בן רבינוביץ' ,
Managing Partner and Founder, Amiti Ventures
איך לבנות תרבות ארגונית שמושתתת על גיוון
2022-05-23
•
3 דקות קריאה
בימינו, נדמה שכבר אין צורך להסביר למה צריך להיות חשוב לכל חברה בצמיחה לדאוג לגיוון אוכלוסיית העובדים שלה. המנעד המגדרי, הדתי או התרבותי תורם לסביבת עבודה טובה ומפרה יותר, מעודד יצירתיות, ומביא איתו חדשנות הנובעת מהרקע השונה של העובדים השונים.
אבל איך עושים את זה? איך בעולם גיוס תחרותי בו יש מלחמה על כל טאלנט, אפשר בכלל להביא גם את השיקולים האלו לשולחן, ואיך להפוך את השיקולים האלה ליתרון?
בשנים האחרונות, החלו סטארטאפים להטמיע מספר פרקטיקות אפקטיביות עוד בשלבי ה-Term Sheet המוקדמים, שעזרו לייצר חברות מגוונות יותר מתוך אמונה שהשקעה בחברה כזאת היא פשוט השקעה טובה יותר.
- שפה בונה מציאות – חברות משקיעות אלפי שקלים כדי לטרגט מועמדים לתפקידים השונים. החל משלט חוצות שפונה בדיוק לתחנת האוטובוס שנוסע ל"בסיס במרכז הארץ", ועד שיתוף פעולה עם הדיג'יי המבטיח של העשור שיוצר מוזיקה בעזרת AI. הכל כדי שהמועמד ירגיש שחשבת בדיוק עליו. אבל רגע, מה אם זו מועמדת, למשל? פרסום פשוט בו מחפשים "מתכנתת אלופה" ייתן לכל מי שתקרא אותו תחושה שחשבו עליה, ושרוצים אותה. מודעה שמכריזה על חיפוש ארכיטקט תוכנה שכתוב בה בפשטות "יש לך 30 שנות ניסיון, ואנחנו רוצים אותן איתנו" תעניק למועמד בן 52 ביטחון לשלוח קורות חיים, ומודעה בערבית - גם אם ברור שהמועמדת שתקרא אותה דוברת עברית שוטפת - תתן לה תחושה שהיא רצויה ושתתקבל בזרועות פתוחות. כאמריקאי שעוד רוכש את העברית שלו עוד קצת כל יום, ברור שמדובר באקסטרה מאמץ שאפשר לעשות, ושיכול לגרום לכל כך הרבה אנשים נוספים להרגיש שרואים אותם.
- המאמץ שבחשיפה – לדאוג ש-30% מהראיונות לתפקידי הניהול יבוצעו לאוכלוסיות שאינן מיוצגות. כמובן, כדאי ורצוי להחתים בסופו של דבר את המועמדת החזקה ביותר, או את המועמד שמביא איתו הכי הרבה ניסיון. אבל מסתבר שעצם המאמץ להיחשף ולחפש מועמדים מאוכלוסיות לא מיוצגות לראיונות כבר מגדיל את הסיכוי שהחוזה ייחתם עם מישהו\י שלא בהכרח ציפיתם למצוא, ויעזור לחברה, בלי לשים לב אפילו, לנהל אחרת את תהליכי חיפוש המועמדים בחברה.
- יעדים ברורים ומדידים – יעד של 25% איוש נשי בתפקידי ראשי-צוותים ומעלה, לדוגמא, יסייע לחברה להוביל שינוי. כמובן שיעד כזה הוא תוצר של פרקטיקה כמו הסעיף הקודם, למשל, וכבר מעיד על תוצאות בשטח בעקבות צעדים שקרו קודם לכן.
- אסטרטגיה ומודעות – קרן Amiti לדוגמא, מבקשת מהחברה להציג תוך שנה מהקמתה תוכנית גיוון מסודרת, מפורטת, וכנה. זה המקום לבנות מדיניות ולהציג אסטרטגיה ברורה - איך להביא עוד מועמדים מאוכלוסיות לא מיוצגות, איך ליצור תרבות ארגונית שמעודדת רב תרבותיות, ועל אילו כללים חשוב להקפיד במקום העבודה כדי שכולם וכולן יחושו בנוח. לא תמיד קל לזהות סיטואציה שיוצרת אי נוחות, אבל אם בכל מפגש - ערב חברה, ישיבת הנהלה או ריאיון עבודה - תנסו לזהות אקטיבית אם יש גורמים שעלולים ליצור תחושה לא נעימה, זה כבר יוכל לעזור להכווין את תכנית הגיוון ולדייק אותה עוד יותר לסטארטאפ שלך. הדגש כאן הוא על יצירת התרבות הארגונית הנכונה עבורך כמנהל או מנהלת כבר מהשלבים הראשונים. הרי שלב הסיד והפרה-סיד הוא קריטי וקובע את ההמשך הן בהיבט התרבות, והן בהיבט סוג ואופי הצוות שייבנה מההקמה, לכן חשוב לעשות זאת נכון.
- גאוות יחידה ומיתוג עובדים ועובדות –תבליטו את הייחודיות של כל אחד ואחת, ותנו להם מקום לביטוי עצמי ואישי, גם בפלטפורמות הסושיאל של החברה. לא בשביל יחסי ציבור טובים ולא כדי לעמוד ביעדים, אלא פשוט כי זה מה שיחבר את העובדים\ות לחברה שירצו בטובתה, ויעודד עוד להיות עובדים כמה שיותר טובים ועובדות כמה שיותר מעולות.
לסיכום, נשמח לראות עוד משרדי עו"ד וכן קרנות מצטרפות למאמצי הטמעה של הנושא החשוב הזה כחלק מתהליך ההשקעה. כמאמין גדול בהייטק הישראלי, ובתפקיד האקוטי שהוא ממלא עבור ישראל, אין לי ספק שגיוון זה הצעד הנכון לעשות. מציאות מגוונת ומכילה יותר תקפיץ את האקוסיסטם המקומי שלנו לרמה גבוהה הרבה יותר – לרמה הראויה לו. כמובן, יש כאן גם ממד ציוני – אין ספק שזה יעזור להייטק הישראלי גם להתמודד עם אתגרי הגיוס שהוא חווה בתקופה הזו, ויחשוף עוד א\נשים להייטק המתקדם והמתפתח.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
וידאו
50 דק'
07/2025
על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים
פודקאסט
50 דק'
07/2025
309: על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים - שיחה עם יסמין לוקץ׳
יסמין לוקץ', מייסדת ICON ומשקיעה, מפרקת את האתגרים וההזדמנויות של יזמים ישראלים בסיליקון ואלי - פערי תרבות, גיוס כסף וטעויות שכדאי להימנע מהן.
בלוג
3 דק'
07/2025
שערי מטבע משתוללים? איך להגן על ה-runway של הסטארטאפ שלכם?
בלוג
5 דק'
07/2025
וייב קודינג - איך פרומפט אחד שווה למוצר שלם
פודקאסט
28 דק'
07/2025
פרודקטיבי 38: איך עושים גרות׳ למוצר שלנו? (שיר ירקוני, מאנדיי)
איך ניגשים לעשות גרות׳ במוצר קיים, איך משלבים בין דאטה למחקר ומשתמשים ואיך מעמיקים מעבר למה שהמשתמשי אומרים לנו כדי לייצר הזדמנויות במוצר שלנו
פודקאסט
47 דק'
07/2025
308: על גיוס כסף מאנג׳לים - כל מה שכדאי לדעת (עמית גילון)
בלוג
4 דק'
06/2025
איך לבנות סטארטאפ שישרוד גם כשטכנולוגיות ה- AI משתפרות כל חודש?
פודקאסט
40 דק'
06/2025
307: הכל על יוזר אקוויזישן (שירלי קרליבך)
בלוג
3 דק'
06/2025
עקרונות להתמודדות ראשונית עם עובדי סטארטאפ בזמן חירום
וידאו
53 דק'
06/2025
איך לנהל גיוס ולתפקד כלכלית בזמן מלחמה
וידאו
06/2025
איך לספר סיפור ששווה השקעה
בלוג
3 דק'
06/2025
צעדים ראשונים לצוותי פיפל בחירום
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup