תוכן, אירועים ועזרה לסטארטאפים בזמן מלחמה​
כניסה

חמישה עקרונות לבניית מותג B2B שאף אחד לא יוכל להתעלם ממנו

חן גוטר
5 דקות קריאה

אז הגעתם לשלב שבו הסטארטאפ רץ, יש מוצר, יש אנשים, יש יוזרים, ואולי אפילו לקוחות משלמים. אבל מותג, כזה שקל לזהות, ואולי אפילו לאהוב, עוד אין. אבל שנייה לפני שנצלול לחמשת העקרונות שהנחו אותי בבניית המותג של לושה - תרשו לי רגע לשחוט פרה קדושה.

אני לא מאמינה בקריאייטיב ל-B2B. ואם תשאלו אותי, גם המתודולוגיה לבניית מותג B2B, לא צריכה להיות שונה אפילו לא בקצת מזו של מוצר B2C. מיתוג טוב מושך תשומת לב וגורם לאנשים להרגיש משהו - בלי קשר אם הם משתמשים במותג שהוא מקדם בחיים הפרטיים שלהם או בעבודה.

בעיני הסיפור נעוץ בזה שלמרות שאנחנו מוכרים לביזנס, אנחנו עדיין מוכרים לאנשים. אותם אנשים שקונים גם נייק, אפל וזארה בזמנם החופשי. כל זה נתן לנו אומץ לעצב ללושה זהות ייחודית ובולטת.

אז אחרי שהסכמנו (אני מקווה) שמותג B2B צריך להיות לא פחות מעניין ופותח את הלב ממוצר B2C, אלה חמשת השלבים שהנחו אותי ואת הצוות שלי בתהליך.

  1. הגדרת ה-WHY - המקום הכי טוב להתחיל בו זה לשאול מה החברה באה לשנות בעולם. התשובה לשאלה הזו תגדיר את מגרש המשחקים שהמותג ישחק בו. לא תמיד זה פשוט לענות על זה. אני התחלתי משיחות עומק עם המייסדים. שאלתי אותם למה הם בכלל הקימו את החברה ולמה הם אוהבים לבוא בבוקר למשרד. בסוף, יצאנו עם משפט שמגדיר למה החברה קיימת.
  2. זיהוי הערכים של המותג - כל מותג צריך את כוכב הצפון שלו, כזה שמגדיר את אופי והקול של המותג, מנחה את השפה העיצובית ואת התפיסות שהוא יעורר בקרב לקוחות. השיטה האהובה עליי לזיהוי ערכים היא להקשיב למלא שיחות עם לקוחות ולשמוע איך הם מתארים את לושה. בדרך כלל, ההגדרה המדויקת ביותר תהיה במשפטים הראשונים. נסו לשאול: איך אתם מרגישים כשאתם רואים ערך מהמוצר? מה אתם אוהבים בו? מה אתם שונאים? בסוף, יצרו רשימה של שמות תואר, בצד אחד "What it is" ובצד השני "what it's not". סננו מתוכם את אלה שמרגישים הכי נכונים ומעוררים רגש. ערכים מוגדרים היטב הם הבסיס לבידול בין המוצר שלך לתחרות.
  3. יצירת שפה ויזואלית - כמה פעמים יצא לכם להיכנס לאתרים של מותגי B2B ושוב להיתקל בעוד אתר אפור-כחול שלא ממש ברור ממנו מה המוצר עושה?
    יותר מדי מותגי B2B מצהירים שהם רוצים להיות דיסראפטיבים, אבל בפועל לא מצליחים לייצר זכירות. אולי זה מתוך פחד להיראות לא לגיטימיים, או מאיזו חשיבה שכדי להיות "עסקי" צריך "ללבוש חליפה".
    לאורך כל התהליך הרגשתי שכדי לבלוט ולשקף נאמנה את המוצר לושה חייבת לשחק על הקו שבין רצינית ומדויקת, לקצבית והומוריסטית. אז כשניגשתי לשבת עם המעצב על השפה, חיפשנו צבעוניות, אייקונים וגרפיקות כיפיות שירגישו קלילות ולא מתאמצות - כמו המוצר שלנו.
  4. הגדרת אופי המותג - כל מותג "מדבר" עם לקוחות. וכשמדברים, צריך קול. האופי של המותג נובע ישירות מאותה רשימה של שמות תואר שזיהינו בשלב השני. נסו לחשוב על המותג שלכם כעל בנאדם ולהגדיר את האישיות שלו. איך הוא נשמע. רציני או הומוריסטי? ענייני או מפורט?
  5. מלאאאא חומרים שיווקיים - ואחרי שעשינו את כל אלה, השלב הכיפי באמת הוא להפוך את כל מה שיצרנו לאסטים מרקטיאלים שהיוזרים שלנו ייחשפו אליהם. כדאי ממש לעשות רשימה של ה-must have, כולל לוגו, קאברים לסושיאל, טמפלייטים לאימיילים מסוגים שונים, עמודי נחיתה ועוד ועוד לפי הצרכים שלכם.

סביר להניח שהמותג שלכם עוד יעבור הרבה שינויים, אבל הנכסים האייקונים שבחרתם ילכו אתכם כנראה לעוד הרבה זמן. אנחנו גם תיעדנו את כל התהליך בספר מותג שאנחנו מעדכנים מדי פעם. מוזמנים להציץ באתר לושה ולהתרשם.

 

מוזמנים להאזין לפרק הראשון בסדרה שלנו על Performance Marketing וללמוד עוד על שיווק למוצרי B2B

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הבקשה שלך התקבלה, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובקרוב ניצור איתך קשר בנוגע לשולחן העגול.
סגור
icon
קיבלנו את בקשתך לפתיחת שולחן עגול!
נעבור על הבקשה ובימים הקרובים ישלח אליך מייל אישור והשולחן יופיע ברשימת השולחנות העגולים.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה