מה Design Partners הם הדרך הבטוחה להצלחה?
  • הם המשקיעים הראשונים שלכם – כשהלקוחות הראשונים (Design Partners) חותמים איתכם על חוזה פורמלי, שמאגד בתוכו תנאים אמיתיים שתקפים לאורך זמן משמעותי (בעיניי שנה לפחות), בו הם מתחייבים לספק לכם מספר שעות בחודש בהם הם יעזרו לכם באמצעות פידבק, התנסות במוצר, שיתוף הצרכים והכאבים שלהם ובעיקר הרבה מאד זמן ומשאבים – אתם יכולים לסמן את הוי הראשון בוולידציה שאתם מחפשים. הם מבינים מה אתם רוצים לפתור ומספיק כואב להם בשביל להשקיע בכם, על מנת שבעוד זמן לא רב תוכלו למכור להם את הפתרון לכאב.
  • הם יבטלו מהר מאד (והו – כמה זה קשה) את כל ההנחות שלכם – כיזם מלא אמונה שרואה רק את הדרך שהוא מאד מאמין בה (ובצדק), קשה לפעמים להאמין כמה רחוקים אנחנו מהמציאות – שלמעשה אנחנו מתמקדים בפתרון של כאב שלא באמת קיים או שהלקוחות לא בהכרח מוכנים לשלם עליו. ככל ששפע ההנחות שאנחנו מגיעים איתן יבוטלו ויתכיילו למציאות, ככה מהר יותר נשתמש במשאבים שלנו (זמן וכסף) בחכמה. זה אולי מאכזב לפעמים להתחיל עם Passion מאד משמעותי לפתרון מסוים, אבל בסוף מי שמשלם עליו באמת (אך ורק הלקוח) הוא זה שצריך להגיד באיזה כאב יש לטפל ואיך מה כנראה הכיוון הרלוונטי לפתור אותו.
  • הם יעזרו לכם לגייס את הכסף הראשוני – עם ולידציה אי אפשר להתווכח. גם משקיעים, בטח כשהם מגיעים בשלב ה"חלום" (הכסף הראשון) – כשהם נחשפים לאמירה חד משמעית של לקוחות שאומרים יש פה בעיה ואפילו חתמו עליה – קשה מאד (וטבעי שכך) לעמוד בפני זה. ככל שתגייסו יותר Design Partners לשלב ה"חלום", לקוחות שיאמינו ששווה להם להשקיע בכם זמן כדי שתפתרו להם את הכאב, ככה הסטוריטלינג יהיה חזק יותר והאמונה מאחורי המשימה תהיה גדולה יותר.
  • הם ישקפו לכם הרבה מאד דברים שלא ידעתם – באתם עם שפע של הנחות שלאט לאט התאגדו לכדי מוצר. מעבר לדיוק שהם יעזרו לכם לעשות לגבי איך נכון לפתור את הבעיה, הם יספרו לכם עוד הרבה מאד בעיות וצרכים שיש להם, שלא ידעתם על קיומם. מכיוון שזה בהכרח קהל היעד אליו אתם מכוונים, תוכלו להשתמש במידע הזה ולהמשיך לחקור כל כאב או צורך כזה עם הלקוחות האחרים ולהתחיל לגבש פתרונות נוספים גם לצרכים הנוספים שכמובן יבואו לידי ביטוי במוצר עצמו.
  • הם יעזרו לכם לנהל את הסיכון שלכם בחכמה – אנחנו נוטים להחשיב רק את מי שהשקיע כסף במיזם שלנו כ"משקיע". הנה הבשורה שלי – אתם המשקיעים הראשונים של הסטארטאפ שלכם. ומה שאתם משקיעים, בניגוד לשאר, זה זמן – שלא יחזור יותר ולא ניתן להשיבו. ברגע שתנסו לגייס (ובתקווה שגם תצליחו) את ה-Design Partners הראשונים שלכם, תוכלו לקבל אמירה חד משמעית – האם כדאי להמשיך עם הרעיון קדימה, לשנות כיוון בצורה משמעותית, או אולי אפילו עדיף לקפל את הדברים וללכת הביתה. כך או כך, זה יעזור לכם לנהל גם את הסיכון שלכם בחכמה.