מה המודל של קרנות הון סיכון? איזה שאלות כדאי ליזמים לשאול בפגישות עם משקיעים? ומי מהצוות צריך לדבר בפגישה כזו? 


האזינו בספוטיפיי
האזינו באפל 
האזינו בגוגל 

 

 

לסטארטאפ מתחיל יש שני נתיבים שבהם הוא יכול לבחור – לגייס כסף, או להישאר בוטסטראפ (במימון עצמי). במידה והדרך שתיבחר תהיה גיוס כספים, גם שם יש לא מעט אפשרויות כשמדובר על גיוס פרה סיד או סיד – אפשר ללכת על השקעה מוסדית, כלומר מגוף כמו קרן הון סיכון, או עם אנג׳ל – משקיע פרטי. כחלק מסדרת ׳צעדים ראשונים׳ שהמטרה שלה היא לתת ליזמים ויזמות שיוצאים לדרך כלים פרקטיים למסע שלהם, אנחנו רוצים לסקור את האפשרויות השונות לגיוס בשלבים מוקדמים.

כשמגיעים לגייס כסף מקרן הון סיכון – הסטטיסטיקה נגדנו. קרן ממוצעת רואה בשנה מאות סטארטאפים, ומשקיעה בכמה בודדים. יש הרבה למידות שאפשר לעשות שיעזרו לנו לקבל ׳כן׳, וגם הרבה כאלו שיעזרו להבין יותר טוב מה המשמעות של ׳לא׳.

השבוע אדוה שיסגל מדברת עם גיל בן ארצי, שותף-מייסד בקרן UpWest, על כל מה שצריך לדעת כשמגיעים לגייס כסף מקרן הון סיכון. גיל משתף איך יודעים מתי כדאי לגייס וכמה כסף, מה יכול לגרום להם לא להשקיע בחברה, ואיך צריכה להתנהל פגישת השקעה. 


לא בטוחים מה המשמעות של השלבים השונים?
Pre-Seed – השלב שלפני שלב גיוס ההון הראשוני. הרעיון שיש לכם עוד מאוד ראשוני, ולא בהכרח בניתם צוות או הוכחתם היתכנות כלכלית. 

Seed – שלב הגיוס הראשון, שבו הסיכון הכלכלי הוא הגבוה ביותר. הרעיון שלכם כבר קצת יותר בשל, ואתם יכולים להוכיח היתכנות כלכלית. בשלב הזה לא תמיד יש מוצר, ומקובל לגייס על בסיס רעיון, מצגת או צוות המייסדים.