ים רגב,
CMO, Marketing Advisor
איך לבנות מסע לקוח (כולל טמפלייט להורדה)
2022-11-03
•
5 דקות קריאה
גם כשבאים לבנות תכנית של מנועי צמיחה חדשים לסטארטאפ בוגר, גם כשמתכננים GTM להשקה של מוצר חדש\קיים וגם כשיוצרים אסטרטגיה שיווקית כללית לסטארטאפ בכל שלב, תמיד יהיו כמה מרכיבים בסיסיים בתכנית. שניים מהם הם:
- פרסונה - החלק הזה בא כדי לענות על שאלות כמו "מי" ו"למה".
אפשר לקרוא לזה ICP (Ideal Client Profile), או Targeted Persona. שניהם יבואו מתוך קהל מטורגט כללי יותר (Targeted Audience).
במקרים כמו ב-B2B, כשיש כמה בעלי תפקידים שצריך לטרגט בחברה מסויימת קוראים לזה פשוט Account ובדרך כלל הוא מורכב משני סוגים - הקונה (Buyer) שזה מי שמחליט אם אפשר או לא לשים כרטיס אשראי ולרכוש את המוצר שלכם והמשתמש (User) שהוא\הם אלה שתכלס ישתמשו במוצר עצמו.
כן, לא תמיד מי שמקבל את ההחלטה לגבי הרכישה הוא זה שישתמש בפתרון שלכם ובגלל זה כדאי להפריד בינהם.
- מסע לקוח (Buyer Journey) - החלק הזה בא כדי לענות על שאלות כמו "איך" ו"מתי".
זה תרשים מבוסס טבלה בד"כ, או כל פורמט אחר שמתאר בצורה סיפורית את התאוריה שלכם לגבי מה יגרום לאותה פרסונה לרכוש את המוצר, מה הם השלבים שהפרסונה הזו תעבור, איך הדעה שלה מתעצבת אפילו עוד לפני שהיא מודעת שיש לה בעיה שמצריכה פתרון ועד שהיא החליטה להשתמש\לרכוש את המוצר הספציפי שאתם מציאים.
רגע נשימה.
היו כאן ערימות של מילים מפוצצות באנגלית, ראשי תיבות והכל בא דחוס כזה בשתי פסקאות שקשות לעיכול.
בבלוג הזה אני אנסה לזקק את כל המידע, לפשט אותו ולשתף בתהליך של בניית מסע לקוח בסיסי, גנרי, שטוח וכזה שיושב על טמפלייט שכל אחד יכול לעשות לו קופי-פייסט ולהתאים אותו לצרכים שלו ולביולוגיה של הסטארטאפ שלו (לינק לטמפלייט שבניתי- בסוף הבלוג).
מסעות לקוח יכולים להיות מורכבים הרבה יותר ועם הרבה פרמטרים והיסתעפויות אז שמרתי על הבסיס המינימלי שנדרש כדי לבנות אחד בצורה מהירה יחסית ככה שכל אחד כמעט יוכל לעבוד עם זה, בלי קשר לרמת הידע והנסיון שלו במרקטינג.
אני מתאר לעצמי שיקח לכם חצי שעה להתאים את הטמפלייט אליכם ועוד שעה של ישיבה עם כל מי שרלוונטי במיזם שלכם למלא את הטבלה ביחד ומכאן לצאת למחקר מעמיק יותר.
אני יותר מאשמח לשמוע מה אתם חושבים שכדאי להוסיף\לערוך ואת הפידבקים שלכם אני אעדכן בקובץ כדי שיהיה לכולנו משהו עדכני, נוח ופשוט לעבוד איתו.
קצת לפני שמתחילים למלא את הטבלה-
אחרי שבחרנו פרסונה להתמקד בה, נחפש פרופיל בלינקדאין שממש מייצג את אותה פרסונה. זה תמיד עוזר לי לפחות לנסות to keep it as real as possible ומישהו עם פרופיל לינקדאין אקטיבי זה אחלה כי אפשר גם להיכנס ולראות את הפעילות שלו באופן כללי - למי הוא עשה לייקים, איזה פוסטים הוא משתף וכו׳.
על בסיס הפרסונה הזו נבנה את מסע הלקוח שמורכב מהשלבים והפרמטרים האלה (אני עובר לאנגלית כי קל לי יותר לכתוב את זה ככה מאשר בג'יבריש):
Problem Unaware
The journey begins with your potential customer being unaware that they have a problem that you can solve. Consider how the persona learns about a problem they were previously unaware of.
Problem Aware
They become aware of their issue eventually as a result of a trigger. For example, consider a recent in-person interaction that you had. You realized that you were doing something incorrectly and that you could do better, after talking with this person about it.
Solution Aware
Through the persona’s research, they are exposed to a number of solutions. In terms of solutions, they can be service-based, SaaS-based, physical, or even a combination of the three. All can solve their challenges. During this stage, this persona will try out one of the solutions.
Product Aware
In exploring a particular solution, the persona learns about a variety of products, platforms, and tools that can be used to quickly and affordably resolve their challenge. They frequently contrast the various options, begin risk-free trials, try out demos, and watch films that outline their distinctions.
Decision
After researching all the products, the target persona makes a decision and chooses, you guessed it, your solution .Afterwards, the journey continues into referrals and retention, but that's beyond the scope of this post.
זהו. כמעט.
כי אחרי שעבדנו על הפרסונ.ות ויצרנו את התזה של מסע הלקוח, אפשר להתחיל לבנות את האסטרטגיה השיווקית \ GTM \ השקת מוצר שלנו. נבין באיזה ערוצי שיווק נשתמש ואיך נעצב את המסרים באותם ערוצי שיווק על בסיס השלבים השונים במסע הלקוח שבנינו.
התרגיל הזה כולו, עוזר לנו לדייק את עצמנו אבל הכי חשוב זה לא להתחיל לחפור ולהתפלפל יותר מדי - מרכזים עבודה של כמה שעות על בניית הפרסונה ומסע הלקוח שיתבססו על מחקר ושיחות עם לקוחות או לקוחות פוטנציאלים, יוצאים לדרך ומאפטמים כל הזמן.
את הלינק לטמפלייט מסע הלקוח תמצאו פה.
מה נועה גוטפריד חושבת על השינויים במסעות לקוח, ההבדלים בין הסוגים השונים והדרך שבה אפשר להגדיל את ההכנסות בסטארטאפ? לחצו כדי לקרוא.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
46 דק'
09/2023
225: על עבודה משותפת בין ההנהלה לבורד (רועי מן ואבי אייל)
אנחנו מדברים על עבודה משותפת של ההנהלה עם הבורד, מה המשמעות של בורד עבורנו ואיך התקשורת מולם נראית בפועל.
פודקאסט
44 דק'
09/2023
224: צעדים ראשונים 09 - פרקטיקות וטעויות נפוצות בדרך לפרודקט מרקט פיט (נועה גנות, Infinify)
אנחנו מדברים על מה זה פרודקט מרקט פיט, פרקטיקות שאפשר ליישם בהגעה אליו, ומאיזה טעויות כדאי להימנע בדרך.
פודקאסט
45 דק'
09/2023
223: איך בונים חברה שנשארת מצליחה לאורך 30 שנה (גיל שויד, צ׳ק פוינט)
אנחנו מדברים עם גיל שויד, מייסד-שותף ומנכ״ל צ׳ק פוינט, על ההחלטות והמודלים שהם יישמו לאורך הדרך שאפשרו להם להיות יציבים לאורך 30 שנה, ולצלוח לא מעט משברים לאורך הדרך.
פודקאסט
34 דק'
08/2023
221: איך AI יכול לייצר יתרון תחרותי לסטארטאפים בתחילת הדרך
אנחנו מדברים על איך סטארטאפים בתחילת הדרך יכולים להשתמש ב-AI כדי לרוץ מהר יותר ולייצר לעצמם יתרון תחרותי, גם מול חברות גדולות בהרבה
פודקאסט
44 דק'
08/2023
צעדים ראשונים 09 - פרקטיקות וטעויות נפוצות בדרך לפרודקט מרקט פיט עם נועה גנות, Infinify
אנחנו מדברים על מה זה פרודקט מרקט פיט, פרקטיקות שאפשר ליישם בהגעה אליו, ומאיזה טעויות כדאי להימנע בדרך.
וידאו
56 דק'
07/2023
איך מפחיתים סיכון בגיוס כסף ממשקיעים
וידאו
50 דק'
06/2023
איך לנהל שחיקה בקריירה
מוריאל בן ישראל משתפת אותנו במה בכלל המשמעות של שחיקה, דרכים לזהות שאנחנו נשחקים ואיך לנהל אותה, ואיך להתמודד כמנהלים עם שחיקה אצל העובדים שלנו.
בלוג
4 דק'
09/2023
איך לעשות reach out לקרנות הון סיכון בפעם הראשונה?
פודקאסט
41 דק'
07/2023
216: איך לדעת שכל דולר שאנחנו משקיעים במרקטינג הולך למקום הנכון? (תומר קרמרמן ונעמי רוזנוולד)
בפרק השני בסדרה שלנו על יעילות אנחנו מדברים על איך מביאים יעילות למחלקת המרקטינג, ואיך לדעת שכל דולר שאנחנו משקיעים מייצר את האימפקט שרצינו.
וידאו
01 דק'
06/2023
אוטומציות לסטארטאפים בצמיחה מהירה
ליאור וקנין, בעלי Super Power, משתף באיך אוטומציה יכולה לחסוך לכם עבודה חזרתית, משעממת ומועדת לטעויות אנוש.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup