ליאור שקורי,
Co-Founder & COO, Cover
אדרנלין, חדשנות והרבה קסם: כך תפסיקו לפחד ותאהבו את הדיסראפשן
2025-01-27
•
4 דקות קריאה
יש משהו מהפנט בלהיות חלק מחברה שמנסה לשנות תחום או ענף. המילה "דיסראפשן" נשמעת נוצצת, כמעט הרפתקנית: לקחת שוק ישן ומוכר, לפוצץ אותו בחדשנות ולהביא משהו טוב יותר.
זה נשמע פשוט- לשבור כללים, ליצור מציאות חדשה ולעמוד בחזית הטכנולוגיה. אבל האמת היא שמה שנראה כמו הרפתקה הוא תהליך מורכב בהרבה. מצד אחד, לדמיין את העתיד זה החלק הקל - התחושה הזו של חופש יצירתי, לשבת עם הצוות, לזרוק רעיונות באוויר ולתכנן איך לשנות את העולם, ממלאת באנרגיה.
מצד שני, האתגרים מתחילים כשהחזון הזה צריך להתגשם במציאות, ושם מתגלים המכשולים שמלווים כמעט כל שלב בדרך.
בעשור האחרון, חברות כמו Uber ו-Airbnb הפכו לדוגמה מושלמת לדיספראשן - שינוי עמוק שמטלטל תעשיות שלמות.
Uber לא המציאה את המונית, אבל היא שיפרה אותה מקצה לקצה עם אפליקציה שהפכה תהליך מסורבל לנגיש, קל ומהיר. Airbnb לא המציאה את עולם האירוח, אבל היא יצרה אלטרנטיבה שונה לחלוטין, עם חוויית לקוח שמחברת בין אנשים פרטיים שמארחים תיירים בביתם בצורה פשוטה וחדשנית. המכנה המשותף לחברות ששינו את העולם בעשור האחרון הוא לא רק הטכנולוגיה שהביאו, אלא חוויית הלקוח הייחודית שהן יצרו. הן לא רק פישטו את התהליכים – הן יצרו חוויה ברמה אחרת לחלוטין, שמבינה את הצרכים האמיתיים של המשתמשים וגורמת לתעשיות מסורתיות להיראות לא רלוונטיות.
בדיוק באותו האופן, אנחנו ב-Cover באים לשנות את הדרך שבה אנשים מתמודדים עם עולם הביטוח. מדובר בשוק שתקוע בעבר, עמוס בחוקים מסובכים ותהליכים בירוקרטיים ועם כמעט אפס שקיפות ללקוח.
המטרה שלנו, בתחילת הדרך, הייתה לקחת את התחום המורכב הזה ולפשט אותו. יצרנו פלטפורמה דיגיטלית שמנגישה את כל עולם הביטוחים והפנסיה בצורה פשוטה וברורה, מציפה תובנות אוטומטיות על מצב התיק, ומחברת את המשתמשים לפתרונות שמתאימים בדיוק להם. אז גם הצלחנו לטפל ישירות בבקשות של הלקוחות מול חברות הביטוח. אבל כשהמספרים התחילו לגדול – והגענו למעל 100,000 משתמשים – הבנו שזה בלתי אפשרי להמשיך לטפל בכל לקוח באופן ישיר.
האתגר הזה אילץ אותנו לחשוב מחדש על החזון שלנו: הבנו שאנחנו לא יכולים להיות ׳הסוכן של כולם׳. במקום זאת, בחרנו להתמקד בהיותנו פלטפורמה טכנולוגית שמחברת בין הלקוחות לבין הפתרונות המתאימים להם, מפשטת תהליכים ומספקת מידע שקוף ונגיש.
אתגר נוסף בתחילת הדרך היה הניסיון שלנו לשנות את כל התהליכים בתחום הביטוח בבת אחת. ראינו בחזון מהפכה כוללת, אבל מהר מאוד הבנו שזה בלתי אפשרי. למדנו למקד את המאמצים שלנו בדברים שחשובים באמת ללקוחות, כמו חוויית משתמש פשוטה, הנגשה של מידע ושקיפות. בנוסף, גילינו שמערכת היחסים שלנו עם הסוכנים היא חלק משמעותי מהתהליך. ואם בתחילת הדרך חיברנו בין לקוחות לסוכנים בצורה חכמה ויעילה, בהמשך הבנו שגם לסוכנים עצמם יש צרכים שדורשים התייחסות והאתגר היה ליצור מערכת שבה גם הלקוחות וגם הסוכנים מקבלים ערך ברור.
כשמשנים שוק מסורתי, מגלים שזה הרבה מעבר לטכנולוגיה ולחדשנות. מדובר בחיבור של שתי תרבויות שונות:
התרבות המהירה והחדשנית של עולם ההייטק, לצד התרבות המבוססת של התחום המסורתי.
כאדם שבילה את רוב הקריירה שלו בהייטק, המעבר לעולם הביטוח היה מאתגר. גיליתי שיש ערכים מסורתיים שצריך ללמוד לכבד, אבל גם דפוסים ישנים שדורשים שינוי. הטריק הוא לדעת מתי לכבד את המסורת ומתי לשבור אותה. השוק הוכיח לנו עד כמה הוא צמא לחדשנות ולשקיפות. לקוחות וסוכנים רבים קיבלו אותנו בזרועות פתוחות. במקום להילחם על המקום שלנו, מצאנו הזדמנות לעצב מחדש את הדרך שבה אנשים מתמודדים עם עולם הביטוח – עם פחות בירוקרטיה, יותר שקיפות והרבה יותר ערך.
לשנות תעשייה מסורתית זה לא תהליך פשוט, אבל עם גישה נכונה אפשר להפוך אותו לאפקטיבי ומשמעותי. חשוב להתחיל בנקודות מפתח קטנות שבהן ניתן להראות ערך מיידי, לנהל תקשורת ברורה עם כל בעלי העניין, ולזכור שהטכנולוגיה היא רק כלי. בלי צוות איכותי, שירות מעולה ואסטרטגיה ברורה, היא לא תספיק.
בסופו של דבר, לשנות שוק ישן זה לא רק לשנות קטגוריה – זו משימה שמחייבת הבנה עמוקה של העולמות הישנים והחדשים, ושילוב נכון ביניהם. זה תהליך מלא באתגרים, אבל גם מלא ברגעים של אושר וסיפוק, כשהכל מתחבר.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
וידאו
50 דק'
07/2025
על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים
פודקאסט
50 דק'
07/2025
309: על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים - שיחה עם יסמין לוקץ׳
יסמין לוקץ', מייסדת ICON ומשקיעה, מפרקת את האתגרים וההזדמנויות של יזמים ישראלים בסיליקון ואלי - פערי תרבות, גיוס כסף וטעויות שכדאי להימנע מהן.
בלוג
3 דק'
07/2025
שערי מטבע משתוללים? איך להגן על ה-runway של הסטארטאפ שלכם?
בלוג
5 דק'
07/2025
וייב קודינג - איך פרומפט אחד שווה למוצר שלם
פודקאסט
47 דק'
07/2025
308: על גיוס כסף מאנג׳לים - כל מה שכדאי לדעת (עמית גילון)
בלוג
4 דק'
06/2025
איך לבנות סטארטאפ שישרוד גם כשטכנולוגיות ה- AI משתפרות כל חודש?
פודקאסט
40 דק'
06/2025
307: הכל על יוזר אקוויזישן (שירלי קרליבך)
וידאו
53 דק'
06/2025
איך לנהל גיוס ולתפקד כלכלית בזמן מלחמה
וידאו
06/2025
איך לספר סיפור ששווה השקעה
פודקאסט
28 דק'
06/2025
פרודקטיבי 37: איך עושים רי-דיסקאברי לעולם הבעיה? (ליאור סאסי, Lightricks)
מה קורה כשמוצר שהגיע ל-Product-Market Fit פתאום מאבד רלוונטיות בגלל שינוי תרבותי עמוק? בפרק השבוע, רן ארז מארח את ליאור סאסי, מנהלת מוצר בחברת Lightricks, לשיחה מעמיקה על אחד האתגרים הכי מעניינים בעולמות ה-AI והקריאייטיב.
בלוג
3 דק'
06/2025
לא למכור ללקוחות. למכור ל״pockets״
פודקאסט
28 דק'
06/2025
״על הספה״ - עם יזמת ששמעה 100 פעמים ״לא״ לפני הכסף הראשון
רומי גובס, מייסדת ומנכ״לית Sensi.Ai, מספרת על הדרך שעברה מיזמת שלא מצליחה להביא את עצמה בצורה הטובה ביותר מול משקיעים לגיוס של עשרות מיליוני דולרים והובלת עשרות עובדים.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup
יובל אליאס
Consultant | Tefen
מילוי שאלון