איך בונים מותג אייקוני?

היי לכולם! אני אודי לדרגור, היום Chief Evangelist, ועד ממש לא מזמן ה-CMO של גונג.
בניית מותג חזק עשויה להיות אחת מאבני היסוד הכי משמעותיות של כל סטארטאפ, ומשהו ששמנו עליו דגש משמעותי בגונג מההתחלה. כששומעים את המילה מותג, הרבה פעמים יש נטייה לחשוב שמדובר במושג מרקטיאלי, אבל אני מאמין מאוד בגישה שאומרת:
Brand is way too important to leave it to marketing.

בפועל, בנייה של מותג מצריכה גיוס של כל הארגון, וסט של עקרונות פעולה שכל אחת מהמחלקות תפעל לפיהם. מחלקת השיווק היא "הנאמן" של הברנד, אבל ללא שותפות מלאה של כל שדרת ההנהלה ועובדי החברה – אין סיכוי שנצליח להפוך אותו למותג אמיתי "שתופס."

לפני שניכנס לפרקטיקות לבניית מותג חזק, בואו נבין קודם – מה זה בכלל אומר? מה המשמעות של מותג אייקוני? מותג אייקוני הופך את כל העסק לקל יותר:

  • לשיווק קל יותר ליצור קשר עם לקוחות פוטנציאליים ולהביא אותם לפגישות ולאירועים
  • למכירות קל יותר לקבל תשובות ולקדם תהליכי מכירה 
  • למשאבי אנוש קל יותר לגייס עובדים מבוקשים
  • למייסדים קל יותר לגייס כסף לחברה
  • לשותפויות קל יותר לגייס שותפים למהלכי אינטגרציה ומכירה

אז איך בונים כזה? 

  • השקעה בתוכן – בניית אסטרטגיית תוכן שתהפוך לחלק מרכזי מהמותג ותמצב אתכם כמובילי דעה בתחומכם. בגונג אנחנו עושים את זה דרך Gong Labs Series – סדרת מחקרים שאנחנו מפרסמים כל כמה שבועות ופונים למנהלי מכירות. 
  • נראות – לא לפחד לייצר מותג שנראה ומרגיש שונה. מהשלבים הראשונים בגונג הקפדנו לייצר נראות שונה עם לוגו בצורה לא שגרתית, צבעים עזים וכלב אחד משוגע 🙂 אני מאמין שזה עזר לייצר נראות ובולטות למותג על פני המתחרים שלנו, ואל מול חברות אחרות באופן כללי.
  • גיוס החברה – כמו שאמרתי בהתחלה, לא משנה כמה אני בתור איש שיווק אשקיע בברנד, אם בסוף מגייסת תשאיר חוויה רעה למועמדים, או המועמדים, העובדים והלקוחות שלנו יהיו לא מרוצים. שימו לב שמותג הוא מושג על שכל עובדי החברה מחויבים אליו. לכן חשוב להסכים בשלב מוקדם בחיי החברה (ומוטב מאוחר מלעולם לא) על עקרונות פעולה ברורים לפיהם עובדים כולם וכך מייצרים את החוויה הרצויה ללקוחות, לעובדים, לשותפים ולשאר בעלי העניין.

השבוע דיברתי עם דריה ורטהיים בפודקאסט של Startup for Startup בהרחבה על כל אחד מהטיפים האלו, כמו גם על נקודות נוספות שיוכלו לעזור לכם בבניית מותג חזק לסטארטאפ שלהם, ושיתפתי במה קורה כשמהלך שיווקי לא עומד בערכים של המותג – ואיך מתמודדים עם זה.  אתן מוזמנות ומוזמנים לשאול כל שאלה שעולה לכם בתגובות.