logo

157: על פרסומת הסופרבול הראשונה שלנו

Startup for Startup

אדווה: הי כולם, אני אדוה שיסגל ואתם הגעתם ל – Startup for Startup. אז היום אנחנו הולכים לדבר על יציאה למהלך שיווקי גדול דרך החלטה שלנו לעשות פרסומת בסופרבול. אז לצורך העניין יושבים איתי גיא שריקי, שאתה Offline Marketing Team Leader, נכון? ככה נקרא לך לאורך הפרק, כדאי לעשות את התיאום ציפיות הזה מעכשיו.

גיא: בכיף.

אדווה: ואורי ארד רשף, שאתה ה – Creative Team Leader, נכון?

אורי: נכון.

אדווה: ואתם הובלתם את כל הפרויקט המטורף הזה. אז אנחנו נדבר היום על למה בכלל בחרנו ללכת על פרסומת  בסופרבול, איך מחליטים מה לפרסם בפלטפורמה כל כך גדולה, וגם איך מעודדים את ה – Impact שלה אחר כך.

מוזיקת פתיח

אדווה: אז ב – 14 לפברואר, לפני שלושה חודשים כבר עוד מעט, היה סופרבול, ובפעם הראשונה Monday החליטה שהיא הולכת לעשות פרסומת שתשודר שם. אז אני רוצה להתחיל איתך ריקי, ולהבין למה סופרבול.

גיא: זה היה ב – 13 בפברואר, בארץ זה היה ב – 14 בפברואר.

אדווה: חשוב, חשוב.

גיא: אני חושב שהסופרבול הוא מעמד ששונה ממעמדים רגילים, שהוא נותן לך גם את היכולת להגיע לקהל מאד רחב, אבל גם ה – State of mind שלהם הוא רצון לצרוך את הפרסומת הזאת, וכל חברה שרוצה, גם מבחינת Positioning לשם את עצמה כאחת החברות המובילות בשוק, וגם יש לה את הקנווס לדבר לאנשים שרוצים להקשיב, כי פרסומות זה חלק מהקטע של היום הזה, שזה חגיגה, זה מהלך שהוא נכון בנקודה המסוימת של חברה שרוצה להגיע ל – Mass reach ו – Brand awareness ברמה הכי גבוהה. והשיטת שיווק שלנו הייתה תמיד B to C to B, ולכן הרגיש בצורה מאד נכונה שאם אנחנו עושים את כל המהלכים האלה בעולמות ה – B to C בשאר הפלטפורמות והם עובדים לנו, אז אין סיבה שגם המהלך הזה לא יעבוד, שמדברים, שוב, B to C to B, הצורה שאנחנו תמיד פרסמנו היה Bottom up. אנחנו פונים ל – Mid level – 

אדווה: אולי ההבדל אבל בין סופרבול בין למשל פייסבוק או יוטיוב, זה העלויות – 

גיא: הבדל קטן.

אדווה: הבדל קטן, כן, כמה מיליונים. מה הסיכונים שיש? כאילו, לפני שאנחנו יוצאים לדרך אני מניחה ששקללנו,   אנחנו חושבים מה יכול לצאת לנו מזה, מה ההזדמנות, אבל מה הסיכונים?

גיא: הסיכון הראשון הוא שעושים את זה בפעם הראשונה ואז קשה באמת לדעת אם אנחנו עושים את זה נכון. זה הסיכון העיקרי שיש לנו את החשש הזה. האם מה שאנחנו עושים או המסר שאנחנו ניתן או הצורה שאנחנו עושים את כל הקמפיינים 360 מעלות היא נכונה. הדבר השני של הסיכון הוא שלא תדע למדוד את ההשפעה של זה, ואז כשתסיים את זה ותחליט אם אני עושה עוד פעם שנה הבאה, והתשובה תהיה אני לא יודע, זה סיכון מאד גדול. לכל חברה, לא חברה שהיא ציבורית, ולכן כדי למזער את הסיכונים האלה, אתה, כל אחד צריך לעשות עבודה הכנה מאד מאד מאד מדוקדקת. אני כן יכול להגיד שיחד עם זה לא היה לנו המון זמן להתכונן לזה, כי ההחלטה נלקחה ופשוט יצאנו כמו כדור מלוע, כאילו, במהירות הכי גבוהה התחלנו לעבוד על כל הכיוונים. כן אני יכול להגיד שאנחנו חושבים על זה כבר בערך שנתיים לעשות את זה, וחיכינו לזמן הנכון, אז מבחינת העבודת הכנה שלנו, לגשת לזה, אז דיברנו בעיקר עם חברות ישראליות שעשו פרסומות בסופרבול, אחת הבעיות הייתה שרוב החברות שדיברנו איתן לפני שנתיים הן לא חברות תכנה, או הם B to C כמו שאמרת מקודם, וכן דווקא בשנה הקודמת, ב – 2021, היו שתי חברות, Fiver  ו – Gong, שעשו פרסומות שהן נחשבות חברות תכנה כמונו, ובאמת אחרי שדיברנו איתם הבנו דברים קצת יותר לעומק, ההשפעה של עולם ה – B to B וה- Positioning, איפה זה שם אותנו מול מתחרים או בקטגוריה שאנחנו נמצאים בה, ועד כמה קדימה אנשים זוכרים את הדבר הזה, של "אה כן, ראיתי אתכם בסופרבול", ואיך זה השפיע עליהם. אז כן, אם אני חוזר לשאלת הסיכונים, הסיכון הכי גדול זה שעשית משהו ולא תדע איך זה השפיע, או תחשוב שזה לא הזיז את המחט בכלל.

אורי: אחד הסיכונים דרך אגב הכי גדולים, יותר גרוע מזה שאולי זה לא יתחבר לקהלים מסוימים, שפשוט לא ישימו לב אליך. אחרי השקעה כזאת גדולה, גם כספית וגם אנרגטית של ארגון שלם, זה יכול להיות אחד הדברים הכי מאכזבים שקרו בתוך הדבר הזה, ואין לך דרך לדעת איך זה יקרה בפועל.

אדווה: כן, האמת שזה נכון, כאילו, אנחנו עוד ניגע בזה קצת, אבל זה היה משהו שהוא מאד Cross Company, לכולם פה, היה איזה Hype מטורף באוויר לקראת זה. אמרת קודם שריקי, יש גם כתבות בעיתון לפני זה, וכאילו הדבר האחרון שבא לך, כבר עדיף שיגידו שהייתה פרסומת גרועה מאשר שיגידו שלא הייתה פרסומת.

גיא: לגמרי.

אדווה: הרמת לי קודם להנחתה שריקי על זה שדיברת על מהירות ועל פרק זמן, ונראה לי שזה הרגע של אורי פה, כי אנחנו אולי נגיד שאורי, אתה הצטרפת ל – Monday כמה זמן לפני הפרסומת?

אורי: לא לפני, זאת אומרת, עוד בגדול עוד לפני שהתחלתי, לפני היום עבודה הרשמי כבר הייתי בישיבה ראשונה על הסופרבול. זה די היה ה – On boarding. 

אדווה: אז בגדול אתה מצטרף, ועוד לפני שאתה מצטרף, אבל ביום שאתה נכנס אומרים לך אחלה, זה הכיסא שלך, בוא המטבח, בוא הקפה, ותעשה פרסומת לסופרבול.

אורי: נכון, בגדול כן.

אדווה: אז בוא נדבר עכשיו על איך זה נראה בפועל. מאיפה מתחילים, איך ניגשים לזה, ושוב אני כאילו חוזרת על זה, כי אנחנו מדברים על הפרסומת בסופרבול, כי זה היה הצעד הגדול הבא שלנו מבחינה שיווקית, אבל בסוף בין אם אתם עושים פרסומת בסופרבול או אם אתם מפרסמים פעם ראשונה בעיתון, אם אתם חברה קטנה יותר, או שלט חוצות באיילון, וזה הקמפיין הגדול שלכם, זה רלוונטי לכל מהלך גדול שיווקי.

אורי: נכון. זה בסוף אותה חשיבה בעצם. זה כמו שאת אומרת בדיוק, זה לא משנה מה הסדר גודל, בסוף, בשביל כל אחד, לא משנה מה המדיה הכי גדולה שקנית, בשבילך זה רגע מד משמעותי לדברים שאתה רוצה להגיד. הדבר הראשון שאתה חייב לעשות בדבר כזה זה קודם כל להבין מה אתה רוצה להשיג עם זה ומה אתה רוצה לעשות עם זה. כי נטייה נורא גדולה, בטח שלנו כאנשי קריאייטיב, זה "אה, פרסומת סופרבול, הנה הזמן להשתולל קריאייטיבית, בוא נחשוב קריאייטיב". אתה בטח תגיע לשלב הזה, אבל רגע שניה לפני זה, חייב להבין מה אתה רוצה להגיד ומה הסיפור שלך ומה הדברים שנורא חשובים לעבור, זה נורא מחייב אותך כחברה גם רגע לשבת ובאמת להוציא רגע, לחשוב על מה באמת המהות שלך ועל מה אתה רוצה לדבר, כי זאת הבמה. זאת אומרת, זו לא רק במה לחגיגה קריאייטיבית, יש לך One shot, ושוב, זה לא משנה אם זה מודעה קטנה בעיתון, בסוף כל אחד בסדר גודל שלו, להגיד משהו שאנשים יוכלו לזכור, ושהוא יגיד עליך המון. זה מיומנות נורא קשה, ודבר ראשון שאתה צריך להבין, זה נורא לחדד את זה אצלך. במילים נורא פשוטות, מה הסיפור שלך לעולם. זה שלב ראשון.

אדווה: אוקיי, ושלב שני, אז יש לך מסר – 

אורי: או. פה נכנסים לניואנסים קטנים שזה נורא משנה, זאת אומרת, כל אחד יכול לעבוד על זה בצורה שונה, אבל אם אני מסתכל על איך אנחנו עבדנו, כן הייתה לנו הרבה התעסקות באיך אנחנו רוצים גם לעבור. זאת אומרת, האם אנחנו רוצים להצחיק, האם אנחנו רוצים לרגש, איך אנחנו, הדרך הנכונה לספר את מה שהחלטנו שהוא הדבר החשוב – 

גיא: עם סלבריטי, בלי סלבריטי.

אורי: בדיוק. יש כל מיני סוגים של פורמטים וכל מיני סוגים של התייחסויות בתוך הדבר הזה, והמון התעסקנו בזה, והיה לנו נורא נורא ברור – מי שראה את הפרסומת סופרבול – שאנחנו רוצים ללכת על משהו מרגש, שמעביר את תחושת ה – Movement שאנחנו מאד מאמינים בה, ופחות להתחבא מאחורי הצחקות רגע. זאת אומרת, נורא קל ללכת לשם דווקא, הייתה החלטה נורא שקולה ללכת על משהו שיותר לוקח אותך אמוציונלית לאיזה שהוא מסע.

אדווה: גם אני זוכרת שדיבנו בשיחת הכנה על הפרק, על איזה שהיא התלבטות שהייתה לכם, של בעולמות מה בכלל יהיה בפרסומת, האם הדגש הוא על המוצר או האם הדגש הוא על ה – Brand.

אורי: שאלה מהותית, עוד פעם, אני חושב שהיה לנו קל להסתכל על זה כי זה גם באמת יתרון שלנו שאנחנו עושים הרבה מדיה ויש לנו הרבה הזדמנויות לתקשר. ואז אתה יכול להסתכל הרבה יותר בצורה שקולה על מה המטרה של אותו כלי מדיה. למול מי הוא חושף אותך, באיזה הזדמנות, ואז מה אתה יכול לתת ערך הכי גדול. כשאתה מבין את החוויה של הסופרבול ואיך צופים בה, ומה האווירה מסביב – שריקי דיבר על זה קודם, בסוף מסיבה בבתים של אנשים, אתה קצת מתפרץ לשם. אז אתה יודע בסופו של דבר שאתה צריך להיות נורא ברור, אז כשאנחנו מסתכלים על ההזדמנות שיש לנו, בעצם אנחנו פוגשים את הקהל, [ל.ב.] שרגע מוצרית זה פחות המשמעות. יש לנו גם, אנחנו יודעים איך לדחוף את המוצר בצורה נורא נכונה. ההזדמנות הגדולה בבמה הזאת היא באמת לספר את הסיפור המותגי שלך, את האני מאמין האמיתי שלך, ולכן החלטנו שזו תהיה הנקודה הכי נכונה לעבוד בזה.

גיא: אני חושב גם שהמהלך הזה, אם אני חוזר למקודם, הוא לא מהלך שהוא רק בסופרבול עצמו, הוא לווה בעוד המון אלמנטים מסביב, יצא ממהלך של שלטי חוצות באותו זמן, ומהלך שהתחיל בערך  חודש לפני הסופרבול עם ה – PR וה – Behind the scenes וסוואג ששלחנו ללקוחות שלנו בארה"ב, וסוואג ששלחנו פנימית לכל העובדים לחבר אותם למהלך, ומאחר שזה מהלך כזה גדול, לספר על החברה היה חשוב לנו פי כמה מאשר לרדת לרזולוציה של המוצר, אלא שמסתכלים על Brands אחרים בעולם, הגדולים, ואנחנו לא מתיימרים להיות בקו אחד עם, אני יודע, אפל או דברים כאלה, אבל הם מדברים על החברה והתפיסה של החברה, שהם עושים מוצרים שהם מתאימים לך. לא בהכרח מדברים שיש לנו את המעבד הכי מהיר, אנחנו נוכל לתת לך את התמונה הכי חדה, למרות שיש הרבה פיצ'רים מאד מעניינים. התפיסה שלנו הייתה בתור חברה, אנחנו רוצים למתג את עצמנו בתור חברה שנותנת לך את כל האפשרויות, או כל המגבלות שיש לך בעבודה כרגע, בוא תשתמש ב – Monday ואתה יכול לפתור אותם. וכמו שאורי אמר, אפשר לפתור את זה קריאייטיבית עם דברים מצחיקים, או דברים שהם קצת Inspirational, אנחנו רצינו לעשות את ה – Debut שלנו, הפעם הראשונה שאנחנו נחשפים במסה כזאת בפעם האחת, ההרגשה הייתה נכונה שזה שם אותנו בתור Brand יותר בוגר, וזו הייתה עיקר המחשבה שלנו.

אדווה: יש לכם גם דוגמאות לדברים שחשבתם לעשות שנפלו?

גיא: אז בעצם, אחד הדברים שקרו בהתחלה, רעיון שאינטואיטיבית מאד אהבנו כי הוא היה מאד מצחיק וקוסם, זה שהציעו לנו סלבריטי, את ניקולס קייג', והרעיון היה שניקולס יכול לעשות כל מיני דברים מאד מצחיקים עם המערכת, כי הוא שחקן מאד וורסטילי, ומאד התאהבנו ברעיון הזה בהתחלה, אבל ככה נראה לי שחלק עדיין היו, ישבו על הגדר, והתחלנו לעשות המון User testing, להבין איך ניקולס קייג' בכלל נתפס בעיני הקהל האמריקאי, יכול להיות שאנחנו מאד אוהבים אותו מהסרטים שלנו בארץ, יכול להיות שבארה"ב הוא נתפס אחרת לגמרי, יכול להיות. ועשינו User testing וקיבלנו את התשובות שלנו, ובאמת כאילו, גם הדעות שם היו קצת חלוקות, אבל אחד הדברים שבעקבות זה עלו, שאמרנו, שאנחנו עולים עם איזה משהו, כמו שאורי אמר מקודם, לזקק את המסר שלנו ומי אנחנו ומה אנחנו, ואז אנחנו מביאים מישהו חיצוני שלא קשור לזה בכלל נכון להרגע, ומציג את החברה במשהו מצחיק, האם זו הדרך הנכונה לעשות את זה? והתחבטנו עם השאלה הזו לא מעט, ובסופו של דבר באמת הכיוון השתנה גם אחר כך, כי היינו צריכים לעבור את התהליך הזה, אפרופו דיברת מהירות – היינו צריכים לעבור את התהליך הזה מאד מהר, תוך שבועיים להחליף תקליט, אפילו כשכבר היה לנו Script סגור עם ניקולס. בקונספט, לא חוזה. ובאמת הפכנו את התקליט והלכנו למקום אחר, כי התחושה שהייתה לא נכונה. בשניה שעשינו את זה, פתאום זה הרגיש נכון. פתאום זה הרגיש אוקיי, אנחנו באמת שמים את ההרגשה של איך אנחנו היינו רוצים שהמוצר יהיה בחוץ, איך יתפסו אותו, ולא בעיניים של מישהו אחר או בעיניים שהן שונות, שדרך אגב, יכול להיות שקדימה אנחנו נעשה את זה, כן? יכול להיות שזה יהיה נכון לנו כשנהיה מספיק מוכרים, ואז אפשר, נוכל לצחוק על עצמנו, נוכל להשתעשע עם דברים, אבל בפעם הראשונה לא בטוח שזו הדרך הנכונה להציג בפלטפורמה הזו ככה.

אדווה: זה מתחבר לי למה שאמרת קודם אורי, שכשעושים איזה משהו גודל, אז הנטייה הראשונה היא לנסות אותו הכי מצחיק והכי Big, והכי כאילו ללכת מחוץ לאיזור נוחות שלנו, לעשות משהו שלא עשינו אף פעם, ודווקא כאילו אתה אומר, יש איזה מקום, כאילו, זה אפילו חשוב לעצור ובכל זאת לראות איך הדבר הזה מתכנס עם המטרות שלנו ומה אנחנו רוצים, וזה למה אני חושבת כל כך חשוב להגדיר בהתחלה לפני הכל למה אנחנו עושים את הפרסומת ומה אנחנו רוצים להשיג ממנה.

גיא: דרך אגב, שלא ישתמע לרגע שפרסומות בסופרבול, אפילו של Brands שעושים את זה בפעם הראשונה, עם סלבריטיז, בלי סלבריטיז, מצחיק לא מצחיק, זה לא נכון. אני חושב שאנחנו, איפה שהיינו בנקודה שלנו, זה הרגיש פחות נכון. יכול להיות שמאד הרגיש להם נכון לעשות משהו מצחיק, וזה היה נכון להם, גם זה יכול להיות שהן אפילו מתעשיות שהן דומות. הכל תלוי גם באיך זה נתפס אצלך בראש, כמה מכירים אותך באותו איזור שאתה עושה את הפרסומת, ואז אתה מקבל את ההחלטות שלך.

אדווה: דיברת על קהל אמריקאי, ושעשינו User testing מול קהל אמריקאי, וזו נקודה ממש חשובה, כי בסוף היה לנו הרבה קמפיינים בארה"ב, אבל הסופרבול זו אולי החגיגה האמריקאית הכי גדולה שיש. איך אנחנו מפה כותבים פרסומת שמתאימה לקהל שאנחנו, לא יודעת אם להגיד שאנחנו לא מכירים, אבל שאנחנו לא מכירים ככה. שאנחנו לא רגילים לקבל ככה.

אורי: עובדים עם אמריקאים. לא, זה התשובה הקצרה, אבל בגדול – 

אדווה: לא, זה חשוב, כי אם מישהו מקשיב לפודקאסט הזה הרבה הוא יודע שאנחנו ממש אוהבים לשמור דברים בפנים ב – Monday, אז עצם העובדה מבחינתנו לפנות, לעשות דברים Inhouse, אז זה היה עניין מבחינתנו לבחוחר לעבוד עם חברה חיצונית.

אורי: נכון, אבל כשאתה יודע רגע מה אתה רוצה לעשות, איפה הכח שלך, במה אתה טוב, ואיפה אתה צריך עוד חיזוק. זאת אומרת כל רגע, עם אגו בצד, עם כל זה שיש פה צוות קריאייטיב גדול ומבריק, אתה רוצה בכזה פרויקט גדול וחשוב להביא עוד מישהו איתך שיצא איתך לדרך. עכשיו, אנחנו כן יודעים, ופה חשוב רגע להבדיל בין הקונספטואליזציה הראשונה, הקונספט רגע שאתה שם על השולחן, שבסוף בזה אנחנו באמת מאמינים שאנחנו נורא יודעים איך לדייק את עצמנו, אבל בכל החיבור כבר לאיך להפוך את זה לאמריקאי באמריקאיות, זה באמת דיון שחייב לעשות עם אנשים שחיים את זה ביום יום. זה לא יכול להיות, זה גם לא דוברי אנגלית שהם לא חיים שם כרגע. ואז יש המון שיחות על איך אפשר להגיד דברים, איך מנחסים דברים בצורה שונה. יש דברים שלנו מרגישים מאד קיטשיים אבל לאמריקאים מרגישים מאד טבעי, והפוך. אז כל הניואנסים האלה חייבים לעשות אותם עם האנשים שחיים את השטח, ובלי קשר, שוב, אתה בשאיפה – תבחר שותף שיש לו כמה שיותר איך להביא, כי גם, החיבור הקריאייטיבי היה מוצלח זאת אומרת שכן נתנו אחד לשני, זה לא שרק אנחנו [ל.ב.], בטח לא שרק הם, אנחנו לא יודעים לאפשר את זה. אבל לקחת שותף שיודע לרוץ איתך קריאייטיבית ולכתוב איתך – זאת אומרת, פרקטית נסענו אליהם למשרדים וישבנו ביחד וכתבנו תסריטים עם צוות הקריאייטיב. אז זה בגדול השיטה.

אדווה: ואיך אתה יודע, כאילו, אני אשתף נגיד, לא מזמן היה לנו איזה אירוע שעשינו ב – Startup for Startup, אירוע שעשינו לקהל אמריקאי, ובסוף האירוע תהינו לעצמנו האם אחד הדוברים דיבר קצת יותר מדי בסיסמאות, ואז ראינו את הפידבקים, והפידבקים היו מצוינים, הכל פידבקים של 5 מכל מי שהגיע, ומה שאנחנו הבנו זה שאנחנו לא מבינים, כאילו, אנחנו לא מבינים כנראה מה אמריקאים אוהבים, ומה שלנו נתפס כסיסמאות ומאד באוויר מאד מדבר אליהם, אבל זה כאילו הייתה איזה התלבטות כזאת של אנחנו ממש לא מסכימים עם זה, כאילו, זה מאד הולך נגד הערכים שלנו. אז איפה אתה משחרר ואומר, "אני מבין שהבן אדם הזה מבין יותר ממני בשוק", ואיפה אתה יודע להתעקש כי אתה אומר, אבל אני מבין יותר את המסר?

אורי: זה גם מבין, זה לא רק מבין, כי זה הרבה פעמים, באמת כמו שאמרת בהתחלה, אתה צריך להרגיש בנוח עם זה, ויש דברים שאנחנו כישראלים לא מרגישים איתם נוח תרבותית, אבל הם עוברים חלק מאד או שהם מתאימים מאד למקומות מסוימים. זאת אומרת, אתה חייב לצאת מאיזור הנוחות שלך. בחרת במה מאד גדולה לתקשר בה את עצמך. אתה מצד אחד כן חייב להישאר נאמן לעצמך במקומות מסוימים, ומצד שני, אתה לא יכול לבחור להתעלם מהבמה שאתה נמצא בה, אתה לא תבוא לטקס האוסקר לבוש בטרנינג. אז אתה מאד חייב לקחת ולהבין את התרבות הנכונה ואיך כן להתייחס לדברים, גם עם זה לא בהכרח נוח וטבעי לך.

מוזיקת מעבר

אדווה: דיברנו על הפרסומת ודיברנו על מה חשבנו ודיברנו איך יצאנו לדרך, ואז הייתה הפרסומת, ואז מה?

אורי: ואז לישון.

אדווה: ואז קמים, ואז מה אתם מצפים לראות? זאת אומרת, איך בכלל, מה נחשב הצלחה כשאתה עושה משהו כל כך גדול?

גיא: אוקיי, אז אני חושב שדבר ראשון שווה להזכיר שהסופרבול שעשינו היה סופרבול שהוא לא National, הוא היה לוקאלי. אמנם 20 Locations או ערים ברחבי ארה"ב, אבל זה National.

אדווה: נסביר רגע רק את ההבדל, שבעצם שאתה עושה פרסומת בסופרבול אתה יכול לבחור האם היא תוקרן לכל ארה"ב, או אתה יכול לבחור איזורים מסוימים שהיא תשודר בהם.

גיא: נכון.

אדווה: ולמה הלכנו על – ?

גיא: אז בגדול לעשות את זה בכל ארה"ב, מעבר לזה שהסכומים לפי התקשורת היו באיזור ה5.5 מיליון דולר ל – 6.2 מיליון דולר, אתה צריך להתחייב לעוד פרסומות בסכום הזה למהלך השנה ברשתות, זה אומר שאתה מגיע למהלך, רק על ה – 30 שניות האלה, כבר אתה בהתחייבות של 12 מיליון דולר בערך. מאחר שאנחנו לא עושים פרסומות בטלוויזיה, אז זה גם לא היה נכון, וגם לא כל ארה"ב באמת, לא כל האיזורים שווים מבחינתנו מבחינת המשקלים של איפה אנחנו רוצים להיות, אז הלכנו על מהלך שהוא קצת יותר מחושב, הוא גם קצת יותר חסכוני, הוא עדיין כמה מיליונים, אבל הרבה יותר חסכוני, ובחנו את הטופ DMA's או Cities לפי ה – Data שהזכרתי מקודם, אז זה ככה דבר ראשון.

אדווה: סליחה שאני קוטעת אותך, אני פשוט חושבת שזה כן משהו ששווה להתמקד עליו, כי כשעושים מהלך כזה, שהוא בסוף מהלך Brand Awerness מאד מאד גדול, בסוף אתה רוצה שמי שיהיה Aware ל – Brand שלך, זה כן קהל היעד. אז בעצם בחירה לוקאלית, נכון? זה היה דרך לוודא שלמרות שיכול להיות שיהיה שם רעש, כי רואים את זה מיליוני אנשים, עדיין אתם יודעים שמי שמגיעים אליו זה לא חוואי באלבמה, אלא יש יותר סיכוי שזה יהיה בנקאי מסיאטל.

גיא: נכון מאד, וזו גם הייתה הגישה שלנו. בסופו של דבר, המוצר שלנו יכול גם להתאים לחוואי מאלבמה מתי שהוא. גם היום אפשר להשתמש, אבל אני חושב שרוב הקהל שלנו, או הפוקוס שלנו היה על קהל שיכול ממש מיידית כבר להבין איך הוא יכול להשתמש במוצר. זה לא אומר שראינו את זה מיידית, אבל לפחות שהם יבינו מיידית. במהלכים שהם יותר ארוכי טווח, שיכירו אותנו גם, כמו שזום, הבת שלי יודעת מה זה זום ולפני הקורונה לא ידעו מה זה, פתאום זה הופך למוצר שהוא מוצר צריכה שכל אחד מכיר. אנחנו לא שם, וגם אנחנו לא מכוונים כרגע להיות שם. אז כן זה היה מהלך מאד אד מאד נכון, להשקיע ספציפית בשוק הלוקאלי. מה שרציתי, כאילו, זה מתחבר לי לנקודה הקודמת, שהמהלך הזה התחיל, או יריית הפתיחה שקרתה בעולם החיצוני נקרא לזה, מחוץ ל – Monday, היא הייתה כבר חודש לפני, כשהכרזנו על זה לתקשורת. התחלנו לעשות כל מיני ראיונות, והתחלנו לספר על הפרסונות ולספר על Monday. זה לבד כבר נתן חשיפה של מיליונים או עשרות מיליונים, מעצם העובדה שעשינו סופרבול, עוד לפני שבכלל הפרסומת, שהדלקנו את השאלטר עליה. ואז שבוע לפני זה, כבר לקוחות שלנו התחילו לקבל כל מיני Swag Boxes, ועלינו עם ה – Behind the scenes של הפרסומת. בעצם המטרה שעושים מהלך כזה ארוך זה איך אתה, זה כמו שזורקים אבן לתוך אגם ויש את האפקט של המעגלים, אז אתה לא רוצה שתזרוק את האבן וזה יעשה בלופ וישקע, אוקיי? אתה רוצה שיהיו כמה שיותר אדוות. ולכן, חלק מהאסטרטגיה זה איך לגרום ל – 30 שניות האלה להיות חודשים, וזה הטריק האמיתי שם, שמצריך מחשבה והתכוננות. אז כמו שאמרתי, עשינו את ה – Behind the scenes ואז התחלנו לעלות עם הטיזרים, של ה – 15 שניות, שאנשים לא קיבלו את הפרסומת המלאה עדיין, בכל מיני פלטופורמות, ואז היה את הרגע עצמו, שדרך אגב, במשחק עצמו זה Money time גם בשבילנו כי זה Social time. אתה מתקשר עם Brands אחרים, הקמנו פה בעצם חמ"ל שהיינו 20 איש מכל מיני דיסיפלינות שונות, של קריאייטיב, ומתכנתים ו – Legal, כי דברים קורים בזמן אמת. ואם פתאום יקרה לנו משהו באתר, ואם בדיוק אנחנו רוצים להגיד משהו ואולי אסור לנו להגיד אותו, שאנחנו ככה מפרים איזה זכויות יוצרים של Brand אחר, אז ממש 20 איש, והגבנו לדברים בזמן אמת. היה גם התכוננות לחלק מהדברים, וממש ראינו שיח שהוא פי כמה מהרגיל שלנו ב – Social סביבנו, סביב ה – Brand, לא רק הפרסומת. אז גם הלילה עצמו היה מעניין, וכמובן שבטווח המיידי, בגלל שאתה משודר בלוקאלי הזה, בכל לוקיישן אתה משודר בדקה אחרת של המשחק, אבל ידענו מראש מתי הם משודרים וידענו לצפות את זה, והיינו פתוחים פה עם מפה של ארה"ב, או של כל העולם יותר נכון, בגוגל אנליטיקס, וראינו את האיזורים נדלקים. ממש כמויות של Visitors מגיעים מעשר שניות אחרי שהפרסומת התחילה עד 5 דקות אחרי זה, ואז אנשים חוזרים לפרסומות אחרות ו – Brands אחרים רואים את האיזורים שלהם נדלקים, אני מניח. ואז הולכים לישון, בבוקר שאחרי, ב – 6 בבוקר, ואז ממשיכים. כי יש לך את ה – 60 שניות שאתה יכול לפרסם, ואתה יכול לדבר על מה קרה מהסופרבול, אז בעצם המטרה הייתה לתת את האפקט. ואם אני אחלק את זה לשתיים, אז יש את המטרות שמושגות לטווח קצר ומטרות לטווח ארוך. כי מהלך כזה לא יכול להסתכם באוקיי, אז כמה אנשים באו ל – Visit או Signup, בזמן שהם במסיבה בבית שלהם, ואנחנו לא מצפים מהם לעשות פעולות מרחיקות לכת. אני חושב שבטווח הקצר אתה יכול לראות איזה שהוא ספייק באתר שלך, שהוא נראה בצורה מאד יפה, וזה לא מה שבשבילו עושים את הסופרבול. בטווח הארוך אתה גם רואה, זאת אומרת, יש כל מיני דרכים למדוד, אתה יכול לעשות שאלות ליוזרים שמגיעים, איך שמעת על Monday, והתחלנו לעשות את זה לפני הסופרבול, לייצר Benchmark, שמנו שם שאלה, "האם שמעת עלינו בסופרבול?", לפני שבכלל עשינו פרסומת בסופרבול, ואתה רואה בצורה מאד מובהקת, אחרי שהפרסומת הייתה, שאנשים עונים, באתי ונרשמתי ל – Monday כי ראיתי אתכם בסופרבול.

אדווה: שזו בעצם הדרך שלכם לבחון את ה-, כאילו, זה ידוע ש – Brand Awareness זה אחד הדברים שהכי קשה למדוד, נכון? אנחנו שמים את זה שם בחוץ – 

גיא: מאד.

אדווה: אז זה בעצם הדרך שלכם לנסות בכל זאת לכמת את הדבר הזה, נכון? להבין מספרית מי ראה את זה והגיע.

גיא: נכון.

אדווה: ונעצתם את היוזר, סתם, כאילו, זה יוזרים שנעצתם אחר כך כדי להבין את את ה – Convert שלהם למשתמשים משלמים?

גיא: אז כן, אבל שוב, עכשיו אנחנו כמה, חודש וחצי אחרי הפרסומת? זה מאד קשה ככה לקבל מספרים משמעותיים. אנחנו כן עוקבים אחרי זה. אני לא יכול להגיד שיש שוני באחוזי קינוורט שלהם, כי זה לא שזה קהל הרבה יותר טוב שראה אותנו בסופרבול והגיע, זה אותו קהל שאנחנו מטרגטים אותו גם במקומות אחרים, אז זה היה הגיוני שהוא יהיה עם אותו אחוז קינוורט. אבל מה שכן, וזה החלק המעניין, שיש שיחות של ה – Sales עם לקוחות, שזה העסקאות הגדולות שלנו יותר, ושומעים שם בצורה חד משמעית, לא פעם, לא פעמיים ולא שלוש, שאנשים אומרים כן, חשבנו והתלבטנו בדיוק גם איזה מוצר, ואז ראינו אתכם בסופרבול ואמרנו או, אם החברה הזאת עושה סופרבול אז שווה לבדוק את המוצר, כי כנראה שיש פה משהו רציני, או לפחות משהו ששווה לסמוך עליו שעובד.

אדווה: רק מעצם זה שהיינו בסופרבול, זאת אומרת עוד לפני בכלל ה – 

גיא: נכון מאד. ה – Positioning הזה, שזה מה שדיברנו בהתחלה, ראינו אותו ושמענו אותו יותר נכון וקיבלנו סיגנלים מאד מאד טובים מאנשי המכירות, בעיקר בארה"ב, שדיברנו על זה. גם עסקאות שהיו ב – Pipe line או עסקאות חדשות שנכנסנו ל – Pipe line, דיברו על זה. כן, הייתם בסופרבול, ומבחינתנו זה דבר גדול. אני אוסיף ואגיד שגם המהלך היה עם שלטי חוצות והכל, שמענו גם לא פעם ולא פעמיים "אתם בכל מקום, אני נוסע באוטו, אני רואה את הסופרבול, אני פותח את היוטיוב, אתם בכל מקום". וזה כיף, כי המטרה שלנו הייתה קצת להיות בכל מקום, או שירגישו לפחות שאנחנו בכל מקום. למרות שעשינו סופרבול לוקאלי, למרות שעשינו שלטי חוצות באיזורים מאד מסוימים, למרות שטירגטנו קהל מאד מסוים ביוטיוב, אבל עשינו את זה אני מקווה כמה שיותר נכון.

אורי: אחד הדברים שאנחנו מאד מקפידים לעשות, ועוד פעם, אני לא חושב שיש דרך אחרת, זה במהלכים תדמיתיים, זה להפסיק מתי שהוא. כי אתה לא יכול למדוד כזה דבר אף פעם כמהלך חד פעמי ולראות איזה אפקט הוא עשה. ברגע שאתה יוצא למסע כזה, אתה חייב להבין שזה לא Long term ואתה חייב לעבוד בו כל הזמן. יכול להיות בתזמונים שונים ובמדיומים שונים וברמות השקעה שונות, אבל אתה כל הזמן סוג של מה שנקרא חייב להיות באוויר. הדבר הזה בסופו של דבר, התחושה הגדולה שזה רגע מתאר, וזה אולי הדבר שהכי קשה למדוד, זה שאתה לגיטמי, זה שאתה חלק מהתרבות, שאתה חלק מהשיחה היום יומית, ודבר כזה יכול לקרות רק שאתה, שרואים אותך עוד פעם ועוד פעם ועוד פעם, אתה לא יכול לצוץ פעם ב – ולצפות שיגידו "אה, ברור, זה נשמע כאילו חלק מהחיים של כל אחד מאיתנו". וזה קצת התחושה שאתה רוצה לייצר בסופו של דבר.

גיא: אבל אנחנו עדיין, אני חייב להגיד, אנחנו Baby steps. כאילו, לבנות Brand זה הרבה טעויות, הרבה ניסוי, הרבה הצלחות, כשלונות, זה עבודה לאורך זמן. כאילו, של שנים.

מוזיקת מעבר

אדווה: אז אמרנו שאנחנו מודדים מאיפה הגעתם. מה עוד כזה ממש בקצרה, כאילו, מה היו המטריקות שלנו למדידת הדבר הזה?

גיא: אז אני חושב שאחד הדברים שהגדרנו לנו בהתחלה או בכלל בעולמות של ה – Brand awareness, שהמטרה שלנו להגיע לקהל חדש ורלוונטי. ובאמת, מהאנשים שהגיעו לאתר, אז ניסינו להבין מי מהם היה בעבר, או הכיר בעבר את Monday, אז הצבנו לעצמנו איזה סף של הבאה של אחוז מאד גבוה של אנשים חדשים, שהם בעבר לא שמעו על Monday והגיעו בפעם הראשונה, שזה חלק מה – Goals שלנו. אחר כך אנחנו רוצים גם להבין את הרלוונטיות שלהם, ואחרי שהם נרשמו אז אנחנו מתחילים להבין האם הם כאילו הבינו מה המוצר, כי יכול להיות שאנשים, אנחנו הבטחנו לאנשים, לא יודע מה, משחק, והם חושבים שאנחנו משחק והם נרשמו, ואוי, זה לא משחק, והם לא עושים כלום. אז אנחנו בודקים את ה – Intent שלהם, את הצורת עבודה, ושוב, אמרתי, זה לוקח לא מעט זמן, כי צריך אלפים, עשרות אלפים, כדי לקבל איזה שהוא מובהקות סטטיסטית למשהו מסוים. זה לוקח גם זמן, עולמות התוכנה. וה – Goal הזה מבחיתנו, השגנו. באמת האנשים שהגיעו בתקופה המיידית היו באמת רובם קהל חדש. שאני מסתכל על זה בפרספקטיבה רחבה יותר, אז עשינו גם סקרים באותם ערים שהיה בהם את הפרסומת מול ערים שלא היה בהם את הפרסומת, ולפני ואחרי, וראינו עלייה די גבוהה ב – Brand awareness, אבל שוב, זה לא שעכשיו אף אחד לא הכיר אותנו ועכשיו כולם מכירים אותנו, אבל זה מהלך שכן גרם להגברת העירנות וההיכרות עם המוצר. דברים נוספים שבדקנו, ראינו פניות לסרברים שלנו בזמן של הפרסומת עצמה, וראינו את ה – Usage בשבוע שאחרי זה, ראינו את ההשפעה על מקומות מחוץ לארה"ב. למשל, קיבלנו איזה פיק באוסטרליה, שמסתבר שגם שמה אוהבים סופרבול ושמעו ואולי ראו אפילו את המשחק. אתה רואה את השיח ב – Social, שעשינו, צברנו הרבה Followers חדשים בכל המדיות החדשות ורכבנו על זה כדי להכניס יותר תוכן עם value לפני, וגם בעיקר אחרי, כי כמו שאורי אמר, אתה לא רוצה לאבד את המומנטום, ואתה רוצה להיות Always on, אז יצרנו פה איזה שהוא אירוע שהוסיף לנו הרבה Followers ברשתות החברתיות, שזה גם Brand awareness ברמה הכי גבוהה, שרוצים לשמוע מה שיש לך להגיד.

אדווה: אורי, מהצד שלך בעולמות של הקריאייטיב, איך אתה יודע, יש לך דרך לדעת שהמסר – בסוף השקעתם מלא עבודה בחידוד המסר, נכון? אנחנו כאילו נגיד שהפרסומת, אם מישהו רוצה לראות אותה, יש לינק בתיאור של הפרק והיא גם תהיה באתר שלנו. בחרנו מסר, סלוגן מאד ברור, של Work without limits. יש לך דרך לדעת שזה עבד? יש איזה משהו שאתה ציפית לראות כדי לדעת שהמסר, שהצלחתם להעביר את מה שרציתם?

אורי: אתה כן יכול לבחון את זה, שוב, זה הרבה פעמים עולה בשיחות או בדברים שהם מוקלטים, אבל שאתה מבין שמבינים מה האיזור שלך. אין לי שום ציפייה ושום רצון שאף אחד ידקלם את ה – Work without limits, אבל שידעו באופן מסוים להגיד לאיזה טריטוריה אנחנו שייכים, בסדר? זה עבודה ללא גבולות, או עבודה עם חופש פעולה, או עבודה עם אין סוף אפשרויות, לא משנה איך מגדירים את זה, נורא חשוב לנו שיבינו את המהות. ושוב, בדקנו את זה גם קצת לפני זה לראות איך זה עובר ואיך זה [—], אנחנו מודעים לכל ה-, זאת אומרת אפילו רגע יש קצת ב – Work without limits לפעמים יכולת להגיד על, עבודה ללא גבולות יכולה להישמע במקום לא החיובי של הדבר, אבל כשאתה מסתכל על כל האספקטים של זה ואיך זה נתפס, ועם אנשים מסוגלים להבין את מה שניסית להעביר, אז אתה יודע שאתה בערך במקום הנכון.

גיא: אני גם אגיד שעלינו איזה [—] Work without limits. אנחנו מדברים על מהות, אבל כן בעמוד הבית שלנו שיש שם המון Graphic, התחלנו לבדוק את זה כמה שבועות לפני הסופרבול, שכבר היינו די סגורים על הפרסומת, וראינו שדווקא זה משפר את ההמרות שלנו. ודרך אגב, כמו שאמרת, שעלינו עם זה בגרמנית, אז ממש נכשלנו, כי הם תפסו את זה בתור לעבוד בלי הפסקה כנראה. והבנו, ושינינו את זה קצת שם, אבל כן המטרה שלנו הייתה לא לעלות באיזה בום, בוא נגלה איזה משהו חדש ואנחנו לא יודעים איך זה ישפיע, כי זה מהלך מאד גדול, ולכן זה מהלך שנבנה במשך כמה חודשים לפני, והיה כרוך בטסטים כאילו, להבין שאנחנו לא הולכים בטוח לפגוע בקיים.

מוזיקת מעבר

אדווה: לפני הפרק פרסמתי שאלה בקהילה, שאנחנו עומדים להקליט את הפרק הזה, ואם יש משהו שהם היו רוצים לשאול, ואחת השאלות הייתה "האם זה שווה את זה?". האם זה שווה את הכסף, אנחנו חודש וחצי אחרי, נכון? אמרנו כמעט חודשיים, האם זה שווה את הכסף, האם זה שווה את השלושה ארבעה חודשים המטורפים של העבודה ואת כל החשיבה שהוקדשה לזה?

אורי: אני אגיד את זה בצורה מאד פשוטה – כן ולא. כאשר המטרה היא לצמוח, אני כן חושב שזה מאד מתאים, אוקיי? כשעושים מהלך כזה צריך להסתכל רחב ככל האפשר, ועוד אני עכשיו יכול להגיד אחרי שעשינו, יש עוד עשרה דברים לפחות שהייתי עושה בנוסף או שונה, בגלל זה אני אומר כן ולא. כי אנחנו יכולנו לעשות את זה הרבה יותר טוב, כמו כל דבר שעושים בחיים. קיבלנו מזה הרבה ערך, לפחות לפי הסיגנלים הנוכחיים, ואני חושב שעצם העובדה שעשינו את זה, למהלך הגדול הבא שלנו, לפיק הבא, אנחנו נהיה פי כמה יותר טובים. כשמסתכלים על ה – Long run, מבחינת ההשתפרות והצמיחה, זה כן. אם מסתכלים, אוקיי, כמה אנשים נרשמו בעקבות זה, לפחות בעולמות שלנו, של החברות Sus, אז התשובה יכולה להיות לא. אבל אם תיקחו את con base שעשו את ה – QR code וקיבלו מילוני אנשים שסרקו והגיעו, אז התשובה שלהם היא Definitely כן. ויכול להיות שעכשיו מלא לקוחות כבר עזבו אותם, לקחו את העשרה דולר או 15 דולר שהם נתנו ועכשיו התשובה שלהם היא לא. לכן הדבר הזה הוא מאד מורכב. אני כן אגיד, שאם היית שואלת אותי הייתי עושה את זה שוב פעם, והייתי צריך לעשות אותו דבר בדיוק כאילו, אפילו בלי לתקן? אז התשובה היא כן חד משמעית. אני חושב שבאמת זה היה מהלך שהוא מאד נכון לצמיחה שלנו של החברה בנקודה שהיינו בה, וזה באמת היה בזמן הנכון במקום הנכון, אחרי שהנפקנו שנה שעברה, זה היה הדבר הבא. יש משהו נורא מעניין כי תמיד כשאני חושב על זה רגע, איך אני מפשט את ההגדרה הכי פשוטה של מה עבודת Brand עושה על מותג, בטח כשהוא B to B, רוב העשייה שלנו, של כל החברות בסוג הזה, היא בסופו של דבר מכירת המוצר. אז יש לך הרבה מודעות באוויר שהן סוג של מודעות acquisition, בואי נקרא להן אנשי המכירות שלך. הם צריכים במסר נורא קצר להעביר אותך למצב של מכירה. קצת עבודת ה – Brand עושה להם המון Reputation. בסוף היא בונה להם את ה – Reputation. זאת אומרת כמה קל לאיש מכירות כשהוא מגיע ללקוח, והלקוח אומר לו "שמעתי עליך כבר, שמעתי עליך דברים טובים ואני גם מבין מה אתה עושה". לך תכמת את זה. כמה שווה לך בכסף ה – Reputation שלך. אבל יש גם דרך אגב עוד מדד שאפשר להכניס לתוך הדבר הזה שלדעתי נורא משפיע על השאלה אם זה שווה או לא שווה, זה כמה שבתוך החברה אוהבים את זה. כי יש משהו, ושוב, כל אחד עם הסדר גודל שלו, אבל ברגע שאתה עושה משהו שהוא יצא מגבולות הגזרה שלך ופתאום רואים אותך ותמיד זה גורם לזה שאנשים מבחוץ עם האנשים בחברה על מה שהם עשו ועל מה שנמצא בחוץ, זה אולי נשמע טבעי אבל זה לא כזה מובן מאליו. אצלנו החוויה הייתה נהדרת, זאת אומרת זו חברה שלמה שמרגישה מאושרת פשוט מזה. זאת אומרת, אנשים אוהבים את התוצר, אנשים מתגאים בתוצר, אתה רואה את הכמות תקשורים של אנשים פרטיים, כאילו מתוך החברה, ב – Linkedin, שהם גאים במה ש -, וזו הייתה חברה נורא נורא טובה ונורא גדולה וזה נורא משמעותי לארגון לאורך טווח. זאת אומרת, זה לא רק החוצה, זה עושה לך מאד מאד טוב, זה גם אחד המדדים המאד חשובים לעבודות כאלה. האם בתוך החברה אנשים גאים בזה? או שלא מרגישים עם זה הכי בנוח?

אדווה: טוב, אז אנחנו כזה בשאלה אחרונה לפני סיום, וככה השאלה האחרונה היא שוב, אמרנו שאנחנו מדברים על פרסומת סופרבול, אבל בעצם על משהו יותר כללי ועל מהלך גדול. אם מישהו מאזין לנו עכשיו והוא בדרך לעשות מהלך כזה, הוא חושב לעשות מהלך כזה, איזה טיפים אתם נותנים לו? מה הייתם אומרים לו?

גיא: אז אני יכול להגיד, הטיפ הראשון לפני שיוצאים למהלך כזה הוא באמת להתייעץ ולשתף. אני יכול להגיד באמת, בנקודה הזאת, המון תודה ל – Gong ו – Fiver ו – Wix וסודה סטרים וסבארה, שעשו פרסומות סופרבול, פנינו אליהם לחיבור ורצינו לשאול אותם שאלות, והם מאד שמחו לפנות את הזמן ולדבר על זה. אז מצד אחד אני ממליץ לכולם גם לנהוג כמוהם ואנחנו גם נשמח תמיד לנהוג כלפי אחרים שירצו לשמוע ולבקש את העצה שלנו, אז אני אומר – תתייעצו. זה לא מוריד מאף אחד לשאול שאלות ולהתייעץ על מהלכים מאד גדולים בהרבה כסף שהולכים להוציא, או איזה משהו שרוצים לשים מטרה מאד ככה ברורה. השיתוף הזה וגם מה שקורה בקהילה, וגם אני קצת עוקב אחרי השיתופים של כולם, זה סופר חשוב וזה, בלי זה היינו עושים כנראה אולי 50% פחות טוב ממה שעשינו בלי השיתופיות והעזרה שקיבלנו מחברות אחרות, אז זה הטיפ שלי, ותודה.

אורי: זה בסוף, אצלי זה יהיה גם להתייעץ, רק שזה מזווית אחרת. זאת אומרת, אני חושב שהדבר הכי גרוע שאפשר לעשות בסיטואציה כזאת זה לקחת כמה מוחות קריאייטיבים, בטח אם הם חיצוניים לחברה, לסגור אותם בחדר ולחזור עם תוצר. בסופו של דבר, שוב, זה מה שאני חושב שחוזרז לכל הדברים שאמרנו מזה שהחברה מאד אהבה את זה, וה – Cross company – להראות לכמה שיותר אנשים בתוך החברה, להראת לכמה שיותר אנשים שהם יועצים חיצוניים כמו שנגיד דיברנו, לוקאלים, שמבינים את התרבות והשפה. להעלות דברים ל – User testing או לכל דבר אחר שיכול לבדוק תגובות. זה יקשה לך נורא על החיים, כי נורא קשה בעבודה קריאייטיבית כזאת, בטח בגודל כזה, לקבל כל כך הרבה פידבקים ולשמוע כל כך הרבה תגובות, אבל אני חושב שזה חייב. כי גם כולם חייבים להיות On board ולהרגיש שהם חלק משמעותי מהדבר הזה, וגם שוב, אתה לא רוצה לעשות סוג של unveiling בסוף, לעשות משהו שקבוצה מצומצמת של אנשים הרגישה שהוא נורא מצחיק ונורא מגניב או נורא נכון, ובסוף אין איזה שהוא חיבור כללי לזה. עד כמה שזה מסרבל כל הזמן לערב ולהתייעץ ולהרגיש נורא בנוח לקבל פידבקים בתוך החברה, וטיפ נורא חשוב, כאילו מתבקש, בסדר? זה מלווה את כל החיים שלנו – אף פעם לא מוקדם מדי להתחיל לעבוד על קמפיין גדול. זאת אומרת, וזה לא משנה מה זה, בין אם זה שלט חוצות או מהלך סופרבול, כמה שנראה לך שיש לך זמן, זה בדיוק כמו שהיינו סטודנטים, אתה בחיים לא תגיש עבודה שהיא מוכנה יומיים מראש, אלא ברגע האחרון שהקלדת את המילים האחרונות ברכבת, זה על אותו עיקרון. צא מנקודת הנחה שלא משנה כמה זמן נראה שהתחלת, אתה תגיע עם הלשון בחוץ, ולכן אין זמן מוקדם מדי להתחיל לעשות את זה.

גיא: עוד משהו אחד שככה גם מתחבר לי לזה, אנחנו התחלנו לעשות פה Pitch פנימי שנתיים לפני הסופרבול, כדי להתחיל זה. אז באמת אין מוקדם, כי צריך להתרגל לרעיונות האלה, כי זה לא קל ברגע אחד להגיד יאללה בוא נוציא סכומים גדולים על מהלך שכביכול נראה אולי בדיד, אבל ככה הוא נתפס. לכן גם פנימית בתוך החברה, צריך לעכל אותו וצריך להבין ותהליכים כאלה לוקחים גם זמן, אז שווה להתחיל כמה שיותר קדימה לחקור על זה. אז זה ככה – 

אדווה: ואני אולי אגיד מה אני לוקחת מהשיחה שלי איתכם, וזה – כאילו לא אמרתם את זה ככה – אבל כמה זה חשוב להניח תשתית למה שאנחנו רוצים לעשות לפני שאנחנו יוצאים לדרך. מעצם זה שידעם מה המטרה שלכם בפרסומת הזאת – זאת אומרת, זה לא היה בוא נעשה פרסומת בסופרבול כי זו פלטפורמה ענקית – ממש היה לכם ברור מה אתה רוצים להשיג מזה, ואז היה אפשר, מול החברה, לדעת שצריך לקחת, לעבוד עם חברה אמריקאית, כי אנחנו פונים לשוק חדש, וידענו שאם אנחנו רוצים להשיג מזה Brand awareness  מאד רחב אז כדאי להקדים את זה ולהשאיר שובל אחר כך בשלטי חוצות ובעוד פרסומות, אז באמת לצאת למהלך כזה גדול, רק כשברור לכם מה המסר ומה המטרה שלכם ממנו. וזהו, אנחנו מסיימים, שמעתם את זה פה כמו ששריקי אמר, שהטיפ שלו זה להתייעץ, אז אתם מוזמנים לעשות את זה איתו ועם אורי בקהילה שלנו או באתר, ואפשר לשאול אותנו שאלות, וזהו, ותודה לשריקי.

גיא: תודה רבה, תודה לך.

אדווה: ותודה אורי.

אורי: וואי אדווה, היה מה זה כיף.

אדווה: היה ממש ממש כיף, ותודה לכם שהאזנתם.

מוזיקת סיום

הניוזלטר שלנו

הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!

רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?

אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 

iconתשאלו אותנו הכל