מה זה פרה-סיד ולמי זה מתאים?

יואב ענקי
יואב ענקי Junior Partner ,Fresh Fund
3 דקות קריאה

אהלן כולם! אני יואב, ואני והשותפים שלי בקרן פרש פנד משקיעים בחברות ישראליות בשלב הפרי-סיד.

לעיתים קרובות מתפרסמות בעיתונות הודעות על חברות שגייסו סבבי סיד של כמה מיליוני דולרים. זה זוהר, אבל זה לא תמיד הצעד הראשון שנכון לעשות במסע גיוס של סטארטאפ.

כדי לגייס כמה מיליוני דולרים בתנאים טובים מיד בהתחלה הכוכבים צריכים ממש להסתדר. צריך צוות חזק (במציאות וגם על הנייר), תחום טרנדי, חיבור מעולה עם משקיעים, אינסייט ייחודי לשוק, חיבוק חם מלקוחות פוטנציאליים, וכמובן הרבה מזל.

במקום לצאת מיד לגיוס סיד, אפשר לגייס סיבוב יותר קטן - הנקרא, בעגה המקצועית, פרי-סיד. בגדול, סבב פרי-סיד הוא סבב ראשון של החברה, ובדרך כלל מגויס במסגרתו באיזור מיליון $.

בעיניי, במרבית המקרים נכון להתחיל מגיוס פרי-סיד ורק בשלב מאוחר יותר לצאת לגיוס סיד.

 
לפרי-סיד יש כמה יתרונות משמעותיים:
  1. הוא פחות מדלל. במרבית המקרים, לקרנות סיד יש יעדי equity שנעים בין 15%-25%. קרנות פרי-סיד מכוונות בדרך כלל לאחזקות יותר מצומצמות בחברה, ולכן סבבי פרי-סיד פחות מדללים את היזמיות. זו הסיבה שהסבבים האלו לעיתים קרובות גם יותר קולאבורטיביים - יש מקום בשביל לצרף אנג׳לים ומשקיעים אסטרטגיים אחרים לצד הקרנות.
  2. הוא יותר מהיר. בניגוד לסבבי סיד, השקעות פרי-סיד נעשות בדרך כלל במסגרת הסכמי SAFE רזים שמאפשרים תהליכים מהירים מאוד. בנוסף, בגלל שהסבבים יותר קטנים, תהליכי הDD מהירים יותר.
  3. הוא לוקח בחשבון את אי הודאות. קרנות פרי-סיד רגילות לפעול בתנאים של אי ודאות. אנחנו יודעים שהפתרון עדיין לא מלוטש, שעדיין לא ברור מה הICP, ושיש עוד אלף סימני שאלה. זה מאפשר ליזמיות לקחת את הזמן ולעשות exploration כמו שצריך, בלי קרנות הון סיכון שנושפות להן בעורף.
  4. הוא מאפשר לגייס סיד יותר טוב. עם כסף בבנק, ואלידציה ראשונית ותמיכה ממשקיעים, יזמיות יכולות להגיע לגיוס הסיבוב הבא אחרי הפרי-סיד ממקום הרבה יותר בריא, ולהיות במצב שבו הן מכתיבות את הכללים של הסיבוב ולא המשקיעים. זה מאפשר לגייס סכומים יותר משמעותיים מקרנות יותר טובות ממה שהיה אפשר בלי הפרי-סיד.

כמובן שיש לסבבי פרי-סיד גם חסרונות: הבולט מביניהם הוא שבדר״כ הגיוסים הללו מכניסים לקופה פחות כסף, ולכן קונים פחות זמן. לכן, אחד הדברים שהכי חשוב לעשות לפני שיוצאים לגייס פרי-סיד הוא להבין בדיוק מה היעדים שצריך להשיג כדי לגייס את הסיבוב הבא.

אז מה צריך כדי לגייס פרי-סיד?

  1. צוות חזק עם הבנה עמוקה בעולם הבעיה.
  2. בעיה כואבת מאוד עבור לקוחות פוטנציאליים.
  3. כיוון ראשוני לפתרון.
  4. מצגת (או נושן - אין על נושן!).

כמה דברים שלא צריך כדי לגייס פרי-סיד:

  1. שותף טכנולוגי. בעיניי, אפשר להקים חברות מעולות גם בלי שותף טכנולוגי בצוות המייסד. אפשר להשתמש בפרי-סיד כדי לגייס את האנשים הנכונים אחרי הסיבוב.
  2. מוצר. אנחנו יודעים שצריך עוד זמן כדי לתכנן ולבנות את המוצר, וזה בסדר!
  3. קשרים. אפשר פשוט לפנות למשקיעים במייל ישירות, לא צריך חיבור חם.

והכי, הכי חשוב - לא צריך ודאות. זה אף פעם לא מוקדם מדי לדבר על סבב פרי-סיד. באמת. 

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הבקשה שלך התקבלה, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובקרוב ניצור איתך קשר בנוגע לשולחן העגול.
סגור
icon
קיבלנו את בקשתך לפתיחת שולחן עגול!
נעבור על הבקשה ובימים הקרובים ישלח אליך מייל אישור והשולחן יופיע ברשימת השולחנות העגולים.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה