ROI של כנסים: איך להפוך כנס להזדמנות עסקית ולכלי מכירתי?

דורון אהרנסון CMO, Sela
3 דקות קריאה

כנסים לא רק מספקים הזדמנות ללמוד ולהתעדכן בחידושי הטכנולוגיה, אלא יכולים להיות אבן דרך קריטית במיתוג ובפיתוח הזדמנויות עסקיות עבור סטרטאפים, במיוחד בעולם שבו כל אינטרקציה עם קהל היעד יכולה להיות הזדמנות למימוש פוטנציאל עסקי. עם הכנה נכונה, גישה אסטרטגית והתנהלות ממוקדת, כל כנס יכול להפוך לכלי מכירתי אפקטיבי שיביא לכם לא רק קשרים חדשים, אלא גם שיתופי פעולה, השקעות ולקוחות פוטנציאליים. במהלך השנים השתתפתי בכנסי טק רבים ויצא לי לעבוד עם לא מעט סטארטאפים, בכמה כובעים ואספתי טיפים שיכולים לסייע לכם לאורך שלבי התהליך:

 

בחירת הכנס הנכון, או: אל תשתתפו בכל כנס

כסטארטאפ טכנולוגי, המשאבים שלכם (זמן, כח אדם וכסף) מוגבלים וקריטיים. לכן, חשוב לבחור את הכנסים שבהם תשתתפו בצורה חכמה. לא כל כנס טכנולוגי הוא המקום המתאים לכל סטארטאפ. חשוב לשאול את עצמכם מספר שאלות:

  • מי קהל היעד? האם מדובר בקהל רלוונטי עבור המוצר או השירות שלכם? האם המשתתפים הינם מקבלי ההחלטות בארגונים שאליהם אתם מכוונים? האם ישנה הזדמנות אמיתית לפגוש לקוחות פוטנציאליים?
  • האם יש סיכוי ליצור קשרים עם משקיעים או שותפים אסטרטגיים שמחפשים את הפתרונות שלכם בשוק? 
  • האם גודל הכנס ואופיו מתאים לכם? האם הכנס מתמקד בטכנולוגיות רלוונטיות למוצר או לשירות שלכם? לדוגמה, אם אתם "דג קטן" בתחומים של כרישים - אולי אתם עלולים להיבלע בכנס גדול וכללי, ובמקרה כזה יהיה לכם עדיף לבחור כנס נישתי יותר שבו תוכלו להתבלט.

 

הכנה מוקדמת – לא לזלזל בזה!

הכנה היא אולי אחד הגורמים החשובים ביותר להצלחה בכנס טכנולוגי. הכנס הוא לא רק מקום להציג את המוצר – הוא הזדמנות לבסס את החברה שלכם כמובילה טכנולוגית בתחום.

הכנת חומרים שיווקיים ומצגות טכנולוגיות: ודאו שחומרי השיווק והמצגות שלכם משקפים את החדשנות והיתרונות הטכנולוגיים של המוצר. אל תתמקדו רק ביכולות הפונקציונליות, אלא הסבירו כיצד המוצר שלכם מבדל את עצמו בשוק מבחינה טכנולוגית ועסקית, ומהו הערך המוסף עבור הלקוחות.

היערכות לשאלות טכנולוגיות: כנס טכנולוגי עשוי לכלול שאלות מעמיקות ודיונים עם מפתחים, מומחים בתחום ולקוחות פוטנציאליים. היו מוכנים לענות על שאלות טכניות בצורה ברורה ואמינה. תרגול מראש יכול להיות קריטי להבטחת הצלחה.

היכרות עם המשתתפים: במידת האפשר, נסו לקבל גישה לרשימת הנרשמים או לפילוח הרקע שלהם (לעתים ניתן לבקש זאת ממארגני הכנס). 

תיאום פגישות: השתמשו בתקופת ההכנה לכנס ככלי לפניה ללקוחות פוטנציאלים, ונסו לתאם איתם פגישות בשעות שבהם הם מתכננים לבקר בכנס. באירועים מסוימים, זוהי אפשרות שתסופק על ידי מארגני הכנס. אך גם אין כזו, השקיעו זמן ומאמץ בתיאום פגישות שכאלו באופן עצמאי.

 

התנהלות נכונה בזמן הכנס – לנצל כל הזדמנות

בזמן הכנס, כל דקה עשויה להוות הזדמנות, ולכן חשוב לדעת איך לנהל את הזמן ולהיות ממוקדים. כנס אינו רק מקום לפגוש אנשים ולשמוע הרצאות – זו הזדמנות לבנות networking, ללמוד מהשוק ולמצוא שותפים או לקוחות פוטנציאליים. ישנן דרכים רבות בהן תוכלו להפיק את המקסימום מכל רגע:

שיחות ממוקדות ומועילות: במהלך כנס, תמצאו את עצמכם משוחחים עם הרבה אנשים. אל תפספסו את ההזדמנות להציג את עצמכם והמוצר או השירות שלכם בצורה ממוקדת. רושם ראשוני הוא חשוב וצורת ההצגה תשפיע. במקום להתחיל במשפטים כלליים כמו "אנחנו חברה שעוסקת ב...", תעלו שאלות שיכולות לעורר שיחה על בעיות שהלקוחות הפוטנציאליים שלכם נתקלים בהן, ואז הציגו איך הפתרון שלכם משנה את המשחק. אנשים זוכרים בעיות שהם חווים יותר מפתרונות כלליים.

היו גמישים ופתוחים לכל הזדמנות: לא כל שיחה שתתחילו בכנס תוביל ישר לעסקה. זה בסדר. שימרו על גמישות מחשבתית. לא תמיד תדעו מראש אם האדם שאתם פוגשים בכנס הוא הלקוח המושלם או שותף עסקי עתידי, אבל כל קשר כזה יכול להוביל להזדמנויות בלתי צפויות. מישהו שפגשתם בכנס עשוי להמליץ עליכם במפגש עתידי או להפנות אתכם ללקוחות פוטנציאליים בשלב מאוחר יותר. אל תתנו לקשרים שטחיים לחמוק מכם, כל שיחה היא השקעה עתידית.

היו בתנועה: לא כל ההזדמנויות נמצאות רק בכנסים הרשמיים או בשיחות ישירות. תסתובבו באזורים השונים של הכנס, תפגשו אנשים במפגשים לא פורמליים – כמו קפה, הפסקות אוכל או בזמן שמחכים למושב הבא. כנסים הם מקומות גדולים לפגוש אנשים בעלי עניין דומה, ודווקא במפגשים האלו אפשר לפתח קשרים מאוד פורים.

 

אחרי הכנס- איך להמשיך את העבודה עם סיום הכנס?

אחרי הכנס, העבודה לא נגמרת! הכנס הוא רק התחלה של תהליך ארוך שיכול להוביל להזדמנויות אמיתיות. על הפגישות והקשרים שנוצרו בכנס יש להמשיך לעבוד גם אחרי האירוע:

Follow-up email: שלחו מיילים עם עיבוד נוסף של המידע שהצגתם. המיילים לא יכולים להיות גנריים - התאימו אותם והדגישו נקודות טכנולוגיות ועסקיות שצפויות לעניין את הלקוח או המשקיע שאיתו דיברתם.

פגישת דיסקברי: נצלו את המומנטום על מנת לתאם פגישת דיסקברי שבה תוכלו לברר לעומק את צרכי הלקוח הפוטנציאלי ולהמשיך לקדם את העסקה בתהליך המכירה.

הבשלה ארוכת טווח: עבור חלק מהלידים, הפיתרון שלכם אינו מתאים בשלב זה אך עשוי להיות רלוונטי בעתיד. וודאו שהלידים נאספים, נשמרים במערכות המידע ומוכנסים לתהליך הבשלה (nurturing) שיאפשר לכם להמיר חלק מהם בעתיד להזדמנויות עסקיות.

 

לסיכום, כנסים טכנולוגיים לא רק מספקים הזדמנויות למידה, אלא מהווים פלטפורמה מצוינת למיתוג ולקידום העסק שלכם. עם הכנה נכונה, גישה ממוקדת והתנהלות מדויקת, תוכלו להפוך את הכנס לכלי מכירתי שיעזור לכם להפיק תוצאות עסקיות משמעותיות. 

iconתשאלו אותנו הכל
icon
המייל נשלח!
נותרו: 0 מיילים לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
icon
הפגישה נקבעה!
נותרו: 0 פגישות לחודש. מתחדש ב-1 לחודש
סגור
סגור
icon
הבקשה שלך התקבלה, תודה :)
אנחנו עוברים על כל הפרטים, ובקרוב ניצור איתך קשר בנוגע לשולחן העגול.
סגור
icon
קיבלנו את בקשתך לפתיחת שולחן עגול!
נעבור על הבקשה ובימים הקרובים ישלח אליך מייל אישור והשולחן יופיע ברשימת השולחנות העגולים.
סגור

שליחת מייל

שליחת מייל למשקיע/ה