פרודקטיבי 49: איך לעשות אינטגרציה מוצלחת של ספק חיצוני במוצר שלנו
התמלול לפרק זה נעשה באמצעות שירות AI, אם מצאת טעות, נשמח לקבל עדכון כאן
Speaker1: פרודוקטיבי. פודקאסט המוצר של סטארט אפ פור סטארט אפ.
Speaker2: שלום לכולם. אני רן ארז ואתם הגעתם לפודקאסט שבו אנחנו מדברים עם מנהלי ומנהלות מוצר מחברות שונות על בעיות מוצרים שהם נתקלו בהן, איך הם ניגשו לפתור אותן ומה השיעורים שהם למדו בדרך. ובפרק של היום נדבר על הבעיה המוסרית הבאה. איך עושים אינטגרציה עם ספק חיצוני? ומי שתספר לנו על האתגר היא ניר רן. עסקי Director of Product Management בחברת Growth ספייס. ולפני זה אני אגיד שניר, מרצה בכנס פרודקט X ב 29 לדצמבר עד ה 30 לדצמבר. גם אנחנו כמובן נהיה שם עם הרבה דברים מגניבים, ואם אתם רוצים, יש לנו בתיאור הפרק קוד הטבה בשבילכם. אז. היי ניר.
Speaker3: אהלן בוקר טוב.
Speaker2: מה שלומך?
Speaker3: טוב מאוד.
Speaker2: אז אולי תספרי לנו עלייך?
Speaker3: אני מנהלת מוצר כבר יותר מעשור, בעיקר בעולמות ה B2B. היום כאמור, אני פרודקט בחברת Growth ספייס, חברה שמאפשרת לארגונים לתת לעובדים שלהם, לעובדים ולעובדות שלהם פיתוח מקצועי ב scale. לפני כן עבדתי בסקיי. כן שו וג'י אף. קיי. ולפני כן עשור בעולם האינטרנט הישראלי. Ynet, וואלה נענע?
Speaker2: מדהים. ומה האתגר שאנחנו כל כך יכולים לדבר עליו?
Speaker3: איך לעשות אינטגרציה מוצלחת עם כלי צד שלישי שהם הטמיעו שאנחנו רוצים להטמיע בתוך המוצר שלנו?
Speaker2: ולמה בעינייך זה רלוונטי לכזה עוד? מנהלי ומנהלות מוצר חוץ מבגרות ספייס?
Speaker3: אני חושבת שרבים הם מנהלי ומנהלות המוצר נתקלים באיזה שהוא שלב בחיים המקצועיים שלהם בשאלה האם אני רוצה לפתח את היכולת הזאת, או אני רוצה אולי לעשות אינטגרציה עם מישהו חיצוני שכבר פיתח אותה בעצמו. זאת שאלה שאנחנו נתקלים בה הרבה בילד או או או בי, לבנות או לקנות. אבל חוץ מהשאלה הזאת, בזמן שבאים לעשות את זה, עולות הרבה שאלות אחרות של איך לעשות את זה בצורה מוצלחת. ההטמעה המוצלחת לא נגמרת. ב. אוקיי, החלטנו לקנות אז קדימה. היה לי איזשהו ניסיון כואב וקשה שלמדתי את הלקח בדרך הקשה. על זה אני הולכת לדבר בפודקסט איקס. מה שכן, למדתי לקחים מאוד מוצלחים והיום אני רוצה לספר לכם על ניסיון מוצלח שהיה לי באינטגרציה עם כלי צד שלישי.
Speaker2: מדהים. אז באמת, אנחנו הרבה פעמים כזה. נורא קל לנו לרוץ ולבנות בצוותים שלנו, כי אנחנו מכירים את הצוות. אנחנו יכולים לסמוך עליו. יש הרבה פחות unknown בתחושה, אבל לפעמים אנחנו מפסידים ומפסידים המון באופציות cost. עצם זה שנתנו לצוות לבנות משהו זה אומר שהוא לא בנה משהו אחר. ודווקא האינטגרציה האלה עם צד שלישי יכולות פתאום להאיץ את המהירות בצורה דרמטית וגם לעזור לנו להתמקד בדברים אחרים. והיום אנחנו קצת ננסה לקחת את הפלייבק של איך אנחנו עושים כזה אינטגרציה עם ספק חיצוני, אבל דווקא מתוך מה שאת למדת ומכל הדברים שלך לא עבדו. אז אולי ככה נתחיל. איך ניגשתם לזה בכלל?
Speaker3: בטח. אז בעצם אנחנו. היכולת שרצינו לתת ללקוחות שלנו זה לתת להם דשבורד מורכב עם הרבה מאוד אינפורמציה שיאפשר להם להנגיש את הדאטה של המשתמשים שלהם. כלומר לנו אנחנו כאמור B2B, אז יש לנו את הלקוחות שלנו, אבל להם יש עוד משתמשים מתוך הארגון. המשתתפים שעוברים את המנטורינג או ה workshop אצלנו בגובה ספייס. בעצם רצינו להנגיש ללקוחות שלנו את כל הדאטה שלהם בדשבורד מורכב. אצלנו בפלטפורמה, אז יכולנו לשבת ולהגדיר ולהתחיל לבנות דשבורדים. אצלנו כן, הטכנולוגיה קיימת, אנחנו יודעים איך עושים את זה, אבל זאת לא ליבת המוצר שלנו. אנחנו לא חברה דשבורדים יש וגם יש Use case מאוד מוכר וידוע שנקרא איבוד אנליטיקה. כלומר, יש פרקטיקה ידועה בשוק שבו לוקחים כלי של BI כלשהוא ומטמיעים אותו בתוך פלטפורמות בתוך מוצרים. ובגלל שידעתי שזה לא ליבת המוצר שלנו. עכשיו, אם אני לוקחת את המפתחים שלי, אני מזיזה אותם לגמרי מכל ההוראות שלנו. אנחנו הרי Skill Precision Platform. פתאום אנחנו הופכים לפתח משהו שקשור ל BI. אני רציתי לצאת יותר מהר. Time to market מאוד מושפע מהדבר הזה. אם עכשיו אני בונה את זה, אני גם לא בונה משהו אחר וגם ייקח לי זמן עד שאני אגיע ליכולות כי אני כאמור לא חברת BI. אז אמרנו בואו נראה אם אנחנו יכולים לתת את היכולת הזאת באמצעות כלי צד שלישי. אני יצאתי לדרך. היה לי קיו שבו המטרה שלי הייתה למצוא Vendor מתאים. רק שלב המציע הגדרתי לו Charter.
Speaker2: וואו, אוקיי.
Speaker3: אבל לפני כן, לפני שהתחלתי לדבר עם ספקים, קודם כל ישבתי להגדיר מה יהיה הקריטריונים להצלחה. קודם כל רציתי לדעת שאם אני מדברת עכשיו עם ספק מה אני רוצה לשאול אותו ואיך אני אדע להבין אם הוא בכיוון או לא בכיוון.
Speaker2: אוקיי?
Speaker3: אז ממש ישבתי ובניתי סלייד ממש אחד. פשוט מאוד מאוד מאוד קל להבנה. שבו דירגתי לי את הקריטריונים להצלחה. אחד הקריטריונים הכי חשובים במקרה הזה היה קוד פריט ויזואלי ישן. רציתי כלי שיאפשר לי לבנות ויזואליזציה בלי מעורבות של פיתוח. והיה לי עוד קריטריון יחסית גבוה זה Unified experience. כלומר רציתי שלקוחות שנכנסים לפלטפורמה שלי ועוברים לדשבורד ירגישו עדיין שהם נמצאים בתוך Grow Space. לא שהם עברו למקום אחר. וכמובן קווסט סקיוריטי. עולה ולתת לכל משתמש ברמת ה Permission שלו כל מיני עוד משתנים שונים. היו לי עשרה קריטריונים מסודרים לפי סדר.
Speaker2: אוקיי, אז בעצם את לוקחת את הקריטריונים האלה שהרגע דייקת? ואת איך את מתרגמת את זה עכשיו? בפועל, שיחה עם ספק או לשורט ליסט?
Speaker3: אז השורט ליסט נעשה באמצעות בעיקר באמת דיבור עם אם, עם קולגות, עם אנשים אחרים בתעשייה על ניסיון שהיה להם, וגם כשמחפשים ספקים אני גם גם רוצה לדעת שהם יציבים בשוק וכבר יש להם אינטגרציות מוצלחות והם יציבים יותר. ברגע שאני מדברת עם ספק, אז באמת קודם כל, לפני השיחה עם עם ה Vendor הראשון שעשיתי, עשיתי קודם כל סלייד כדי להסביר לו מה זה growth space, מה אני רוצה, מי המשתמשים? קודם כל שהוא יבין, כדי שאני אצליח להסביר לו מה אני מחפשת ככה, לעזור לו לענות לי. האם הוא עונה על הדבר הזה? אז נתתי לו איזושהי הקדמה כדי שהוא יבין. הספק יבין על מה אנחנו מדברים. ואז התעכבנו הרבה על נושא הקריטריונים להצלחה וזה הפך להיות שיחה. כלומר, קל מאוד לספק. להגיד כמובן שכל הספקים אומרים כן כן, אני תומך בהכל. נכון, אנחנו עונים במאה אחוז על כל הדברים אבל זה הופך להיות Conversation. ואז לאט לאט האוזן מתחדדת להבין ולא רק האוזן אלא תיכף ניקח את זה לשלב הבא. מה אני עושה עם כל ספק בשביל לדעת אם הוא יכול לעמוד בקריטריונים האלה או לא? אז השיחות האלה עזרו לנו. עזרו לי מאוד לצמצם לרשימה של שלושה או ארבעה כדורים. עשיתי איזושהי טבלת השוואה ביניהם, שהקריטריון שהכי קל להשוואה הוא קוסט, כי זה משהו שקל מאוד להגיד בשיחת ההיכרות. כל שאר הדברים קשה יותר. זאת אומרת, יש את העדות שלהם, אבל זה רק מתבסס כרגע על hear say. אז אז זה קיבל איזשהו משקל, אבל מי שיקלול של כל הקריטריונים אמרנו אוקיי, זה יהיה הספק הראשון להתחיל איתו.
Speaker2: אז אייל, אז בואי נתחיל עם המועמד הראשון עם ה Vendor הראשון. את מדברת איתם? ומה קורה שמה?
Speaker3: אוקיי. אז נפגשנו עם ה Vendor הראשון. כמובן הייתה את השיחה הראשונה והשנייה, וקצת התמקחות ראשונית על על על מחירים רק בשביל שנדע איפה אנחנו נמצאים. למרות התמקחות אמיתית, באה אחר כך, אבל קצת אנחנו שם. ואז מה שאני שואפת אליו בשיחה זה לעשות Poc. עכשיו Poc זה מפתח מפתח לאינטגרציה מוצלחת, כי כמו שהיה אפשר להבין מהמשך הסיפור שלי. Poc יכול לא להצליח. עכשיו תדמיין Poc הזה שלא הצליח הוא בעצם כבר הטמעת את הספק, ואז אתה מגלה שזה לא מצליח. אז Poc זה שלב נורא נורא חשוב מה אנחנו מדברים Poc Poc זה לא מצגת וזה לא. וזה לא. וזה בוודאי לא רק דמו. של הלקוח Poc זה משהו שאני מקצה לו זמן. פיתוח מקצה לו מפתחת מקצה לו Resources וזמן ואנחנו קודם כל מה שעשיתי זה להגדיר איזשהו אזור מצומצם שיכול לבחון את את את הפיצ'ר כולו. כלומר, כמובן שלא נבנה עכשיו את כל שבע או עשרה ויזואליזציה שאנחנו רוצים, אבל הגדרתי שתיים שהיו חשובות לי כי הם היו באופן שבו הגדרתי אותם. הן היו יכולות לייצג לי את היכולות שאני יכולה לבנות עם הכלי BI הזה. אז בכל שיחה עם Vendor אמרתי חד משמעית אנחנו רוצים לעשות Poc על Vendor. צריך להסכים לדבר הזה כי הוא גם מקצה לי resource. בעצם הוא נותן לי סביבה לעבוד עליה, שהיא עולה לו כסף והוא מרחיק את תהליך המכירה שלו. כן, כאילו, אבל זה היה מבחינתי כלל שאני לא מוותרת עליו, כאילו רציתי להרגיש בידיים איך זה לעבוד עם הכלי ואיך נראית האינטגרציה אצלנו, ואז מגדירים באמת לוחות זמנים. עבדנו עם הפיסי הראשון, הגדרנו בדיוק מה יהיו הקריטריונים להצלחה. זה נורא נורא חשוב להגדיר אותם, כי אחרת לא יודעים מתי זה נגמר והאם הצלחנו או לא הצלחנו, אז הקריטריונים האלה הם נורא חשובים והם הלכו התחדדו ככל שהתקדמתי בתהליך. אז עשינו את ה Poc עם אמא Vendor הראשון ממש קיבלנו מהם סביבת פיתוח ההתנעה של זה. היא לקחה זמן, היא לקחה זמן, צריך לדבר עם הצוות הטכני ועם צוות הדאטה אצלנו ויש ענייני טיים זון. אז כל הדבר הזה צריך להבין שזה לא יומיים.
Speaker2: אז מה זה זה איטרציה? זה שבועיים, זה משהו בסגנון הזה.
Speaker3: אני חושבת שלקח לי מהרגע שהחלטנו ועד הרגע שייתנו לנו את ה Poc. זה אולי משהו כמו שבוע או עשרה ימים. בהינתן כל הלוז של כל הסטייט שמעורבים כאן. ואז הגדרנו שבועיים שבהם אנחנו עובדים על זה. אוקיי, שבועיים שבהם אנחנו מקצים לזה Resource. אז Poc הראשון באמת ישב אלון פרודקט, אנליסט המופלא שלנו, וניסה לראות מה הוא יכול לבנות בתוך ה בתוך בתוך הדשבורד שכבר היה לנו עיצובים ראשוניים. כלומר, היה לנו כבר איזשהו Design של איך אנחנו מדמיינים. הדשבורד הזה ייראה בסוף כי אני רוצה שהוא ינסה לבנות אותו. ויזואליזציה פה מאוד מאוד חשובה ל unified experience, ואני לא סתם מתעכבת על הדבר הזה, כי בסוף ה Poc בסוף השבועיים הבנו שבשביל להגיע ל ויזואליזציה ויזואליזציה האלה שאנחנו רוצים לעשות לא נצליח לעשות אותם עם הכלי הזה. הכלי הזה הוא נותן דשבורדים פשוטים ולא מספיק טובים בשביל Use case שלנו בשביל Unified experience. זה לא ייראה כמו כמו Group ספייס בעיצוב שלנו, בצבעים שלנו, בשפה שלנו לא נוכל לעשות את זה. אז אחרי שבועיים יכולתי להגיד חד משמעית זה לא עבר את אחד הקריטריונים הכי חשובים שלי עכשיו, בלי Poc. לא היה לי שום דרך לגלות את זה, כי דמו של הלקוח בהחלט נראה כאילו.
Speaker2: זה נראה וואו.
Speaker3: זה נראה וואו.
Speaker2: אבל בעצם אז אותם שבועיים בסוף הלכו לפח. אם אני רגע לא יודע אם לפח כי עשיתי ולידציה שזה לא הספק.
Speaker3: חד משמעית, אבל הם הלכו לפח כי לא קיבלתי מהם מוצר בסוף. נכון, אבל הם לא הלכו לפח כי א. חסכתי אינטגרציה לא מוצלחת עם ספק. אתה חושב שהייתי אומרת נהדר, אדמה שלכם מעולה. הביקורות שלכם מעולות, חותמת.
Speaker2: נכון.
Speaker3: ואז מגלה שזה לא נותן, נותן לי את מה שאני צריכה. דבר שני מאוד חידד אותי מה אני צריכה לעשות ב Poc השני?
Speaker2: אוקיי, אז.
Speaker3: פה כבר ממש הייתי הרבה הרבה יותר חדה.
Speaker2: מדהים. אוקיי, אז סיימנו Poc ראשון.
Speaker3: אז חזרתי ל Vendor המספר שתיים. אמרתי לו יאללה, אנחנו מתחילים. אמרתי לו תורך. מעולה. זמן ההתנעה היותר קצר עכשיו, כי אנחנו כבר יודעים. אנחנו עצמנו מוכנים כבר עם הדאטה סט. נכון? קודם היינו צריכים להבין איך אנחנו עושים אותו.
Speaker2: Sample, data sample data.
Speaker3: אנחנו כבר יודעים את ה Procedures. אנחנו כבר כבר יכולים לעשות אותו עוד פעם ויודעים כבר מה לבקש מהבנק או מה אנחנו צריכים, מה דברים קטנים כאלו. תן לנו את זה, תן לנו את ה Permission הזה. בואו נעשה שיחת לייב כדי לעשות את ההן. שייק כל הדברים האלה כבר קורים יותר בקלות ויותר רצים. אוקיי, יוצאים לדרך עם Vendor מספר שתיים. שוב מקצים לזה שבועיים בתוך הלוז ומתחילים. בינתיים גם העיצובים שלנו משתפרים כי אנחנו כל הזמן עובדים במקביל. אז מישל מתקדמת מאוד עם הדשבורד היפהפה שהיא מעצבת לנו. בפיגמה בוחרים את ה ויזואליזציה שמסמלת לנו את העולם האמיתי ורצים עם Poc מספר שתיים. זה היה נראה ממש ממש מבטיח.
Speaker2: איך אני אוהב את ההתחלות האלה.
Speaker3: זה היה נראה ממש מבטיח וממש כבר הייתי בהתרגשות שהנה זה קורה. אוקיי, כי זה התקדם ממש טוב. היי, זה Views היה ממש מוצלח. ויזואליזציה כאילו הם היו כמעט היו כל הזמן גרפים קטנים כאלה ואמרנו טוב, אנחנו נעשה איתם שיחה ובטוח נצליח לפתור את הגופים האלה, וככל שהתקדמנו Poc הבנו שבשביל לפתור את הגופים האלה נדרש פה ערימות של קוד. ערימות של קוד. זה היה נראה כאילו אנחנו קרובים. אבל הקוד פרי ויזואלי ישן Criteria פשוט נפל.
Speaker2: אז זה נפל על זה שבסוף אתם הייתם צריכים לעשות הרבה כאילו זה לא היה כל ה heavy ליפטינג על הספק זה גם בדיוק בדיוק.
Speaker3: זה ממש פספס את זה עכשיו גם פה רק בסוף Poc הבנו את הדבר הזה וזה. כמה חשוב ה Poc כמה הוא מראה לך דברים שלא רואים על פני השטח.
Speaker2: אבל עכשיו אני אגע בנקודה הזו. אוקיי, אז ה Poc השני נכשל. נכון, אני מבין אם אני מבין את זה נכון, את צריכה עכשיו רגע לתקשר גם לצוות וגם להנהלה שנכשל. עוד Vendor אנחנו כבר הרבה זמן לתוך ה process. אני כאילו בסוף יש לחץ בארגון ולא אומרים לך רגע נראה די. כאילו עד מתי את ממשיכה עם הדבר הזה? יש איזשהו נקודת עצירה שבה אומרים לך תקשיבי, אם את לא מצליחה לעשות את זה עם ה Vendor הבא, אנחנו עוצרים את זה או משהו בסגנון.
Speaker3: אז זה לא היה ככה. לא היה בדבר הזה. אבל מה שכן, בגלל ה use case שהוא היה use case חזק מאוד. היה לי שכנוע אמיתי שפשוט Vendor שפניתי אליהם פשוט לא היו נכונים.
Speaker2: אוקיי.
Speaker3: ידעתי שאני אצליח למצוא את הונדורס.
Speaker2: כי הבעיה היא פטורה.
Speaker3: הבעיה היא פטורה וידעתי שאני אצליח למצוא ועשיתי כזה איזה ישבנו כולנו עם אלון פרודקט האנליסט ועם כל מיני אנשים, וממש חשבנו כדי לבחור טוב טוב את מי אנחנו רוצים לעשות עם ה Vendor הבא כדי שהוא יצליח. לא רצינו ליפול עוד פעם. זה מבזבז גם המון זמן אנרגיה שלנו. אני לא מדברת כבר לשכנע את ההנהלה. אני בתוך הדבר הזה כל הזמן ואני מתה להיכנס כבר לשלב של של ההטמעה.
Speaker2: כן לראות את הבניין. כן. אז אנחנו מבינים רגע Poc ראשון נפל על Unified Experience. בעצם לא הצלחנו לייצר חוויה שהיא גורמת למשתמשים שלנו להרגיש שזה מוצר אחד. Poc שני נפל על זה שכל ההיפותזה של ללכת לספק חיצוני היא שהם יעשו את heavy Lifting. נפלנו על זה שאנחנו מתחלקים חצי חצי בעבודה קשה וזה פחות הכיוון שלנו, נכון? אז Poc שלוש מה קורה שם?
Speaker3: פיוס יש לי שהצליח כבר. אני כבר אני כבר מתקדמת להטמעה. Poc עבד טוב הצלחנו לעשות את הקוד פרי ויזואלי Nation. הצלחנו להגיע לרמה גבוהה של Unified Experience Poc השלישי כבר לא הסתפקתי רק בלעבוד בצד על סביבת פיתוח שנתנו לנו שנתן לנו ה Vendor, אלא כבר השתמשתי בו בקצת משאבי פיתוח שלנו לצורך Poc כדי לחבר אותו לפלטפורמה. אני רוצה לראות בעין. אני רוצה לראות בעין כשאני נכנסת לפלטפורמה. מה זמני הטעינה. איך זה מדבר עם השאר כשברקע רק כשרואים את זה שם פתאום מבינים כל מיני דברים שלא רואים קודם. כאילו סיפרתי קודם שכאילו עבדתי בעבר באתרי תוכן ישראלים בוויינט נענע. וואלה. ושם היה הרבה פעמים שפיתחנו כל מיני קומפוננטות היו שמים לורם איפסום. כן, טקסט עכשיו טקסט לורם איפסום אף פעם לא יספר לך על איפה הבעיות של קומפוננטה אף פעם. אל תשים לורם איפסום. אתה רוצה לראות את זה עובד עם משהו אמיתי כי רק פה אתה מבין. אוקיי, אז יש לי כמה טאבים לכמה Offering. ואיך זה מדבר עם הטאבים בפלטפורמה וצריך לראות את זה בעיניים. אז ממש הקדשנו זמן פיתוח גם לדבר הזה כדי לראות את זה שם. ועכשיו כבר היה לי דמו חי בפלטפורמה שאני יכולה להראות בתוך הארגון, להראות את זה לאנשים, לראות מה הפידבקים. יאללה.
Speaker2: היה פידבקים שזה נראה טוב, ממשיכים.
Speaker3: זה נראה טוב, שאלו שאלות, עניתי את התשובות. אמרתי זה לא פתרון קסם. פה אנחנו קצת פחות חזקים. יכולות אקספורט ידרשו מאמץ יש לנו בשביל לתת. אנחנו עשינו. היה לנו קצת challenge ים לעשות היום PDF, התגברנו עליהם. יצא מהמם. נצטרך לעשות עוד מאמץ על download לסי וי. כמובן שתוך כדי אולי משהו שלא אמרתי קודם זה שתוך כדי כל הדבר הזה אני גם עושה discovery עם לקוחות. כלומר אני רוצה להבין עם לקוחות מה הם רוצים לראות. אני מראה להם גרסאות ועושה איתם איטרציות. כשהגעתי למצב שהיה לי את הדמו חי כבר ידעתי מה אני רוצה על בסיס פידבקים מלקוחות. אוקיי, אבל נגיד אחת השאלות ששאלתי לקוחות זה מה יותר חשוב לכם download csv או PDF? מה היית מנחש?
Speaker2: מה הייתי מנחש?
Speaker3: כן, הייתי מנחש.
Speaker2: אני הייתי הייתי מנחש שלקוחות יגידו download csv, אבל use case שהם באמת עושים זה Screenshots מתוך המוצר ושמים במצגת זה.
Speaker3: זה ממש קטע כי גם אני הייתי בטוחה שהם יגידו שגם זה Csv כי אז אני יכולה לעשות מה שאני רוצה. אבל כולם אמרו PDF. Pdf אני רוצה משהו לשלוח לבוס להראות את האימפקט של מה שעשיתי. כן, אז הנתון הזה גם איפשר לי בקלות להגיד מעולה. יש לי download pdf. סבבה, אני טוב לי. הפוסט הזה עם ה Vendor הזה מוצלח.
Speaker2: אוקיי, אז באמת כמה זמן לקח התהליך הזה מקצה לקצה של כל הפירסום והחיפוש? והדברים האלה?
Speaker3: זה לקח בערך קוטר רבעון של עבודה, כמובן תוך כדי לוחות זמנים של בני אדם שהיו מעורבים כאן אם היה חופש ארוך לאחד מהסטים קודרים בפוסט. אז לקחנו שלושה שבועות עוף מהתהליך, אבל בסוף, או אולי בשבוע הראשון או השני של U2 כבר היה לי. זהו, עכשיו מתקדמים לחתימה עכשיו גם פה כן צריך לדחוף את ליגל ואת פייננס ואת כל זה ואני זאת שדוחפת. כן. זה לא שאני אומרת טוב, עכשיו תחתמו לי עם הספק. תחזירו לי אותו חתום. כן צריך לעשות את כל ה process הזה. ועכשיו מתחילים אינטגרציה. ובגלל שהיה לנו כל כך הרבה נסיון עם ה Poc היה כל כך הרבה למידה ששימשה אותנו בשלב האינטגרציה, כולל הלמידה על הפיוזים שלא הצליחו.
Speaker2: כן, כי בעצם Poc הוא גם בכלל. האם אני יכול להטמיע את ה Vendor ולא רק האם Vendor נותן את מה שאני רוצה?
Speaker3: נכון מאוד.
Speaker2: ואז אתם רצים בעצם עם ה עם ההטמעה הזאתי וזה משהו שפוגש לקוחות. ומה מה? פידבק?
Speaker3: פידבק נהדר. זה ממש שחררנו את זה לפני כמה חודשים. זה ממש סיפור יחסית טרי ויש לנו פידבקים נהדרים Addiction מעולה Retention. אנחנו רואים לקוחות שחוזרים שוב ושוב לדבר הזה הcss שלנו פעם בשבוע שם שזה מדהים. זה כבר נותן אימפקט מדהים לדוחות שהם עושים בשבילם, ואנחנו עוד ממשיכים לבנות אותו כי יש לנו מוצר חי שאני לא צריכה עכשיו להיות כבולה למדיטציות של הווטסאפ. אני יכולה במסלול מקביל. מסלול מקביל לפיתוח להמשיך ולהוסיף עוד ויזואליזציה ועוד לשפר את הסיפור ואת האימפקט.
Speaker2: וזה מדהים. אז בעצם עשינו איזה שהוא רגע תהליך מאוד מאוד מעניין של בעצם בדיקה של הונדורס. אם לעבוד על פי עושים כל אחד מהם עד בעצם עד שמצאנו את הכלה המיועדת והמוצלחת. אם אני כזה מחזיר אותך לתחילת התהליך, מה התובנות המרכזיות שיש לך או דברים שאת רוצה שאנשים שמקשיבים לנו ידעו לפני שהם ניגשים לעשות תהליך כזה?
Speaker3: אז אני חושבת שמאוד חשוב להגדיר היטב היטב את ה use case. ומה הקריטריונים להצלחה? חד משמעית לעשות Poc ולעשות Poc באמת ובאמת הצמתים האלה שעמדתי בהם של Poc נכשל. להמשיך או לא להמשיך? הם באמת נולדים כאילו ההחלטה איך להמשיך מכאן. היא באה מתוך האם יש לי אמונה שהדבר הזה פטור? ואם כן אז אוקיי, אולי Poc שעשינו לא היה מוצלח? אולי הגדרנו אותו לא טוב? אולי הבן אדם לא יודע לתת אותו אז use case ברור ופירושים מדהים.
Speaker2: מה שאני לוקח רגע מהסיפור שלך זה כמה דברים אחד בנוגע לסיגנל שאנחנו רוצים לפני שאנחנו יוצאים לדרך, אז אנחנו רוצים לראות אחד שזה לא הקור, המוצר שאנחנו מוציאים החוצה. שתיים שהשונות בין הלקוחות היא מאוד מאוד מאוד גדולה, ככה שאם זה יעלה לנו אנחנו נידרש להרבה מאוד התאמה. והדבר השלישי, כמו שאמרת, שזה בעיה שהיא פתורה בעולם באמת להיות משוכנעים בדבר הזה. הדבר השני שאני לוקח זה רגע הנקודה הזאת של זה. לא תמיד זה לא יצליח בפעם הראשונה. כמו הרבה דברים שאנחנו עושים בפרויקט, זה לא יצליח בפעם הראשונה ואנחנו צריכים את האורך רוח ואת ההבנה שאנחנו לומדים בתהליך הזה של לנסות את העוד Vendor ים. והדבר השלישי שזה הרבה סביב הלחץ בארגונים הלחץ כבר לדלוף ולהביא את התוצאה. זה לחזור כל הזמן ללמה יצאנו לדרך אם עדיין הדבר הזה. נכון שזה לא שזה ידפוק לנו את הרוד מאפ, שזה ייקח מאיתנו מלא משאבים שאנחנו לא חברת אנליטיקס, אם זה עדיין נכון. אני חושב שזה מאוד מאוד מחזיר את השיחה. למה אנחנו עושים את מה שאנחנו עושים? ואנחנו בתור מנהלי מוצר צריכים להחזיק את הלוגיקה הזאתי ולא להיכנע ללחץ. אוקיי, אז עם זה אנחנו נסיים. וככה רגע לפני, אני רוצה להזכיר לכם שניר תשתתף בכנס פרודקט X שיקרה ב 29 30 לדצמבר באולם שמאלה בתל אביב. גם אנחנו כמובן נהיה שם, ואם אתם רוצים לדעת בכל פעם שיוצא פרק חדש בתכנית שלנו, אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בכל אחת מהאפליקציות. אז שוב המון המון תודה, נראה.
Speaker3: תודה רבה.
Speaker2: ותודה לכם שהזמנתם.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.