רון גורדון ,
Head of marketing, mavens
״לאף אחד לא איכפת מהמוצר שלך, ועוד פחות ממך. כשזה ברור, אפשר להתחיל״.
2025-05-14
•
3 דקות קריאה
אחרי כמה ניסיונות לכותרת ברורה, אמיצה, וקצת שחצנית, שאולי הספיקה כדי להילחם על הדקות הספורות שיש לכם לפנות במהלך היום לתוכן מקורי, ננסה לרדת ישר לעיקר. מרקטינג - קשה לומר ׳שיווק׳, לא? - הוא לרוב כל מה שאנחנו לא מדמיינים שהוא.
לקח לי כמה שנים טובות כדי שהמוטו הזה ייתפס, ואני עדיין לומד כמה הוא רלבנטי, ונאבק כל יום להישאר נאמן לו. להעביר מסר וערך של מוצר שאתה עומד מאחוריו, זה לא כמו לדחוף סלע אחד במעלה ההר, זה הרבה יותר מתסכל. החלק הקריטי, הנקודה שמפסיקה את החשיבה האוטומטית, או את העבודה לפי איזשהו פלייבוק, היא להבין שכל מה שאתה רואה מהצד שלך, הטון, הפיצ׳רים, הבעיות, לא משנה. כי מבחוץ, זה לא מעניין אף אחד.
הנה כמה תובנות שקשורות לכך. הן אמורות גם להביא אתכם אל המטרה שלכם וגם לעשות את הדרך לעברה יותר נוחה וקלה. בעיקר על מרקטינג, אבל גם על הייטק אם תרצו, ולא מעט על עבודה עם בני אדם. אם רק אחת מהן תיתקע לכן בראש או תעזור בפעם הבאה שאתם יוצאים לעבר הקמפיין, אז אולי יפנו אליי שוב.
תחשבו איך אתם בוחרים משהו חדש. ואז תבינו מה אתם באמת צריכים לעשות
ניסיתם פעם להירשם לשירות חדש? לקנות מוצר? להצטרף לכלי שהמליצו עליו? כמה זמן חיכיתם עם זה? למה לא עשיתם את זה מיד? מה עצר אתכם? אם אנחנו לא לוקחים את ההתנהגות ואת התובנות מההתנהגות הזו ברצינות, אנחנו מפספסים. אנשים לא חיים כדי להבין את המוצר שלך. הם לא קוראים בעיון, הם לא משווים גרסאות, הם לא שומרים את הלינק של הבלוג המצוין שכתבת שהמנכ״ל שלך אהב "לזמן טוב יותר". הם שוכחים. מתעייפים. ממשיכים הלאה. ואיבדת אותם. אם הערך שאתה מציע מתובל מדי בממבו-ג׳מבו מרקטיאלי, לא ברור, מקושקש, חסום באבן הכי קטנה שקיימת, אתם מטפסים על הר. תעצבו מסלול ותורידו ממנו כל חסם. חשבו על עצמכם כלקוחות. זו לא קלישאה, לכו תעברו מסלול של לקוח למוצר שלכם, תהיו כנים ואכזריים עם התובנות.
הצעד הראשון צריך להיות מגוחך בכמה שהוא פשוט
אל תבנו onboarding של 8 צעדים, אל תכתבו פסקאות פתיחה ארוכות, אל תשקיעו הרבה כסף בפרסומת מתוקתקת ואל תצפו שאנשים "יבינו את הערך" כי אתם מאמינים בו. הלקוחות שלכם לא שם וכנראה אף פעם לא יהיו. הם רק רוצים לדעת אם זה שווה את הזמן שלהם. תעשו את זה ברור. כפתור אחד. דוגמה אחת. תשובה לשאלה אחת שהם באמת שואלים. הם פה לשנייה, ורק באו לבדוק אם שווה להישאר.
נניח שאתם באתר של מוצר חדש לניהול משימות. אם יבקשו מכם להירשם קודם, ולהשאיר מייל, ולמלא טופס, וישאלו אתכם כמה חתולים יש לכם, ואז רגע, הפיצ׳ר הזה הוא בתשלום, חכה 24 שעות ויחזרו אליך מהמכירות. לפני הרבה זמן כבר עברתם לבדוק את התוצאה הבאה בדף. מבול כלי ה-AI ששוטף אותנו באחרונה העביר אותי דרך עשרות דוגמאות כאלה, ותמיד הכי קל והכי פשוט ינצח. תנו לי להתחיל, תנו לי להגיע מהר לתוצאה שאני רוצה, וסיכוי מצוין שאשדרג בעצמי בעוד חודש, או שאמליץ על המוצר לקולגה.
אם במקרה עברתי אתכם בלי לשלם, בלי לתת לכם מייל, וואן-אנד-דאן וזהו, אתם צריכים לחשוב על הצעד השני שלכם יותר טוב.
כי עכשיו הבעיה היא לא בפשטות, הבעיה היא בערך.
אין ולא תהיה גרסה מושלמת
זה לא יקרה. זה אף פעם לא קורה. אנחנו מתעכבים על ניסוחים, על פיקסלים, על "רגע, אולי נוסיף עוד שקף".
ובינתיים? הצוות מחכה, המשתמשים שוכחים, המומנטום מת. תוציאו משהו גס, מדויק ואמיתי, ותשפרו אחר כך. עדיף שיראו את זה עכשיו, מאשר שזה יהיה "מושלם" בחודש הבא. בחודש הבא אף אחד כבר לא יזכור למה זה היה חשוב. זה לפעמים כל ההבדל בין מוצר שראה אור למשהו שנשאר בחדר.
אבל דברים לא יפים נזרקים הצידה
איזון בעייתי מאוד. לדעת מתי לשחרר. אם תחזיקו יותר מדי זמן, ראו למעלה, אם תשחררו אחרי כמה דקות של עבודה, זה ירגיש בדיוק ככה. אין לי כאן המלצה אמיתית, דעו איך לגרום לדברים להיראות מספיק משויפים במינימום זמן, הדרך הכי קצרה לגרום למשהו להיראות חשוב.
"מי בכלל קורא את זה?"
אני איש תוכן בעברי ועדיין חושב שתוכן טוב ימלוך, אבל גם תראו לי את הלקוח הפוטנציאלי שהולך לישון עם הסימניה תקועה באמצע ה-162 עמודים במדריך שכתבתם על עולם הקריפטו. אז למה אנחנו עדיין כותבים את כל זה? למה כתבתי בעצמי מאות אלפי מילים של מדריכים מסוגים שונים על מסעות לקוח, פלטפורמות שיווק, ואופטימיזציה של חנויות אפליקציות? הנה התשובות הכי כנות שעולות לי:
- כדי לכסות את התחת. תראו כמה אני עושה! זה ארוך ועם גרפים, וגם מחלקת הגרפיקה היתה מעורבת, וזה בצבעי הברנד והשקענו בזה חודשיים, מה זאת אומרת מי קורא את זה?
- כדי להרשים את המנהלים. זה אותו דבר תכלס. לפעמים המדריך נכתב יותר בשביל ההנהלה הבכירה מאשר בשביל המשתמשים.
- כדי לטפל במורכבות במקום לפתור אותה. במקום לפשט, אנחנו אוהבים להסביר. זה הזמן שלנו על הבמה עם המיקרופון. ראיתם אי פעם מישהו שהרים יד כדי לדבר במהלך ישיבה ואמר רק משפט אחד מדויק? זה לא קרה מעולם. אני גם חוטא בזה.
לא אומר לכם לוותר על כל המסמכולוגיה. זה דלק: יש לזה ערך עבור מנועי חיפוש, זה עוזר ליישר קו בחברות גדולות, זה דוחף ומקדם את הברנד, זו תחמושת מבורכת לאנשי מכירות, ועדיין בעולם של היום אין מישהו שמתייחס אליהם כאל קריאה אותנטית ומשהו שהלקוחות שלכם באמת מחפשים. תנו לזה מקום נכון בסדר העדיפויות שלכם.
תגידו את זה שוב. ואז שוב. ואז שוב. (ואז בעוד פורמט)
יש לנו נטייה לסיים, לסמן וי ולעבור לדבר הבא, לחדש ולהמציא. אבל האמת היא שהרוב המוחלט של האנשים לא פגשו אתכם בפעם הראשונה. אז בואו תנסו שוב. Repurposing היא אמנות ששכרה בצידה. כסף על הרצפה. יש לכם נכס מרקטיאלי שאתם מרוצים ממנו ועמלתם עליו? בטוחים שסחטתם אותו עד הסוף? הוצאתם ממנו את כל מה שאתם יכולים? מצוין, עכשיו תעשו את זה שוב מההתחלה. יש שם עוד המון. תנערו את המחשבה המיותרת שאתם מספימים מישהו. אם זה טוב, תדאגו שיראו את זה. אם זה עדיין רלוונטי, תזכירו את זה. ואם זה עבר מתחת לרדאר, תוציאו אותו שוב. עד שהוא עושה את העבודה.
קודם תעשו, אח״כ תתנצלו
זה תמיד נחמד שעוד עין תראה את הטקסט, שמישהו יפנש את המסר, שהכותבת שעלתה מקונטיקט תראה שהצלחת עם האוקספורד קומה, שהמעצב יבהיר את צבע הכפתור, ושכולם יישאו איתך בנטל. וכמה זה מעכב אותנו בדרך. ועכשיו ברצינות - מה כבר יכול לקרות? מה אי אפשר לתקן? כמה החלטות פשוטות, מהירות, כאלו שלא עולות אלפי דולרים או באמת מזיזות הרים, יש במהלך יום או שבוע, ואתם מתעכבים איתן לחינם, תאמצו את זה. תלחצו כבר send, הכל יהיה בסדר.
מרקטינג טוב הוא לתת שירות
השורה התחתונה והאני מאמין שלי: מרקטינג טוב לא מתאמץ לשכנע. לא עושה רעש. הוא בא לעזור. הוא ברור ובהיר. אין בו דרמה ודחיפות. וכשהוא באמת עובד – הוא לא רק משרת את הלקוח או את המשתמש. הוא משרת גם את הצוותים הפנימיים: את המכירות, את המוצר, את הפיתוח והתמיכה. הוא עוזר להם להישמע יותר ברור, להרגיש יותר מחוברים, להיראות יותר חדים. והפעילויות הרבות שלו והרבדים השונים בו נותנים במה, ומייצרים תחושת שייכות וערך אמיתית.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
05/2025
״לאף אחד לא איכפת מהמוצר שלך, ועוד פחות ממך. כשזה ברור, אפשר להתחיל״.
וידאו
58 דק'
05/2025
ניהול חכם של תהליך גיוס וכיצד להימנע מטעויות ב-Cap Table – שיחה עם אמיר שבט
וידאו
53 דק'
05/2025
301: מרקטינג גדול לסטארטאפ קטן (אודי לדרגור, Gong)
אנחנו מדברים על איך סטארטאפ קטן יכול לתפוס את תשומת הלב של לקוחות אנטרפרייז, גם בלי תקציבי ענק? בפרק השבוע אנחנו חוזרים לארח את אודי לדרגור, צ’יף אוונגליסט ו־CMO לשעבר בגונג, לשיחה על שיווק חכם, יצירתי ומדויק, שמאפשר גם לחברות בתחילת הדרך לשחק במגרש של הגדולים.
פודקאסט
53 דק'
05/2025
301: מרקטינג גדול לסטארטאפ קטן (אודי לדרגור, Gong)
אנחנו מדברים על איך סטארטאפ קטן יכול לתפוס את תשומת הלב של לקוחות אנטרפרייז, גם בלי תקציבי ענק? בפרק השבוע אנחנו חוזרים לארח את אודי לדרגור, צ’יף אוונגליסט ו־CMO לשעבר בגונג, לשיחה על שיווק חכם, יצירתי ומדויק, שמאפשר גם לחברות בתחילת הדרך לשחק במגרש של הגדולים.
בלוג
5 דק'
05/2025
תוכן שיווקי מנצח: לקחים מ-Gong Labs
בלוג
3 דק'
04/2025
מאיפה אפשר לקבל מענקים ממשלתיים והאם זה כדאי?
בלוג
7 דק'
04/2025
איך עושים אידיאיישן וולידציה - סיכום סדנה
בלוג
3 דק'
04/2025
האם תאום דיגיטלי אישי הוא העתיד של השיווק הדיגיטלי?
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
״לאף אחד לא איכפת מהמוצר שלך, ועוד פחות ממך. כשזה ברור, אפשר להתחיל״. לקריאה »
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
בלוג
4 דק'
04/2025
עיצוב קטגוריה – מהי ואיך עושים את זה?
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup