למה גיוסי הון כל כך קשים, ואיך אפשר להפוך אותם לקלים יותר?

גיוסי הון הם לא החלק החביב עלי ביזמות, ואני בטוח שיזמים רבים יסכימו איתי. זה תהליך מפרך, סוחט זמן ומשאבים רבים, מתנהל בדרך כלל תחת לחץ נפשי לא מבוטל, ומעלה לא מעט שאלות נוקבות שקשה להתמודד איתן. זו גם הסיבה, דרך אגב, שיש בתהליך הזה ערך רב עבור היזם והחברה, אבל נגיע לזה בסוף.

צברתי ניסיון רב בתחום הזה אבל לא תמיד נהניתי מהתהליך. הסטטיסטיקה מראה שעל מנת להשלים גיוס הון (כמובן שתלוי בהיקף שלו, בשלב בו החברה נמצאת, בהלך הרוח בשוק ובמשתנים נוספים), בדרך כלל צריך לפגוש מספר רב של משקיעים – לעיתים אפילו עשרות – עד שמוצאים את המשקיע האחד שמצליחים להגיע איתו להסכם. כך שביציאה לכל רוד שואו (מסע גיוס הון) אתה יודע שאתה הולך לערוך שלושים פגישות ובמקרה הטוב אחת או שתיים מהן יצליחו. זה אומר שאת הרוב המכריע של האנרגיה אתה הולך לבזבז לחינם, ולא מדובר רק בזמן הפגישה, אלא גם בשעות רבות של הכנה, פניות לפגישות המשך, תיאומים, יצירה ועריכה של חומרים שהמשקיעים מבקשים לעיין בהם, ועוד.

לכל פגישה אתה צריך להגיע במלוא המרץ, להיות כריזמטי ומלהיב, להיראות בשיאך ולהשקיע אנרגיה רבה בחיזור, שסטטיסטית, סיכוייו נמוכים. ואמנם נכון שמשקיעים זקוקים ליזמים בדיוק כפי שאנחנו זקוקים להם, ושבפועל עתיד החברה מונח על כתפיך יותר מאשר על כתפיהם, אבל עדיין הסיטואציה הזו של מפגש עם משקיע פוטנציאלי היא כזו שאתה נמצא בה בעמדת נחיתות. הם מחזיקים את הממון, ואתה זה שמנסה לשכנע אותם לבחור לתת חלק ממנו דווקא לך.

נכון, קרה לי גם שהגעתי לפגישות עם משקיעים בזמן שהחברה שלי בצמיחה מואצת, כולם שמחו מאוד לפגוש אותי ובעצם יותר חיזרו אחריי מאשר ההיפך – אבל למען האמת גם המפגשים האלה אינם ״קלילים״. אתה עדיין זה שמבקש, שצריך להוכיח את עצמו ולהצדיק את עצמו, והם עדיין אלו שמחוזרים. והסיטואציה הזו הרגישה לי לפעמים כאילו שאני עומד למשפט. אני מנסה לשכנע בפוטנציאל של העסק שלי, מהלל את סגולותיו ומנסה להסתיר או לתרץ את מגרעותיו, ובעצם מבקש ממישהו אישור שאני טוב, שאני שווה, שיש לי סיכוי להצליח.

בדרך כלל מסעות לגיוס הון, במיוחד אלו שמתרחשים מעבר לים וכרוכים בטיסות ונסיעות בין ערים מרוחקות, מזמנים מספר רב של פגישות מדי יום. היה לי רוד שואו אחד בעמק הסיליקון, שבו באחד הימים הצלחנו לדחוס לא פחות משתים עשרה פגישות (זה עוזר שחלק ניכר מקרנות ההשקעה בעמק הסיליקון ממוקמות באותו הרחוב). לעמוד שתים עשרה פעם באותו יום מול ״חבר מושבעים״ ולהתאמץ זה מאוד מתיש וסוחט. לצאת משם בתחושה שככל הנראה לא יצא מזה כלום, זה כבר ממש מדכא.

כמו יזמים רבים, התכוננתי לפגישות גיוסי ההון בהרבה דרכים. למדתי על הקרן שאני עומד לפגוש, התייעצתי עם מכרים משותפים, שייפתי את המצגת ואת התקציב ולמדתי לדקלם בעל פה את המנטרות שהיו באופנה באותו רגע נתון: ״תגיד שאתם כמו אובר, רק למשחקים״. ״תציג תחזית צמיחה מתונה בשנה הראשונה וצמיחה מואצת החל מהשנה השלישית״, ״אל תגיד שאתה מתכוון להשקיע כסף בשיווק, משקיעים היום מחפשים רק מיזמים שגדלים באופן וויראלי״ – עצות רבות שאנשים טובים ומנוסים נשאו לי, את חלקן יישמתי ואת חלקן פחות.

ישנה רק עצה אחת שלא שמעתי, ובדיעבד אני יודע שהיא הנכונה מכולן. את העצה הזו אני רוצה לשאת לכם, ואני יודע שחלקכם יגחכו כי היא נשמעת קלישאתית (היי, קלישאות הן בדרך כלל מאוד נכונות) וחלקכם אולי יחשבו שהיא נאיבית, אבל אני מאמין בה בלב שלם, יודע שהיא עזרה לי מאוד בתהליכי גיוס הון (ומעבר לכך, גם בהמון סיטואציות אחרות), ותתפלאו – עם כל זה שהיא נשמעת כל כך מובנת מאליה, לא תמצאו אותה במרבית המדריכים והעצות הטובות שאתם מקבלים מאנשים אחרים. עצתי היא: תגידו אך ורק את האמת.

נשמע טריוויאלי, לא? אז זהו, שלא. בדיוק כמו שביציאה לדייט אתם משקיעים בלבוש, במראה, מכינים מראש כמה סיפורים או בדיחות למקרה של שתיקה מעיקה, מספרים בהרחבה על דברים שיגרמו לדייט שלכם לחשוב שאתם אחלה, ויודעים לשנות נושא במהירות כשהשיחה מגיעה למקומות קצת יותר מביכים או כאלו שחושפים חולשות שלכם – כך גם בפגישות עם משקיעים יש ממד לא מבוטל של מלאכותיות, ולעיתים אפילו של חוסר כנות. אתה מנסה להתאים את עצמך למה שנדמה לך שהם רוצים לשמוע, נזהר שלא לחשוף את הצדדים שבהם המיזם שלך עדיין לא מספיק חזק, מבליט נתונים מסוימים, מדלג על אחרים ובגדול – עושה הכל כדי לייצר רושם טוב, גם אם ״עם יד על הלב״, לא ייצגת תמונה מדויקת של המציאות.

מה דעתכם על גישה הפוכה? בשנים האחרונות שמתי לב שמה שהצליח לי זה בעיקר להיות מאוד מדויק ונאמן לאמת. לא רק לעובדות, שכן גם קודם לכן לא המצאתי עובדות ולא שיקרתי,

אלא גם לתיאור האותנטי והאמין ביותר של תחושות ומחשבות. לפני למעלה מעשור הצגתי את פלייבאז, שהייתה אז רק רעיון, בפני שותפי חברת Canaan Partners, עדי פונדק מינץ ויזהר שי (אחלה אנשים, דרך אגב). בסיום המצגת הם שאלו אותי אם הייתי מוכן לקבל הצעת רכישה בסך כלשהו (לא זוכר את הסכום שהם נקבו בו, אבל היה מדובר בסכום שנחשב נמוך במושגים של קרנות הון סיכון, נניח לצורך הדוגמא שזה היה שמונים מיליון דולר).

האמת היא שבאותו רגע לא חשבתי שאני הולך לבנות חברת ענק, ואני מניח שלו הייתה מגיעה הצעה כזו בהמשך הדרך יש סיכוי טוב שהייתי שמח לקבל אותה. אבל הנחתי שהם שואלים את השאלה הזו כשאלה מכשילה, שמבחינתם הם מחפשים יזמים שלא יתפתו למכור מוקדם אלא ישאפו לערך חברה מקסימלי, ולכן עניתי ללא היסוס שזה בכלל לא בא בחשבון. ״חבל״, הם השיבו, ״כי אנחנו קרן קטנה ואנחנו מחפשים יזמים שמכוונים לפרופיל צמיחה צנוע יותר״. אז לא רק שפספסתי הזדמנות לעבוד עם משקיעים מעולים שיש בינינו הלימה בציפיות ובאסטרטגיה, בעיקר הרגשתי כמו אידיוט כי הפספוס קרה בגלל שהייתי כל כך עסוק בלמכור עד ששכחתי מה באמת אני רוצה.

דוגמה הפוכה חוויתי לאחרונה במהלך גיוס ההון הראשוני (גייסנו הון ראשוני של קצת יותר משניים וחצי מיליון דולר) לחברה החדשה שלי. משקיעים רבים ביקשו שאציג תוכנית שיווקית מסודרת, ולאחר כמה ניסיונות לבנות תוכנית כזו, הגעתי למסקנה שבשלב הזה מוקדם מדי להתחייב על אסטרטגיה שיווקית, ושמה שנכון לחברה הוא להשיק את הגרסה הראשונה של המוצר, לאסוף משובים ונתוני שימוש, ורק אז להחליט על אסטרטגיה שיווקית. אולי אני צודק ואולי אני טועה, אבל זה בכנות רבה מה שחשבתי שנכון לעסק שלי באותה נקודת זמן. ולכן, כשמשקיעים ביקשו ממני תכנית שיווקית לא חירטטתי משהו שיישמע אינטיליגנטי, למרות שאין לי בעיה להמציא משהו שיראה מקצועי, אלא אמרתי את האמת. חלקם נרתעו מהתשובה שלי, אבל היו גם כאלו שמיד שמחו לשמוע ואמרו לי שהם מסכימים עם הגישה הזו והרשמתי אותם בכנות שלי ובביטחון שלי.

ולגבי אלו שנרתעו מלהשקיע בנו בגלל התשובה הזו? ובכן, מה לעשות, בדיוק כמו בעולם הדייטים, גם כאן לא תמיד יש התאמה. ומה היה יוצא לי לו הייתי מצליח לשכנע מישהו להשקיע בי על סמך תוכנית שיווקית שאיני מאמין בה? רוב הסיכויים שבהמשך הדרך היינו מגיעים לחילוקי דעות, כי בסופו של דבר התפיסות שלנו שונות, וזה לא היה מוביל לשותפות בריאה. אם בדייט אתה מחפש רק מישהי/ו להעביר איתם את הלילה אולי הדבקות באמת היא פחות קריטית. אבל אם אתה מחפש שותף לדרך, חשוב שהשותפות תיבנה על יסודות של כנות ואמון. גיוס הון הוא גיוס לא רק של דולרים אלא בראש ובראשונה של שותפים. אתה עתיד לעבור איתם כל כך הרבה מהמורות שאת רובן אינך יכול אפילו לחזות, כך שחשוב שהמשקיע הזה יהיה

מישהו שאתה יכול לדבר איתו בשיא הכנות, ומישהו שאתה חולק איתו את אותן התפיסות לגבי העסק שלך.

אני מרגיש שמרוב תכנונים, עצות, טריקים וחרדה מלשמוע ״לא״, הרבה יזמים יוצאים לגיוס ההון עם נרטיב שכולל לא מעט אלמנטים לא מדויקים, לא כנים ולא משקפים את מי שהם באמת. אז נכון, זה תהליך מתיש ובאיזשהו שלב אתה כבר עלול להיות כל כך סחוט עד שתהיה מוכן לומר כל דבר, העיקר שמישהו יאפשר לך להמשיך ולקיים את הסטארטאפ שלך ולא תיאלץ לוותר על החלום. אבל אם היחסים לא יהיו מבוססים על מאה אחוז כנות ואמינות, סביר שאתה רק דוחה מעט את הקץ ושההתנגשות תהיה בסופו של דבר כואבת הרבה יותר.

במקום זה, נסה לשכנע את המשקיע שהדרך שלך היא נכונה. שקול את עצתו ונסה לחשוב באמת ובתמים אם אולי הוא צודק ואתה טעית ושווה לך לקחת את העצה שלו, אבל לא כי זה מקצר את הדרך להשקעה, אלא כי אתה באמת מאמין שהיא נכונה לעסק שלך. והכי חשוב – דע שאם מישהו השקיע בך הוא עשה את זה כי הוא באמת מאמין בך, לא באיזה ״סיפור טוב״ שהצלחת לאלתר ולנחש מה הוא רוצה לשמוע. רק ככה תגייס לך שותף טוב ואמיתי ותאפשר לשותפות הזו סיכוי טוב להצליח.

ואם אומרים לך ״לא״, כנראה שמי שאומר לא הוא או (א) טועה, או (ב) פשוט לא מתאים לעבוד איתך. זה לא שאתה לא טוב, או לא חכם, או אין לך סיכוי להצליח, זה רק שהוא מחפש פרופיל מסוים ואתה מחפש פרופיל אחר. הוא יהיה מאושר יותר עם יזם ומיזם אחר שיותר דומה לתפיסות שלו, ואתה תהיה מאושר עם משקיע אחר שמבין את האסטרטגיה שלך ומאמין בה. בדיוק כמו בדייטים. אבל מכיוון שאני נשוי כבר עשרים שנה, בתחום הזה יש לי הרבה פחות ניסיון.

--------------

שאול הוא יזם בפעם השנייה. בעברו הוא גייס כסף עבור מספר מיזמים, בראש ובראשונה עבור חברת פלייבאז, שהיה שותף להקמתה והמנכ״ל שלה בשמונה שנות פעילותה הראשונות, ולאחרונה עבור הסטארטאפ החדש שלו, פיגי. בנוסף לשתי החברות האלו, שאול היה מעורב במספר גיוסי הון לחברות אחרות כחבר דירקטוריון, כיועץ וכמשקיע – מגיוס הון ראשוני של פחות ממיליון ועד לסיבובי צמיחה בהיקפים נרחבים. הוא גייס כסף מחברים, משקיעים פרטיים, קרנות הון סיכון, משקיעים אסטרטגיים, חברות אחזקות וגם חברות ציבוריות.

עוד תוכן בנושא
איך בונים מנגנון Referral אפקטיבי (עם תמריץ או בלי)

בלוג

5 דק'

איך בונים מנגנון Referral אפקטיבי (עם תמריץ או בלי)

שותפויות עסקיות
Enter Card קריאת הבלוג

בלוג

4 דק'

כלל מס’ 1 בניהול מוצר - כך תימנעו מהטעות הנפוצה של יזמים

Pre-seed
Seed
מוצר
Enter Card קריאת הבלוג
כלל מס’ 1 בניהול מוצר - כך תימנעו מהטעות הנפוצה של יזמים

וידאו

81 דק'

מ-PRD ל-POC באמצעות GenAI

AI
Enter Card צפייה בוידאו
מ-PRD ל-POC באמצעות GenAI
הדרך ל-MVP טוב עוברת בכניסה לנעליים של המשתמש העתידי

בלוג

3 דק'

הדרך ל-MVP טוב עוברת בכניסה לנעליים של המשתמש העתידי

מיקי חסלבסקי, Founder & CEO ב-Enso, מדבר על אחת השאלות האסטרטגיות העמוקות שיזמים נדרשים אליהם היום - האם לקנות או לבנות אייג׳נטים?

AI
Pre-seed
מוצר
Enter Card קריאת הבלוג

בלוג

4 דק'

להבין את ה"לא": למה קרנות הון סיכון אומרות לא (ומה הן לא תמיד מספרות לכם)

גיוס כספים
שיווק
Enter Card קריאת הבלוג
להבין את ה

פודקאסט

40 דק'

314: הכל על מטריקות AARRR

אנחנו מדברים על מודל AARRR, המכונה גם "Pirate Metrics" – תבנית עבודה חדה וברורה למדידת הצלחה בכל שלב במסע המשתמש. האזינו לפרק באתר

Early stage
מוצר
Enter Card האזנה לפרק
314: הכל על מטריקות AARRR
בקצרה - בנקאות אמריקאית לחברות ישראליות: איך לא ללכת לאיבוד

פודקאסט

05 דק'

בקצרה - בנקאות אמריקאית לחברות ישראליות: איך לא ללכת לאיבוד

טיפים חשובים בנוגע לצעדים הפיננסיים הראשונים בחו״ל, מהבלוג של אורי קאופמן-גפטר, מנהלת טק ובנקאות בינלאומית ב-Valley National Bank.

Early stage
פיננסים
Enter Card האזנה לפרק

בלוג

5 דק'

איך באמת בונים מוצר שאנשים מתמכרים אליו

Pre-seed
Seed
מוצר
Enter Card קריאת הבלוג
איך באמת בונים מוצר שאנשים מתמכרים אליו

וידאו

100 דק'

Fundraising Masterclass: Tactics, Timing, and Truths for 2025

מאסטרקלאס פרקטי וטקטי על גיוס כסף בהובלת גיל בן-ארצי, שותף-מייסד בקרן ההון סיכון UpWest, המיועד ליזמים בשלבים מוקדמים.

Pre-seed/seed
גיוס כספים
Enter Card צפייה בוידאו
Fundraising Masterclass: Tactics, Timing, and Truths for 2025
בונים מוצר לפני עבודת השיווק? פספסתם את הפואנטה של Lean Startup

בלוג

6 דק'

בונים מוצר לפני עבודת השיווק? פספסתם את הפואנטה של Lean Startup

שיווק
Enter Card קריאת הבלוג

בלוג

4 דק'

​​איך מספרים סיפור רזה שמעורר אמון אצל אנג'לים

גיוס כספים
שיווק
Enter Card קריאת הבלוג
​​איך מספרים סיפור רזה שמעורר אמון אצל אנג'לים

פודקאסט

36 דק'

312: על קבלת החלטות ושמירה על מהירות 

איך מקבלים החלטות כשאין תשובה אחת נכונה – ואיך ממשיכים בפעמים שמתברר שטעינו? הפרק הזה הוא שיחה עם ינון קוסטיקה, Co-Founder ו-VP Product ב-Wiz, מתוך כנס האופסייט השנתי של Startup for Startup שעסק השנה ב-Soft Skills. בשיחה דיברנו על קבלת החלטות במצבים של חוסר ודאות, על אומנות המיקוד והיכולת להגיד ״לא״, ועל החשיבות של תיקון …

למה גיוסי הון כל כך קשים, ואיך אפשר להפוך אותם לקלים יותר? לקריאה »

Pre-seed
ניהול
Enter Card האזנה לפרק
312: על קבלת החלטות ושמירה על מהירות 
The Startup Marathon Rollercoaster: the No-BS Edition

וידאו

The Startup Marathon Rollercoaster: the No-BS Edition

כשזה נוגע למניות, ניהול או הובלה - מה הצדדים שפחות מדברים עליהם? איך מתמודדים עם האתגרים המנטליים שמגיעים עם רכבת ההרים שהיא עבודה בסטארטאפ - בין אם זה חוסר וודאות, סיכויי הצלחה נמוכים או המעברים החדים בין כישלון להצלחה?

Pre-seed
Seed
השראה
+1
Enter Card צפייה בוידאו

בלוג

5 דק'

לחשוב כמו Second Timer – כבר מהסטארט-אפ הראשון

Early stage
Enter Card קריאת הבלוג
לחשוב כמו Second Timer – כבר מהסטארט-אפ הראשון

פודקאסט

07 דק'

בקצרה - שיווק בסטארטאפ: איפה מתחילים?

בפרק הקצר הזה שמבוסס על בלוג שכתב רן גשרי, VP Self-Serve Business בטאבולה, נדבר על איך עושים מרקטינג נכון בתחילת הדרך של סטארטאפים.

Early stage
שיווק
Enter Card האזנה לפרק
בקצרה - שיווק בסטארטאפ: איפה מתחילים?
איך בוחרים את הקו־פאונדר הנכון?

בלוג

4 דק'

איך בוחרים את הקו־פאונדר הנכון?

Pre-seed/seed
Enter Card קריאת הבלוג

וידאו

44 דק'

שיחה עם מאור שלמה על Base44 - איך בונים סטארטאפ מהר ולבד

היזם שהקים את החברה שלו לבד - והצליח להגיע למאות אלפי משתמשים, מדבר על תהליך הבנייה ומה למד ממנו.

AI
Early stage
Growth Stage
+1
Enter Card צפייה בוידאו
שיחה עם מאור שלמה על Base44 - איך בונים סטארטאפ מהר ולבד

פודקאסט

42 דק'

311: לבנות סטארטאפ לבד ומהר - הסיפור של מאור שלמה ו-Base44

היזם שהקים את החברה שלו לבד - והצליח להגיע למאות אלפי משתמשים, מדבר על תהליך הבנייה ומה למד ממנו. האזינו לפרק באתר

AI
Early stage
Growth Stage
+3
Enter Card האזנה לפרק
311: לבנות סטארטאפ לבד ומהר - הסיפור של מאור שלמה ו-Base44
איך בינה מלאכותית שינתה את תהליך הקמת סטארטאפ (ומה זה אומר על התפקיד החדש של היזם)

בלוג

3 דק'

איך בינה מלאכותית שינתה את תהליך הקמת סטארטאפ (ומה זה אומר על התפקיד החדש של היזם)

AI
Pre-seed
Enter Card קריאת הבלוג

פודקאסט

40 דק'

310: איך משלבים AI במוצר קיים? (אמיר ברדוגו, אור פרידמן וגיא גרינהוט)

איך בונים אמון במוצרי AI, עוזרים למשתמשים לקבל ערך, ולא נשארים מאחור בקצב של הטכנולוגיה? בפרק אנחנו מדברים על איך לשלב AI במוצר קיים.

AI
מוצר
Enter Card האזנה לפרק
310: איך משלבים AI במוצר קיים? (אמיר ברדוגו, אור פרידמן וגיא גרינהוט)

וידאו

56 דק'

Building in public - איך עושים את זה נכון?

מה המשמעות של building in public, ואיך עושים את זה נכון? סדנא שמתמקדת באיך לספר נכון את הסיפור של הסטארטאפ שלי ברשתות.

Early stage
שיווק
Enter Card צפייה בוידאו
Building in public - איך עושים את זה נכון?
מה משקיעים מחפשים: על גיוס הון ב-Health-Tech

וידאו

מה משקיעים מחפשים: על גיוס הון ב-Health-Tech

איך תוכלו לנהל סיבוב גיוס בצורה חכמה וממוקדת

Pre-seed
גיוס כספים
Enter Card צפייה בוידאו

בלוג

3 דק'

מיליון דולר ARR? בעולם ה-AI זו רק ההתחלה

AI
Early stage
Growth Stage
+2
Enter Card קריאת הבלוג
מיליון דולר ARR? בעולם ה-AI זו רק ההתחלה

בלוג

3 דק'

יש דרכים מגוונות לממן סטארטאפ - והן יכולות להשתלב

גיוס כספים
Enter Card קריאת הבלוג
יש דרכים מגוונות לממן סטארטאפ - והן יכולות להשתלב
איך בונים מנגנון Referral אפקטיבי (עם תמריץ או בלי)

בלוג

5 דק'

איך בונים מנגנון Referral אפקטיבי (עם תמריץ או בלי)

שותפויות עסקיות
Enter Card קריאת הבלוג
כלל מס’ 1 בניהול מוצר - כך תימנעו מהטעות הנפוצה של יזמים

בלוג

4 דק'

כלל מס’ 1 בניהול מוצר - כך תימנעו מהטעות הנפוצה של יזמים

Pre-seed
Seed
מוצר
Enter Card קריאת הבלוג
מ-PRD ל-POC באמצעות GenAI

וידאו

81 דק'

מ-PRD ל-POC באמצעות GenAI

AI
Enter Card צפייה בוידאו
הדרך ל-MVP טוב עוברת בכניסה לנעליים של המשתמש העתידי

בלוג

3 דק'

הדרך ל-MVP טוב עוברת בכניסה לנעליים של המשתמש העתידי

מיקי חסלבסקי, Founder & CEO ב-Enso, מדבר על אחת השאלות האסטרטגיות העמוקות שיזמים נדרשים אליהם היום - האם לקנות או לבנות אייג׳נטים?

AI
Pre-seed
מוצר
Enter Card קריאת הבלוג
להבין את ה

בלוג

4 דק'

להבין את ה"לא": למה קרנות הון סיכון אומרות לא (ומה הן לא תמיד מספרות לכם)

גיוס כספים
שיווק
Enter Card קריאת הבלוג
314: הכל על מטריקות AARRR

פודקאסט

40 דק'

314: הכל על מטריקות AARRR

אנחנו מדברים על מודל AARRR, המכונה גם "Pirate Metrics" – תבנית עבודה חדה וברורה למדידת הצלחה בכל שלב במסע המשתמש. האזינו לפרק באתר

Early stage
מוצר
Enter Card האזנה לפרק
בקצרה - בנקאות אמריקאית לחברות ישראליות: איך לא ללכת לאיבוד

פודקאסט

05 דק'

בקצרה - בנקאות אמריקאית לחברות ישראליות: איך לא ללכת לאיבוד

טיפים חשובים בנוגע לצעדים הפיננסיים הראשונים בחו״ל, מהבלוג של אורי קאופמן-גפטר, מנהלת טק ובנקאות בינלאומית ב-Valley National Bank.

Early stage
פיננסים
Enter Card האזנה לפרק
איך באמת בונים מוצר שאנשים מתמכרים אליו

בלוג

5 דק'

איך באמת בונים מוצר שאנשים מתמכרים אליו

Pre-seed
Seed
מוצר
Enter Card קריאת הבלוג
Fundraising Masterclass: Tactics, Timing, and Truths for 2025

וידאו

100 דק'

Fundraising Masterclass: Tactics, Timing, and Truths for 2025

מאסטרקלאס פרקטי וטקטי על גיוס כסף בהובלת גיל בן-ארצי, שותף-מייסד בקרן ההון סיכון UpWest, המיועד ליזמים בשלבים מוקדמים.

Pre-seed/seed
גיוס כספים
Enter Card צפייה בוידאו
בונים מוצר לפני עבודת השיווק? פספסתם את הפואנטה של Lean Startup

בלוג

6 דק'

בונים מוצר לפני עבודת השיווק? פספסתם את הפואנטה של Lean Startup

שיווק
Enter Card קריאת הבלוג
​​איך מספרים סיפור רזה שמעורר אמון אצל אנג'לים

בלוג

4 דק'

​​איך מספרים סיפור רזה שמעורר אמון אצל אנג'לים

גיוס כספים
שיווק
Enter Card קריאת הבלוג
312: על קבלת החלטות ושמירה על מהירות 

פודקאסט

36 דק'

312: על קבלת החלטות ושמירה על מהירות 

איך מקבלים החלטות כשאין תשובה אחת נכונה – ואיך ממשיכים בפעמים שמתברר שטעינו? הפרק הזה הוא שיחה עם ינון קוסטיקה, Co-Founder ו-VP Product ב-Wiz, מתוך כנס האופסייט השנתי של Startup for Startup שעסק השנה ב-Soft Skills. בשיחה דיברנו על קבלת החלטות במצבים של חוסר ודאות, על אומנות המיקוד והיכולת להגיד ״לא״, ועל החשיבות של תיקון …

312: על קבלת החלטות ושמירה על מהירות  לקריאה »

Pre-seed
ניהול
Enter Card האזנה לפרק
The Startup Marathon Rollercoaster: the No-BS Edition

וידאו

The Startup Marathon Rollercoaster: the No-BS Edition

כשזה נוגע למניות, ניהול או הובלה - מה הצדדים שפחות מדברים עליהם? איך מתמודדים עם האתגרים המנטליים שמגיעים עם רכבת ההרים שהיא עבודה בסטארטאפ - בין אם זה חוסר וודאות, סיכויי הצלחה נמוכים או המעברים החדים בין כישלון להצלחה?

Pre-seed
Seed
השראה
+1
Enter Card צפייה בוידאו
לחשוב כמו Second Timer – כבר מהסטארט-אפ הראשון

בלוג

5 דק'

לחשוב כמו Second Timer – כבר מהסטארט-אפ הראשון

Early stage
Enter Card קריאת הבלוג
בקצרה - שיווק בסטארטאפ: איפה מתחילים?

פודקאסט

07 דק'

בקצרה - שיווק בסטארטאפ: איפה מתחילים?

בפרק הקצר הזה שמבוסס על בלוג שכתב רן גשרי, VP Self-Serve Business בטאבולה, נדבר על איך עושים מרקטינג נכון בתחילת הדרך של סטארטאפים.

Early stage
שיווק
Enter Card האזנה לפרק
איך בוחרים את הקו־פאונדר הנכון?

בלוג

4 דק'

איך בוחרים את הקו־פאונדר הנכון?

Pre-seed/seed
Enter Card קריאת הבלוג
שיחה עם מאור שלמה על Base44 - איך בונים סטארטאפ מהר ולבד

וידאו

44 דק'

שיחה עם מאור שלמה על Base44 - איך בונים סטארטאפ מהר ולבד

היזם שהקים את החברה שלו לבד - והצליח להגיע למאות אלפי משתמשים, מדבר על תהליך הבנייה ומה למד ממנו.

AI
Early stage
Growth Stage
+1
Enter Card צפייה בוידאו
311: לבנות סטארטאפ לבד ומהר - הסיפור של מאור שלמה ו-Base44

פודקאסט

42 דק'

311: לבנות סטארטאפ לבד ומהר - הסיפור של מאור שלמה ו-Base44

היזם שהקים את החברה שלו לבד - והצליח להגיע למאות אלפי משתמשים, מדבר על תהליך הבנייה ומה למד ממנו. האזינו לפרק באתר

AI
Early stage
Growth Stage
+3
Enter Card האזנה לפרק
איך בינה מלאכותית שינתה את תהליך הקמת סטארטאפ (ומה זה אומר על התפקיד החדש של היזם)

בלוג

3 דק'

איך בינה מלאכותית שינתה את תהליך הקמת סטארטאפ (ומה זה אומר על התפקיד החדש של היזם)

AI
Pre-seed
Enter Card קריאת הבלוג
310: איך משלבים AI במוצר קיים? (אמיר ברדוגו, אור פרידמן וגיא גרינהוט)

פודקאסט

40 דק'

310: איך משלבים AI במוצר קיים? (אמיר ברדוגו, אור פרידמן וגיא גרינהוט)

איך בונים אמון במוצרי AI, עוזרים למשתמשים לקבל ערך, ולא נשארים מאחור בקצב של הטכנולוגיה? בפרק אנחנו מדברים על איך לשלב AI במוצר קיים.

AI
מוצר
Enter Card האזנה לפרק
Building in public - איך עושים את זה נכון?

וידאו

56 דק'

Building in public - איך עושים את זה נכון?

מה המשמעות של building in public, ואיך עושים את זה נכון? סדנא שמתמקדת באיך לספר נכון את הסיפור של הסטארטאפ שלי ברשתות.

Early stage
שיווק
Enter Card צפייה בוידאו
מה משקיעים מחפשים: על גיוס הון ב-Health-Tech

וידאו

מה משקיעים מחפשים: על גיוס הון ב-Health-Tech

איך תוכלו לנהל סיבוב גיוס בצורה חכמה וממוקדת

Pre-seed
גיוס כספים
Enter Card צפייה בוידאו
מיליון דולר ARR? בעולם ה-AI זו רק ההתחלה

בלוג

3 דק'

מיליון דולר ARR? בעולם ה-AI זו רק ההתחלה

AI
Early stage
Growth Stage
+2
Enter Card קריאת הבלוג
יש דרכים מגוונות לממן סטארטאפ - והן יכולות להשתלב

בלוג

3 דק'

יש דרכים מגוונות לממן סטארטאפ - והן יכולות להשתלב

גיוס כספים
Enter Card קריאת הבלוג
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 
כתבו לנו
iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הבקשה שלך התקבלה, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובקרוב ניצור איתך קשר בנוגע לשולחן העגול.
סגור
icon
קיבלנו את בקשתך לפתיחת שולחן עגול!
נעבור על הבקשה ובימים הקרובים ישלח אליך מייל אישור והשולחן יופיע ברשימת השולחנות העגולים.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה