

Startup for Startup ,
איך להתכונן לפיץ׳
2022-07-14
•
5 דקות קריאה
בין אם אתם יזמים, יזמיות, אנשי ונשות מוצר או מחפשי עבודה, היכולת שלכם לזקק את הסיפור שלכם לדקה אחת (או לחמש) יכולה להיות קריטית להשגת המטרה שלכם. שאלנו את חברי וחברות הקהילה שלנו מה הטיפים שלהם לבניית פיץ׳ טוב, ואספנו את התשובות שלהם בכתבה הבאה.
- זקקו את הערך
״כשאני ניגשת לסיפור לראשונה, אני הרבה פעמים חושבת במונחים של ״למה, מה ואיך״. אחר כך המבנה יקבל דגשים נוספים ולפעמים ישתנה, אבל זאת תהיה נקודת המוצא שלי במקרים רבים. הסרטון הזה של סיימון סינק מדגים את זה ממש טוב.״ (ליאור קרנכל, Head of Startup for Startup)
״עוד לפני שכתבתי מילה, הייתי מגדיר מה המסרים העיקריים שאני רוצה שמי ששומע את הפיץ׳ ייקח איתו. לאחר מכן, שאלו את עצמכם ארבע שאלות:
- האם הפיץ׳ שלי באמת מעביר את המסרים האלו בסופו של דבר?
- האם הפיץ' ברור מספיק כדי שמישהו ששומע אותו יוכל להעביר את עיקריו לצד שלישי? (אם לא, זהו. נגמר הסיפור)
- האם הסיפור קוהרנטי? האם דבר מוביל לדבר? לבנות מצגת זה כמו פאזל, מוצאים חלקים ומרכיבים אותם, לאו דווקא בסדר שמצאתם את החלקים אלא בסדר שבו הם מתאימים אחד לשני כדי שיווצר סיפור.
- האם ביססתי כל טענה שאני טוען? האם אני מסוגל לענות על ׳מאיפה הנתון הזה׳ לגבי כל דבר שאני מציג כנתון?״ (נועם קייזר, Investment Director at Intel Capital)
״עבור פיץ׳ טקסטואלי, השתמשו בכמה שפחות מילים. דברו כמה שפחות על עצמכם או על החברה שלכם ועל מה שאתם רוצים וצריכים. במקום זה, התמקדו בערך שאתם יכולים להפיק עבור הצד השני ומדוע אתם רלוונטיים עבורו. ודאו שהשיחה סובבת סביב הלקוחות והערך שתספקו עבורם, ולא סביב המוצר והחברה.
עבור פיץ׳ בעל פה, חשבו איך הייתם מסבירים על המוצר שלכם לילד בן שבע. אם אתם לא מסוגלים להסביר את זה לילד, כנראה שאתם לא מספיק מבינים את הערך בעצמכם.״ (אבינועם אולצ׳יק, Operations Manager at Chainwire)
- תכננו מה אתם רוצים להגיד מראש
״לכתוב, לכתוב, לכתוב. זכרו שאתם אלה שמציגים, ולכן אתם המצגת. ואם כך - מה שתגידו הוא מה שחשוב והשקפים, אם יהיו, הם כלי עזר בלבד. אחת הטעויות הנפוצות היא שאנשים מכינים שקפים, אבל מאלתרים את כל השאר. הסוד הוא לכתוב, לדעת מה תגידו, ולמדוד את התוצאה.״ (ניר זברו, Founder & CEO at Streetwise)
״התכוננתי לפגישה עם משקיע מחו"ל שהגיע לארץ. התכוננתי כמה חודשים על מצגת, ובסוף המשקיע אמר, ׳עזוב מצגת, בוא נדבר׳. הכוונה היא שצריך לשלוט בתוכן של המצגת ברמה כזו שתוכלו להציג את הסיפור שלכם גם בלעדיה. ברגע ששולטים במסרים שלנו ככה הפיץ׳ מוגש בצורה הרבה יותר חזקה.״ (ליאור ידין, Founder & CEO at EntityMed)
- עבדו עם מבנה ברור
״התחילו במשפט ראשון שהוא Stand alone ומעביר את כל המסר גם בלי המשך הפיץ׳.״ (אלה קריאף, Director of Customer Engagement at Mesh Payments)
״ספרו מילים, חלקו לפסקאות, והגדירו את המסרים, התחושות והרגשות שאמורים להתקבל מכל חלק.״ (ניר זברו, Founder & CEO at Streetwise)
״אני מרכיב את הפיצ׳ים שלי מ-22 עד 25 משפטים - חמש דקות שמחולקות לשלושה חלקים:
החלק הראשון: ההקדמה - הסיפור שאני רוצה לספר; החלק השני: התכל׳ס - הבעיה, הפתרון, והטכנולוגיה; והחלק השלישי: סיום - איפה אני עומד היום, ושורת סיכום.״ (ליאור פרדמן, Co-Founder & CEO at Easy Floor Robotics)
- עוררו רגש
״בין אם זה פתרון לבעיה, ראיון עבודה או אפילו דייט, הפיץ׳ עצמו צריך להכיל צריך סיפור טוב שמעורר רגש.״ (אופיר גוט, Startups Account Manager at U-BTECH)
״השתדלו להביא אותנטיות, נוכחות, פגיעות וגם קצת צחוק אם אפשר. בואו בלי אגו - אם הרעיון שלכם טוב, ירצו לדבר איתכם גם בלי דאווין מסביב.״ (אבינועם אולצ׳יק, Operations Manager at Chainwire)
- התאמנו, והרבה
״לפני שאתם עושים את הפיץ׳, הציגו אותו לאנשים הכי דקדקנים וקטנוניים שאתם מכירים. אם תעברו את כל השאלות הכי קטנות שלהם, תהיו מוכנים להכל״ (אדם דנאל, Founder at manteca.ai)
״הטיפ הכי טוב הוא לא לקבל טיפים אלא הדרכה וליווי של מישהו מנוסה, ועדיף כמה״ (אלה קריאף, Director of Customer Engagement at Mesh Payments)
״הקליטו את עצמכם מעבירים את הפיץ׳ לעצמכם או לחברים, ושימו לב לאיך אתם נראים ונשמעים. אני לדוגמא גיליתי שאני מוסיף המון ״אממ״ בין המילים, וצפייה בהקלטה גרמה לי להפסיק לעשות את זה וחסכה לי מבוכה מיותרת.״ (אבינועם אולצ׳יק, Operations Manager at Chainwire)
- קראו את הקהל
״יש הבדל מהותי בין פיץ׳ לפגישה, לתחרות או לשיחה קצרה, וגם בין הפיצ׳ים שצריך לתת לקהלים שונים. אפשר לעשות התאמות קלות לפיץ׳ שלכם עבור כל קהל שיכולות לעשות הבדל מהותי. בימים אלה אני מסיים לקרוא ספר בשם Fuck the slides שמלמד את המתודולוגיה בצורה מעולה.״ (ניר זברו, Founder & CEO at Streetwise)
״הגיבו לסיטואציה תוך כדי הפיץ׳:
- זה אינטראקטיבי, זו לא הרצאה. האם אתם נותנים לזה מקום? האם יש ויכוח? מצוין, זה אומר שהקהל בקשב.
- לקרוא את החדר, אין מה להתעקש לעבור על נקודה שברור לשומעים שהיא נכונה. אפשר לדלג, אפילו אם ממש השקעתם בסלייד. ואגב, חשוב גם להיות מודעים לזמן.
- ׳לא יודע, אבדוק׳ זו תשובה לגיטימית לשאלה שאתם לא יודע את התשובה עליה וצריכים לבדוק.
- לא להקריא, לספר סיפור. המצגת היא כלי עזר, השיח הוא הפואנטה.
- אם עוד אנשי צוות שלכם שם, שיספרו חלק מהסיפור, הם לא ניצבים בסרט.״ (נועם קייזר, Investment Director at Intel Capital)
״הקשיבו לאחרים. פיץ' טוב נבנה על פי כל מה שכתבו כאן. פיץ' מצוין מגיע לאוזניים של מי שהקשיבו לכל מה שיש לו לומר.״ (יאיר לוי' CEO at brain.space)
- הסיקו מסקנות ובצעו שינויים
״כמה דברים שאפשר לעשות אחרי שסיימתם את הפיץ׳:
- להיות פתוחים לפידבק.
- לקחת משימות להמשך, לרשום אותן ולעשות עליהן פולואו אפ.
- אם עוד אנשי צוות שלי בחדר, שיענו על חלק מהשאלות. הם לא ניצבים בסרט, גם בסצינה הזו.
- אם יש לקחים למצגת, לרשום גם אותם וליישם בפעם הבאה.
- מה שלא תהיה התוצאה, סיימו בטון חיובי.״ (נועם קייזר, Investment Director at Intel Capital)
יש לכם טיפים ותובנות על איך מתכוננים לפיץ׳ שיקח אתכם לשלב הבא? שתפו אותנו בתגובות ונוסיף אותם לבלוג.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
04/2025
מאיפה אפשר לקבל מענקים ממשלתיים והאם זה כדאי?
בלוג
7 דק'
04/2025
איך עושים אידיאיישן וולידציה - סיכום סדנה
פודקאסט
7 דק'
04/2025
בקצרה - איך פונים למשקיעים (ואיך לא) בעזרת AI
תהליך גיוס ההון לסטארטאפים צעירים הוא מטבעו תהליך מורכב, תובעני, ולעיתים גם מתסכל. בעידן שבו כלי AI הופכים לחכמים ונגישים יותר, יזמים יכולים להיעזר בהם כדי לייעל את הפנייה למשקיעים, ממחקר שוק וניתוח פרסונות משקיעים, דרך כתיבת מצגות ומיילים מותאמים אישית, ועד סימולציה של שאלות מראיונות השקעה. אבל לצד כל ההזדמנויות, חשוב לזכור: משקיעים מזהים …
בלוג
3 דק'
04/2025
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית
מערכת יחסים בשלט רחוק: איך לנהל צוותים מרחוק בצורה אפקטיבית?
פודקאסט
40 דק'
04/2025
עקרונות בניהול - רועי מן, מנכ״ל מאנדיי (השמעה חוזרת)
איך יוצרים מנטליות בצוות של הגעה ליעדים? איזה כלים משמעותיים יש למנהל בתחילת הדרך? איך מנהל יכול למדוד את עצמו? בפרק השבוע אנחנו מביאים הקלטה של מפגש שערכנו עם רועי מן, שבו הוא סיפר על פרקטיקות שמלוות אותו עוד מתחילת הדרך, על העקרונות שמובילים אותנו במאנדיי סביב גיוס, קידום ופיטורים, וגם על איך אפשר למדוד את עצמנו בתור מנהלים.
וידאו
38 דק'
04/2025
מה הבעיה שלך? איך לדעת שאתם פותרים את הבעיה הנכונה
פודקאסט
38 דק'
04/2025
299: עקרונות בבניית רואדמאפ ואסטרטגיה מוצרית (דניאל לריה וסיתוון אמיר)
אנחנו מדברים על איך יוצרים את הבסיס לעבודה על התוכנית המוצרית השנתית, איך מקשרים את החלקים השונים בחברה שפוגשים את הלקוחות בכל יום, איך שומרים על איזון בין מה שהלקוח מבקש למה שהוא ״צריך״ ויזיז את המטריקות העסקיות, ואיך מצליחים לעשות את ההחלטות הנכונות עבור החברה ועדיין מצליחים לשקף את המורכבות לכל המחלקות השונות.
פודקאסט
20 דק'
04/2025
מה מנהלי מוצר יכולים ללמוד מהמוצר הכי ויראלי בשוק? מחשבות על Base44
בפרק הזה אנחנו צוללים להצלחה של Base 44, מנתחים איך כלים מבוססי AI משנים את הדרך שבה בונים מוצרים, ואיזה תובנות מנהלי ומנהלות מוצר יכולים לקחת לעבודה היומיומית שלהם. נדבר על הדרך לקיצור הזמן עד לרגע קבלת הערך עבור המשתמשים, על תמחור חכם, ויראליות מובנית, וגם על האתגרים שבאים עם הצמיחה המהירה. האזינו לפרק באתר
וידאו
45 דק'
04/2025
מ-0 ל-10 מיליון דולר ARR: איך בונים אופרציית מכירות (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 4)
וידאו
63 דק'
04/2025
כלי מכירות שכדאי להכיר ואיך לאפטם כנסים (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 3 )
וידאו
23 דק'
04/2025
ניהול תהליך מכירה נכון: Do's and Don'ts (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק ב׳)
וידאו
49 דק'
04/2025
ייצור פייפליין (קורס מכירות ליזמים.ות | מפגש 2 | חלק א׳)
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup