איך בונים סיפור שלם מאחורי הברנד שלנו
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
קצת על הפרק:
מה הופך מוצר לכזה שאנשים זוכרים וגם רוצים להשתמש בו? למה זה לפעמים טוב לצחוק על הבעיה של המשתמשים שלנו? איך בונים מודעות שעוררות רגש אצל קהל היעד שלנו?
בפרק הזה אדוה שיסגל מארחת את מנו כהן, Head of Marketing במוצר ה-CRM של מאנדיי, לשיחה שמפרקת שלב אחר שלב איך לבנות סיפור סביב מוצר, למה לא מספיק להגיד “המוצר שלנו הוא הכי טוב”, ואיך יוצרים מסר שגורם לאנשים להזדהות ולא רק ללחוץ על מודעה.
מנו משתף מהניסיון שלו ב-Wix, ב-Walnut ובמאנדיי, ומסביר איך הוא ניגש לבניית קמפיינים, כולל מחקרים עם מאות אנשי מכירות, קריאייטיב שנשען על כאב אמיתי של המשתמשים, ויצירת דמות של CRM ש"צריך תמיכה רגשית" כדי לדבר על התסכול שבשימוש במערכות אחרות. לאורך הפרק הוא מציג את מודל הפירמידה לבניית מסר – החל מפיצ'רים, דרך הערך למשתמש, ועד לרגש שמחבר את הקהל לסיפור של המוצר.
שתפו את הפודקאסט:
5 תובנות מרכזיות מהפרק:
- לאנשים לא אכפת מהפיצ'רים, הם רוצים להבין מה יוצא להם מזה
לספר שהמוצר שלך "קל לשימוש" לא מספיק, צריך לתרגם את זה לערך ממשי. לדוגמה: "זה יחסוך לך זמן", "זה יאפשר לך למכור מהר יותר". מכאן בונים את המסר המרכזי. - מאחורי קמפיינים מוצלח יש מתודולוגיה, לא רק השראה למרות שמנו עובד אינטואיטיבית, הוא חושף בפרק מתודולוגיה מסודרת לבניית מסר שיווקי: מתחילים בפיצ'רים, מתרגמים אותם לערך, מזהים את הרגש, ורק אז בונים את הסיפור. זה תהליך שאפשר ללמוד וליישם בכל גודל של סטארטאפ.
- סיפור טוב לפעמים דורש להתרחק מהמוצר
כדי לייצר חיבור רגשי, לפעמים צריך "לשחרר" קצת מהמוצר עצמו ולהתמקד בעולם התוכן שמסביבו. בדוגמה מהפרק: קמפיין שבו ה־CRM הוא דמות שזקוקה לתמיכה, שממחישה את הקושי של המשתמשים בלי להראות את המוצר בכלל. - ברנד נבנה דרך עקביות, רגש והפתעה
בניגוד לפרפורמנס מרקטינג שמטרתו תגובה מיידית, בניית מותג היא תהליך ארוך שמבוסס על סיפור עקבי, מסר רגשי וזיכרון. כדי שזה יקרה, חייבים להפתיע, לקחת סיכונים, ולעשות דברים שאנשים עוד לא ראו. - תקציב קטן הוא לא מגבלה הוא מנוע ליצירתיות
חלק מהקמפיינים הכי טובים שמנו יצר נעשו בתקציבים מצחיקים. זה הכריח אותו להיות מקורי, מהיר ולמצוא דרכים לדבר עם הקהל בלי הפקות ענק. לפעמים דווקא מגבלות הן אלה שמביאות את הפתרונות הכי זכירים.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
47 דק'
07/2025
308: על גיוס כסף מאנג׳לים - כל מה שכדאי לדעת (עמית גילון)
בלוג
4 דק'
06/2025
איך לבנות סטארטאפ שישרוד גם כשטכנולוגיות ה- AI משתפרות כל חודש?
בלוג
4 דק'
06/2025
הצעת ערך שמוכרת: הכלי האסטרטגי שכל יזם צריך לשלוט בו
פודקאסט
40 דק'
06/2025
307: הכל על יוזר אקוויזישן (שירלי קרליבך)
וידאו
53 דק'
06/2025
איך לנהל גיוס ולתפקד כלכלית בזמן מלחמה
וידאו
06/2025
איך לספר סיפור ששווה השקעה
פודקאסט
28 דק'
06/2025
פרודקטיבי 37: איך עושים רי-דיסקאברי לעולם הבעיה? (ליאור סאסי, Lightricks)
מה קורה כשמוצר שהגיע ל-Product-Market Fit פתאום מאבד רלוונטיות בגלל שינוי תרבותי עמוק? בפרק השבוע, רן ארז מארח את ליאור סאסי, מנהלת מוצר בחברת Lightricks, לשיחה מעמיקה על אחד האתגרים הכי מעניינים בעולמות ה-AI והקריאייטיב.
בלוג
3 דק'
06/2025
לא למכור ללקוחות. למכור ל״pockets״
פודקאסט
28 דק'
06/2025
״על הספה״ - עם יזמת ששמעה 100 פעמים ״לא״ לפני הכסף הראשון
רומי גובס, מייסדת ומנכ״לית Sensi.Ai, מספרת על הדרך שעברה מיזמת שלא מצליחה להביא את עצמה בצורה הטובה ביותר מול משקיעים לגיוס של עשרות מיליוני דולרים והובלת עשרות עובדים.
פודקאסט
36 דק'
06/2025
305: אתגרים בסגירת סטארטאפ, ותובנות שאספנו בדרך
גבריאל עמרם, קו-פאונדר שסגר את החברה שלו אחרי 4 שנות פעילות, עשרות עובדים, והשקעות של יותר מ-13 מיליון דולר. הוא משתף ברגע שבו הבין שהגיע הזמן לעצור את החברה ואת החלום סביבה.
וידאו
63 דק'
06/2025
יש מוצרֿ מה עכשיו? יסודות בגו טו מרקט
ים רגב, הדר סבג (Lightricks) וליטל פיקר (monday.com) בפאנל מרתק על הדרך להגיע לגו טו מרקט ואיך להתחיל לעשות מרקטינג בסטארטאפ
בלוג
3 דק'
06/2025
כשה-AI פוגש את המרקטינג: איך צוות שיווק קטן יכול לעבוד כמו תאגיד
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup