303: ארבעה סגנונות תקשורת בעבודה, ויצירת סביבה שמותר לטעות בה
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
קצת על הפרק:
איך אפשר להגיד בדיוק את אותו משפט ולקבל תגובה שונה לגמרי, רק כי הדרך שבה אמרנו אותו השתנתה? מה מניע את חברי הצוות שלנו בתקשורת איתנו, ואיך אנחנו משתקפים למי שעובד איתנו?
בפרק השבוע אנחנו חוזרים לסדרת פרקי ה״סופט-סקילז״ שלנו – כל מה שלא כתוב בתיאור המשרה אבל יכול לעשות הבדל משמעותי בקריירה. והפעם אנחנו מדברים על תקשורת במקום העבודה – איך סגנונות אישיות שונים משפיעים על הדינמיקה בינינו, למה פרשנויות שגויות נוצרות גם כשלא הייתה כוונה לפגוע, ואיך יוצרים סביבה שבה מותר לשאול, לטעות ולדבר בלי לחשוש.
נועה מץ, פסיכולוגית סטארטאפים יועצת ושותפה לשעבר בקרן הון-סיכון, מסבירה למה ביטחון פסיכולוגי הוא לא מותרות אלא תנאי הכרחי ליצירתיות וחדשנות. נדבר בפרק על כלים מעשיים, כמו למסגר משימות כחקר ולא כהוכחת יכולת, ולבחור סימני שאלה במקום סימני קריאה כדי לעודד שיח פתוח. נדבר גם על מודל ה-DISC, שמחלק את סגנונות התקשורת לארבע נטיות ברורות ומסבירה איך אפשר לזהות מי יושב מולך, ומה הוא צריך לשמוע כדי להיות חלק אמיתי מהשיח.
שתפו את הפודקאסט:
5 תובנות מרכזיות מהפרק:
- ביטחון פסיכולוגי הוא תנאי לחדשנות
עובדים שמרגישים בטוחים לטעות, לשאול שאלות ולהביע דעה, גם כשזה לא פופולרי, הם הבסיס ליצירתיות, להתפתחות צוותית ולשינויים ארגוניים. בלי מרחב בטוח, אנשים נוטים לשתוק, להסתיר טעויות ולפעול מתוך פחד. - מסגור של משימה כחקר ולא כמבחן משנה את האווירה בצוות
כשמנהלים מציגים משימה חדשה כאזור של למידה וגילוי ("אנחנו עוד לא יודעים מה נכון כאן"), ולא כמשהו שצריך "לספק עליו תשובות", הם מאפשרים לאנשים להשתתף מתוך סקרנות ולא מתוך פחד להיכשל. - מודל ה-DISC עוזר להבין את מי שמולך
המודל מחלק אנשים לארבע נטיות תקשורת עיקריות: דומיננטי, משפיע (Influence), יציב (Steady) וזהיר (Cautious). ההבנה של סגנונות התקשורת האלה מאפשרת לגשת לכל אדם בצורה שמתאימה לו, להפחית חיכוכים ולחזק שיתוף פעולה. - שאלות פתוחות וסימני שאלה יוצרים מרחב בטוח
הדרך שבה אנחנו מציגים רעיונות משפיעה על הפתיחות של האחרים להגיב. כשאנחנו מציעים רעיון בטון חוקר ולא פסקני, לדוגמה, "מה דעתכם על…?", אנחנו מעודדים השתתפות, סקרנות ודיאלוג. - כדי לעבוד טוב יותר, צריך לדבר גם על איך עובדים
נועה מדגישה ש"לעבוד על העבודה" זו לא בזבוז זמן, אלא השקעה שמחזירה את עצמה. ככל שהצוות לומד להבין את עצמו ואת הדינמיקה הפנימית שלו, העבודה עצמה הופכת יעילה, מדויקת ונעימה יותר.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
50 דק'
07/2025
309: על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים - שיחה עם יסמין לוקץ׳
יסמין לוקץ', מייסדת ICON ומשקיעה, מפרקת את האתגרים וההזדמנויות של יזמים ישראלים בסיליקון ואלי - פערי תרבות, גיוס כסף וטעויות שכדאי להימנע מהן.
בלוג
3 דק'
07/2025
שערי מטבע משתוללים? איך להגן על ה-runway של הסטארטאפ שלכם?
בלוג
5 דק'
07/2025
וייב קודינג - איך פרומפט אחד שווה למוצר שלם
פודקאסט
28 דק'
07/2025
פרודקטיבי 38: איך עושים גרות׳ למוצר שלנו? (שיר ירקוני, מאנדיי)
איך ניגשים לעשות גרות׳ במוצר קיים, איך משלבים בין דאטה למחקר ומשתמשים ואיך מעמיקים מעבר למה שהמשתמשי אומרים לנו כדי לייצר הזדמנויות במוצר שלנו
פודקאסט
47 דק'
07/2025
308: על גיוס כסף מאנג׳לים - כל מה שכדאי לדעת (עמית גילון)
בלוג
4 דק'
06/2025
איך לבנות סטארטאפ שישרוד גם כשטכנולוגיות ה- AI משתפרות כל חודש?
בלוג
3 דק'
06/2025
עקרונות להתמודדות ראשונית עם עובדי סטארטאפ בזמן חירום
וידאו
06/2025
איך לספר סיפור ששווה השקעה
בלוג
3 דק'
06/2025
צעדים ראשונים לצוותי פיפל בחירום
פודקאסט
28 דק'
06/2025
פרודקטיבי 37: איך עושים רי-דיסקאברי לעולם הבעיה? (ליאור סאסי, Lightricks)
מה קורה כשמוצר שהגיע ל-Product-Market Fit פתאום מאבד רלוונטיות בגלל שינוי תרבותי עמוק? בפרק השבוע, רן ארז מארח את ליאור סאסי, מנהלת מוצר בחברת Lightricks, לשיחה מעמיקה על אחד האתגרים הכי מעניינים בעולמות ה-AI והקריאייטיב.
בלוג
3 דק'
06/2025
לא למכור ללקוחות. למכור ל״pockets״
פודקאסט
28 דק'
06/2025
״על הספה״ - עם יזמת ששמעה 100 פעמים ״לא״ לפני הכסף הראשון
רומי גובס, מייסדת ומנכ״לית Sensi.Ai, מספרת על הדרך שעברה מיזמת שלא מצליחה להביא את עצמה בצורה הטובה ביותר מול משקיעים לגיוס של עשרות מיליוני דולרים והובלת עשרות עובדים.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup