעה בקיימות כתנאי להפיכה לחברה ציבורית. אפשר להחליט שמשקיעים בקיימות בכל שלב בחיי חברה, אבל כמו הרבה דברים אחרים – ככל שנתחיל משלב מוקדם יותר, כך יהיה לנו קל יותר ליישם את זה כשהחברה גדלה.

אז מה למשל אפשר לעשות?
– לזהות מקומות שבהם לטכנולוגיה של המוצר שלנו יכול להיות אימפקט חיובי, גם אם לא מדובר במוצר ׳ירוק׳ בהוויה שלו
– למנות מישהו שיוביל את התחום בחברה – זה לא חייב להיות מישהו שזה התפקיד היחיד שלו, אבל מישהו שהנושא קרוב לליבו ורוצה לקדם אותו יכול לעזור לדחוף את החברה קדימה בתחום הזה
– להפוך את התשתיות ואת התרבות הארגונית למקיימת על ידי שימוש באורות שנדלקים אוטומטית רק כשמישהו נכנס לדרך, עידוד נסיעות שיתופיות למשרד, או ניהול פסולת במקור, כמו כן לעודד פעילויות התורמות לסביבה ולחיזוק הקהילה המקומית
השבוע ד"ר לי רכט דיברה בפודקאסט של Startup for Startup על איך חברות צריכות לנצל את ההזדמנויות בידיהן בכדי לקדם את חזון הקיימות שלה כל יום ויום. איך אפשר למנף את תחום הקיימות בחברה עבור יצירת הזדמנויות צמיחה? מהם האתגרים שבאים עם הכנסת קיימות בשלבים כה מוקדמים? איך זה יושב עם כאבי גדילה?
*** אני מעלה את הפוסט הזה בעוד ד"ר לי רכט ואני בועידת האקלים של האו"ם בשארם א-שייח׳. זו הפעם הראשונה בהיסטוריה בה מערכות המזון מקבלות פוקוס כה גדול בועידת האקלים, ואנחנו כ"כ גאים להשתתף בפאנלים, אירועים ודיונים משמעותיים כדי להוביל את השינוי בו אנחנו מאמינים.