32: איך שיתוף פעולה עם משקיעים יכול להועיל לסטארטאפ בשלבים מוקדמים עם אבי אייל
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
קצת על הפרק:
השבוע נחזור אחורה בזמן לתקופה של חוסר-ודאות עבור מאנדיי.קום – ינואר 2014. עוד לא פיצחנו פרודקט-מרקט פיט ונשארנו עם מזומן בבנק למספר חודשי פעילות בלבד.
סטארטאפים רבים מוצאים עצמם במצבים דומים לאורך הדרך, עם אמונה רבה במוצר אבל ללא דרך ברורה קדימה. ברגעים קשים כאלו, שיתוף פעולה מצד המשקיעים הוא קריטי על מנת להתקדם קדימה. איך נראה שיתוף פעולה כזה? כיצד בונים אותו? איך משקיע מקבל החלטה בשלבים מוקדמים אלו? ומה גורם למשקיע לפתח אמון כה רב ביזמים עד שהוא מוכן להכפיל את סכום ההשקעה שלו בתוך חודשים ספורים?
על מנת לענות על שאלות אלו הצטרף אלינו אבי אייל, שותף מייסד בקרן אנטריי קפיטל ומשקיע בסטארטאפים בשלבים מוקדמים. אבי השקיע במאנדיי.קום לראשונה בשלב הסיד ב2013, לצד ג׳נסיס. בפרק הוא יחשוף אותנו לתהליכי חשיבה של משקיע שצריך לקבל החלטות הרות גורל במהירות, תוך הסתמכות על מעט נתונים והרבה אמונה.
שתפו את הפודקאסט:
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
46 דק'
09/2023
225: על עבודה משותפת בין ההנהלה לבורד (רועי מן ואבי אייל)
אנחנו מדברים על עבודה משותפת של ההנהלה עם הבורד, מה המשמעות של בורד עבורנו ואיך התקשורת מולם נראית בפועל.
פודקאסט
29 דק'
09/2023
פרודקטיבי: איך לבנות מוצר כשאין לנו מספיק דאטה להגדרת בייסליין (דויד בלסם, PointFive)
אנחנו מדברים עם דויד בלסם, VP Product ב-PointFive, על איך ניתן להגדיר בייסליין למוצר חדש גם בהעדר דאטה זמינה
פודקאסט
44 דק'
09/2023
224: צעדים ראשונים 09 - פרקטיקות וטעויות נפוצות בדרך לפרודקט מרקט פיט (נועה גנות, Infinify)
אנחנו מדברים על מה זה פרודקט מרקט פיט, פרקטיקות שאפשר ליישם בהגעה אליו, ומאיזה טעויות כדאי להימנע בדרך.
פודקאסט
45 דק'
09/2023
223: איך בונים חברה שנשארת מצליחה לאורך 30 שנה (גיל שויד, צ׳ק פוינט)
אנחנו מדברים עם גיל שויד, מייסד-שותף ומנכ״ל צ׳ק פוינט, על ההחלטות והמודלים שהם יישמו לאורך הדרך שאפשרו להם להיות יציבים לאורך 30 שנה, ולצלוח לא מעט משברים לאורך הדרך.
פודקאסט
34 דק'
08/2023
221: איך AI יכול לייצר יתרון תחרותי לסטארטאפים בתחילת הדרך
אנחנו מדברים על איך סטארטאפים בתחילת הדרך יכולים להשתמש ב-AI כדי לרוץ מהר יותר ולייצר לעצמם יתרון תחרותי, גם מול חברות גדולות בהרבה
וידאו
45 דק'
08/2023
מה קרנות מחפשות?
יעל אלרואי, שותפה בקרן Viola, משתפת איך נראה תהליך הגיוס מצד הקרנות ומה הדברים שהכי חשוב לדעת לפני שניגשים לגייס כסף
פודקאסט
44 דק'
08/2023
צעדים ראשונים 09 - פרקטיקות וטעויות נפוצות בדרך לפרודקט מרקט פיט עם נועה גנות, Infinify
אנחנו מדברים על מה זה פרודקט מרקט פיט, פרקטיקות שאפשר ליישם בהגעה אליו, ומאיזה טעויות כדאי להימנע בדרך.
וידאו
56 דק'
07/2023
איך מפחיתים סיכון בגיוס כסף ממשקיעים
וידאו
60 דק'
07/2023
מצגת משקיעים ראשונה
מירן גאליס(מייסד ומנכ״ל Scytale) ודיוויד פלדמן (Principle at Flint Capital) משתפים ב-Do's and Dont's של בניית מצגת משקיעים בתהליך גיוס ראשון.
וידאו
50 דק'
06/2023
איך לנהל שחיקה בקריירה
מוריאל בן ישראל משתפת אותנו במה בכלל המשמעות של שחיקה, דרכים לזהות שאנחנו נשחקים ואיך לנהל אותה, ואיך להתמודד כמנהלים עם שחיקה אצל העובדים שלנו.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup