
נגה שרייר,
Co-Founder & CEO, Fireberry
חברו הטוב ביותר של המנכ״ל – איך ניתן להשתמש בכלי Generative AI בעבודה היומיומית?
2023-09-18
•
4 דקות קריאה
בשנה האחרונה הבינה המלאכותית היוצרת (Generative AI) הגיעה לקהל משתמשים רחב, ולא עומדת רק לרשותם של אנשי תוכנה ופיתוח. אנשים החלו להשתמש במנגנוני ה-AI השונים, כשהמפורסם שבהם הוא כמובן ChatGPT, לעיסוקים וצרכים שונים. החל מסיוע בעבודה, כתיבת עבודות אקדמיות ועד לקיצור תהליכים לצרכים אישיים. ואם כולם יכולים להשתמש בו, לכל עבודה וכמעט בכל תפקיד, איך מנהלים בכירים ואפילו מנכ״לים יכולים להיעזר בכלי ה-AI השונים על מנת לייעל את העבודה שלהם ולעשות אותה בצורה טובה יותר, ואיך משתמשים בו בצורה נכונה שתביא את התוצאות המדויקות והאמינות ביותר?
בתור מנכ״לית, המשאב שחסר לי ביותר הוא זמן. ריבוי המשימות והרצון (שלא מתממש) להספיק את כולן באותו היום גורם לכך שגם אם אעבוד לאורך כל שעות היממה, תמיד יישאר לי משהו שלא הספקתי לעשות, ואהיה חייבת לעשות מחר. כלי ה-AI השונים, כמו שרבים מאיתנו כבר הבינו, חוסכים בזמן ובמשאבים ומאפשרים לי לבצע בקלות ובמהירות משימות שבעבר הייתי מקדישה עבורן מחשבה רבה וריכוז. למשל, כתיבת פוסט בלינקדאין, כתיבת תיאור למשרה חדשה שנפתחה, כתיבת תוכן לאתר החברה, מיילים רשמיים עבור לקוחות ומה לא? כאשר אני משתמשת בצ׳אט למשימות ״הקלות״ של תפקידי כמנכ״לית, נשאר לי זמן להתעסק בדברים החשובים יותר כמו תכניות עסקיות, פגישות אסטרטגיות ואפילו שיחות התעדכנות עם עובדי החברה.
כלי ה-AI השונים מסייעים גם בתמיכה בהחלטות עסקיות, מחקר והשלמת פערי ידע הקיימים בתחומים שונים. כמו כל מנהל, גם עבור מנכ״לים, ועבורי, מחקר הוא חלק מהותי מהעבודה השוטפת. החל ממחקר מתחרים, דרך פרקטיקות עסקיות ועד מחקרים בתחום העיסוק הספציפי של החברה. ניתן להשתמש ב-ChatGPT ודומיו על מנת להקל על תהליכי המחקר, לשאול שאלות מכווינות ולהשתמש בו לצד ואפילו במקום גוגל, מאחר והוא מארגן את המידע ועורך סיכום של השאלות שאתם מעוניינים להשיב עליהן. עם זאת, חשוב לזכור שהמידע בו מעודכן רק עד 2021, כך שאם ישנו רצון לחקור תחום חדשני, לא בטוח שהצ׳אט הוא הכלי המתאים ביותר לביצוע המשימה. לכן, חשוב מאוד להשתמש בו בצורה זהירה ולחשוב אילו נתונים ומידע נרצה להפיק מהכלי בכל פעולה ספציפית, והאם מדובר בעובדות מהימנות, דעות וכו׳.
כמו כן, גם יכולות הכתיבה שלי השתפרו בעת השימוש בצ׳אט. בין אם מדובר בכתיבה פנים-ארגונית, ובין אם עבור לקוחות החברה, טכנולוגיית הבינה המלאכותית שינתה את תהליך המחשבה והכתיבה שלי כמנכ״לית. כיום, אני חושבת על קונספט או רעיון ומבצעת סיעור מוחות משותף ביחד עם הבוט. כך אני מרחיבה את הרעיון, מצמצמת אותו ועורכת שינויים ומצליחה להגיע לכיוונים שבכלל לא חשבתי עליהם לפני כן. אך גם כאן ניתן לומר שלצד היתרונות יש גם חסרונות. מצד אחד, הטכנולוגיה מאפשרת להרחיב אופקים ומציעה כיווני מחשבה יצירתיים וחדשים. מצד שני, ישנה סכנה שלאורך הזמן, השימוש בצ׳אט יהפוך מ״גלגל עזר״ לכלי הכרח שהשימוש בו ינטרל את יכולת המחשבה היצירתית העמוקה שקיימת בכל אחד מאיתנו. על מנת למנוע מהדבר הזה לקרות, אני דואגת לשמור על איזון בין השניים ומקפידה על כך שאני נעזרת בצ׳אט בתהליך אבל לא נותנת לו לעשות את כל העבודה.
לאחר שנתתי כמה רעיונות לשימוש יצירתי ב-AI, איך גורמים לצ׳אט לעשות מה שרוצים הלכה למעשה? הדבר החשוב ביותר הוא להבין מי כותב התוכן, מי קהל היעד, באיזה פורמט אני מעוניינת לקבל אותו (גליון אקסל, ספר וכו׳), ומה המשימה שעומדת בפניי.
כך למשל, תוכלו להשתמש בפורמט הבא:
Act as (role) Create a (task), Show as (format)
במשפט הנ״ל תוכלו להשלים את החלקים החסרים בהתאם למה שאתם רוצים ליצור, ואלו יעזרו לכם לכתוב כל בקשה מהצ׳אט בהתאם למשימה שתרצו לבצע.
בנוסף, וכדי לקבל את התוכן המדויק ביותר יש לדייק את הטון, לערוך את המסר הרצוי עד לקבלה תוצאה שאנו שלמים איתה. גם כאן חשוב לתת הנחיות ברורות על מנת לקבל את התוצאות הטובות ביותר. ניתן להשתמש בכל אחת מהפקודות האלו על מנת לשנות את פלט הצ׳אט בהתאם לרצוננו:
Refine the prompt if it's not perfect.
Rephrase
Expand
Summarize
Tone- happy/ cool/ formal/
Ignore previous conversations
Remove part off content/ replace part of content
לסיכום, טכנולוגיית הבינה המלאכותית שהגיעה לחיינו יכולה לסייע לכל אחד מאיתנו, ובייחוד למנכ״לים ומנכ״ליות שצריכים לנהל אופרציה עסקית ועסק שנמצא בצמיחה ומיועד לרווחיות. כדי לעשות זאת על הצד הטוב ביותר, וגם בצורה הטובה ביותר, חשוב להקפיד על הכללים, לא לקחת כעובדה מוגמרת כל מה שהצ׳אט אומר, כי בסוף הוא כלי שתוכנת בידי אנשים. מדובר אמנם במכונה יעילה, אבל לאנשים שמשתמשים בו ומשנים אותו יש משמעות אדירה והשפעה על כלים אלו.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
5 דק'
04/2025
AI חכם מתחיל בדאטה חכם
בלוג
3 דק'
04/2025
האם תאום דיגיטלי אישי הוא העתיד של השיווק הדיגיטלי?
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
חברו הטוב ביותר של המנכ״ל – איך ניתן להשתמש בכלי Generative AI בעבודה היומיומית? לקריאה »
בלוג
5 דק'
04/2025
AI evals: תפקידו החדש של מנהל המוצר?
פודקאסט
5 דק'
04/2025
בקצרה: איך בונים מוצר GenAI שמשרת לקוחות קצה יום-יום בארגוני B2C
דרך הסיפור של ״אלה״, הבנקאית הדיגיטלית של ONE ZERO, נבחן כיצד ניתן ליצור ערך אמיתי ללקוחות באמצעות אימון פנימי וחיצוני, גישה מודולרית לשיפור מתמיד, ומעקב חכם אחר ביצועי המערכת.
בלוג
3 דק'
04/2025
זכויות יוצרים על תוצרים של בינה מלאכותית: האם אתם בעלי זכות יוצרים ביצירה
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
בלוג
4 דק'
03/2025
סוכני AI: איך הסטרטאפ שלכם יכול לנצל את הטכנולוגיה לקידום המכירות?
פודקאסט
33 דק'
03/2025
פרודקטיבי: איך עוזרים למשתמשים שלנו להתחיל, או: מה עושים עם בעיית הדף הלבן? (רזיאל איינהורן, Pecan AI)
איך יודעים שהפתרון שלנו עובד? למה לפעמים חוויה קלה מדי דווקא עלולה לפגוע בהבנה של המשתמשים? מה אפשר ללמוד מחוויות Co-pilot ואיך ליישם אותן נכון?
וידאו
34 דק'
02/2025
Trends in Fundraising: What Investors Look For in the Age of AI (Gigi Levi-Weiss)
וידאו
18 דק'
02/2025
Building companies with AI agents (Mickey Haslavsky)
וידאו
37 דק'
02/2025
Fireside Chat - Everything AI (Adi Soffer Teeni & Gigi Levy-Weiss)
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup