204: הכל על תפקיד ה-Chief of Staff
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
קצת על הפרק:
מה התפקיד של Chief of Staff? איך יודעים מתי לגייס פונקציה כזו? וכיצד היא יכולה לתרום לא רק למחלקה בתוך הארגון, אלא לחברה כולה?
אחד האתגרים העיקריים בתפקיד ה-Chief of Staff הוא שלא מעט פעמים יש לגביו בלבול – הוא משתנה מחברה לחברה, תלוי באדם שממלא אותו, במנהל איתו עובדים, באתגרים העומדים בפני האירגון ובעוד גורמים שהופכים את התפקיד למגוון ומאתגר בכל פעם מחדש. מה שלא משתנה זו המהות: להיות שותפ.ה של מי שמוביל את האירגון, סוג של מכפיל כוח. ויש בו הרבה אספקטים של ניהול, תפעול וביצוע, ייעוץ ושותפות עם המנהלים באותו אירגון.
כשלילך קמחי-רוסמן הגיעה לראיון למשרת ה-Chief of Staff עם דניאל לריה, ה-VP R&D and Product במאנדיי, הוא לא ידע להגדיר את התפקיד, אבל ידע לומר שהוא צריך מישהו שיעזור לו להוביל את האירגון שצומח בקצב מדהים. אחרי היכרות ראשונה הוא שיתף שלא גייס לתפקיד כזה בעבר, וביקש שמלילך שתבנה את תהליך הגיוס לתפקיד אליו היא מתראיינת. זה אולי נשמע מוזר, אבל בדיעבד זו הייתה דרך מצוינת עבורם להבין יחד מהם הצרכים, לבחון איך תתנהל העבודה המשותפת שלהם, והעבודה שלה עם אנשים שונים באירגון, ומהרבה בחינות המשימה הזו שיקפה את מהות התפקיד.
השבוע דריה ורטהיים מדברת עם לילך ועם דניאל על הדרך שעברו יחד בשנתיים וחצי האחרונות שבהן גיבשו ועיצבו את התפקיד כך שיעזור לצמיחה של המחלקות אותן דניאל מוביל. הם משתפים באתגרים הניהוליים שמגיעים עם הצורך לשחרר חלק מהאחראויות לאדם נוסף, על התכונות החשובות ל-Chief of Staff, ואיך נראית העבודה בפועל.
שתפו את הפודקאסט:
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
52 דק'
07/2023
217: ג׳ייסון למקין (SaaStr), ערן זינמן ורועי מן - על מטריקות SaaS ב2023
בפרק מיוחד אנחנו מארחים את ג׳ייסון למקין, המייסד של SaaStr, לשיחה על מטריקות SaaS ב2023 - למה המטריקות שעבדנו איתן עד היום כבר לא בהכרח רלוונטיות, ואיך נכון למדוד חברות SaaS היום.
וידאו
50 דק'
06/2023
איך לנהל שחיקה בקריירה
מוריאל בן ישראל משתפת אותנו במה בכלל המשמעות של שחיקה, דרכים לזהות שאנחנו נשחקים ואיך לנהל אותה, ואיך להתמודד כמנהלים עם שחיקה אצל העובדים שלנו.
וידאו
01 דק'
06/2023
אוטומציות לסטארטאפים בצמיחה מהירה
ליאור וקנין, בעלי Super Power, משתף באיך אוטומציה יכולה לחסוך לכם עבודה חזרתית, משעממת ומועדת לטעויות אנוש.
וידאו
54 דק'
06/2023
כלים בפרודוקטיביות: כלי AI שיעזרו לכם לרוץ מהר יותר
רות השקס, Senior Data Scientist ב-monday.com, מסבירה על מה מדברים כשמדברים על AI, ונוגעת בכלים ספציפיים שיהפכו את היום יום שלנו ל יותר יעיל
בלוג
4 דק'
09/2023
פיתוח כישורים בעולם העבודה העתידי: Reskill ו-Upskill לשמירה על יציבות וצמיחה ארגונית
וידאו
01 דק'
05/2023
עקרונות בסיסיים בניהול פרויקטים
ניהול פרויקטים זה סופטסקיל חשוב לכולנו, בין אם הטייטל הרשמי שלנו הוא מנהלי פרויקט ובין אם לא. אפשר להסתכל כמעט על כל מטרה שנרצה לקדם בעבודה שלנו כפרויקט, והיכולת שלנו לנהל פרויקט בצורה טובה היא הרבה פעמים מה שיקבע אם נגיע למטרות שלנו בהצלחה או לא.
פודקאסט
49 דק'
06/2023
210: בואו נדבר על יעילות (רועי מן)
אנחנו מדברים על יעילות ועל החשיבות שלה לסטארטאפים בתחילת הדרך, וגם על איך מודדים אותה באזורים שונים של החברה.
פודקאסט
31 דק'
05/2023
הפרקים שהכי אהבתם: 142 -למה החלטנו להקים קליניקה לייעוץ פסיכולוגי במאנדיי)
אנחנו חוזרים לאחד הפרקים שהכי אהבתם כדי לדבר על פיתוח חוסן לעובדים, ועל דרכים בהן ניתן להגביר את היכולת של כל אחד ואחת מאיתנו להתמודד עם מצבי לחץ ומשבר.
וידאו
57 דק'
05/2023
איך לתמוך בעובדים שלנו בתקופות של חוסר וודאות
בתקופות כאלו, חשוב לדעת איך לתמוך בעובדים שלנו ולספק להם כלים שיעזרו להם להתמודד - בין אם דרך שיחה, פרקטיקות ניהוליות, או שירותים שיוצעו להם.
וידאו
04 דק'
04/2023
וורק-לייף: באלאנס?
כינסנו תשעה עובדים ועובדות מרחבי ההייטק, בתפקידים שונים, כדי לשאול אותם על סוגייה אחת: וורק-לייף באלאנס. מה היה להם.ן לומר?
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
דניאל לריה, VP R&D and Product, מאנדיי
ליאת כהן
מנהלת מוצר
תודה רבה פרק מרתק!
יוסי דרור
מנהל פרויקטים
למדתי המון תודה רבה לכם