309: על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים - שיחה עם יסמין לוקץ׳

האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
קצת על הפרק:
מה באמת חושב משקיע אמריקאי כשהוא אומר שהרעיון שלכם "מעניין"? מה ההבדלים הקריטיים בין משקיעים אמריקאיים לישראלים? ולמה וולידציה למוצר שלכם בישראל יכולה להיות טעות קריטית שתגלו מאוחר מדי?
המעבר לשוק האמריקאי הוא אתגר עצום עבור יזמים ישראלים, והוא רצוף בפערים תרבותיים, עסקיים ותקשורתיים שיכולים להכשיל גם את הסטארטאפ המבטיח ביותר. השבוע בפודקאסט, אנחנו מדברים עם יסמין לוקץ' , משקיעת הון סיכון, יזמת חברתית, והמייסדת של עמותת ICON שחיה ונושמת את עמק הסיליקון כבר 18 שנה.
בפרק, יסמין מסבירה איך לגשת נכון למשקיעים, לקוחות ועובדים אמריקאים, ואיך להימנע מהנפילות הכואבות ביותר. דיברנו על בניית נטוורקינג מאפס , על ההשפעה של מהפכת ה-AI על עולם ההשקעות והסטארטאפים בכלל ועל התוכניות של ICON שמחברות יזמים ישראלים למרכז העשייה בוואלי.
שתפו את הפודקאסט:
5 תובנות מרכזיות מהפרק:
- ולידציה למוצר חייבת להתבצע בשוק היעד. אחת הטעויות הגדולות ביותר של יזמים ישראלים היא בדיקת המוצר וביצוע design partnerships בישראל, כי זה קל ונוח. כשהם מגיעים לשוק האמריקאי, הם מגלים שהמוצר לא מתאים, מכיוון שהצרכים והתרבות שונים לחלוטין.
- תרגום אמריקאית-עברית: "מעניין" זה לא תמיד מעניין. יזמים ישראלים נוטים לפרש נימוסים אמריקאיים באופן מילולי. משקיע אמריקאי שיאמר לכם "That's interesting" כנראה חושב "זה לא מעניין". אם הוא באמת מתעניין, הוא ירדוף אחריכם ולא תצטרכו לרדוף אחיו.
- תכנון לטווח ארוך הוא ברירת המחדל, ספונטניות היא החריג. אמריקאים מתכננים את לוחות הזמנים שלהם זמן רב מראש, בניגוד לתרבות הספונטנית בישראל.אי אפשר לצפות לקבוע פגישות חשובות מהיום למחר; יש לתכנן נסיעות ופגישות לפחות שלושה שבועות מראש כדי להבטיח זמינות.
- היזם חייב להיות איש המכירות הראשון. לפני שמגייסים איש מכירות אמריקאי, המייסד/ת בעצמם צריכים להיות אלו שמוכרים את המוצר. זהו שלב קריטי להבנת השוק והלקוחות. לאחר מכן, גיוס איש מכירות אמריקאי הוא קיצור דרך משמעותי בזכות ההבנה התרבותית והנטוורק שהוא מביא איתו.
- חוסן נפשי ותחושת מסוגלות הם המפתח. מעבר לכישורים, מה שמשקיעים מחפשים היום זה חוסן נפשי (Resilience) ויכולת התמודדות. מחקרים מראים שאחד המנבאים החזקים ביותר להצלחה יזמית הוא "תחושת מסוגלות" – האמונה העצמית של היזם שהוא יכול להצליח, אפילו יותר מהכישורים עצמם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
וידאו
50 דק'
07/2025
על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים
פודקאסט
50 דק'
07/2025
309: על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים - שיחה עם יסמין לוקץ׳
יסמין לוקץ', מייסדת ICON ומשקיעה, מפרקת את האתגרים וההזדמנויות של יזמים ישראלים בסיליקון ואלי - פערי תרבות, גיוס כסף וטעויות שכדאי להימנע מהן.
בלוג
3 דק'
07/2025
שערי מטבע משתוללים? איך להגן על ה-runway של הסטארטאפ שלכם?
פודקאסט
28 דק'
07/2025
פרודקטיבי 38: איך עושים גרות׳ למוצר שלנו? (שיר ירקוני, מאנדיי)
איך ניגשים לעשות גרות׳ במוצר קיים, איך משלבים בין דאטה למחקר ומשתמשים ואיך מעמיקים מעבר למה שהמשתמשי אומרים לנו כדי לייצר הזדמנויות במוצר שלנו
פודקאסט
47 דק'
07/2025
308: על גיוס כסף מאנג׳לים - כל מה שכדאי לדעת (עמית גילון)
בלוג
4 דק'
06/2025
איך לבנות סטארטאפ שישרוד גם כשטכנולוגיות ה- AI משתפרות כל חודש?
פודקאסט
40 דק'
06/2025
307: הכל על יוזר אקוויזישן (שירלי קרליבך)
וידאו
53 דק'
06/2025
איך לנהל גיוס ולתפקד כלכלית בזמן מלחמה
וידאו
06/2025
איך לספר סיפור ששווה השקעה
פודקאסט
28 דק'
06/2025
פרודקטיבי 37: איך עושים רי-דיסקאברי לעולם הבעיה? (ליאור סאסי, Lightricks)
מה קורה כשמוצר שהגיע ל-Product-Market Fit פתאום מאבד רלוונטיות בגלל שינוי תרבותי עמוק? בפרק השבוע, רן ארז מארח את ליאור סאסי, מנהלת מוצר בחברת Lightricks, לשיחה מעמיקה על אחד האתגרים הכי מעניינים בעולמות ה-AI והקריאייטיב.
פודקאסט
28 דק'
06/2025
״על הספה״ - עם יזמת ששמעה 100 פעמים ״לא״ לפני הכסף הראשון
רומי גובס, מייסדת ומנכ״לית Sensi.Ai, מספרת על הדרך שעברה מיזמת שלא מצליחה להביא את עצמה בצורה הטובה ביותר מול משקיעים לגיוס של עשרות מיליוני דולרים והובלת עשרות עובדים.
פודקאסט
36 דק'
06/2025
305: אתגרים בסגירת סטארטאפ, ותובנות שאספנו בדרך
גבריאל עמרם, קו-פאונדר שסגר את החברה שלו אחרי 4 שנות פעילות, עשרות עובדים, והשקעות של יותר מ-13 מיליון דולר. הוא משתף ברגע שבו הבין שהגיע הזמן לעצור את החברה ואת החלום סביבה.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup