שאול אולמרט,
Co- Founder & CEO, Piggy
איך לנצח בפרודקטהאנט?
2023-02-09
•
6 דקות קריאה
בשבוע שעבר השקנו את המוצר של פיגי לאחר שנתיים של עבודה. קשה לתאר כמה אמוציות- התרגשות, חרדות, דאגות, תקוות וכל השאר, נדחסים לתוך יום חגיגי אחד. להשקות של מוצרים דיגטליים בימינו יש במה מרכזית אחת - האתר producthunt.com שבו ניתן להתרשם ממגוון של מוצרים חדשים, להצביע עבורם ולעזור להם לקבל את המעמד הנכסף של מוצר היום, מוצר השבוע או מוצר החודש, ולמקסם עבורם את החשיפה הראשונית.
ישנן חברות גדולות ומפורסמות כמו notion ו-Loom שהשיקו את המוצר שלהן בפרודקטהאנט, ומיצבו אותו כתחליף בן זמננו לאירוע כמו South by SouthWest שבמשך שנים נחשב למקום העיקרי לייצר בו תודעת המונים למוצר חדש. אז לאחר שזכינו במוצר היום ואפילו מוצר השבוע (הידד!), להלן כמה תובנות, עצות, טיפים וטריקים העשויים להועיל לכל מי ששוקל להשיק באמצעות הפלטפורמה הזו.
אז מה זה בכלל?
אתר / אפליקציה בה ניתן להציג מוצר דיגיטלי חדש ולהעמיד אותו לבחירת ההמונים.
איך נרשמים?
כל אחד יכול להירשם כמשתמש על מנת להצביע. על מנת לרשום את המוצר שלכם אתם צריכים ש- hunter, כלומר משתמש ותיק במערכת, ירשום את המוצר שלכם כמועמד. ישנם האנטרים רבים וגם אתם לאחר שתצברו מוניטין מספיק במערכת תוכלו להיות ההאנטר של המוצר שלכם (תמיד עדיף שמי שירשום אותו הוא דמות מוערכת בקהילה).
בשביל מה?
זה מביא המון חשיפה. אנחנו קיבלנו עשרות אלפי ביקורים לאתר ולדפי האפליקציות, הורדות לאפליקציה, עוקבים ברשתות החברתיות, הצעות עסקיות וכו׳. מדובר בחשיפה גדולה בקרב אנשים מהתעשייה ואם אתם משיקים מוצר- זה כנראה מה שאתם מחפשים.
למי זה מיועד?
בעיקרון כל מוצר טכנולוגי בעל נוכחות דיגיטלית. ברור שמוצרים יותר קלים להבנה (לעומת למשל איזה אלגוריתם מדעי שרק מדעני אטום יודעים מה בדיוק הוא עושה) יהיו פופולריים יותר, ובוודאי שמוצרים המכוונים לתעשייה עצמה, ימצאו קהל אוהד ותומך יותר בקלות. אם קהל היעד שלכם מאוד מובחן, למשל בעלי מסגריות, יכול להיות שלא תמצאו מספיק משתמשים רלוונטיים במערכת המאוד דיגיטלית / טכנולוגית הזו.
למה לצפות?ֿ
המטרה היא לטייב חשיפה. אם תתברגו כמוצר היום או אפילו רק כאחד המוצרים המובילים של היום מבחינת כמות ההצבעות של הקהילה, תזכו לחשיפה גבוהה יותר. אבל הרבה פעמים גם מוצרים שלא זוכים להצלחה יחסית גבוהה עדיין מגיעים לקהל נרחב, ולפעמים יוצאות מזה עסקאות, הצעות להשקעה או לשיתופי פעולה ועוד. חבר שלי השיק לא מזמן והמוצר שלו ולא התברג בעשירייה הראשונה של היום, אבל עדיין הוא קיבל כמה עשרות פניות מלקוחות פוטנציאליים כך שמבחינתו היה מדובר בהשקה מוצלחת.
מתי להשיק?
שאלה קשה. בכל יום מושקים עשרות מוצרים, ואתה אף פעם לא יכול לנחש מי יתמודד מולך באותו היום. אם במקרה באותו יום מושק מוצר פופולארי של חברה גדולה או מוצר של חבר׳ה שיודעים איך לטייב את החשיפה שלהם ולדחוף הרבה מצביעים תומכים לפלטפורמה, יהיה לכם יותר קשה לבלוט. אין איך לדעת מי עוד מתכנן להשיק באותו היום, ולכן קשה לתכנן את זה. יש אומרים שחלק מימי השבוע (שלישי ורביעי למשל) עמוסים יותר מאחרים, מצד שני אנחנו השקנו ביום שלישי ובכל זאת הצלחנו לבלוט. מצד שלישי השקנו יומיים לפני חג ההודייה וכנראה שהרבה חברות אמריקאיות נמנעו מלהשיק באותו שבוע אז אולי העומס היה פחות. בקיצור- יש כל מיני ניחושים אבל אין וודאות.
איך נקבע המנצח?
ובכן- מנצח מי שקיבל את המספר הגבוה ביותר של הצבעות, בשיקלול הערות ודירוגים. אף אחד לא יודע בדיוק מה המשקל של הצבעה לעומת דירוג, אבל ככל שיש יותר תנועה מסביב לרישום המוצר שלך ויותר הבעות תמיכה ממשתמשי האתר, כך גדלים סיכוייך לזכות. ישנם גם הרבה פרמטרים אחרים- הצבעות ממשתמשים ותיקים כנראה שוות יותר בשיקלול, למשל, אבל אין מידע מדויק בנוגע למה מכתיב את האלגוריתם שלהם. זה דומה קצת ל- SEO או בולטות ברשתות חברתיות. ישנן הרבה תיאוריות ושמועות לגבי מה מכתיב את סדר העדיפויות של האלגוריתם אבל אף אחד לא יודע בדיוק.
האם הניצחון הוא חזות הכל?
לא. כאמור לעתים גם מוצרים שלא מנצחים כמוצר היום עדיין מקבלים חשיפה ראויה, אבל החשיפה היא אקספוננציאלית. אם תזכו במוצר היום, תופיעו בניוזלטר שיוצא למאות אלפי מנויים, למשל. אז כדאי לכוון לשם. הערך שזה נותן הוא רב.
מה לעשות כדי לנצח?
להביא כמה שיותר אנשים לתמוך בכם. וזה לא פשוט, כי מולכם מתחרים הרבה מוצרים אחרים שגם הם יעשו הכל כדי לנצח. אז מה בכל זאת כדאי? אספר לכם מה אנחנו עשינו:
- קודם כל- הקמנו חמ״ל. כל העובדים התגייסו, באנו מוכנים, תכננו מראש והסתערנו על זה כמו מבצע צבאי.
- ברגע תחילת ״יום המסחר״, חצות לפי שעון החוף המערבי בארה״ב, 10:00 בבוקר שעון ישראל (בדרך כלל), לעשות מה שאפשר כדי להתברג בצמרת מלכתחילה. כל משתמש שנכנס לאתר יראה קודם כל את המדורגים בצמרת, ולכן אם תתברגו שם מוקדם יראו אתכם יותר אנשים. בדרך כלל המפתח לניצחון הוא ריכוז מומנטום בשעות הראשונות של היום, ולנו יש יתרון מול חבר׳ה מארה״ב למשל, כי ההצבעה מתחילה בשעת לילה מאוחר לפי שעונם ואם עד שהם יקומו תצברו כבר מאות הצבעות, זה יכול לסייע בלהוציא להם את הרוח מהמפרשים... איך עושים את זה? המשיכו לסעיף הבא.
- אל תהיו ביישניים. בשעה עשר אפס אפס שיגרתי הודעות ווטסאפ למאות מחברי שעובדים בתעשיית הטק וסביר שיהיה להם חשבון בפרודקטהאנט (השמועה אומרת שהצבעות מחשבונות חדשים נחשבות פחות ואולי אפילו יש להן משקל שלילי), ושלחתי להם הודעה שכתבתי מראש ובה לינק ובקשה לתמיכה. במקביל שלחנו כולנו הודעות למכרים, פוסטים בסושיאל מדיה ובכל ערוץ אחר, הוצאנו דיוור לדאטהבייס ועוד. אל תהיו ביישניים. נכון שהיה נחמד לו רק היינו נרשמים ומחכים שהתמיכה תגיע לבד אבל זה לא עובד ככה. המתחרים שלכם יגייסו את כל מי שהם מכירים, אז כדי להתמודד אתם צריכים לנקוט באותה השיטה.
- ישנן קבוצות פייסבוק ורדיט ובעוד רשתות של משתמשי פרודקטהאנט. כדאי למפות מראש וברגע האמת לפרסם שם ולבקש תמיכה.
- הכינו תחמושת מראש. חוץ מניסוח מדויק של בקשות התמיכה, הכינו גם שאלות רלוונטיות ובקשו מחברים לשאול אותן באמצעות מערכת ההודעות של פרודקטהאנט (מספר ההודעות משוקלל בחישוב הדירוג שלכם, וזו גם דרך להאיר צדדים רצויים של המוצר).
- היו עם האצבע על הדופק. בכל פעם שבה הופיעה שאלה (בין אם ממישהו שאנחנו הפנינו ובין אם ממישהו זר)- מיהרנו להשיב עליה ולוודא שהתכנים המקושרים למוצר שלנו מציגים אותנו באור חיובי.
- קראו מראש על הטקטיקות הרצויות (רשמתי כאן את חלקן), וודאו שאתם מוכנים ועשו הכל כדי לייצר מומנטום.
- ישנם גם שירותים בתשלום שמוכנים לעזור לכם לזכות בהצבעות. אני לא בהכרח ממליץ להשתמש בהם ומציע להיות זהירים, כי המערכת יודעת לסנן החוצה בוטים ו-״להעניש״ כשהיא מזהה פעילות ״לא טבעית״.
האם זה שווה את המאמץ?
שאלה מורכבת. אני חושב שכן. הערך הוא לא רק החשיפה, אלא גם פרויקט השקה שמאוד מלכד את עובדי החברה, מייצר אנרגיה חיובית והזדמנות לעשות קצת סדר מסביב. לקראת ההשקה השקנו מחדש את האתר שלנו, טייבנו את חומרי ההסברה, ניערנו קצת את חשבונות הסושיאל המנומנמים שלנו, כך שיש ערך במבצע הזה עוד לפני שיודעים אם ניצחתם.
ובסופו של דבר ניצחנו. הרבה בזכות הכנה והשקעה מראש, הרבה בזכות קהילה תומכת וחברים שהתגייסו לעזור, וגם (אם יורשה לי) בזכות זה שהמוצר שלנו די נחמד ואנשים התחברו אליו. מוזמנים גם, דרך אגב, לינק בתגובות.
סיכום
פרודקטהאנט זה הפריימטיים של השקות טק בימינו, ומומלץ לנסות להשיק שם. היעד צריך להיות לכבוש את פסגת הדירוג ולזכות ב״מוצר היום״, ואם תצליחו- הידד. אבל אם לא- עדיין בטוח שתקבלו מזה לא מעט חשיפה וערכים חיוביים אחרים.
ואיך לא, הכנו לכם צ'קליסט סופר מקיף למקרה שיום אחד תרצו להשיק:
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
וידאו
29 דק'
03/2023
מה למדתי מגיוס מ-CVC
יורן דודאי, יזם שגייס מ-CVC משתף על התהליך, על היתרונות והחסרונות, ואיך ניגשים למסע הגיוס מקרנות מהסוג הזה.
פודקאסט
37 דק'
03/2023
201: כל מה שצריך לדעת על השקעות B2C עם דני כהן, Viola Ventures
אנחנו מדברים עם דני כהן, שותף-מנהל בקרן ויולה, על כל מה שצריך לדעת כשמגייסים כסף לחברת B2C
וידאו
18 דק'
03/2023
מצגת המשקיעים הראשונה של גיל פקלמן
גיל פקלמן, מייסד-שותף של חברת Atera, משתף במצגת המשקיעים הראשונה של הסטארטאפ - ואת התובנות שלו מהדרך שעשו מבוטסטראפ לגיוס של מאה מיליון.
וידאו
20 דק'
03/2023
מצגת המשקיעים הראשונה של שאול אולמרט
שאול אולמרט, מייסד-שותף של חברת Piggy, משתף במצגת המשקיעים הראשונה של הסטארטאפ - ואת התובנות שלו ממנה.
וידאו
20 דק'
03/2023
מצגת המשקיעים הראשונה של אפרת שגיא-אופיר
אפרת שגיא אופיר, מייסדת-שותפה של חברת Air Doctor, משתפת במצגת המשקיעים הראשונה שגייסה איתה כסף לסטארטאפ - ואת התובנות שלה ממנה.
וידאו
03 דק'
03/2023
מאחורי המודל העסקי של קרנות
כדי להבין טוב יותר את המשקיעים הפוטנציאליים שלנו חשוב לדעת איך הם חושבים, ומה עומד מאחורי ההחלטות של קרנות הון סיכון.
פודקאסט
38 דק'
03/2023
199: צעדים ראשונים 07 - על גיוס עובדים ראשונים לסטארטאפ עם עמית רפפורט, Compete
אנחנו מדברים על גיוס העובדים הראשונים בסטארטאפ, החל מהפרופיל שנחפש ועד לתנאים שאפשר להציע
פודקאסט
54 דק'
02/2023
198: איך בונים מותג אייקוני עם אודי לדרגור, Gong.io
מה המשמעות של מותג אייקוני? איזו תשתית נדרשת לבנייה של ברנד? ואיזה אלמנטים מרכיבים מותג חזק? בניית מותג חזק עשויה להיות אחת מאבני היסוד הכי משמעותיות של כל סטארטאפ, ומה שישפיע על מערכת היחסים עם עובדים, לקוחות פוטנציאלים, ואפילו משקיעים. אבל כששומעים את המילה מותג, הרבה פעמים יש נטייה לחשוב שמדובר במושג שנמצא באחריותו הבלעדית …
איך לנצח בפרודקטהאנט? לקריאה »
וידאו
03 דק'
02/2023
אמיר שבט: איך העליתי את ה-CTR ב-87%
אמיר והצוות שלו בטוויץ׳ עבדו המון על פיצ׳ר שהמשתמשים בכלל לא הגיעו אליו. איך אמיר הצליח עם טוויק קטן להקפיץ את ה-CTR לפיצ׳ר מ-0.3% ל-87%?
וידאו
09 דק'
02/2023
ארבעת האתגרים האופרטיביים של סטארטאפ בצמיחה
צמיחה מביאה איתה גם קושי. עומרי תמיר מחברת צ׳ק סוקר בוידאו זה את ארבע הזרועות האופרטיביות בהן סטארטאפ יכול לחוות כאבי גדילה: מבנה, תהליכים, אוטומציות, ודאטה.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.