270: איך לבנות מחלקת פיננסים כמנוע צמיחה בסטארטאפ (אייל בר)

270_ איך לבנות מחלקת פיננסים כמנוע צמיחה בסטארטאפ (אייל בר)

התמלול לפרק הזה נעשה באמצעות שירות AI – אם מצאת טעות, נשמח לקבל עדכון כאן

דריה : 

היי כולם, אני דריה ורטהיים ואתם הגעתם לסטארטאפ פור סטארט אפ, והיום נדבר על איך מקימים מחלקה פיננסית בסטארט אפ, ולצורך העניין נמצא איתי פה איל בר Vp Finance monday. היי אייל. דריה. כיף שאתה כאן. ובאמת היום אנחנו נדבר על באיזה שלב. נכון שהיזמים יפסיקו להתעסק בצד הפיננסי ויכניסו מישהו חיצוני שיעשה את זה. האם זה נכון שזה יהיה Outsourcing? מתי נכון להכניס ממש לבנות מחלקה שלמה בתוך החברה? ומה בעצם האחריות של אותה מחלקה? יאללה [00:00:30] 

 

דריה : 

אייל אני רוצה רגע להבין לפני שנצלול לפרטים למה אנחנו מקליטים את הפרק הזה ולמי זה מיועד? מי אמורים להקשיב לפרק הזה?

 

איל: 

אני חושב שאני אתן שנייה קונטקסט רחב שנייה, רק להבין גם מה קרה כאן בשנים האחרונות ואז יהיה לנו גם קל ככה [00:01:00] להנגיש את זה לאותן אוכלוסיות. בואו נחשוב שנייה על אזור 2019. 2020. בטח מה שקרה ב 2021. גיוסים התחילו להיות בסכומים הרבה יותר גבוהים. אם פעם היה חצי מיליון דולר. אנחנו הגענו לסטים של 5, 10 ואפילו יותר. זאת אומרת הרבה הרבה כסף גדול. נכנס לארץ השקעות נהיו הרבה יותר חזקות. קרנות גדולות שמגיעות לכאן כדי לחפש את הטאלנט המקומי, ויחד עם הכסף הגדול מגיע גם סט נוסף של דרישות, גם מהמשקיעים וגם [00:01:30] מאיתנו. זאת אומרת, גם היזמים הפכו איזשהו עברו איזשהו תהליך של בגרות כדי להבין שהפונקציה של פיננסים וניהול הפיננסים בתוך חברה זה כבר משהו שצריך לתת לו יותר תשומת לב, וביחד עם זה כל התעשייה אני חושב שהיא התבגרה. היו הרבה הרבה דיבורים על מעבר מ Startup Nation ל scale up nation. אני חושב שזה תהליך בדרך, שזה דבר נהדר שקורה לנו ומתוך הדבר הזה ההתייחסות ואני יכול להגיד לך אפילו ברמה האישית. אישית, כמות השאלות שאני הייתי מקבל על זה לפני 5 [00:02:00] שנים לעומת אפילו בשנה האחרונה. כבר כולם מבינים שיש פה איזה משהו שהוא נקודה מאוד מאוד חשובה כאחת מאבני היסוד של של להקים חברה בישראל.

 

דריה : 

כן, ואתה מדבר גם גם אתה עכשיו Vp Finance ב monday. אבל נגיד גם שאתה אחד מאנשי Finance הראשונים בחברה. נכון, היית פה ממש כזה, מהשלבים הראשונים.

 

איל: 

כשהצטרפתי לפני כמעט שבע שנים זה עוד היה The Pulse. בזמנו 60 עובדים הרבה פחות, הרבה מאשר היום. חברה עם אתגרים אחרים, מנטליות שמשתנה חברתיים. [00:02:30] בדיוק.

 

דריה : 

אז אנחנו ננסה לדבר גם על המעבר הזה.

 

איל: 

אנחנו נתייחס נראה לי יותר אפילו לזמן הזה מאשר לשניים בדיוק.

 

דריה : 

אז בעצם מי שאנחנו ממש ממליצים לא להקשיב זה פאונדרס פאונדרס של חברות.

 

איל: 

פרה פוסט פרוסט A נקרא לזה ככה. בדרך כלל זה אזורים אחרי Seed בדרך כלל מתחילים לחשוב על זה כשדברים מתקדמים יכול להיות שככה בהמשך הפרק. גם אני הגעתי לפה בהכנות לקראת מישהו הולך שהולך לכיוון ה b ו c. מה הוא צריך לחשוב על זה?

 

דריה : 

אבל מעולה וכמובן גם לאנשי פייננס [00:03:00] אני חושבת שגם חשוב להגיד את זה. שווה לשמוע את הדבר הזה כי אנחנו מדברים פה על נקודת המבט גם של הפאונד וגם של אנשי פייננס, וזה קצת מה מצופה מהם.

 

איל: 

נכון, אנחנו נסתכל יותר מנקודת המבט של היזמים. זה יזמות ואני חושב שזה תמיד משיק. יהיה אפשר ללמוד מזה הרבה.

 

דריה : 

מעולה. אוקיי, אז בוא בוא נדבר באמת ממש על ה על ההתחלה. איך נראה הצד הפיננסי של חברה ממש בתחילת הדרך? נגיד אחרי ממש גיוס [00:03:30] ראשוני.

 

איל: 

אז בדרך כלל אני חושב שזו גם הסיבה שאנחנו מקליטים את הפרק הזה מלכתחילה. גם יש בעצם אופי. הפעילות בהתחלה הוא יחסית פשוט יחסית, הדברים הפשוטים. זה אומר שכר, זה אומר תשלומים לספקים. ממש אופרציה פיננסית של היומיום, ולאט לאט קורים שני דברים שבעצם מעלים בנו את הרצון ואת ההבנה שאנחנו אולי נדרשים להביא מישהו פנימה. הדבר הראשון זה בעצם שאנחנו לא רוצים להיגרר למצב שבו הדברים מתקדמים [00:04:00] מהר מדי ואנחנו לא ערוכים מבפנים. זאת אומרת, אני ראיתי חברות שהגיעו למצב שעכשיו חושבות על להכניס מישהו פונקציה פיננסית לתוך החברה, שהן כבר לקראת סיבוב שיש כבר איזשהו לחץ. זה לא טוב, זה לא נכון, זה לא בריא. והדבר השני אנחנו לא רוצים להיות במקום שאנחנו נותנים מענה טקטי לבעיה או לכאב אחד, אלא כבר לבנות את זה בצורה חכמה יותר.

 

דריה : 

מה הכוונה?

 

איל: 

זה אומר שלפעמים הרבה. את יודעת. אני פוגש אנשים שאומרים טוב, עכשיו כואב לי הנושא של השכר. אוקיי, אז מה אני עושה? אני לא אביא מישהו הרי [00:04:30] לנהל רק את נושא השכר שהוא יחסית משהו מאוד נישתי בתוך העולם הזה.

 

דריה : 

ובדרך כלל באמת, אם זה הצורך שלנו בעיקר שכר בהתחלה, אז כן, פאונדרס פאונדרס תשתמשו בזה. חברת אאוטסורסינג. נכון שנכון.

 

איל: 

ואגב צריך להגיד גם out source זה פתרון נהדר. אגב, קרה רק בשבוע האחרון פורסם משהו מאוד מעניין בשוק הזה, שגם אגב מראה על החוזקה שלה של הטק בישראל. אני חושב שפורסם ש IBI קנו 60 אחוז מחברת סטייג. בעיניי זה משהו שמעיד בצורה מאוד [00:05:00] ברורה על זה שזה שוק חם, שוק שקורים בו דברים, וגם הם כנראה גם מצפים מהדבר הזה לצמוח ולגדול. ולכן אני אומר Outsourcing בסוף הוא פתרון נהדר לכל חברה, בטח לקראת סיד סיד. לאט לאט אנחנו צריכים להתחיל להבין כמה היזם שם פוקוס באזורים האלה, כמה הוא מנהל את זה ולהתחיל לחשוב איך אנחנו נותנים לו להיות עם הפוקוס הזה באזורים שאנחנו רוצים שהוא יהיה בדרך כלל יותר מוצר, בדרך כלל יותר, באזור של המכירות פיתוח.

 

דריה : 

אז ברגע שזה נהיה קצת יותר [00:05:30] מורכב, זאת אומרת, יש לנו עוד אלמנטים להתעסק בהם מעבר לשכר. זה יכול להיות אופרציה שוטפת. נכון?

 

איל: 

נכון.

 

דריה : 

זה יכול להיות באמת. אנחנו מתחילים לחשוב על הגיוס הבא ואנחנו נצטרך פונקציות שיתמכו בנו במקומות האלה.

 

איל: 

ובעצם כשאנחנו כבר מרגישים ממש שהדבר הזה הוא נהיה. הוא תופס מקום גדול אצל היזמים. זאת אומרת, אנחנו רוצים להיות יזם, לא רוצה להיות כל הזמן סביב העולם של אופרציה פיננסית. וצריך גם להגיד שבדרך כלל [00:06:00] אנחנו גם נראה הרבה פעמים שמכניסים עוד סוגי אחריות מסוימות. תחת. זה יכול להיות אופרציה כללית. לפעמים מטפלים בעולמות השכירות בדברים אחרים, וזה בסופו של דבר מפנה מקום אצל היזמים והיזמות להתעסק בדברים שהם יותר הקור של הפיתוח ושל המוצר.

 

דריה : 

כן, שזה באמת נכון. כאילו הם צריכים עכשיו לפנות זמן לדבר עם משקיעים. הם לא רוצים שחצי מהזמן שלהם ילך. כן, על התעסקות ב אופרציה של הדייט הוא כזה של המשרד.

 

איל: 

ממש ככה.

 

דריה : 

אוקיי, אז [00:06:30] בוא נגיד שהחלטנו להביא מישהו או מישהי ואנחנו רוצים לגייס את הפונקציה הראשונה. את מי אני צריכה לחפש? כאילו אני מחפשת פרופיל מסוים יכולות מסוימות.

 

איל: 

אני חושב שכשאנחנו מדברים על פרופיל אז אם הפונקציה הראשונה צריכה לתת מענה יחסית רחב, מה הכוונה? אני חושב שבסוף אנחנו לא יודעים מתי נגדיל את המחלקה. ולפעמים אגב, הרבה פעמים אנחנו נראה שהפונקציה הראשונה [00:07:00] נכנסת ומתעסקת בדברים אפילו מול ה Outsourcing. המעבר, אגב, הוא לא ישיר.

 

דריה : 

זה לא מיד מנתקים את הכל.

 

איל: 

נכון, אני זוכר את הימים הראשונים שלי ב monday. אתה יודע, אתה לוקח אחריות על הרבה מאוד דברים מכל דבר. זאת אומרת מצד אחד אתה יכול לעסוק ולעבוד עם קבוצת המכירות. איך אתה בונה להם תהליך להקל עליהם ברמה האופרטיבית את תהליך המכירה ועל הצד השני אתה צריך לעשות ניתוחים עסקיים כדי לראות שאנחנו משקיעים את הכסף במקום [00:07:30] הנכון. זה דברים שעשיתי ממש ממש בהתחלה. וואו. כמה חודשים אחרי שהצטרפתי כבר פתאום היה את הסיבוב ב 2018 עם סטרייפס. סיבוב מאוד מאוד מרשים. בזמנו כבר גם מאוד מאוד השקענו בזה המון עבודה. גם לבנות את הדאטה ומתהדק זה לוקח המון דברים ולכן אומר זה משהו מאוד רחב. זה לא רק לבוא לעשות דוחות.

 

דריה : 

הבאת פה כמה דוגמאות וזה מעניין, כי זה באמת דברים שעל פניו לא הייתי אומרת שפונקציה אחת יכולה לעשות או אמורה לעשות. אבל בסטארט [00:08:00] אפ, בטח בתחילת הדרך כזה, עושים את הכל נכון וב זה ממש חשוב מבחינת הפרופיל. כאילו אנחנו כן צריכים לחפש מישהו שיוכל למלא את התפקיד הזה בכמה אספקטים שונים. כאילו גם כמו שאתה אומר לעבוד עם מחלקת המכירות, אבל גם להתכונן לסבב גיוס זה דברים מאוד מאוד שונים. וגם ציינת פה שיש סבב גיוס כאילו היה פה כמה חודשים של הכנה. אז באמת אנחנו לא רוצים לגייס את הבן אדם הזה כבר כשאנחנו יוצאים לסבב ואנחנו כבר בתוכו, כי מן הסתם יש פה שלב [00:08:30] של רגע. בן אדם צריך להיכנס, להבין, להבין מי אנחנו, איך אנחנו עובדים, כאילו להיכנס.

 

איל: 

אחת הדוגמאות שעולות לי האמת, כשעשינו את הסבב ב 2019 שהוא כבר היה בעלויות מאוד מאוד משמעותית אחד, אני חושב שהילד שאני הבאתי שם בתור איש פיננסים היה מעבר ל Finance, כי כבר הייתי. הייתי כבר יותר משנה בחברה, ובעצם יכולתי לבד להבין איזה Kpi שהם לאו דווקא פיננסיים בסדר, גם ברמת מוצר Engagement Thickness כל הדברים האלה. איזה [00:09:00] Kpi מספרים את הסיפור של מאנדיי בצורה הכי טובה. איך אני רוצה לספר דרכם את הסיפור גם Kpi אתה יכול לחשוב על סגמנטציה שלו בסדר ובסוף גם להכניס את לוודא שאין מה שאנחנו מכניסים, וגם איך אנחנו גם חושבים עליהם הלאה. זאת אומרת, להסתכל על Kpi בצורה מאוד נקודתית בזמן מסוים זה לא בהכרח הדבר הנכון, כי אתה רוצה לראות איך דברים מתפתחים. אז הדבר הזה מגיע מתוך הכרות מאוד מאוד עמוקה, ולכן יש חשיבות לאיך אנחנו [00:09:30] מכניסים את הדבר הזה פנימה ונותנים לו גם מה שנקרא זמן להתבשל.

 

דריה : 

כן. מבחינת אז אמרנו אוקיי, זה צריך להיות בן אדם שיודע לעבוד רחב בסוף זה כן פונקציה ראשונה. איזה ניסיון אני מחפשת? אני מחפשת בן אדם שממש יבוא וכזה יבנה מחלקה. או שאני צריכה רגע, אולי פשוט לחפש איש פיננסים טוב? כאילו.

 

איל: 

בוא נגיד נחלק את זה לשני דברים אחד. ברמה הפרקטית איזה השכלה וניסיון לא מגיעים. אז אני צריכה [00:10:00] לתת מענה לאזור חשבות, דוחות, מיסים, ניתוחים עסקיים, תקציב. זאת אומרת זה משהו יותר רחב. לשאלה השנייה שלך וזו שאלה מעניינת כי גם הרבה פעמים נתקל בה מי צריך להיות הבן אדם הזה? האם זה מישהו שהוא IC מאוד טוב? האם להביא כבר בהתחלה איזושהי פונקציה ניהולית? אני אני לא חושב שיש בהכרח תשובה אחת נכונה. ראיתי חברות שעשו את הדרך משתי כיוונים שונים והגיעו לתוצאות טובות. כן, אני אגיד שבעיניי, ברגע שמגיעים בטח על הגדלה של המחלקה והבנייה יותר [00:10:30] מסודרת, נכון להביא מישהו שייתן מענה יותר רחב גם עם ניסיון ניהולי, אבל בסוף צריך להבין שמי שלא נגייס יהיה לו חשיבות מכרעת. זאת אומרת כן נכון להתייחס אליו מהמקום הזה, ואני יכול להגיד לך שאחד הדברים שהרבה אנשים שואלים אותי זה אוקיי, הבנתי. אני רוצה, אני רוצה להמשיך הלאה. הבנתי מה הוא יעשה, איך אני מראיין את זה? זאת אומרת, מעולם אני יודע לראיין מדהים. מוצר אני יודע לראיין. מדהים פיתוח. איך אני מראיין איש פיננסי נכון? לי יש 3 שנקרא לזה שלוש מחשבות באזור הזה שלושה טיפים שאני יכול לחלוק. [00:11:00] קודם כל הדבר הראשון אני חושב שכדאי לשלב מישהו מקצועי בתהליך. מה הכוונה מישהו מקצועי למשל? אפשר להיעזר בשותף או רואה החשבון שמלווה מאפיר מה שמלווה את החברה. אולי מישהו מחברת אאוטסורסינג שם אנשים מאוד חזקים שיודעים גם לשאול את השאלות הנכונות כי אתה לא רוצה, אתה לא רוצה, וגם לעיתים אתה לא יכול גם להתעסק בלהבין שנייה את ההבנה של אותו.

 

דריה : 

כן, אנחנו יכולים לבדוק התאמה תרבותית אולי, אבל לא בהכרח. אנחנו יודעים מקצועית אם זה בנאדם.

 

איל: 

גם ברמת מיסים, [00:11:30] ברמת התחשבות ברמת דוחות, אז זה חשוב בעיניי מאוד מאוד מוסיף. הדבר השני שאני מאוד מאוד אוהב שעושים. אני אגב אוהב בעצמי ככה ללמוד מזה הרבה. מישהו מתוך הביזנס יכול להיות מישהו מעולמות המוצר, מישהו מעולמות המכירות מרקטינג. זה גם נותן איזשהו עוד איזשהו נקרא לזה חוות דעת על על אותה פונקציה שמגייס. וגם אתה יכול להבין גם את החיבור ביניהם, ובסוף אנחנו רוצים שיהיה חיבור מאוד מאוד חזק בין שני, בין שני.

 

דריה : 

מעניין. אז אתה יכול לראות ככה שהבן אדם הזה שאנחנו [00:12:00] רוצים לגייס נגיד שהיא יודעת לעבוד עם באמת גם פונקציות עסקיות.

 

איל: 

נכון, אנחנו רוצים מישהי שכבר תיכנס והקשר יהיה מאוד מאוד חזק כדי שלא נצטרך לעשות כל הזמן איזשהו תיווך בין שני האזורים האלה. זה גם לא נכון לנו, בטח לא בהתחלה. דבר שלישי שבעיניי הוא קריטי והוא לאו דווקא מהמקום המקצועי, אני חושב שלא דווקא ערך אחר. אני מאוד אוהב לשלב משימה מקצועית לפני. אגב, אני יכול. אולי אחרי זה אנחנו יכולים לחלוק באיזשהו בלוג אחר. זה משהו שבניתי [00:12:30] ל Founder שביקש.

 

דריה : 

נוסיף, נוסיף לינק בתיאור של הפרק.

 

איל: 

אז משימה מקצועית שבניתי לו והמשימה. אני לא מאמין במשימות שהן יותר מדי. נקרא לזה מורכבות. המטרה של המשימה היא גם לייצר איזשהו ויזואליות נוספת. נקרא לזה לפן, לאותו פן מקצועי של של המועמד או המועמדת. והדבר הנוסף הוא גם לייצר סשן עבודה ראשון, וזה מדהים בעיניי, כי כשאתה הרבה פעמים מדברים על הקושי בין. בין יזם לבין פונקציה פיננסית, והקושי הוא עבודה [00:13:00] ביחד. להבין הכימיה ואת כל הדברים האלה אתה יכול לבחון במשימה. אתה יכול לתת משהו שעושים ככה משימה ביתית. יושבים אחרי זה ביחד שעה מדברים. אתה יכול ללמוד המון על איך לנהל דיאלוג, איפה הקשיים? איזה דברים אולי אתה אוהב? יש לפעמים מועמד, מועמד או מועמדת שאתה מאוד אוהב אותם ואתה היית רוצה לחזק משהו וזה גם בסדר. כן, זה משהו שאני אישית מאוד ממליץ עליו.

 

דריה : 

אני חושבת שזה כמה נקודות ממש חשובות ובעצם מה שאני שומעת אותך אומר זה שבסוף [00:13:30] גם גם בראיון וגם באופן כללי, כשאנחנו מסתכלים על גיוס הפונקציה הראשונה הזאת, זה ממש כמו להסתכל על אנשי המוצר הראשונים שמגייס ואנשי המכירות הראשונים שמגייס בסוף זה אנשים שיבנו יחד איתנו את החברה. חשוב לנו שהם יהיו שותפים לדרך. חשוב לנו שיהיו להם יכולות הובלה, בין אם זה הובלה מקצועית או אחר, כך שהם יכולים לקחת את זה למקומות הניהוליים. זה נראה לי לדעתי גם כל חברה תדע להגיד מה מתאים לה יותר. אבל בסוף אנחנו מחפשים את אותם מאפיינים כזה בכל הפונקציות [00:14:00] הראשונות האלה. אז גם ב פייננס זה לא שונה.

 

איל: 

אני חושב שמה שאמרת עכשיו זה אולי הדבר הכי חשוב להבין מכל מה שאנחנו מקליטים היום. אמרנו בהתחלה דיברנו על לא לתת מענה טקטי, והרבה פעמים אני רואה מצב שבו מביאים פונקציה כדי לסגור את הפינה או לקחת אחריות על משהו, כי מתייחסים לזה כקומדיה. כי מה שנקרא זאת אומרת כמשהו שהוא משהו כזה יחסית בצד. אבל צריך להבין שהדבר הזה של העולם של הפיננסים הולך וגדל יחד איתך. נכון? וכשאתה מסתכל על זה כמו [00:14:30] שאתה מבין בדיוק, ואז אתה רוצה את הפרטנר או הפרטנרית החזקים, חזקים. מישהי שתהיה איתך שם באזורים שקשה לך להבין. בסוף יזמים עובדים בסביבה מאוד מאוד אינטנסיבית. סיבובים הם דבר לחוץ. אני זוכר כאן את השנים שלי ביחד עם רועי וערן. זה היה המון המון להיות סביב המון שינויים. אין יום שדומה לשני. זאת אומרת, אתה צריך לחשוב על זה יותר בצורה הזו.

 

דריה : 

וגם צריכים מישהו שאפשר לסמוך עליו כאילו.

 

איל: 

זה הברד אנד באטר, מה שנקרא. זה בסוף זה משרת אמון חד [00:15:00] משמעית.

 

דריה : 

כאילו הכספים של החברה זה אחד הדברים הכי רגישים שיש וצריך שיהיה פה מישהו שנדע ש. אוקיי, אם אני לא עושה את זה בידיים שלי אז יש מישהו שאני סומכת עליו במאה אחוז ואולי אפילו גם יש לו הרבה יותר ידע ממה שאני יכולה להביא לשולחן, שייקח את זה ויעשה את הדברים הנכונים.

 

איל: 

מישהו פעם אמר לי משהו יפה על זה? יזם שדיברתי איתו אמר לי אני רוצה. יש כספים שאני יכול לפגוש אותו, להביא לו מזוודה עם מיליון דולר, לנסוע לשנה, לחזור ולדעת שם מיליון דולר במזוודה. זה היה [00:15:30] תיאור מדויק לאיך.

 

דריה : 

לעשות את זה. כמו שיש את האביר טסט לפאונד אתה מכיר.

 

איל: 

מה זה.

 

דריה : 

טסט? אתה צריך כאילו כשאומרים שפונדרה מחפש, נגיד שותף או שותפה, אז צריך לעבור את מבחן הבירה, שזה מישהו שיהיה לך. בסוף כיף לשתות איתו בירה בסוף היום. סופר חשוב אז זה נראה לי מבחן המזוודה. מזוודה?

 

איל: 

כן, לא הייתי ממליץ לעשות את זה במציאות.

 

דריה : 

המזוודה מתודית בדיוק מזוודה מתודית. מעולה. אז אמרנו שאנחנו מחפשים. אני חוזרת לפרופיל. [00:16:00] אמרנו שאנחנו מחפשים בן אדם שיוכל כזה להתחבר גם לעולמות העסקיים וגם מביא מספיק ידע וניסיון בעולם הפיננסי. מה עוד אנחנו מחפשים שם?

 

איל: 

אני חושב שיש משהו שיגיד לי היה מאוד חשוב לפני שנכנסתי monday, כשפגשתי את רועי אז דיברנו על זה ואני ראיתי שם כאילו זה זה. זה נתן עוד איזשהו צבע לאותה פגישה. אנחנו מחפשים מישהו שגם יתחבר למוצר. במובן למשל, לי היה מאוד חשוב להתנסות [00:16:30] במוצר של מאנדי. לפני שהגעתי נרשמתי לגרסה החינמית. הסתכלתי, יכולתי להבין, יכולתי לשאול שאלות. זה כל כך חשוב בעיניי, כי בסוף כל הדברים, גם הפיננסיים, בסוף זה מחלקת שירות שאמורה לעבוד עם דברים ולשרת את הגדילה של המוצר. אנחנו רוצים לראות מישהו שמגיע ומביע עניין. זה זה בעיניי מעיד המון על האופי, בייחוד בימים הראשונים של חברה שאין כזה דבר נישתי, אלא הכל קורה בכל מקום. זה נכון הדבר השני וזה [00:17:00] קצת מתחבר למה שדיברנו מקודם, בייחוד אם מביאים אגב פונקציה שהיא ניהולית. זאת אומרת שהיא מוגדרת כמישהי שצריכה לנהל את הדבר הזה. פיננסים. להבין פיננסים זה לא מספיק. זה אולי זה איזשהו פתאום אמירה כזאת מפתיעה, אבל בסוף להבין פיננסים זה לא מספיק. צריך להבין את הביזנס. צריך להבין איך זה מתחבר. הרבה פעמים אני שומע מיזמים שהם ואני אומר את זה כי זה כאילו משהו שכואב להם. הם אומרים על כמה [00:17:30] הם אוהבים את את אותו איש אשת פיננסים שעובדים איתם, ומצד שני הם היו רוצים שהוא קצת יותר יתחבר, לביזנס קצת יותר יבין את הביזנס. זאת אומרת, הוא יודע מאוד מאוד לתאר לי מה קורה פה. הוא לא בהכרח יודע לעשות את החיבור ואני חושב שזה קריטי. אגב, אני אגב, בעיניי זה זה נכון לכל פונקציה, בין אם היא ניהולית או לא, אבל בין ניהולית בוודאי.

 

דריה : 

כן.

 

איל: 

לגמרי. צריך להבין, להגיד ולהבין פיננסים לבד זה לא ייקח אותך רחוק לאן שאתה רוצה להגיע וזה חשוב.

 

דריה : 

בטח לא בשלבים הראשונים ופה [00:18:00] גם כן. בא לי לפנות לאנשי פיננסים שמקשיבים לנו. כאילו אם אתם מחפשים להצטרף לסטארט אפ בשלבים מוקדמים, כאילו גם בשבילכם אתם הולכים לגדול עם החברה הזאת, תוודאו שיש פה מוצר ביזנס שאתם מתחברים אליו.

 

איל: 

וואו, זה כל כך נכון. בכל מקום שאני אי פעם יצא לי לפגוש, להגיע, לשאול. הדבר הראשון ששאלתי רציתי לראות דמו של המוצר אם אני רוצה גם להאמין במוצר ובסוף זה זה הזמן שלכם, זה השנים. ואני אומר זה גם זה. גם תתחברו גם לדבר [00:18:30] הזה כי זה חוויה לא נורמלית, כאילו זה כיף. זה פשוט צריך להבין כמה זה כיף, ולצד זה אנחנו גם מחפשים מישהו שהוא בסוף צריך להגיד את זה. זה זה. יכולים להיות ימים ותקופות עמוסות. אנחנו מחפשים איזשהו מאוד Resilience.

 

דריה : 

איך אתה בודק את זה?

 

איל: 

שאלה נהדרת. אני לא יודע איך בודקים את זה. זו התשובה האמיתית. התשובה האמיתית שלו. אני חושב שזה משהו שהוא. בוא נגיד שיש דברים שאני. אחד לנסות ולהבין באיזה מקומות כבר.

 

דריה : 

הם עבדו.

 

איל: 

באותו מעמד עבדו [00:19:00] ועברו. כמובן שאם אפשר לדבר עם מישהו זה בטח הדבר הכי טוב שאפשר. והדבר השני זה בעיניי הרבה פעמים בשיחה אתה יכול לזהות מה אזורי הנוחות של אנשים. כשדיברתי מקודם על להתחבר לביזנס או מישהו שאתה רואה אותו, שהדיון, למשל, ובגלל זה אני כל כך אוהב את המשימה. אם אתה רואה מישהו שכל המשימה מדבר רק על על הרווח וההפסד.

 

דריה : 

כן נשאר, נשאר.

 

איל: 

נשאר מאוד.

 

דריה : 

באזורים האלה.

 

איל: 

אז זה קומפורט זון שלו, ואז אתה יכול אגב, למשוך אותו טיפה החוצה ולראות אם טוב לו שם. הוא סקרן, [00:19:30] הוא לא חייב לדעת. אגב, אולי הוא מביע סקרנות בעיניי זה המקומות שאתה יכול לבחון את זה בסוף. בסוף הדברים נבחנים. נקרא לזה בשטח.

 

דריה : 

כן. נקודות מעולות. אוקיי. מעולה. אז בוא נגיד שמצאנו את המועמד המושלם. המועמדת המושלמת יצטרפו. כן ממש אה. לפעמים זה מפרך. תהליך הגיוס צריך להגיד את זה.

 

איל: 

מפרך, להיות מוכן לתהליך ארוך. הכל בסדר.

 

דריה : 

כן. איך עכשיו [00:20:00] אנחנו דואגים שאותו בן אדם יצליח? באמת יצליח בתפקיד שלו?

 

איל: 

שאלת מיליון הדולר. אני חושב שזה אולי הדבר הכי חשוב. אגב, הרבה פעמים מוצאים מישהו שאתה רוצה להתחיל, אבל אתה צריך להבין שאין מועמד או מועמדת מושלמים וזה בסדר. כל פעם צריך להוסיף דברים, אבל לבנות את הסט אפ להצלחה זה משהו קריטי. ברמה הפרקטית יש שלושה דברים שאני חושב שצריך לעשות נקרא לזה די מהר אחד זה פגישה חודשית קבועה ביומן שהיא ברזל לא זזים [00:20:30] ממנה. בפגישה הזאת צריך שתהיה לה אג'נדה מסודרת, כמובן לא איזה משהו שהוא לא מתוכנן, לא משהו מסודר. לצד הפגישה הזאת צריך להיות דוח חודשי. מאוד ברור שהיזמים יכולים לעבור עליו גם גם ללא צורך בפגישה הזאת, דוח שמלווה אותה לא בהכרח באותה פגישה ועדכון שבועי. זה שלושה דברים קודם כל כדי לפתוח את ערוצי התקשורת, כי זה הדבר הכי חשוב שיש. בן יזם למי שיהיה באותה עבודה.

 

דריה : 

אז בימים הראשונים שלך [00:21:00] פה במנדט.

 

איל: 

אני כבר אחרי חודש עשיתי מצגת ראשונה. כדאי בכלל לתת שניה איזה שהוא סוג של gap analysis או Assessment כזה? על איפה הדברים? אני מזהה שצריך להיכנס. זה נתן המון ויזואליות, זה נותן המון המון הבנה גם של שנייה. אוקיי, לא ידעתי שאני חשוף במקום הזה. אגב, הרבה פעמים אתה שומע מיזמים, שני דברים שעולים 1. אוקי, אבל הכל עובד טוב. האם יש מספיק עבודה? ועל זה אני אומר תמיד יש יותר ממה שאתה חושב.

 

דריה : 

והדבר [00:21:30] השני כן, יש את המקום של מה. אני לא יודע שאני לא יודע.

 

איל: 

בדיוק ותמיד ותמיד תמיד תמיד. אגב, זה גם תמיד אני שומע הפוך על הפוך, שכבר אחרי שכבר מגייסים איזה מזל, גייסתי כמה דברים הודו יולי אז זה טוב. והדבר השני יש גם איזה שהוא חשש, שאגב הוא חשש לגיטימי. האם הפונקציה הזאת תכניס יותר רעש מאשר ערך? חשש מאוד לגיטימי, כי הרבה פעמים. זה מגיע. אגב, כשמדברים על פונקציות של מטה מגיע מישהו ואנחנו ישר מפחדים. האם [00:22:00] מישהו יכניס לכאן נהלים או תהליכים? אז קודם כל צריך אתכם פה כדי גם לווסת. זאת אומרת גם להגיד מה אתם רוצים, אתם.

 

דריה : 

מתאים לכם ומה לא מתאים לכם.

 

איל: 

נכון אתם הלקוחות אתם. אגב, זה גם סוג של מוצר שאתם מעצבים, וכשאתם בונים את הסט אפ הזה להצלחה, מאוד קריטי לייצר את התקשורת הפתוחה הזאת והמאוד קריטית שגם תהיו סקרנים לגבי מה אתם עוד רוצים להבין. או נגיד נגיד יש דוח חודשי. ויש נקודה שלא ברורה לכם. תמשיכו לעבוד עליה ביחד. זאת אומרת, זה בדיוק, אתה [00:22:30] יודע, זה כמו לפתח פיצ'ר חדש במוצר. בואו נחפור על זה שניה. בוא נתעמק בזה.

 

דריה : 

בדיוק, כי אני מניחה שאתה מדבר פה על על דוח ועל פגישה חודשית. אתה באת עם המצגת, עם המסקנות שלך, נכון? מן הסתם זה לא בונקר. כאילו זה לא עכשיו. לחלוטין בדיוק. זה לא עכשיו. הנה מה שצריך לעשות ובואו נרוץ על זה, אלא זה פתח לשיחה.

 

איל: 

קודם כל, אגב, קודם כל צריך לבוא ולהגיד גם אני יכול לבוא עם הדברים שלי ולקבל נקודת מבט אחרת לגמרי ממי שאני עובד מולו, וזה נהדר. אגב, זאת הלמידה המשותפת. כן, אני [00:23:00] גם אגיד משהו באמת לאנשי הפיננסים שישמעו אותנו. אתם לא יודעים גם הכל. זאת אומרת, יש כל כך הרבה דברים שאני למדתי כאן, שאסור, אגב, שיהפכו אותי כאיש מקצוע לכל כך הרבה יותר טוב בהיבט הזה. ואם הייתי מגיע לזה סגור זה לא הייתי הולך לשם וזה חבל מאוד מאוד מאוד מלווה. אני חושב שהדבר הנוסף וקצת הזכרנו אותו איפשהו דיברנו עליו בתהליך הראיונות. איך אתה מייצר בין ארגוני לאותה פונקציה? וזו נקודה, אגב, שהרבה פעמים לא שמים [00:23:30] לב אליה מספיק. מה הכוונה? אוקיי, יש לי פגישה חודשית. אוקיי, אני מבין את הדוחות שלי, את המספרים, אבל האם אני יצרתי לאותה פונקציה איזשהו סט אפ שמחבר אותה עם שאר המחלקות? כי ככל שהפונקציה הזאת תהיה יותר קרובה, היא תבין את הכאבים. לפעמים, אגב, לפניך. זאת אומרת, אנחנו ממש.

 

דריה : 

יזמים.

 

איל: 

בדיוק. את יודעת אם עכשיו דיברתי בזמנו עם יזם, התייעצה איתי לגבי משהו. ואחד הדברים שמאוד עזרו לה זה [00:24:00] שכבר יש את הפיננסים שלה הגיע ממש אם נקרא לזה Bullet פוינט שהיא יכלה לחשוב עליה. זאת אומרת איזשהו נקודות שסביב זה היה אפשר לנהל דיון? כן. מאותו מקום, אגב, היה הדיון את יודעת והיה אפשר להתלבט, אבל בלי זה זה לא יקרה וזה חבל לפספס את זה.

 

דריה : 

אבל תן לי דוגמה איפה זה אומר? איפה זה יכול לבוא לידי ביטוי החיבור לפונקציות אחרות?

 

איל: 

תראי, למשל, יש כל מיני סדרה מוניז שעושים חברות. זה יכול להיות בפגישות, למשל. אגב, לאו דווקא פגישות, פגישות הנהלה או פגישות כלליות רחבות. יכול [00:24:30] להיות למשל פגישת מרקטינג. אני מאוד אהבתי אגב, להצטרף לפגישות האלה בימים הראשונים. קודם כל אתה לומד, לומד המון. נכון, זה גם מאוד מעניין. בסדר, גם פגישות בעולם המוצר. יכול להיות, אגב, שאובר טיים גם זה בסדר. אתה עושה אאוט מאותן פגישות.

 

דריה : 

מצוין גם לאט לאט מה מתאים לך יותר ומה פחות.

 

איל: 

נכון.

 

דריה : 

אוקיי, אז אתה מצטרף לפגישות האלה? ומה? מה למשל היית מוציא מזה? מה היית מקבל.

 

איל: 

למשל פגישות מרקטינג? זה קריטי כי אתה מתחיל להבין שנייה את המדדים. אתה מתחיל להבין איפה אנחנו טובים. אתה מתחיל להבין מה הקו שלך. אוקיי, ואז אתה [00:25:00] מתחיל להבין אוקיי, אני עושה את התקציב לשנה הבאה. איזה סוג לקוחות אני רוצה להביא? הקו שלי עולה, הקו שלי יורד, איזה הנחות לקחת? אתה יכול גם אחרי זה להתייעץ עם אנשי מרקטינג. זאת אומרת אין דבר יותר טוב מזה. אתה יכול לבוא ולגשת. אתה גם צריך גם חיבור פרסונלי שהוא גם בעיניי בכלל דבר חשוב.

 

דריה : 

כן, אבל אתה מבין יותר גם מה חשוב להם, ואז.

 

איל: 

אתה מבין איך הם חושבים על דבר כזה עכשיו. בעיניי, לצורך העניין, דיון כזה, אם משהו למשל רוצים לעשות הוצאה מאוד גדולה, בסדר, הרבה [00:25:30] פעמים להסתכל על זה בתור יקר או לא יקר, זה לאו דווקא הדבר הנכון, אלא צריך להבין את הערך שזה מביא בסדר בתוך הקונטקסט הפיננסי. בסדר, מן הסתם, אם אין לך את היכולת אז זה צריך להיות במקום אחר. אבל בהינתן שאתה צריך לעשות, אתה הרבה פעמים אמון על חלוקת משאבים יחד עם היזמים. זה מאוד עוזר.

 

דריה : 

אחלה. בוא נדבר אולי על מה קורה כשרוצים להתרחב עוד. כאילו דיברת על הצטרפות לסבב גיוס. אז בוא נקווה שגייסנו בדיוק [00:26:00] שגייסנו ואבולוציה יפה. בדיוק. הכל עבד מעולה. עכשיו מתרחבים ואני מניחה שגם המחלקה הפיננסית צריכה להתרחב. נכון?

 

איל: 

כן. בעצם תראה מה שקורה אחרי כל סבב גיוס בסוף סבב גיוס אמור לשרת צמיחה עתידית של החברה, שחלקה גם נובעת בעצם הגדלת כוח האדם. כדי לעשות עוד כך וכך פיצ'רים במוצר, פיתוח וכולי. ויחד עם זה אנחנו מדברים גם על חברות שהן יותר באזורי ה בי. סי. כן, אנחנו נראה שגם הדרישות מהעולם [00:26:30] נקרא לזה הפיננסי. בסדר, הן גם גדלות, זאת אומרת גם ניתוחי וניתוחי עומק יותר רחבים, גם גם דוחות קיידנס הרבה יותר צפוף.

 

דריה : 

אולי אנחנו צריכים לשלוח למשקיעים שלנו.

 

איל: 

לגמרי בדיוק דוחות כאלה. גם משקיעים שעובדים מבקשים איזשהו טמפלט חודשי, והדברים האלה צריכים להיות בצורה להיעשות בצורה חכמה ומובנית כמובן. ובמקום הזה אני חושב ש הרציונל צריך להבין שנייה מה הרציונל לעבור מ IC לצוות. הוא נופל [00:27:00] בעיניי על נקרא לזה על ארבעה דברים אחד זה מן הסתם נפח הפעילות. אז שנפח הפעילות עולה. בוא נגיד נתייחס לשני אזורים אחד ברמת הפעילות רפטטיבית לצורך העניין יותר תשלומים, יותר לקוחות. להוציא יותר חשבוניות. אתה צריך לתת לזה מענה שהוא גם נקרא לזה, גם חכם אפליקטיבי וגם בכוח אדם. כן, הדבר השני שהוא פתאום הופך להיות קצת יותר מדובר זה הנושא של יתירות, כי בעצם אתה לא רוצה [00:27:30] שכל הדבר הזה יהיה תלוי על בן אדם אחד.

 

דריה : 

נכון שבן אדם אחד יחזיק את כל הידע.

 

איל: 

הדבר הנוסף זה יכולות חדשות, למשל עולם של Fpga. העולם של למשל עולמות של ניהול מזומנים. כל חברה מן הסתם בשלב שלה או שזה פוגש.

 

דריה : 

אומרים לי כי גם על זה יש לנו פרקים, אבל גם על Fpga וגם על ניהול מזומנים.

 

איל: 

נכון? אז זה ממש דברים שאת יודעת שהם עולים, שבהתחלה גם אין לך המון מה לעשות שם, ופתאום אתה גייסת סכום גדול, אז פתאום אתה גם.

 

דריה : 

יש יותר נפח גם [00:28:00] לפעילות טרור.

 

איל: 

ופתאום Fp&a מקבל בכלל צבע אחר. זה לא רק תקציב יחסית רזה, אלא משהו שאתה מצפה לו.

דריה : 

ממש מידול פיננסי שצריך לקחת כל מיני דברים בחשבון. סוגי לקוחות.

איל: 

פגישות עם מרקטינג שבהתחלה היינו עושים עכשיו, הופכים להיות למשהו שבועי שמלווה.

דריה : 

כן.

 

איל: 

אז זה גם חלק מזה. והדבר הרביעי שזה אסור לשכוח אותו גלובאליות בסוף אנחנו רואים חברות שכבר כבר במקומות האלה, לצורך העניין, מתחילות להגדיל את הצוותים שלהם מחוץ לישראל. בדרך כלל צוותים [00:28:30] שהם יותר באזורי Client Facing ומתישהו אתה תרצה שם שנקרא Foot on the ground. גם כדי לתת אגב שירות בטיימס זון. בטח אנחנו מדברים על East West Coast שזה הבדלים כבר של שבע ועשר שעות, וגם יש גם נחשב הרבה ערך למישהו שגם יכול לתת. נקרא לזה יכול לעבוד עם הצוותים המקומיים ולדבר בשפה שלהם, בז'רגון שלהם.

דריה : 

להבין יותר את הצרכים שלהם.

איל: 

בדיוק ולתת להם את השירות ההדוק עכשיו [00:29:00] זאת אומרת שישי לילה, זאת אומרת כל הדברים האלה.

דריה : 

אז נראה לי שאנחנו ככה לקראת סיום. ואולי נסיים באיזה טיפ או איזה משהו אחד שחשוב לך שמי ששומע את הפרק ייקח.

איל: 

אני חושב שמה שאמרת באמצע הפרק זה הדבר הכי נכון מבחינת בכלל מחשבה על להכניס פונקציות פיננסית פנימה. צריך להסתכל על זה כפרטנר או פרטנרית שאתה רוצה לרוץ איתם לאורך זמן, לאו [00:29:30] דווקא פתרונות נקודתיים, אלא משהו שיהיה לך נוח לבוא ולתת לו גם משימה שבכלל לא קשורה לפיננסים. בייחוד בימים הראשונים של של סטארט אפ שכולם קצת איפשהו נוגעים בהכל. כן, זה סוג האנשים שאתה רוצה. זה סוג האנשים שיעזרו לך ללכת על זה לשלב הבא.

דריה : 

לגמרי. וזה גם מה שאני לקחתי מפה. בסוף מדברים הרבה. אנחנו מדברים הרבה. גם בפודקאסט, גם בקהילה, על כזה העובדים הראשונים של הסטארט [00:30:00] אפ ומי הם צריכים להיות ואיך מוציאים אותם. ואני חושבת שאני חושבת שבין אם זה אנשי מוצר או מפתחים הראשונים או אנשי פיננסים. בסוף צריך להסתכל על זה ממש אותו הדבר. כאילו אנחנו מחפשים על אנשים מחפשים אנשים שיגדלו יחד איתנו. ונכון שהמקצוע שלהם הוא שונה בין כל אחד, אבל בסוף אני חושבת שמבחינת הפרופיל זה מה שצריך לחפש חבר'ה שנוכל לסמוך עליהם שהם.

 

איל: 

סקרנים.

דריה : 

סקרנים.

איל: 

ורעבים.

דריה : 

בדיוק באים ללמוד וגם יכולים [00:30:30] להוביל.

איל: 

יכולים לתרום, להוביל.

דריה : 

לגמרי מהמם. אז רגע לפני שנסיים אני אגיד שאם יש לכם שאלות אלינו או לאייל, אפשר לשאול אותן באתר או בקהילה שלנו. ואם אתם רוצים לדעת כל פעם שיוצא פרק חדש אתם מוזמנים לעקוב אחרינו בכל אחת מהאפליקציות. אז תודה רבה אייל תודה. היה כיף היה כיף ממש ותודה לכם שהאזנתם.

 

הניוזלטר שלנו

הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!

רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?

אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע. 

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הטופס התקבל, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובימים הקרובים עמוד הסטארטאפ יעלה למאגר שלנו.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה