רפאל מימון ,
Founder & CEO CallHero - acquired by Truecaller
כך ייראו שיחות המכירה בעתיד עם AI – מדריך קצר ופרקטי
2025-05-05
•
5 דקות קריאה
אז, איך העתיד של שיחות המכירה נראה?
- 2025: מוקדים אנושיים עדיין שולטים, אך כבר פועלים עשרות פתרונות Voice-AI מסחריים.
- 2027: 50% מהעסקים יפעילו סוכני קול אוטומטיים לפחות לחלק מה־pipeline.
- 2030: >70% מהשיחות הראשוניות בליד-ג’ן ובתמיכה יתנהלו ע”י AI, בזמן שנציגים אנושיים יתמקדו בשיחות מורכבות או פרימיום.
למרות ההתקדמות המרשימה בתחום, חשוב להבין את מגבלות סוכני הקול מבוססי ה-AI היום. סוכנים אלו מצטיינים במשימות מוגדרות היטב – למשל מענה לשאלות נפוצות (FAQ), איסוף מידע בסיסי מהלקוח, או תיאום פרטים טכניים – שבהן יש תרחיש שיחה צפוי וקצר . לעומת זאת, הם פחות מתאימים כרגע לניהול שיחת מכירה מלאה, מורכבת ופתוחה. הסיבה פשוטה: שיחת מכירה דורשת לרוב הבנה עמוקה של צרכי הלקוח, יכולת אלתור, שכנוע רגשי והתמודדות עם התנגדויות בלתי צפויות – יכולות שקשה לבינה המלאכותית לבצע בצורה משכנעת כיום. סוכני ה-AI עלולים לסטות מהנושא אם השיחה חורגת מהתסריט שהוגדר להם, להתקשות במצבים לא צפויים, או לספק תשובות שאינן מדויקות.
בשורה התחתונה, נכון להיום עדיף לרתום את סוכני הקול למשימות ספציפיות שבהן הם מצטיינים – ולשמור את הדיונים המורכבים והמשא ומתן לנציגי המכירות האנושיים.
אחד השימושים האפקטיביים ביותר בסוכני קול AI הוא יצירת קשר מיידי עם לידים חדשים. כאשר לקוח פוטנציאלי ממלא טופס באתר או משאיר פרטים, חלון ההזדמנויות ליצור איתו קשר הוא קצר – כל דקה חשובה. 78% מהלקוחות העסקיים (B2B) נוטים לרכוש מהספק שפונה אליהם ראשון, ופנייה בתוך חמש דקות מרגע קבלת הליד היא יעילה פי 21 מפנייה שמתבצעת כעבור חצי שעה. במילים אחרות, מהירות התגובה יכולה להיות ההבדל בין ליד שמומר להזדמנות מכירה, לבין ליד שמתקרר ונעלם. סוכני קול מבוססי AI מאפשרים לסטארטאפ למנף את העיקרון הזה: הם יכולים להגיב באופן אוטומטי ומיידי לכל ליד שנכנס, אפילו מחוץ לשעות העבודה. כך ניתן לתת לליד תחושה שהוא זוכה לתשומת לב מיידית, לקבוע איתו פגישה ראשונית עוד לפני שמתחרה מספיק ליצור קשר, ובסופו של דבר להגדיל את יחס סגירת הלידים באופן משמעותי.
השוואה בין הכלים המובילים היום ליצירת סוכן קולי
קיימות מספר פלטפורמות ליצירת סוכנים קוליים בצורת No Code, השוואה קצרה של המובילות:
פלטפורמה |
פלוסים עיקריים ליוז־קייס דוגמא של טלפון מהיר לליד |
חסרונות / מגבלות בולטים |
Synthflow AI |
• התקנת HubSpot בלחיצה + Workflow מובנה להזנקת שיחה. |
• פחות גמיש לפיתוח תהליכים מורכבים מאוד (API מוגבל). |
Bland AI |
• חיבור HubSpot מובנה (וגם Slack) + דשבורד “Send Calls”. |
• אין ויזארד פגישות in-call; דורש API חיצוני לקלנדר. |
Vapi AI |
• API עשיר, תמיכה ב-100+ שפות, |
• ממוקד מפתחים – אין ממשק No-Code; חיבור ל-CRM או יומן דורש Zapier/Make. |
Retell AI |
• אינטגרציות רבות (Twilio, Vonage, n8n, Cal.com). |
• הממשק פחות “one-click” – מצריך הגדרות טכניות בסיסיות. |
בקיצור:
- אם אתם מחפשים הקמה סופר-מהירה ללא קוד, Synthflow מובילה.
- אם תרצו להשתמש בקול + SMS וב- HubSpot כנראה ש Bland הבחירה הנכונה, אך יקרה יותר.
- אם אתם מבינים בפיתוח, ומעדיפים גמישות ושליטה מקסימלית דרך API, אז– Vapi עדיף.
מתכון לסוכן קולי: מתאם פגישות ללידים חדשים (Hands-on)
בואו נבנה סוכן קולי שמתאם עבורכם פגישה מיד כשנכנס ליד חדש. לדוגמא זו נשתמש ב- Synthflow:
- הרשמה והתקנת האינטגרציה: פתחו חשבון בחינם ב-Synthflow והיכנסו לממשק. אם אתם משתמשים ב-CRM כגון HubSpot, התקנו את אפליקציית Synthflow מתוך ה-App Marketplace של HubSpot (חיפוש מהיר והתקנה בלחיצת כפתור) . לאחר ההתקנה, הענקו הרשאות חיבור. עכשיו Synthflow משולבת ישירות בתוך ה-CRM שלכם. למשל, ב-HubSpot תראה יכולת להפעיל שיחות טלפון אוטומטיות עם הסוכן מתוך ממשק ה-Workflows .
אם אתם משתמשים במערכת אחרת, ניתן להשתמש ב-Zapier/Make כדי לחבר בין טופס הלידים או ה-CRM לבין Synthflow ללא קוד. - יצירת הסוכן הקולי והגדרת השיחה: בממשק של Synthflow, צרו Assistant חדש (סוכן שיחה). תוכלו לבחור להתחיל מתבנית מוכנה כדי לחסוך זמן. הגדרו את מאפייני הסוכן: בחרו קול, והתאימו את ה”טקסט הפתיחה” או ה”פרומפט” – כלומר, ההנחיות לסוכן כיצד לנהל את השיחה. לדוגמה, נגדיר שהסוכן ייפתח במשפט ברכה קצר, יציג את עצמו כנציג החברה, יאשר עם הלקוח שקיבל את הפנייה שלו, וישאל מייד לגבי זמן נוח לפגישה. אין צורך לתכנת לוגיקה – הסוכן מונע על ידי AI ומבין את תשובות הלקוח באופן טבעי. אפשר להגדיר כללי שיחה בסיסיים: למשל אילו פרטי מידע לאסוף (תאריך ושעה לפגישה, העדפות מסוימות) ואיך לאשר ללקוח את הפרטים. הממשק הויזואלי של Synthflow מציג את זרימת השיחה וקל להפעלה.
- חיבור ליומן ותיאום פגישות אוטומטי: כדי שהסוכן יוכל לקבוע פגישה ביומן, נחבר את הפלטפורמה לכלי יומן. אפשרות מומלצת היא לשלב חשבון Cal.com (כלי קוד-פתוח בדומה ל-Calendly) שמאפשר לתאם פגישות בקלות. בתוך Cal.com צור אירוע פגישה זמין (עם לוח זמנים זמין לפגישות) – את מזהה האירוע הזה תכניסו ב-Synthflow . לאחר מכן, בעורך השיחה של Synthflow, הוסף שלב שבו הסוכן שואל את הלקוח “מתי נוח לך שנקיים את הפגישה?” – שאלה זו תשמש כטריגר לחיבור Cal.com בזמן אמת .
מאחורי הקלעים, ברגע שהלקוח מציין זמן מועדף, הסוכן הקולי בודק באמצעות האינטגרציה ביומן את הזמינות, מתאם שעה מתאימה ביומן שלך, ומאשר ללקוח את פרטי הפגישה. בצורה כזו, תיאום הפגישה מתבצע באופן אוטומטי תוך כדי השיחה, והיומן שלך מתעדכן מיידית. - הגדרת טריגר לליד חדש: עכשיו, נגדיר את ההפעלה האוטומטית של השיחה עבור לידים נכנסים. למשל, ב-HubSpot: בנה Workflow חדש שמתחיל כאשר ליד חדש נוצר. בתוך ה-Workflow, הוסף פעולה של Synthflow – בחירה בסוכן הקולי שיצרת, כך שיבצע שיחה יוצאת למספר הטלפון של איש הקשר החדש.
ברגע שהתנאי מתקיים (ליד חדש), המערכת תשלח מיד הוראה לסוכן הקולי לחייג ללקוח. הסוכן יתקשר באופן מיידי, ויתחיל בשיחה שתוכננה. כך מובטח follow-up מהיר ביותר – מה שמשפר משמעותית את הסיכוי ליצור קשר עם הליד בעודו “חם”. - בדיקות והרצה: לפני שמפעילים את המערכת, חשוב לבדוק שזה עובד. הכנסו ליד בדיקה (למשל עם מספר הטלפון האישי שלך או של קולגה) דרך הטופס או ה-CRM, וודא שהטריגר מפעיל את השיחה. האזינו לשיחה וראו אם הסוכן מתנהל כמצופה – האם הוא מציג את עצמו נכון, שואל לגבי הפגישה, ומצליח לקבוע זמן ביומן. בדקו ביומן שאכן נכנסה פגישה בזמן שתואם, ושה-CRM עודכן בפרטי הליד והפגישה. ניתן לצפות בלוג השיחות ב-Synthflow ולראות תמלול או תקציר של השיחה לצורך אימות. אם משהו לא מתאים – זה השלב לכוונן: לערוך את נוסח השאלות, לשפר את ההנחיות לסוכן (Prompt) או לעדכן את הגדרות זמינות היומן. לאחר בדיקות מוצלחות, אפשר להפעיל את המערכת על עמוד נחיתה ראשון.
- עדכון המערכות במידע מהשיחה: בעזרת האינטגרציה, כל שיחת טלפון מתועדת ב-CRM באופן מיידי – למשל ב-HubSpot נרשם אירוע שיחה תחת איש הקשר . אפשר להגדיר שיוזנו שדות מותאמים אישית, כגון סטטוס הליד לאחר השיחה (קבע פגישה/ביקש שיחזרו אליו/לא זמין) או תוצאות אחרות. הסוכן הקולי של Synthflow יודע להוציא פרטי מידע מהשיחה (כגון תאריך הפגישה שנקבעה) ולשלוח אותם למערכת.
כך למשל, אם נקבעה פגישה, ניתן לעדכן שדה “תאריך פגישה” בכרטיס הליד. המידע שנאסף במהלך השיחה זמין לצוות המכירות, כולל הקלטת השיחה ותמלול, כך שאיש המכירות שיפגש עם הלקוח יוכל לעבור על הפרטים.
חמישה כללי זהב להשקה מוצלחת
- מטרה חדה לשיחה – בחרו KPI אחד (למשל “תיאום דמו”) והגדירו שהסוכן ישאף אליו בלבד.
- 60-שניות או כלום – אם הסוכן לא מזהה עניין מהליד תוך דקה, ותרו והעבירו את הליד לשלב nurture אחר; אל תשרפו אותו.
- קול וטון = מותג – תנסו מספר קולות שונים ותבחרו אחד שמתאים לכן למותג. יש מוצרים שמתאים להם קול ידידותי יותר, ומוצרים מסוימים צריכים קול שנשמע מקצועי יותר
- דאטה איז קינג – תמדדו כל שלב בשיחה. בשלב הראשוני תוכלו למדוד דרך הכלי שבו תשתמשו, בשלבים מתקדמים יותר דרך כלי בדיקה ומדידה ייעודיים לסוכני וויס (cekura.ai). בלי דאטה – אין שיפור.
- בנייה מודולרית – סוכן אחד ל־Cold Outreach, אחר ל־Nurture, שלישי ל־CS. קל יותר לשליטה ולגלגל לאחור שינויים.
שגיאות נפוצות (ויקרות)
שגיאה |
תוצאה |
תיקון מהיר |
“One Bot To Rule Them All” |
סקריפט נפוח - חוויית משתמש ירודה |
כל שלב במשפך - פצלו לסוכן חדש. שליטה גבוהה יותר בפלו של השיחה |
Zero-Human-Escape |
לקוח מתוסכל - מוניטין נפגע |
תוסיפו כפתור 0 או “נציג” כתנאי יציאה |
מדדי הצלחה כלליים מדי |
אי אפשר לדעת מה עובד |
עקבו אחרי הKPI הבאים: |
הקמת הבוט ללא דאטה |
שיחות לא מוצלחות |
הזינו 5-6 שיחות אמיתיות עם תוצאות טובות ל-System Prompt |
שורה תחתונה
שיחות המכירה של 2030 לא יעלימו את אנשי המכירות – הן יהפכו אותם לחוד החנית. כל מה ששוחק יעשה ב-Scale ע”י AI; כל מה שמורכב יגיע לאדם עם מידע עשיר שהבוט אסף. סטארטאפ שיאמץ היום אוטומציית קול חכמה ירוויח יתרון תחרותי, יחסוך עלויות ויקצר משמעותית את הדרך ל-PMF.
תתחילו בתהליך קטן, תמדדו, תשפרו – ותנו לבוטים לדבר במקומכם.
*המאמר שלהלן נועד למטרות אינפורמטיביות בלבד, ואינו מהווה ייעוץ מקצועי, שיווקי או עסקי מכל סוג. כל החלטה שתתקבל על סמך המידע בו היא באחריות הקורא בלבד. מומלץ להתייעץ עם גורם מוסמך לפני קבלת החלטות הנוגעות לאוטומציה, מכירות או שימוש בטכנולוגיות AI.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
וידאו
22 דק'
05/2025
איך להשתמש ב-AI כדי לייצר תוכן טוב בסקייל
וידאו
27 דק'
05/2025
אפטום מרקטינג באמצעות מנועי חיפוש מבוססי AI
בלוג
5 דק'
05/2025
כך ייראו שיחות המכירה בעתיד עם AI – מדריך קצר ופרקטי
פודקאסט
38 דק'
05/2025
איך בונים סיפור שלם מאחורי הברנד שלנו
שיחה שמפרקת שלב אחר שלב איך לבנות סיפור סביב מוצר, למה לא מספיק להגיד “המוצר שלנו הוא הכי טוב”, ואיך יוצרים מסר שגורם לאנשים להזדהות ולא רק ללחוץ על מודעה.
בלוג
3 דק'
05/2025
שיווק בסטארט אפ: איפה מתחילים?
בלוג
3 דק'
05/2025
״לאף אחד לא איכפת מהמוצר שלך, ועוד פחות ממך. כשזה ברור, אפשר להתחיל״.
וידאו
53 דק'
05/2025
301: מרקטינג גדול לסטארטאפ קטן (אודי לדרגור, Gong)
אנחנו מדברים על איך סטארטאפ קטן יכול לתפוס את תשומת הלב של לקוחות אנטרפרייז, גם בלי תקציבי ענק? בפרק השבוע אנחנו חוזרים לארח את אודי לדרגור, צ’יף אוונגליסט ו־CMO לשעבר בגונג, לשיחה על שיווק חכם, יצירתי ומדויק, שמאפשר גם לחברות בתחילת הדרך לשחק במגרש של הגדולים.
פודקאסט
53 דק'
05/2025
301: מרקטינג גדול לסטארטאפ קטן (אודי לדרגור, Gong)
אנחנו מדברים על איך סטארטאפ קטן יכול לתפוס את תשומת הלב של לקוחות אנטרפרייז, גם בלי תקציבי ענק? בפרק השבוע אנחנו חוזרים לארח את אודי לדרגור, צ’יף אוונגליסט ו־CMO לשעבר בגונג, לשיחה על שיווק חכם, יצירתי ומדויק, שמאפשר גם לחברות בתחילת הדרך לשחק במגרש של הגדולים.
בלוג
5 דק'
05/2025
תוכן שיווקי מנצח: לקחים מ-Gong Labs
בלוג
5 דק'
04/2025
AI חכם מתחיל בדאטה חכם
בלוג
3 דק'
04/2025
האם תאום דיגיטלי אישי הוא העתיד של השיווק הדיגיטלי?
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
כך ייראו שיחות המכירה בעתיד עם AI – מדריך קצר ופרקטי לקריאה »
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup