

צביקה ברנשטיין,
Managing Partner at IBI Capital
העסקה נחתמה: למה לצפות כשמצפים לכסף?
2023-04-19
•
6 דקות קריאה
במסגרת עסקאות מיזוג ורכישה (Mergers&Acquisition) ועסקאות של מכירת מניות במסגרת עסקת סקנדרי (Secondary) בישראל, המאמץ המרבי ותשומת הלב מצד כל השותפים לעסקה מרוכז בהסכמה על התנאים המסחריים והבאת ההסכם לרגע החתימה. לאחר מכן, משתחררת אנחת רווחה, המסע הושלם. לכאורה, שכן מיד לאחר-מכן מתחילות לצוץ סוגיות מורכבות, וחשובות לא פחות, שדורשות התייחסות מקצועית על-מנת להשלים את העסקה בצורה מיטבית. אחת מהן ואולי החשובה שבהן, היא אופן חלוקת התמורה הכספית לזכאים (בעלי מניות, בעלי אופציות, עובדים וספקים).
זה אמנם עשוי להישמע כמו שלב פשוט לתפעול, אולם די מהר מגלים שחלוקת הכספים בפועל (בהתאם לטבלת חלוקה), הינה פרוצדורה מסורבלת ומורכבת מכפי שהיא מצטיירת, אשר כרוכה בבחינת ספקטרום רחב של שיקולים והיבטים - משפטיים, מיסויים ופיננסיים - המחייבים היכרות מעמיקה עם הזכויות והחובות של כל צד לעסקה.
עד כה "הבעיה" - מכאן והלאה הפתרון
על פי רוב, כדי להימנע מטעויות קריטיות, שלצידן גם נזק כלכלי מהותי, מסתייעת החברה הרוכשת בנאמן משלם (Paying Agent), המתפקד כגורם מקצועי עליו מוטלת האחריות לאכיפה של שתי רגולציות רלוונטיות; הראשונה כרוכה בזיהוי הזכאים בעסקה בהתאם לצו איסור הלבנת הון; והשנייה להיות אמון על חובת ניכוי המס מהתמורה הכספית שהתקבלה וחלוקתה לכלל הזכאים, בהתאם למתווה העסקה והיבטי מיסוי ספציפיים הנוגעים לכל אחת ואחד מהמוכרים.
העברת התשלומים במסגרת עסקאות מיזוג ורכישה תלויה למעשה במידה רבה בתנאי העסקה כפי שנחתמה בין הצדדים. כך, בין היתר, האם התמורה הכספית תשולם במלואה במועד השלמת העסקה (Closing Date) או שחלק ממנה ישולם בעתיד כפונקציה של עמידה באבני דרך עסקיים עתידיים (Earn Out) של החברה הנרכשת; האם חלק מתמורת העסקה מוחזקת בנאמנות- אסקרו (Escrow) בידי 'נאמן אסקרו' לתקופה שנקבעת מראש בין הצדדים. מטרת הסכום בנאמנות הינה להוות בטוחה לעמידה במצגי העסקה, קיום תנאי הרכישה ולשיפוי במידה ועולה טענה של החברה או בעלי המניות שלה ביחס לאותם מצגים והתחייבויות שנקבעו במסגרת הסכם הרכישה והיוו חלק בלתי נפרד ממנו.
בהתאם למנגנון והמבנה המוסכם, הנאמן המשלם מבצע את חלוקת הכספים לזכאים, לרבות בעלי מניות תושבי חוץ, המחזיקים במועד העסקה במניות ו\או חבילת אופציות, זאת לאחר שהנאמן המשלם, קיבל את כל מסמכי הזיהוי הרלוונטיים וביצע ניכוי מס במקור (ככל ולא הוצג פטור מניכוי מס במקור).
בעבור בעלי המניות\אופציות שהתמלוגים הוענקו להם תחת הוראות סעיף 102 לפקודה, התשלום מבוצע על-ידי הנאמן 102, האחראי לניהול תוכנית האופציות של החברה, וזאת לאחר שקיבל את הכספים מהנאמן המשלם ודיווח לרשויות המס בישראל עבור הסכום המשולם עבור כל זכאי, על-פי סיווגו ובהתאם להיבטי המיסוי הנוגעים בעניינו.
פעולות אלה דורשות מהנאמן לבחון באופן קפדני את ענייניי המיסוי הספציפיים החלים על כל אחת ואחד מהזכאים, בהתאם לסיווג המניות או הזכויות שקיבלו וכן להחלטת המיסוי המתקבלת ממס הכנסה לגבי עסקת הרכישה.
חלק מתפקידי הליבה של הנאמן המשלם הרי הוא גם לשמש כאחראי, בין היתר, גם על איסוף וריכוז מסמכי זיהוי רלוונטיים מכל זכאי; ציות ועמידה בכל הוראות ותקנות צו איסור הלבנת הון; הפקת אישורי מס ודוחות לבעלי המניות והנהנים, וכן קבלה מכלל הזכאים מסמכי פטור מניכוי מס בתוקף או אישור על תשלום מס מופחת מרשויות המס.
תחומי האחריות הללו של נאמן משלם מתפרסים גם עד לכדי ביצוע פעולות בקרה ביחס לסכומים המתקבלים במסגרת העסקה, ניהול וביצוע תשלומים לצדדים שלישיים והרשויות הרלוונטיות, התאמת ופתיחת חשבונות נאמנות בהתאם לדרישות הלקוח וסיוע למערך אנשי המקצוע (עורכי-דין ורואי חשבון) המעורבים בעסקה.
במילים אחרות, שירות הנאמן המשלם מרכז את רוב האחריות לתפעול העסקה, שכן חובת ניכוי המס במקור והדיווח חלים על הנאמן המשלם בלבד (במועד התשלום בפועל), והוא הגורם שנוטל את המושכות בכל הנוגע לתפעול העסקה, תוך ליווי צמוד של המוכרים עד לרגע קבלת הכספים בחשבון הבנק של הזכאי, ובמידת הצורך גם לאחר מכן.
עוד חוליה בשרשרת- 'נאמן אסקרו'
במרבית עסקאות מיזוג ורכישה, נקבע כי לעיתים נתח מסוים מהתמורה יוחזק כאמור אצל נאמן אסקרו לפרק זמן שנקבע מראש בין הצדדים. המטרה היא לייצר כרית ביטחון שתבטיח את קיום תנאי הרכישה ושיפוי בכל מקרה בו עולה טענה או תביעה בדבר אי-עמידה של החברה או בעלי המניות שלה למצגים וההתחייבויות שנקבעו במסגרת הסכם הרכישה.
ככל וחלפה תקופת האסקרו הרלוונטית, ובמידה ולא בוצעה הארכה על-ידי הצדדים, הכספים שהוחזקו אצל נאמן האסקרו עוברים לידי הנאמן המשלם לצורך ביצוע חלוקה למוכרים.
כספים אלו כוללים את מלוא הסכום שהופקד אצל נאמן האסקרו, בתוספת ריבית שנצברה, ובניכוי סכומים ותשלומים שבוצעו לצדדים שלישיים מתוך הסכום כשיפוי.
לסיכומו של עניין, משימת חלוקת התמורה הכספית מורכבת ודורשת היכרות עם עומס המידע והתנאים השונים על-מנת להבטיח מבנה חלוקה אופטימלי עבור כל אחת ואחד מהזכאים. היכולת להכיר, להבין ולתפעל את מערכת הצרכים והמגבלות במסגרת עסקאות מיזוג ורכישה וסקנדרי ולספק לכך מענה מדויק, דורשת מומחיות, אוריינטציה, ידע וניסיון אשר נרכש לאורך השנים באופן ממוקד וספציפי לאופי ומורכבות סוג עסקאות אלה. רק יכולות אלה יאפשרו לנאמן לתת מענה מיטבי ומדוייק לצרכי הלקוח ולגבש סט פעולות ספציפי ומדוייק לשם ביצוע והשלמת העסקה בצורה מיטבית.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
07/2025
שערי מטבע משתוללים? איך להגן על ה-runway של הסטארטאפ שלכם?
פודקאסט
28 דק'
07/2025
פרודקטיבי 38: איך עושים גרות׳ למוצר שלנו? (שיר ירקוני, מאנדיי)
איך ניגשים לעשות גרות׳ במוצר קיים, איך משלבים בין דאטה למחקר ומשתמשים ואיך מעמיקים מעבר למה שהמשתמשי אומרים לנו כדי לייצר הזדמנויות במוצר שלנו
פודקאסט
28 דק'
06/2025
פרודקטיבי 37: איך עושים רי-דיסקאברי לעולם הבעיה? (ליאור סאסי, Lightricks)
מה קורה כשמוצר שהגיע ל-Product-Market Fit פתאום מאבד רלוונטיות בגלל שינוי תרבותי עמוק? בפרק השבוע, רן ארז מארח את ליאור סאסי, מנהלת מוצר בחברת Lightricks, לשיחה מעמיקה על אחד האתגרים הכי מעניינים בעולמות ה-AI והקריאייטיב.
פודקאסט
28 דק'
06/2025
״על הספה״ - עם יזמת ששמעה 100 פעמים ״לא״ לפני הכסף הראשון
רומי גובס, מייסדת ומנכ״לית Sensi.Ai, מספרת על הדרך שעברה מיזמת שלא מצליחה להביא את עצמה בצורה הטובה ביותר מול משקיעים לגיוס של עשרות מיליוני דולרים והובלת עשרות עובדים.
בלוג
3 דק'
06/2025
סימני מסחר: הקניין הרוחני האולטימטיבי לסטארטאפים
פודקאסט
36 דק'
06/2025
305: אתגרים בסגירת סטארטאפ, ותובנות שאספנו בדרך
גבריאל עמרם, קו-פאונדר שסגר את החברה שלו אחרי 4 שנות פעילות, עשרות עובדים, והשקעות של יותר מ-13 מיליון דולר. הוא משתף ברגע שבו הבין שהגיע הזמן לעצור את החברה ואת החלום סביבה.
פודקאסט
27 דק'
05/2025
פרודקטיבי 36: האם הפיצ׳ר המנצח שלנו באמת מנצח?
איך ניגשים לשיפור פיצ'ר קיים עם עומק חדש? איך בודקים אם פיצ'ר באמת משפיע על מטריקות עסקיות? ולמה חשוב דווקא להסתכל על יוזרים שלא מצליחים?
פודקאסט
33 דק'
05/2025
הכל על PLG ו-SLG: איך אסטרטגיית הצמיחה שלנו משפיעה על המרקטינג?
רועי מן Co-CEO ומייסד מאנדיי מדבר על האופן שבו איך משתנה המרקטינג בחברה שצומחת דרך המוצר (PLG), כשמוסיפים מנוע צמיחה שמונע דרך מכירות (SLG). האזינו לפרק באתר
וידאו
38 דק'
05/2025
איך בונים סיפור שלם מאחורי הברנד שלנו
בפרק הזה נדבר על בניית סיפור שיווקי למוצר: איך יוצרים מסר שמבוסס על ערך, רגש וכאב אמיתי והופכים אותו לקמפיין שאי אפשר לשכוח.
פודקאסט
35 דק'
05/2025
303: ארבעה סגנונות תקשורת בעבודה, ויצירת סביבה שמותר לטעות בה
איך אפשר להגיד בדיוק את אותו משפט ולקבל תגובה שונה לגמרי, רק כי הדרך שבה אמרנו אותו השתנתה? מה מניע את חברי הצוות שלנו בתקשורת איתנו, ואיך אנחנו משתקפים למי שעובד איתנו?
פודקאסט
26 דק'
05/2025
פרודקטיבי 35: איך צמצום נכון במוצר יוצר אימפקט גדול (ליאת פלד, פנגו)
איך מצמצמים פיצ’ר מורכב ל־MVP שנותן ערך אמיתי? ליאת פלד, VP Product בפנגו, משתפת בתהליך העבודה על MVP לפיצ’ר סריקת שלטי חניה. מהרעיון בהאקתון ועד מוצר מדויק שפותר בעיה אמיתית ביומיום של משתמשים בתל אביב.
פודקאסט
38 דק'
05/2025
איך בונים סיפור שלם מאחורי הברנד שלנו
שיחה שמפרקת שלב אחר שלב איך לבנות סיפור סביב מוצר, למה לא מספיק להגיד “המוצר שלנו הוא הכי טוב”, ואיך יוצרים מסר שגורם לאנשים להזדהות ולא רק ללחוץ על מודעה.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup