logo

155: איך בונים דף בית שמשרת את המוצר

Startup for Startup

אדווה: הי לכולם, אני אדווה שיסגל ואתם הגעתם ל – Startup for startup. היום אנחנו הולכים לדבר על בניה של דף בית ואיך משקפים בדף בית שינויים שעשינו במוצר ובכלל את הערכים של המוצר שלנו. לטובת העניין נמצאים איתי אלון בר דוד

אלון: היי.

אדווה: וערן הוברמן.

ערן: היי אדווה.

אדווה: היי. שאתם שניכם Team Leads ערן, אתה ב- R&D, נכון? ואלון, אתה ב – Product Marketing, ואתם נמצאים פה כי אתם הובלתם את השינוי הזה. אז אנחנו נדבר היום בפרק על למה בכלל החלטנו לשנות את הדף בית שלנו, מה האתגרים שפגשנו בדרך, ובעיקר איך מודדים את השינוי הזה ואיך יודעים שהוא הצליח. שנתחיל?

אלון: יאללה.

ערן: יאללה.

[מוזיקת פתיח]

אדווה: אז בוא נתחיל מלהבין מה המטרה ככה ממש בקצרה, מה המטרה של עמוד בית. למה אנחנו משקיעים בזה בכלל.

אלון: טוב, אז עמוד בית הוא עמוד סופר סופר חשוב בחברה. ל – Monday.com יש למעלה משני מיליון משתמשים בחודש שבאים מדי חודש לבקר אותנו באתר, לקרוא מה זה בכלל Monday, מה יש לנו להציע, ובסופו של דבר להפוך למשתמשים פעילים ולהירשם ל – Monday.

אדווה: אז אתה אומר שזה שבעצם, זה, אם אנחנו מדברים על איזה שהוא Funnel, נכון? זה השער כניסה ל – Funnel.

אלון: נכון, זה באמת השער כניסה לחברה. אם תנסי לחשוב על זה, יוזר עכשיו ראה מודעה בפייסבוק, ביוטיוב או בגוגל, הגיע עכשיו ל – Monday, כי הצלחנו לפתות, עכשיו הוא רוצה לקרוא קצת יותר, להבין מה יש לנו להציע, איזה מוצרים, איזה שירותים, הוא רוצה להבין איך זה עוזר לו בחיי היום יום, ובכלל, מה זה Monday.

אדווה: זה שינוי שעשינו אותו לפני חצי שנה, נכון? התחלנו אותו לפני חצי, למה החלטנו לצאת לזה? מה לא שירת אותנו יותר בדף בית הקודם שלנו שגרם לנו להחליט לצאת לפרויקט הזה, מה היו המוטיבציות?

אלון: טוב, אז Monday עוברת אבולוציה כל הזמן, היא מתפתחת למקומות חדשים, לוורטיקלים חדשים, ויחד עם ההתפחות הזאתי גם המוצר מתפתח, והאתר הקודם שלנו באמת היה לא רלוונטי כבר להצעת הערך החדשה שלנו, מבחינת חווית המשתמש שלנו, המסרים שתקשרנו שם בתוך האתר, ובכלל, הפכנו גם מחברה קטנה לחברה ציבורית וגדולה, וחלק מהשינוי הזה היה גם בעצם למצב את Monday מחדש, שכלל גם Rebranding, שפה חדשה, שפה עיצובית חדשה.

ערן: חשוב להגיד כאילו גם מהפרספקטיבה של, אני פה כבר יותר מארבע שנים, אז יש איזה שהוא תהליך כזה שאנחנו עוברים כל איזה שנה שנתיים, של טוב, צריך לשדרג את ה – Homepage, כאילו אם תסתכלו על ה – Homepage לנו כשהיינו ב – Pulse, ב-2017, ועשינו את זה כשהתחלנו בדרך, אז זה מטורף לראות מה הצענו היום, איך אנחנו נראים היום ב – Homepage. לא תמיד התייחסנו לזה באותה רצינות כמו עכשיו. לפעמים זה היה כזה פרויקט, Monday 2.0, מחדשים את ה – Homepage, ויאללה, ועובדים על זה חודש חודשיים. הפעם לקחנו את זה בצורה ממש ממש רצינית, כאילו מקצה לקצה, ממש הרמנו פרויקט. כל הצוות עבד על זה חצי שנה, זה מטורף.

אדווה: עכשיו, אתם מדברים על זה שהוא לא שירת את הערכים, את מה שאנחנו מנסים לשים Out there- יותר. אבל אני מכירה את החברה, אני מכירה את Monday, אנחנו לא הולכים לפי אינטואיציות. מה בנתונים גרם לכם להבין שזה לא עובד, שזה לא משרת את מה שאנחנו רוצים?

אלון: היה Data שראינו על ה – Visitors שלנו. ראינו שיש לנו Bounce Rate גבוה, שזה בעצם אחוז נטישה באתר, ראינו שלא מספיק יוזרים גוללים למטה לאורך העמוד, הסשן טיים שלהם, הזמן שהייה שלהם באתר הוא לא מספיק גבוה. אנחנו לא בהכרח יודעים אם זה טוב או רע, בסדר? צריך להגיד את זה עם כוכבית את כל מה שאני אומר עכשיו כי יכול להיות שאם עכשיו תגידי לי "אלון, אבל אם כל המבקרים שמגיעים אלייך ל – Monday.com ישר נכנסים ונרשמים ל – Monday זה דבר טוב", אז זה בסדר שה – Session Time שלהם לא טוב, אבל כן ראינו מכל המחקרים והראיונות שעשינו, שיש לנו באמת בעיה באתר, שיוזרים באמת לא מצליחים לקבל את הערך שלשמו הם הגיעו, ולכן היה לנו מאד מאד חשוב בבנייה של האתר גם לייצר להם חוויה הרבה יותר משודרגת כדי שהם יהיו הרבה יותר Engaged עם האתר.

ערן: אחת הנקודות החשובות שאלון נגע בהם זה בעצם המדידות. אננחו לא מודדים רק דבר אחד באתר, זאת אומרת, למרות שהדבר המרכזי שאנחנו רוצים זה To Convert יוזרים שיעשו Get Started ויתחילו את התהליך וייכנסו ל – Funnel, בסוף כשאתה על האתר אתה חייב להיות ער לכל מה שקורה באתר. דברים שאלון הזכיר, ה – Session Time, ה – Bounce Rate, כמה ה – Scroll, כל הדברים האלה בסוף נותנים לך איזה שהיא תמונת מצב על האתר שלך, וכל אחד יכול להסיק מזה מה הוא צריך לשפר באתר. יכול להיות שה – Converting שלנו ל – Get Started הוא מדהים, אבל אולי ה – Scroll לא טוב, אז יכול להיות שאנשים שכן החליטו להתקדם נוטשים מהר. אז כן חשוב תמיד להיות על ה – Data ולנסות להבין מה אתה רוצה ומה אתה הולך לשפר ואחר כך להחליט איך אתה לעשות את זה.

אדווה: נניח אני רואה שיש לי Bounce Rate גבוה, זאת אומרת יש נטישה גבוהה של העמוד שלי, מצד שני יש מלא Conversion. יכול שאנשים נכנסים, לא גוללים, קוראים את ה – First  [ל.ב.], ועוד שבוע נרשמים. זאת אומרת שהאתר, הדף בית יותר משמש כמו איזה מין Brand Awareness מאשר – 

אלון: זה מאד דומה להתנהגות של Landing Page. כשיוזר היום רואה מודעה בפייסבוק הוא לא יגיע לאתר מלא. כי רוצים לכוון אותו להתקדם ב – Funnel. אז הוא יגיע לאותו עמוד נחיתה. ב – Homepage, בגלל שיש לנו הרבה מה להציע, אז אנחנו כן רוצים לדעת ששאר העמודים שיש לנו להציע ליוזר, בין אם זה יותר לקרוא על הפלטפורמה או על הפיצ'רים שיש לנו להציע, שהם באמת מעניינים את המשתמשים שלנו, ואנחנו לא מקדישים להם זמן מיותר בעבודה אין סופית על שיפור התוכן והעיצוב שם והעדכונים של העמודים האלה, ואנחנו גם לומדים ככה יותר על הצרכים של המשתמשים שלנו. זה נותן לנו סיגנלים מאד מאד טובים לדעת שאם יוזר עכשיו נכנס לעמוד של Automation, אז אולי, אם כל היוזרים נכנסים לשם, אולי כדי שנעביר את זה רגע ל – Homepage בכלל, ולא ניתן לו תחנה בדרך.

אדווה: אז בעצם את כל הלמידות האלה של מה שראינו שלא עובד, הגדרנו מתוך זה מטרות, נכון? ועכשיו נלך למאיפה מתחילים. אז מה לא עבד, אנחנו רוצים לדבר על איך התחלנו לבנות. מה השלב הראשון שאנחנו עושים?

אלון: חלק מהתהליך הזה התחלנו אותו בלעשות רגע מחקר. מחקר משתמשים, התחלנו לראיין משתמשים ועשינו גם סקרים, ולפני רגע שאנחנו בכלל קראנו להם משתמשים, עשינו הבחנה, הפרדה מאד ברורה בין מבקרים למשתמשים. הבנו שמי שנמצא, מגיע אלינו לאתר, Early Visitors, שבכלל הם עוד לא משתמשים, הם לא יודעים משהו על Monday, ואחד הצרכים הכי בסיסיים שגילינו בעקבות המחקרים האלה, זה שהם רגע רוצים להבין מה יש ל – Monday להציע. איך Monday יכולה לעזור להם בעבודה היום יומית שלהם. אז אחד הדברים, אחת המוטיבציות העיקריות לשינוי הזה זה היה לשים את ה – Value ב – For Front, ב – Homepage שלנו, ולהסביר להם איך Monday יכולה לעזור להם. הדבר השני, ודיברנו על זה בהמשך לשאלה קודם. ה- Offering שלנו השתפר, השתדרג בצורה משמעותית. Monday היום פונה לקהלים חדשים. יש לנו היום ארבעה מוצרי ליבה, ביניהם CRM, Marketers, Projects, ו – Dev, וארבעת המוצרים האלה עד היום לא קיימים ב – Homepage, וריצנו כחלק מהשדרוג של ה – Homepage, רצינו לתקשר אותם ולתת להם מקום משמעותי ב – Homepage, במטרה להביא למשתמשים שלנו הרבה יותר ערך, בסדר? גם פה, יש לנו הצעה משודרגת, יש לנו היום קהלים שונים שמגיעים ל – Homepage, פרסונות שונות, ואנחנו רצינו לתת לכל פרסונה את הפתרון הכי מלא ומקיף עבורם.

ערן: עכשיו זה תמיד מאד מאד מאתגר בגלל שבאמת באתר, לנו יש שני מיליון משתמשים, אבל באופן כללי, יגיעו תמיד לאתר שלך, יגיעו כל מיני סוגים של משתמשים, ואתה לא יכול לתפור איזה שהוא Flow שיתאים לכולם. אז כן חלק מהאתגר זה לבנות איזה שהוא אפשרות של Flow שכל יוזר יכול למצוא את מה שהוא מחפש. זאת אומרת יש אנשים שבאים, קוראים את ה – First Fold, נרשמים  בהתחלה. יש אנשים שיגללו עד הסוף למטה, ואז יתחילו לטייל באתר. אתה כן צריך כל הזמן לחשוב על זה, וזה משהו שבעבר לא תמיד שמנו דגש, על איך אתה בונה איזה שהוא סיפור, שכל אחד יוכל למצוא את מה שהוא צריך בו, ולנסות לענות על צורך של כמה שיותר אנשים, ולא להתכוונן רגע למשהו שאתה חושב שזה ה – Flow האידיאלי זה יוזרים, כי אין כזה דבר. בסוף יש המוני אנשים וכולם שונים, וכל אחד, כמו שאלון אמר קודם, יש כאלה שבאו והכירו את Monday, יש כאלה שמעולם לא שמעו על זה, יש כאלה שראו מודעה, ראו קצת משהו שמה ורוצים לבוא וללמוד עוד. אז בסוף זה חלק מהדבר שניסינו לעשות, לתת איזה שהוא משהו, חוויה שהיא ממש תנסה לתפוס כמה שיותר אנשים, לא יודע אם אפשר תמיד לתפוס את כולם, אבל כן שתוכל לתת מענה כמה שיותר כללי.

אדווה: אני רוצה רגע להתעקב על משהו שכזה עלה מהתשובות של שניכם, וזה ההבדל בין משתמשים למבקרים. אולי תמצו לי שניה את ההבדל הזה, וגם למה זה משנה עבורנו?

ערן: בסוף משתמש, לא משנה אם הוא התחיל או לא, הוא כבר בתוך המערכת, הוא כבר סוג של קצת hooked, הוא יכול לעזוב אחרי דקה, זה בסדר, אבל את המשתמש אתה צריך לשכנע בכלל למה אתה טוב לו. אתה רוצה שהוא יעבור שלב אחד קדימה ב – Funnel, זאת אומרת, זה ה – Main KPI שלנו ב – Homepage, לשלוח אותו שלב אחד ב – Funnel, אחר כך אולי נדבר על זה שיש כל מיני Funnels ב – Monday, יש גם כאילו No Touch ו – Touch, אבל נגיד ה – Funnel הראשי שלנו שזה No touch, מגיע בן אדם, הוא מגיע לאתר, המטרה המרכזית שלנו זה לגרום לו להתחיל את ה – Trial, ל – Monday יש 14 יום Free trial, והמטרה היא שהוא יתחיל. עכשיו למה לו להתחיל? זה שהוא הגיע לאתר שלך זה בסדר, יש מיליון סיבות. אתה רוצה לנסות ולהראות לו שאתה עונה על איזה שהוא כאב שיש לו, וזה הקטע. אתה צריך To address the pain, ואם הבן אדם יבין שבאמת יש איזה שהוא כאב, ואתה מראה אפילו סיכוי שאולי אתה יכול לעזור לו, אז הוא ייתן לך סיכוי, אחרת, כאילו, יש המון אנשים שאתה מסתכל על Data, אתה רואה, הרבה אנשים מגיעים לאתר, חצי שניה והם בחוץ.

אדווה: והם יוצאים.

ערן: זאת אומרת, לאנשים אין סבלנות היום, ואתה צריך כאילו לתפוס אותם. וזה, וזה חלק, אבחנה מאד חשובה במשתמשים. המשתמשים הם שלך, הם שלך לחמש שניות אולי, הם לא יישארו הרבה זמן. אם הדף שלך ייטען לאט, אם אתה תשים למעלה ב – Fold דברים לא מעניינים, אז לאף אחד אין סבלנות, והם פשוט ילכו. אז זה האתגר הגדול, לראות איך אתה יכול לקחת אותם, גם לעניין אותם, בין אם אתה עושה את זה עם קומפוננטות אינטראקטיביות, או שאתה נותן להם מסרים שכן מעודדים אותם להישאר. אם הם נשארו עוד קצת בדף, ואחר כך להעביר אותם קדימה ב – Funnel.

[מוזיקת מעבר]

אדווה: מאיפה מתחילים? מה הצעד הראשון בדרך לבניה של Homepage, ואנחנו מדברים על Homepage, כאילו שינוי של ה – Homepage, אבל נשמע לי שבסוף זה רלוונטי גם למי שבונה עכשיו דף בית חדש מאפס, נכון?

אלון: נכון. אז אני חושב שקודם כל, היה לנו מטרות מאד ברורות ומוטיבציות מאד ברורות לשינוי, ולולא המטרות האלה שזה היה ה – Positioning החדש של Monday והמוצרים החדשים של Monday, ולהביא את הערך למשתמשים שלנו, כי זיהינו שהם באמת לא מקבלים אותו – כל הדבר הזה הוא בעצם היה מנוע רגע לצאת לבניה של Homepage חדש, ואני חושב שקודם כל, ההחלטה הראשונה שקיבלנו כצוות, זה Lets work without limits. הסיבה שקיבלנו את ההחלטה הזאת זה כי אמרנו, תמיד שמתחילים איזה שהוא תהליך כזה מאד מאד גדול של פיתוח של אתר, אתה תמיד קודם כל מתחיל עם המגבלות. מה אי אפשר לעשות, כמה זמן זה ייקח, מה המאמץ הפיתוחי, ואני חושב שכל הצוות שנורא נורא רצה כבר לעשות את השינוי באתר, וכמו שאמרתי מקודם, זה ממש גירד לנו בגוף, היה מוכן ונכון בעצם לעשות את השינוי הזה, באמת לתת לנו רגע לחלום, כולנו, בין אם זה [ל.ב.] ותוכן ובין אם זה למעצבים, כולם בעצם התאפשר להם, ניתנה להם ההזדמנות רגע לעשות כל מה שהם רוצים בלי מגבלות, וזה בעצם היה, שאלת איך מתחילים? אז זה בעצם היה הצעד הראשון להתחלה. קודם כל להחליט שאנחנו באמת הולכים עם זה עד הסוף. אחרי זה, אחרי שהבנו רגע את הצרכים של המשתמשים ומה צריך להיות שם, וכמו שגם הובי הזכיר קודם, אנחנו בעצם יצרנו איזה שהוא איזון בין מה שהמשתמשים שלנו רוצים לבין איפה שהחברה רוצה להיות, אז התחלנו לבצע איזה שהוא מחקר, מחקר שוק. ריצנו לראות רגע איך נראים אתרים בתעשייה, בסדר? איך נראים המתחרים שלנו, מתחרים כאלה שהם היום קיימים וכולם מכירים אותם, ומתחרים שהם לא בדיוק מתחרים ישירים, מתחרים שהיינו רוצים להידמות אליהם בעוד שנה מהיום. Monday עושה איזה שהוא Transition מחברת מוצר לחברת מוצרים, ולכן המתחרים של היום, המתחרים שלנו, הם לא בהכרח יהיו המתחרים שלנו בעוד שנה. ולא רק הסתכלנו על ה – Offering שלהם, הסתכלנו גם על ה – Messaging שלהם וגם על ה – Design, ורצינו למצוא איך אנחנו מבדלים את עצמנו מהם, אבל גם למדנו מהם דברים על המשתמשים שלנו. כי בסופו של דבר הם לא סתם מתחרים שלנו. הם מתחרים שלנו כי אנחנו מתחרים על אותה עוגה של משתמשים, ולכן היה לנו, שאבנו מהם הרבה מאד השראות, בכל המובנים, והמצד השני גם ניסינו כמו שאמרתי, למצוא את הדרך איך לבדל את עצמנו מהם. אז ככה זה התחיל. אחרי זה בעצם התחלנו, אחרי שעשינו את המחקר משתמשים והבנו מה הצרכים, וראינו איך נראה השוק, ואיפה אנחנו רוצים להיראות בעוד X זמן, התחלנו לבנות את הסיפור בהדרגה. ממש עשינו Wire Frame מהחלק העליון של האתר עד החלק התחתון, וכתבנו מה אנחנו רוצים שיהיה בכל חלק.

ערן: ברגע שיש לנו Wire Frame אז בעצם השלב הבא זה להתחיל לעשות איזה שהם Mockups של Design. זה לא Design סופי כמובן, אבל כן ברגע שמתחילים לראות את זה בעיניים, אז פתאום דברים מתחילים להתחבר. כמובן שהיו כל מיני סשנים פנימיים פה בתוך Monday להציג את זה לאנשים. אני כן יכול להגיד מהניסיון שלנו שמהסשנים האלה צריך לקחת את הנקודות החשובות, אבל תמיד תמיד חשוב להתקדם, כי זה גם שלב שאתה יכול להיתקע בו ולעשות לופים אינסופיים על הדבר הזה. בסוף צריך להגיע החוצה. אתה צריך להגיע ליוזרים ולנדוד. נדבר על זה הרבה. בין אם יש לך קצת יוזרים או הרבה יוזרים, לנו יש כאילו את הפריווילגיה של המון יוזרים, אז זה כיף לבוא להוציא טסט, ואחרי יומיים כבר לראות מה קורה בפועל, אבל גם אם לא, יש דרכים לעשות את זה. זאת אומרת, גם אם אתה עכשיו מקים חברה ומתחיל, יש דרכים של לבוא ולחוות יוזרים אמיתיים, בין אם זה User Testing, ובין אם זה לקנות paid questions ולהביא אנשים, טראפיק אפילו מינימלי לאתר שלך, ולראות איך הם מתנהגים. בסוף זה מלמד אותך הרבה יותר מאשר לשבת ולתכנן ולנסות להביא לדבר האידיאלי.

אדווה: מי המשתמשים שנרצה להביא ל – User Interviews כאלה? כי הרי לפני כמה דקות עשיתם פה את ההבחנה בין משתמשים למבקרים. אז אני רוצה להביא גם סתם אנשים? שאף פעם לא נחשפו ל – Monday?

אלון: אז כשאנחנו עושים, זה נקודה ממש טובה, כשאנחנו עושים את הראיונות משתמשים אנחנו מפלטרים את המשתמשים. אנחנו מטרגטים משתמשים מאד מאד ספציפיים, ואחד הקריטריונים לפילטור זה אנשים שהם מעולם לא השתמשו ב – Monday, או בחברות דומות ל – Monday, אבל יש להם איזה שהיא אוריינטציה או זיקה לטכנולוגיה הזאתי. אז זה באמת אחד הפרמטרים. ואנחנו גם ביכולות טרגוט שלנו אנחנו גם ממש בוחרים את האנשים עם הגילאים באיזורים הגיאוגרפיים על בסיס ה – Data שיש לנו על ה – Visitors שיש לנו היום, אנחנו יודעים מאיפה הם מגיעים, מה הגיל שלהם, מה המגדר שלהם, וכן הלאה וכן הלאה, ולכן אנחנו מנסים לדמות ככל שניתן את המשתמשים שאנחנו מראיינים, גם במערכות שאנחנו משתמשים. כלי נוסף שגם השתמשנו בו והוא, הוא כלי שיש לנו יתרון שתמיד אנחנו יכולים להשתמש בו, כי אנחנו ב – Homepage, זה פשוט לעשות סקר. השתמשנו ב – Hotjar במקרה הזה, ושמנו פשוט כמה סקרים לאורך התקופה שעשינו, שחידשנו את ה – Homepage, ופשוט קיבלנו תשובות מאד מאד מהירות בווליום מאד מאד גבוה. שוב, גם פה, כמט בכל סקר או ראיון יש איזה שהיא הטייה, כי בסופו של דבר מי יענה על אותם שאלות? אלה שלא מרוצים. אז אתה מקבל רק צד אחד של המטבע. כי מי שמרוצה נכנס ל – Monday, נרשם, ונגמר הסיפור. אבל מי שלא רוצה, הוא יתעכב רגע על הסקר ויענה על הדברים. אז גם פה יש איזה שהיא הטייה קלה, אבל למדנו מזה המון וזה נתן לנו המון המון Insights לאיך לבנות את האתר יותר טוב.

אדווה: ובסקר, הכוונה היא – אם מישהו לא מכיר את הכלי הזה של  – Hotjer – משהו שמוטמע על גבי הדף בית, שאנשים יכולים באופן מיידי, נכון? תוך כדי השימוש, להגיב עליו.

אלון: ממש ככה. אז באמת, מי שלא מכיר, זה כלי ממש ממש פשוט. ברגע שמטמיעים את הסקריפט של Hotjar כל עמוד Web, יש ב – Hotjar פיצ'ר שנקרא Surveys, ואתה יכול בממש 10 דקות לכל היותר להעלות סקר שתוכל לקבל עליו תשובות יחסית מהר, תלוי בטראפיק שמגיע לעמ'. אבל כן, זה מאד מאד פשוט ומאד אינטואטיבי.

[מוזיקת מעבר]

אדווה: אוקיי, ועכשיו אני רוצה שניגע במבנה של הדף בית. זאת אומרת, הבנו מה הצורך של היוזרים שלנו, נכון? וגם נגעתם קודם בזה שיש הרבה צרכים שונים, נכון? יש צורך של מישהו שסתם לחץ וצריך להבין מי זה Monday. יש צורך של מישהו שמכיר את המערכת ורוצה לדעת מה עוד אנחנו מציעים. אני מניחה שיש עוד פרופילים שבכלל לא עולים לי עכשיו. אז איך נראה המבנה של האתר? של העמוד בית?

אלון: אוקיי, אז המבנה של האתר הוא באמת, כמו שהזכרת בהקדמה לשאלה, אנחנו כיוונו אותו באמת למשתמשים שלא מכירים את Monday.com. מי שמכיר את Monday.com בדרך כלל ייכנס ויגיע לאיזה שהוא עמוד, ירצה להגיע לאיז שהוא עמוד ספציפי, לקרוא יותר על האינטגרציות, על האוטומציות, על אחד המוצרים, ובאמת, רוב המשתמשים שמגיעים ל – Monday.com, לעמוד הבית, הם משתמשים שבפעם הראשונה ייחשפו אליו, ולכן רצינו לבנות אותו בהדרגה, כשבחלק הראשון, ב – First Fold, יש כאלה שיקראו לו גם Hero, אנחנו בדרך כלל, לרוב אתרים ירצו לתת איזה שהוא מסר שהוא מאד Visionary, מאד גדול, שבעצם תומך את ההבטחה המרכזית של החברה. היום ספציפית, המסר הוא Work Without Limits, מחר הוא יכול כמובן להשתנות, ובאותה הבטחה, של עבודה ללא גבולות, אנחנו נצטרך בהמשך העמוד להסביר איך היא באה לידי ביטוי. אז ככה התחלנו בעצם את החלק הראשון באתר. יש לנו שם בחלק העליון שאלה, שכתוב What would you like to manage with Mondat.com, בסדר? ותחת לשאלה הזאת יש את התגיות. בתגיות יש שמה Sales ו – HR ו – Operations ו – Project, וכן הלאה וכן הלאה וכן הלאה, Work Frames שאפשר באמת לנהל עם Monday, ושוב, המטרה שלנו בחלק הזה היא לא רק הייתה לבוא ולהגיד בוא תעבוד ללא גבולות, Work without limits, אלא אנחנו רוצים כבר להראות ליוזר שאנחנו רלוונטים לצרכים שלו, שהוא הגיע למקום הנכון, ואנחנו במקרה הזה גם מלמדים את היוזר משהו על Monday בפעם הראשונה.

ערן: וכמובן שזה מאד מתחבר לצרכים שלנו, שיצאנו לדרך, של Monday. זאת אומרת לנו תמיד ב – First Fold, לא משנה באזה גרסה נשנה, ואנחנו גם על הזמן משחקים ובדקנו המון, אפילו משפטים של פתיחה, תמיד יש שם את המילה Work , כי Monday היא מיועדת לאנשים שבאים לעבוד, בסדר? אפשר לכתוב שם עוד דברים שישכנעו יוזרים לבוא, אבל זה לא היוזרים שאנחנו רוצים. אז בכל קונסטלציה של מילים שנבדוק תמיד יהיה work, ויהיה שם איזה שהוא סוג של פועל, של Manage, שאנשים יבינו שהגעת ל – Monday, זה המקום שבו אתה יכול לנהל את העבודה שלך. ובתגיות, כמו שאלון אמר, אז אנחנו פשוט פורסים בפניהם את מגוון האפשרויות, כי חלק מהקטע זה לשדר עושר. אנחנו באים, ולא משנה מה אתה בא לנהל, אם אתה עובד על משהו, אז Monday היא בשבילך. וזה ממש ממש חשוב בהקשר כאילו של מאזינים וכל אחד שחושב על האתר שלו, צריך להבין מה המסר המרכזי שהוא רוצה שיעבור ב – Fold הראשון. מה הדבר שהוא רוצה שהמשתמשים יבואו יבינו על החברה בשורה הראשונה, כי באמת ה – First Fold יש לו מעלה ייחודית, שזה הדבר היחידי שאתה יודע שהיוזרים רואים. כל דבר מעבר לזה זה כבר בונוס. ממש בונוס. זאת אומרת, האנשים, הסטטיסטיקות של לגלול מעבר ל – First fold, יש 50% Drop כמעט בכל האתרים שאני מכיר. זאת אומרת, הסיכוי כאילו שאנשים ימשיכו הלאה הוא מראש די קלוש.

אדווה: מדהים, אז זה נתון חשוב אני חושבת, העניין הזה של 50% עוזבים, כי זה עוד יותר מצדיק למה – 

אלון: לפחות.

אדווה: לפחות, למה ה – First Fold, למה הדבר הראשון שאנשים רואים הוא צריך להיות בצורה הכי מתומצתת והכי מדויקת מי אנחנו, נכון? אני יוצאת מנקודת הנחה שרוב האנשים רק את זה יראו ו – 

ערן: לא רק מי אנחנו, אלא מי אנחנו ולמה אנחנו טובים בשבילך.

אלון: כן.

ערן: כי זה לא מספיק לי להגיד מי אנחנו כי יכול להיות שזה מאד מעניין אבל זה לא עוזר ליוזר.

אדווה: ומה המטרה שלנו? המטרה שלנו היא שהם יראו את ה- First Fold וימשיכו לגלול? המטרה שלנו זה שהם יראו את ה – First Fold ויירשמו? מה אנחנו רוצים שהם יעשו?

אלון: אז זה תלוי מאד במשתמש. זה שאלות שאנחנו דנים בהם כל הזמן. האם זה טוב שיוזרים גוללים, האם זה טוב זמן שהייה ארוך, האם זה, זה מאד מאד מאד תלוי, אבל בסופו של דבר המטרה שלנו המרכזית זה שיוזרים יירשמו ל – Monday, ואנחנו שם כדי לספק להם את כל מה שהם צריכים כדי להירשם ל – Monday, בין אם החלק הראשון לא הספיק ליוזר והוא רוצה עכשיו לגלול למטה ולקבל עוד מידע, אז אנחנו נתנו לו את המידע שהוא צריך באופן שבו חשבנו שיהיה הכי נכון עבורו בסיפור, כי בנינו את הסיפור בהדרגה, עד לכדי מצב שהוא ישתכנע כדי להירשם, וככל שהיוזר יגלול יותר למטה הוא יקבל עוד ועוד מידע על ההצעה שלנו. זאת אומרת, אם לא מצאת משהו בחלק הראשון אז כנראה שתמצא אותו בחלק השני, ואם לא מצאת אותו בחלק השני אז תמצא אותו בחלק השלישי וכן הלאה, ככה בנינו גם את הסיפור. אם אנחנו רגע מדברים על ה – Second Fold של האתר, אז אחד הדברים שהיו לנו מאד מאד חשובים רגע להראות זה את המוצר. יוזר מגיע רגע, Visitor מגיע רגע ל – Monday, ראה את ה – First Fold, הוא רוצה רגע לקבל איזה שהיא תמונה של איך נראה המוצר או אפילו לשחק איתו, ולכן בחלק השני, זה הדבר הראשון ששמנו לו. יצרנו איזה שהיא קומפוננטה, איזה שהוא, יצרנו חווית משתמש שמראה ממש את היכולות של Monday במקשה אחת, ממש הראינו של גם את המובייל וגם את ה – Automations וגם את הדשבורדים, ממש בסקשן אחד, שהוא עושה גם כאלה אנימציות קלות כאלה שמראות איך כל דבר עובד, ופה המטרה שלנו הייתה לתת רגע ליוזר את החוויה הזאת של, אוקיי הנה, באנו על סיפוקך. רצית לראות את המוצר? הנה הוא. ונתנו גם לראות אותו 360.   

אדווה: אז בשלב הזה אנחנו עדיין מנסים לענות על הצורך של אותו מבקר שלא מכיר את Monday עדיין, נכון?

אלון: נכון.

אדווה: זאת אומרת, אנחנו עוד לא ביוזרים ה – Intent הגבוה – 

ערן: באופן כללי כל הגישה שלנו כשאנחנו עובדים על האתר – ואנחנו עובדים לא רק על Homepage, אלא על כל האתר – אנחנו בגדול בונים את האתר, בטח את ה – Homepage, ל – Visitors, לאנשים שלא מכירים את Monday. בסוף אם אתה מכיר את Monday אז אתה תוכל למצוא את התוכן שאתה מחפש באחד הדפים הספציפיים באתר. אתה רוצה ללמוד יותר על האוטומציות, על הדשבורדים, על ה – Forms,  על ה – work Docs, אז בסוף כן יש דפים ייעודיים ואתה כן תצליח להתגלגל ולמצוא. עדיין מרבית ה – Traffic  שלנו וה – KPI שלנו מוכוון ל – Visitors חדשים שלא מכירים את Monday. לגבי כאילו מה המטרה של ה – First Fold בהמשך רגע למה שאלון אמר, זה בדיוק המקום לחזור ולהדגיש שאנחנו מנסים לתמוך בכל ה – Flows. אז יש באמת כפתור Get Started ב – First Fold, כמובן שהוא חשוב. כן אנחנו דוחפים, דוחפים, שמים כפתורים גם בהמשך ה – Fold ורואים שאנשים מגעים מהם. עכשיו, אתה לא יכול לדחוף כפתור Get Started בכל Fold, כאילו, כן יש איזה שהיא משמעות לסיפור, אבל בגדול יוזרים שגוללים זה יוזרים טובים, אז אתה כן צריך לראות שיש להם מענה לאורך הדף. אז חלק מהמחשבה היא מה הם מחפשים. אז באמת כמו שאלון אמר, קודם כל מראים את המוצר, אחר כך מדברים טיפה על Values, אחר כך יש לנו גם קומפוננטות של Trust, ולהראות שיש לנו Support מטורף, להראות באדג'ים מכל מיני אתרים. כן לאט לאט לבנות להם, לאט לאט את הביטחון ש – Monday זה בשבילם, וכל אחד בסוף יבוא ויתקנוורט מאיפה שהוא רוצה. ואפילו אם הוא גלל את כל ה – Homepage והוא רוצה להמשיך באתר, מעולה. זה טוב. בסוף, גם אם הוא לא יירשם היום בדקה הזאתי, אם ביססנו לו איזה שהוא Reputation על Monday וזה נכנס לו לראש, הוא יכול לחזור מחר או מחרתיים, ברור שזה קורה. זה גם בסדר.

אלון: אם אני אסכם רגע, כאילו את כל הבנייה של האתר, אז החלק הראשון היה ה – What, מה יש לנו בכלל להציע, בסדר? החלק השני זה ה – Why, בסדר? ה – Value שרצינו לתת ליוזרים. למה בכלל לך להשתמש ב – Monday, ניסינו להגיד להם רגע, איך אנחנו, Whats in it for the user, למה Monday זה בשבילך ואיך היא יכולה לעזור לך, והחלק האחרון זה How, בסדר? שה – How זה בעצם איך ההבטחה הזאת יכולה להתממש, והיא יכולה להתממש על ידי זה שאם תבחר להשתמש באחד המוצרים של Monday תוכל לקבל את ה – Value שהבטחנו לך עד כה במהלך העמוד. ונתנו גם בחלק התחתון של האתר, וזה הובי הזכיר קודם, איזה שהם חיזוקים, בסדר? מה זה אומר חיזוקים? זה יכול להיות ציטוטים של לקוחות. אם עד עכשיו לא השתכנעת, אז הנה לקינוח החיזוקים. זה יכול להיות ציטוטים של לקוחות, שהם לקוחות אמיתיים של Monday. שמנו שם באדג'ים שקיבלנו, באדג'ים מאתרי השוואות שזכינו בהם לאורך השנים האחרונות, ונתנו שם גם עוד דברים שאנחנו חושבים שהם חשובים ליוזרים כמו לדבר על ה – Support שלנו, שאנחנו ידועים שזה משהו מאד מאד חשוב למשתמשים, לדעת שהם יכולים לדבר 24/7 עם אנשי ה – Support  שלנו.

ערן: יש איזה שהיא מחלה שאנחנו גם לקינו בה בעבר, ואני יודע שיש גם כל מיני אתרים שעושים את זה, זה קצת יוצא לפעמים מאנשים שהם יותר באוריינטציית R&D כזה, הם שמים באתר את כל הפיצ'רים של המוצר, ואנחנו ממש כאילו לאורך הרבה זמן היינו שמים ב – Homepage פשוט פיצ'רים. פתאום הוצאנו אוטומציות, שמנו אוטומציות. הוצאנו Work Docs, שמנו Work Docs. וחלק מהתהליך פה זה שהבנו שזה לא עוזר. זאת אומרת, זה שיש פיצ'רים זה נחמד, אבל כמו שאמרנו, Visitors הם לא יודעים מה זה בכלל, אז תזרוק להם עשרות פיצ'רים, זה לא המקום. אז יש לנו קומפוננטה של פיצ'רים שבן אדם שרוצה רגע להעמיק יכול לבוא ולחפור בפנים ואפילו דפים ייעודיים, אבל בסוף המסר שצריך לעבור ב – Homepage זה Whats in it for me, ואיך אתה נותן איזה  שהוא Value בשבילי. אז אם יש איזה שהוא פיצ'ר אנחנו נעטוף אותו, נגיד יש Communication, אז אנחנו לא נתחיל להגיד אפשר לתקשר על ה – Board, טה טה טה. אנחנו ממש נבוא ונראה, ממש, יש לנו ממש איזה שהיא אנימציה כזה של יוזרים מתקשרים סביב משימה. ואז אתה מבין, אה, אוקיי, יש לי משימה, אני מתקשר, היום אני עושה את זה באימייל, בסלאק, בוואטספ, וואי, זה יכול להיות נחמד אולי לעשות את זה ב – Monday וזה בתוך קונטקסט. אז כל מיני דברים כאלה שעם איזה משפט קטן, אנימציה, ומשהו מאד מאד עדין, היוזר מבין המון, ואז זה לא סביב הפיצ'ר, אלא זה סביב איך אני בעצם עוזר לבעיה שיש לך היום. כי בסוף לכולם יש בעיות. לכן הם באתר, כאילו, מישהו בא לפתור איזה שהיא בעיה, והבעיות הן די משותפות, ואנחנו יודעים שאנחנו יודעים לתת את הפתרון, רק צריך להציג את זה ליוזר בשלב הזה.

אדווה: אז יש כמה דברים שעולים ממה שאמרת לי. קודם כל אני אגיד שאנחנו מתארים פה משהו שהוא נורא ויזואלי, אז כדי שזה יהיה נוח יותר, אנחנו נשתף, יהיה קישור בתיאור של הפרק ויהיה באתר שלנו את המצגת שאתם בניתם כדי לשתף עם החברה את השינויים שעשינו ב – Homepage, אז יהיה אפשר לראת את זה גם שם. ואני רוצה אולי שנעצור ונדבר רגע, באמת בקצרה, אבל מי הצוות שלוקח חלק בפרויקט כזה?

אלון: אז הפונקציות שבאמת מרכיבות את הצוות הזה, הן באמת אחד, מעצבים גרפיים, כותבי תוכן, מפתחים, אנליסט, כי אנחנו מוציאים Data וצריכים ללמוד על המשתמשים שלנו, ו – Product Marketing. אז זה באמת כל האנשים המוכשרים והמדהימים שמלווים פרויקט כזה, ולא סתם הם נמצאים כחלק מהצוות הזה, כי באמת לאורך כל השלבים של בניית ה – Homepage אנחנו כל הזמן הולכים הלוך ושוב במסע הזה ועושים פינג פונג פעם על המסר, פעם על ה – Design, מדברים רגע על הפיתוח ועל המורכבות שלו. צריך גם להגיד, קודם זה אולי השתמע באיזה שהוא אופן, שעיצבנו, עשינו מחקר, עשינו Mockup ואז עיצבנו ופיתחנו. לא. זה היה תהליך מאד מאד איטרטיבי, וכל הזמן היה אג'יליים תוך כדי ושמרנו על פתיחות מחשבתית לשינויים, וזה, אם מישהו היה יכול לראות את כמות ה – Prototypes שזרקנו לפח, כאילו קיווצ'צ'נו נייר וזרקנו אותו לפח ויצרנו מחדש, או שלקחנו את אותו אחד ושכפלנו אותו, ועליו עשינו עוד איטרציה, זה היה עשרות. עשרות של עיצובים, עשרות של רעיונות של Messaging, ובסופו של דבר זו הייתה עבודת צוות שאיפשרה לכל הדבר הזה לקרות.

[מוזיקת מעבר]

אדווה: איך יודעים שהצלחנו? איך אנחנו מודדים את זה? מה אנחנו מודדים פה?

ערן: אוקיי, אז זו שאלה מאד מורכבת, אבל מי ששמע פודקאסטים קודמים יודע שאנחנו All about the data, ואנחנו, הכל הכל הכל עושים עם Data. אז לפני שאנחנו יודעים בכלל איך הצלחנו, השאלה היא איך אנחנו בכלל יוצאים לדרך או איך אנחנו מתגלגלים, כי כמו שאתם מתארים לעצמכם, זה לא שבאנו, פיתחנו את ה – Homepage, העלינו אותו One shot, השווינו אותו ל – Homepage הקודם, ואמרנו וואי, הנה, ה – Homepage הזה מצליח. בדרך כלל זה לא עובד ככה וגם הפעם זה לא עבד ככה. הסיכוי להצליח ב – One shot להחליף Homepage קיים ולהביא הצלחה הוא ממש ממש ממש קלוש. אז היה לנו פה כמה החלטות. קודם כל, איך אנחנו דוחפים כזה שינוי גדול החוצה. אחת ההחלטות שהחלטנו די בתחילת הדרך זה להפריד את זה לשני חלקים. אז הפרדנו את זה ממש ל – First Fold ול – Rest of the folds. First Fold כבר דיברנו על החשיבות שלו וזו הסיבה שהחלטנו לבדוק אותו בנפרד. עוד שניה אני אגע בו, נתחיל רגע מה – Rest of the Folds. ה – Rest of the folds, הסיבה שעשינו אותם ביחד זה שתיים בעצם. קודם כל, מאד קשה לחלק הכל לתתי קומפוננטות וכל פעם להעלות חלק אחד ולבדוק אותו, להעלות חלק אחד ולבדוק אותו. א', זה ייקח לך המון המון זמן, גם עם ה – Traffic שיש Monday, ודבר שני, והוא יותר חשוב, זה – אי אפשר לבוא ולחתוך חלקים מתוף דף ולתקוע אותו בתוך דף אחר. כאילו, זה כמו לקחת איזה שהוא קטע טוב מספר ולהכניס אותו לתוך סיפור אחר, זה דוגמא שאלון הביא לי אתמול – 

אלון: ואז לשאול את הקורא מה הוא חושב על הספר החדש.

ערן: כן. זה פשוט לא מתחבר ביחד. אז כן היה לנו רצון לבדוק את הסיפור שבנינו ב – Rest of the folds, לפני רגע החלק ה – Visionary של ההתחלה. אז זה כן משהו שעשינו מאמץ פיתוחי מאד גדול מרוכז עליו. פיתחנו את הסיפור של ה – Rest of the fold והעלינו אותו. לקחנו את ה – First Fold הישן, שתי גרסאות של דף, והעלינו את הדף הישן לגמרי ואת ה – First Fold הישן ביחד עם הסיפור החדש כאילו ב – Rest of the Folds וראינו שזה מביא להצלחה מאד גדולה. שמה היה אולי איזה שתי איטרציות על הטסט הזה, באמת היה בגלל שהבאנו כל כך הרבה שדרוג לתוכן, לעמוד, לסיפור, למסרים, אז זה היה מאד מאד יחסית קל לעשות את זה, ואנחנו עדיין מפתחים את ה – Rest of the folds והוספנו עוד קומפננטות בהמשך, אבל הדבר המרכזי ראינו שהוא מוצלח. האתגר הכי הכי גדול היה ה – First Fold. באמת בהתחלה שיצאנו לדרך היה לנו איזה שהוא קונספט ל – First Fold – 

אדווה: רגע, סליחה, אני עוצרת אותך. אתה אומר אנחנו יודעים שזה מוצלח, איך אנחנו יודעים שזה, מה אנחנו, מה ה- KPI שלנו שם? מה אנחנו מודדים שם?

ערן: אוקיי, אז ה – KPI שאנחנו מודדים באתר, ה – KPI הטריוויאלי, וזה שתמיד השתמשנו בו, היה Sign ups, שזה בעצם כמה יוזרים ממשיכים. כן שדרגנו אותו במהלך השנה האחרונה, ואנחנו היום מסתכלים על איזה שהוא KPI שנקרא Qualified Entities. זאת אומרת Sign ups איכותיים. בגלל של – Monday יש את ה- Trial חינם יכולים להגיע כל מיני אנשים. אנחנו כן רוצים להביא אנשים שהם איכותיים. מה זה אומר? שבסבירות גבוהה הם בסוף יהפכו ליוזרים משלמים. זה יכול דרך אגב להגיע גם מה – No Touch וגם מה – Touch Funnel. זאת אומרת, כן בסוף אם הם יתגלגלו ויגיעו לאיש Sales וידברו איתו זה גם בסדר. רוב ה – Funnel שלנו הוא no touch, אבל עדיין, בסוף אנחנו רוצים Qualified Entities, יוזרים שהם יוזרים טובים בשבילנו, וזה מאד חשוב החידוד הזה, כי להביא סתם יוזרים שירשמו אפשר לעשות את זה בצורה יחסית פשוטה, אם תציע להם דברים להמשיך הלאה ב – Funnel, אבל זה לא באמת מה שהחברה צריכה.

אדווה: אוקיי, אז עכשיו אנחנו ב – First Fold נכון?

ערן: ל – First Fold. עכשיו לגבי ה – First Fold, זה באמת כשהתחלנו ויצאנו לדרך אז העלינו איזה שהיא גרסה, העלינו אותה, לדעתי היא הייתה חיה יום, אולי יומיים, ראינו שהיא מורידה קונוורז'נים ב-20% וסגרנו מיד, ודי בתחילת הדרך הבנו שזה לא יהיה הכיוון. ב – First Fold אי אפשר כאילו לבוא, לפתח איזה שהוא Fold חדש, להעלות אותו לטסט ולקוות שהוא יצליח, אז פשוט לקחנו את זה לאיזור של ה – 

אדווה: כי מה? כי הסיכון הוא גדול? זאת אומרת המחיר הוא – 

ערן: הסיכון ענק – 

אלון: לפגוע, כן.

ערן: הסיכון הוא ענק במספרים שלנו. ה – Traffic ב – Homepage הוא ענקי. רוב היוזרים באים מה – First Fold וכל פגיעה שם היא דרמטית. אנחנו לא יכולים להשאיר טסט חי שמוריד באחוזים גדולים את ה – signups, אז זה הסיכון. וגם הסיכוי באופן כללי, לא רק אצלנו, באופן כללי, אם אתה בא ומנסה להחליף משהו קיים כאילו ויש לך משהו טוב שעובד, הסיכוי שתצליח להחליף אותו ב – One shot הוא אפס, ועל זה בנויים כל העולם הזה של ה – Growth וה – AB Testing. ואז אמרנו טוב, בוא נראה מה עובד. בוא ניקח את ה – Homepage הקיים, ובמקום לנסות לבנות את החדש, בוא נתחיל לפרק את הקיים. אז היה לנו את הצ'קבוקסים כבר ב – Homepage הישן למעלה, באיזה שהיא ווריאציה שלהם, ופשוט התחלנו לחתוך דברים. אמרנו טוב, בוא במקום להציע עשרה אלמנטים נציע רק חמישה אלמנטים. בוא במקום לשים שאלה What would you like to manage בוא נשים משפט. בוא נשנה רגע את ה – Design, ולאט לאט זיקקנו את הלמידות שלנו, ולדמנו מה עובד טוב ב – Homepage הישן, ויצאנו עם כמה נקודות משמה שהן סופר חשובות היו לנו רגע להמשך, שאם רגע נדבר עליהן, אז קודם כל זה היכולת רגע, המגוון ממש ממש חשוב ליוזר, שהגעת ל – Monday, ו – Monday יכולה לתת לך מענה להכל. ברגע שהורדנו את המגוון הזה ראינו שהכל מתנהג אחרת. גם השאלה היא מאד חשובה. יש איזה משהו בדחיפה לפעולה שאתה שואל אותו What would you like to manage ואז הוא בא ובוחר מה, מה הוא בא לעשות. Once הוא בחר, ברגע שיוזר בחר, ראינו ש – 80% מהיוזרים שבוחרים איזה שהוא צ'קבוקס, הם ממשיכים ל – Get Started, שזה נתון מדהים. זאת אומרת יש איזה משהו פסיכולוגי כאילו שאתה אומר וואלה, גמרתי ליוזר לעשות פעולה, אני לא יודע אפילו אם הוא רצה לעשות אותה, הוא ענה את התשובה, Once הוא ענה את התשובה הוא הבין די מהר שהשלב הבא זה לעשות Get Started, כי יש איזה אנימציה קטנה שמחברת בין הצ'קבוקסים ל – Get Started, וז הוא פשוט ממשיך. ואז אמרנו טוב, אוקיי,  זה משהו שחייב לבוא גם ב – Design החדש, ולא תכננו את זה במקור. אפילו אמרנו כשיצאנו לדרך, בוא ניפתר מהצ'קבוקסים, הם לא כל כך מתאימים ל – Brand. ממש דיברנו, זה משפטים שאמרנו, אנחנו נפתרים מהצ'קבוקסים. ואחרי שבאנו וראינו – טוב, אוקיי, לא. אז פשוט צריך לעשות איזה אדפטציה ל – Design החדש, ל – Brand החדש, לשפה החדשה, ל – Offering החדש שלנו. ומשמה התחלנו תהליך של לבוא לקחת את כל מה שעשינו, וגם זה לקח זמן, גם עם כל הלמידות האלה, נרא לי שהרצנו יותר מ-30 AB Testing על ה – First Fold.

אדווה: וואו.

ערן: כאילו, ממש, באמת, כאילו, וכל הזמן, זה AB Test, יומיים שלושה כי יש הרבה Traffic כאילו, לומדים ממשיכים לומדים ממשיכים, לקח לנו הרבה הרבה זמן לפצח את זה, אבל יצא מדהים.

אדווה: אוקיי, אנחנו הרבה פעמים מדברים בשלב הזה בפודקאסט על אתגרים, וכבר העליתם פה כמה אתגרים. הראשון היה מה לשים ב – First Fold, נכון? השני היה בכלל ההבחנה הזאת בין המבקרים לבין המשתמשים, ומשהו שעולה לי, ואני מכירה את זה מהעבודה שלנו על האתר של Startup for Startup – אני יכולה להגיד לכם שאחד הדברים שאני הכי שונאת לעשות, אבל עשה את האימפקט הכי גדול למשל לכניסות לעמוד של הפודקאסט באתר, זה SCO. עשינו שם עבודה ענקית, תייגתי כל פרק, מי האנשים שמשתתפים בו, מה מילות המפתח כדי שאפשר יהיה למצוא, ורואים עלייה סופר משמעותית במספר הכניסות לאתר. אבל מצד שני, בטח כשמדובר על עיצוב, לפעמים זה בא באיזה שהוא Trade Off. צריך לעשות איך ימצאו אותנו – SCO למי שלא יודע זה Search Engine Optimization. זה בעצם איך ימצאו אותך בחיפושים בגוגל. אז מה ה – Trade Off שאנחנו היינו צריכים לעשות פה? איך ה – SCO נכנס בכלל נכנס לתהליך עבודה שלכם.

אלון: אז אני אתחיל ובטח הובי ישלים אותי עוד שניה. אז קודם כל צריך להגיד ש – SCO הוא אינטרס משותף גם שלנו בבניית האתר, כי אנחנו רוצים לשמור על יחסים טובים עם המנוע של גוגל, ולהימצא בתוצאות חיפוש הראשונות האורגניות בגוגל, כשיוזר מחפש אותנו, ולכן כשבנינו את האתר התחשבנו ב – SCO. מה זה אומר התחשבנו? יש כל מיני חוקים שצריך לקחת בחשבון כשבונים אתר, כמו גודל הכותרות, או כמות הטקסט, ומעבר לזה, יש דברים שנרצה גם לקדם את עצמנו בעולמות ה – SCO, בין אם זה המילות מפתח שנרצה להופיע בהן, מילות מפתח חדשות שנרצה להופיע בהן כשיוזר יחפש אותנו בגוגל. צריך גם להזכיר שעשינו מעבר בין האתר הישן לאתר החדש. זה אומר שלא, שאם היה לנו עד היום ציון בגוגל, רצינו לשמר אותו, לכן היה לנו חשוב גם לראת שאנחנו לא פוגעים במעבריות בין האתרים, בדירוג שלנו בגוגל, ובטיב היכולת של גוגל לקרוא את העמוד שלנו ואת התוכן שנמצא בו.

ערן: אז באמת כמו שאלון אמר, יש את הקטע של האתר הישן, ויש גם מילים חדשות שאנחנו רוצים רגע שיופיעו בחיפוש של גוגל. זאת אומרת שאם אנחנו עכשיו, יוזר מחפש איזה שהיא מילה שהוא, Marketing ו – CRM למשל, אז אנחנו רצינו גם להיות בהן, אז זה כן לווה באיזה שהוא תהליך זה העבודה מול הצוות SCO של לבוא ולהבין מה המילים שצריכות להופיע, וברגע שיש מילה שאתה עולה עליה אז היא צריכה להופיע כמה פעמים באתר. יש כל מיני חוקים לזה. יש כל מיני דברים טכניים כמו Heading in, לינקים, Inner links, outer links, שחשוב שיופיעו. מה שהזכרת קודם לגבי הקונפליקט של ה – Design, אז זה נגיד משהו שכן יצא לנו כמה פעמים להתעסק בו. בסופו של דבר מבחינת SCO האינטרסט הכי גדול שלך זה לדחוף כמה שיותר טקסט לאתר. טקסט רלוונטי כמובן. מצד שני זה באמת לא מסתדר עם Design של Homepage, ובכלל, אתה לא רוצה לזרוק על היוזר טונה של טקסט, אז אחד הדברים שאנחנו למדנו לעשות זה לדאוג שהטקסט יהיה על הדף, אבל לא ויזואלי. לא בקטע של רמאות, כי יש כאלה שעושים את זה ב[ל.ב.] של גוגל וגוגל לא אוהבים את זה. נגיד שני פתרונות שיכולים להיות לזה – אחד מהם זה טאבים. ברגע שאתה נותן טקסט וטאבים, אז אתה צריך לוודא שגם הטאבים שהיוזר לא רואה, התוכן מופיע בתוך הדום, בתוך ה –HTML, ואז גוגל יודע לקרוא אותו, אבל היוזר לא רואה אותו והוא רואה אותו רק כשהוא ילחץ על הטאב, שזה סופר לגיטימי, ועוד דבר שהתעסקנו בו זה נגיד כל מיני Show More כאלה. זאת אומרת את שם את הטקסט, אתה לא – 

אלון: מעמיס על היוזר.

ערן: כן, אתה לא זורק על היוזר את כל הטקסט, ואז יוזרים שרוצים לקרוא יכולים לעשות Show more, אבל מאחורי הקלעים הטקסט קיים שם והבוט של גוגל שקורא אותו יכול לבוא ולהבין שזה חלק מהתוכן של האתר שלך.

אדווה: מגניב. מה הייתם אומרים למישהו שעכשיו מתחיל עבודה על דף בית חדש או רוצה לעשות איזה שינוי מאד גדול.

אלון: אז קודם כל אני חושב שצריך להגדיר מטרות מאד מאד טובות לפני שיוצאים לפרויקט כזה, כי Homepage יכול ללכת להמון המון כיוונים, וצריך להגיד רגע מה בכלל המטרה של העמוד הזה. האם העמוד הזה הוא אינפורמטיבי? האם הוא עמוד תדמיתי, האם הוא עמוד שאמור להציג מוצר או מוצרים, או Service בכלל. צריך רגע להחליט מה אנחנו רוצים להשיג, מה ה – KPI's של אותו עמוד, וה – KPI הם לאו דווקא תמיד חייבים להיות Sign ups, בסדר? זה יכול להיות, זה יכול להיות גם לידים, וזה יכול להיות גם משהו תדמיתי, וזה יכול להיות משהו שאתה רוצה פשוט ללמד את המשתמשים שלך או את הלקוחות שלך משהו על החברה. אז אני חושב שזה דבר ראשון, להגדיר את המטרות טוב. הנקודה השניה שמאד מאד חשובה, אחרי שהגדרנו את המטרות, זה באמת רגע לתכנן ולבנות את הסיפור. הסיפור הוא סוג של כוכב צפון שמאפשר לך אחרי זה פשוט להחליט מה אתה רוצה להכניס בכל אחד מהחלקים של הסיפור הזה. ברגע שיש לך איזה שהוא שלד טוב, אז אחרי זה ה יהיה בתוך השלד הזה, יותר קל אחרי זה לבוא ולחשוב על זה ולערוך Brain storm על כל חלק כזה, ותכנון הסיפור הוא באמת איזה שהוא קו מנחה שאתה, כשאתה בונה אותו כמו שצריך אז אתה נכנס רגע לנעליים של אותו מבקר באתר שלך, ומדמה איך הוא בעצם יחווה את כל התהליך מהרגע שהוא ראה את ה – First Fold ועד הרגע שהוא הגיע לסוף העמוד, וזה דבר נורא נורא חשוב.

ערן: כן, לשים את ה – Visitor במרכז. כאילו, לנסות להסתכל בעיניים שלו, ממש כאילו לנסות לנתק את עצמך, לא מה החברה שלך עושה ומה אתה נותן, אלא איך בן אדם שהגיע לאתר, איך הוא צורך את האתר, ולנסות לחשוב, כאילו, ממש להיכנס לראש שלו. זה מאד מאד עוזר כאילו לדמיין את היוזר, וכמובן מתחבר ישירות לעולם של ה – Testing והמדידות. כאילו גם ליצור Testing, גם לעבוד איטרטיבי, כל הזמן להיות עם Data ולבוא ולשאוב נתונים ולראות שאתה בכיוון הנכון, ולא לפחד לתקן, וזה תמיד נכון, בטח גם ב – Homepage, לבוא ולהחליף עד שמצליחים.

אדווה: מעולה. אז נראה לי שבזה אנחנו נסיים. אני אזכיר שאם יש לכם שאלות לערן או לאלון אז אפשר לשאול אותן באתר שלנו או בעמ' הפייסבוק, ואם אתם רוצים לדעת כל פעם שיוצא פרק חדש אז אפשר לעקוב אחרינו בכל אחת מהאפליקציות, או בספוטיפיי, ללחוץ על כפתר הפעמון. אז תודה ערן.

ערן: תודה לך.

אדווה: תודה אלון.

אלון: תודה רבה.

אדווה: ותודה לכם שהאזנתם.

[מוזיקת סיום]

 

 

הניוזלטר שלנו

הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!

רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?

אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 

iconתשאלו אותנו הכל