174: בקצרה - על תוכנית התפתחות אישית לעובדים
האזינו דרך האפליקציה האהובה עליכם ולחצו "Follow" או "Subscribe"
קצת על הפרק:
איך בונים תוכנית שתעזור למקסם את הפיתוח של כל אחד מהעובדים בחברה, ותאפשר להם לקחת אחריות על ההתפתחות המקצועית שלהם?
(לינק למצגת שמלווה את הפרק, לינק למסמך ה-PDP עצמו)
בתור עובדים בארגון, אחת השאיפות שלנו היא להתקדם ולצמוח בתוך החברה. האתגר שמלווה את הרצון הזה הוא ששיחות על אפשרויות קידום הן לא תמיד פשוטות ולא כולם מרגישים בנוח ליזום אותן, ולפעמים אפשרויות הצמיחה פשוט לא ידועות לנו. זה אתגר שלא מגיע רק מהצד של העובד – גם לחברות עצמן, שרוצות לשמר עובדים ועובדות טובים, חשוב לייצר תהליכי התפתחות וצמיחה שיהיו נגישים.
מכל הסיבות האלו, החלטנו בנובמבר 2020 להטמיע במאנדיי תהליך בשם PDP – Personal development plan – מסמך שמפרט את כל אפשרות ההתפתחות בעבור כל תפקיד ותפקידו לייצר הגדרות ברורות ושקופות לתהליכי ההתפתחות וההתקדמות בתוך החברה. השבוע בפרק של ׳בקצרה׳ אנחנו מביאים תובנות מרכזיות מפרק 109, שבו דריה ורטהיים דיברה עם דניאל וייסבלט, R&D HRBP ועם דניאל לריה, VP R&D, על איך בונים כלי כזה, איך הוא נראה, ומה האתגרים שמגיעים איתו דרך הסיפור של תהליך הפיתוח האישי והמקצועי שנוצר במחלקת הR&D.
שתפו את הפודקאסט:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
31 דק'
05/2023
הפרקים שהכי אהבתם: 142 -למה החלטנו להקים קליניקה לייעוץ פסיכולוגי במאנדיי)
אנחנו חוזרים לאחד הפרקים שהכי אהבתם כדי לדבר על פיתוח חוסן לעובדים, ועל דרכים בהן ניתן להגביר את היכולת של כל אחד ואחת מאיתנו להתמודד עם מצבי לחץ ומשבר.
וידאו
57 דק'
05/2023
איך לתמוך בעובדים שלנו בתקופות של חוסר וודאות
בתקופות כאלו, חשוב לדעת איך לתמוך בעובדים שלנו ולספק להם כלים שיעזרו להם להתמודד - בין אם דרך שיחה, פרקטיקות ניהוליות, או שירותים שיוצעו להם.
וידאו
04 דק'
04/2023
וורק-לייף: באלאנס?
כינסנו תשעה עובדים ועובדות מרחבי ההייטק, בתפקידים שונים, כדי לשאול אותם על סוגייה אחת: וורק-לייף באלאנס. מה היה להם.ן לומר?
פודקאסט
45 דק'
04/2023
205: הכל על סורסינג, או; איך מאתרים מועמדים חזקים
מה זה סורסינג? איך אפשר להשתמש בו כדי להוריד עלויות של תהליכי גיוס? מה הדרך הכי טובה לוודא שמועמדים יענו לפניה? בכל סטארטאפ, בין אם גדול או קטן, עולה לעיתים הצורך לגיוס מאוד מדויק וספציפי – זה יכול להיות לתפקיד בכיר בחברה, תפקיד שאין הרבה אנשים שממלאים אותו, או כזה שדורש ניסיון מאוד מסוים. הבעיה …
174: בקצרה – על תוכנית התפתחות אישית לעובדים לקריאה »
פודקאסט
51 דק'
04/2023
204: הכל על תפקיד ה-Chief of Staff
מה התפקיד של Chief of Staff? איך יודעים מתי לגייס פונקציה כזו? וכיצד היא יכולה לתרום לא רק למחלקה בתוך הארגון, אלא לחברה כולה? אחד האתגרים העיקריים בתפקיד ה-Chief of Staff הוא שלא מעט פעמים יש לגביו בלבול – הוא משתנה מחברה לחברה, תלוי באדם שממלא אותו, במנהל איתו עובדים, באתגרים העומדים בפני האירגון ובעוד …
174: בקצרה – על תוכנית התפתחות אישית לעובדים לקריאה »
פודקאסט
38 דק'
03/2023
199: צעדים ראשונים 07 - על גיוס עובדים ראשונים לסטארטאפ עם עמית רפפורט, Compete
אנחנו מדברים על גיוס העובדים הראשונים בסטארטאפ, החל מהפרופיל שנחפש ועד לתנאים שאפשר להציע
וידאו
09 דק'
03/2023
מרוקח למפתח: איך למדתי לתכנת לבד
נתן בכלל למד רוקחות וביוכימיה, אבל כשיצא האייפון הראשון הוא החליט שהוא רוצה לנסות לבנות אפליקציה שתרוץ עליו. לונג סטורי שורט: כיום הוא מפתח בצוות המובייל במאנדיי. איך הצליח ללמוד תכנות לבד?
פודקאסט
40 דק'
02/2023
197: על גיוס מפתחים בחו״ל 
אנחנו מדברים על האתגרים והפרקטיקות שפגשנו בתהליך גיוס מפתחים למרכז הפיתוח החדש שלנו בפולין
וידאו
09 דק'
02/2023
ארבעת האתגרים האופרטיביים של סטארטאפ בצמיחה
צמיחה מביאה איתה גם קושי. עומרי תמיר מחברת צ׳ק סוקר בוידאו זה את ארבע הזרועות האופרטיביות בהן סטארטאפ יכול לחוות כאבי גדילה: מבנה, תהליכים, אוטומציות, ודאטה.
וידאו
42 דק'
01/2023
איך למצוא את העבודה הבאה
חן יחיאל קורח ודנה רנרט, מגייסות בחברת מאנדיי, משתפות בהרצאה טיפים על מציאת העבודה הבאה ואיך אפשר להתכונן לכל שלב בתהליך המיון - מקורות החיים ועד שלב הממליצים.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
דניאל לריה, VP R&D, monday.com
יצאנו לעבודת עומק, אשר כבר בתחילתה התבהר לנו שדברים שהיו מובנים מאליהם כאשר היינו יותר קטנים כמו: ״מה התפקיד שלי״, ״לאן ניתן להתקדם ואיך מחליטים על קידום״, ״מה אני יכול לצפות מעמית או מנהלת שבכירים ממני ומה התפקיד שלהם״. הפכו להיות הרבה פחות ברורים כשגדלנו.
בחרנו להשתמש בציר בצורת האות Y, כדי להבחין בין שני כיווני התפתחות עיקריים בתפקידים השונים בפיתוח: הבסיס (המשותף) מתאר את התפקידים הראשונים ומהווה למעשה את ה-core path. הוא כולל בתוכו את המעבר מתפקיד ראשוני כג׳וניור בפיתוח דרך שלבים שונים עד ל-Senior. אחריו ניתן להחליט האם כיוון ההתפתחות הוא במסלול ניהולי או במסלול של הובלה מקצועית (IC – individual Contributor). כל נקודה על הציר היא למעשה שלב ו/או תפקיד בהתפתחות המקצועית. לכל שלב, הגדרנו סט התנהגויות אשר מצופות ממי שנמצא או נמצאת בשלב הזה, והוספנו דוגמאות פרקטיות שיעזרו להבין איך ההתנהגויות האלו משתקפות בעבודה היום יומית.
אתגר נוסף היה לאפשר הגדרה של השלבים השונים בפיתוח האישי ועדיין לשמר תרבות שלא מקדשת טייטלים והיררכיה ושיש בה הרבה דרכים להיות מצוין/ת.
רצינו לעזור לאנשים להבין את מרחב האפשרויות שעומדות בפניהם, בצורה שקופה ומחוברת לקרקע, שלא משאירה את השאלות האלו באוויר. בנוסף, היה לנו חשוב לייצר הלימה בין תפקיד שאנשים ממלאים לבין ההבנה והציפיות של הסביבה מהן וכמובן, לתת גם את ההכרה המתאימה.