ג'סיקה יקים,
Marketing Manager ,Entrée Capital
איך לעשות reach out לקרנות הון סיכון בפעם הראשונה?
2023-09-13
•
4 דקות קריאה
תארו לכם את הסיטואציה הבאה: אתם מקבלים התראה- 'מייל חדש התקבל', נכנסים לאינבוקס לברר במה מדובר ומגלים שהשולח לא מוכר לכם והכותרת הגנרית אולי (ואולי לא) רלוונטית לכם. אם בכל זאת החלטתם להקדיש מזמנכם, אתם פותחים את המייל ו"למרבה ההפתעה" מגלים שמדובר במייל מבוסס טמפלייט וכנראה שעבר כמה קופי-פייסט בחייו.
במקרה הטוב, השולח ויתר על פרסונליזציה למייל וחסרים בו הפרטים הבסיסיים שלכם. במקרה הפחות טוב, השולח החליט ללכת על פרסונליזציה למייל אבל טעה בפרטים שלכם (כמו למשל "היי, שם-שגוי"). מה הצעד הבא ההגיוני לעשות? פרידה זריזה מהמייל וקליק על דליט.
למה אנחנו מספרים לכם את זה? כי אנחנו ב-Entrée Capital מקבלים מאות מיילים מסטארטאפים מידי שבוע ואם להיות כנים, המיילים שמבוססים על טמפלייט הם לא המיילים שתופסים לנו את העין...
אז איך בכל זאת אתם יכולים להתגבר על הרעש ולזכות בתשומת הלב של המשקיעים? הנה כמה רעיונות:
🤝 קודם כל, נסו חיבור פרסונלי
גם אם אתם בוגרי קורסי כתיבה, סטוריטלרים יוצאי דופן או שאתם מכירים את כל השיטות לכתיבת המייל המושלם, אנחנו ממליצים בחום ליצור קשר עם קרנות הון סיכון קודם כל דרך מכרים משותפים שיארגנו לכם היכרות אישית עם המשקיעים. זה לא סוד שאנחנו נמצאים בעידן של הצפת תוכן בכל מקום ולכן, פאונדרים שיוצרים קשר לראשונה עם קרנות דרך מייל צריכים לקחת בחשבון שקבלת תשובה בחזרה תהיה משימה מאתגרת.
יותר מזה, בעולם ההשקעות שמתבסס על קשרים אישיים ונטוורק (בייחוד באקוסיסטם הישראלי), המלצות על פאונדרים מהוות תפקיד משמעותי בהשקעה בסטארטאפ. סביר להניח שהמשקיעים יעדיפו להפגש עם מישהו שקיבלו המלצה עליו מאדם שהם סומכים עליו.
אם בכל זאת בחרתם לשלוח מייל, הנה כמה טיפים שכדאי לזכור בזמן כתיבת המייל:
בקיאות בפעילות הקרן - הקפידו להציג במייל מידע שישקף שאתם בקיאים בפעילות של הקרן איתה אתם יוצרים קשר. כל קרן היא שונה, בעלת ערכים ייחודיים, תחומי התמקדות שונים ומגוון שלבי השקעה. זו ההזדמנות להראות למשקיע שקורא שלא מדובר בעוד מייל גנרי שנשלח לכל הקרנות אלא זה מייל שנכתב במיוחד בשביל הקרן המסוימת הזו. נכון, זה יקח לכם קצת יותר זמן אבל אם זה יעבוד, זה יהיה שווה את זה.
אל תשכחו את הפרטים החשובים- מה שנראה לכם ברור מאליו, לא תמיד ברור מאליו לקורא. שימו לב שאתם כוללים את כל הפרטים החשובים שהמשקיעים צריכים לדעת על הסטארטאפ שלכם. אל תשכחו לכלול את הייחודיות והבידול של המוצר/שירות שלכם. אם אתם יכולים לצרף מצגת, זה תמיד טוב.
הקפידו לכתוב מייל קצר וזורם לקריאה - תחשבו על עצמכם בתור קוראים - נכון שמייל ארוך, מסורבל, עם המון פסקאות הוא הדבר האחרון שתרצו לקרוא? אז כנ"ל לגבי המשקיעים שקוראים את המייל שלכם. הקפידו על טקסט קצר וקולע עם שפה פשוטה ובלי מונחים מורכבים מידי. לפני שאתם שולחים את המייל, בקשו ממספר אנשים לקרוא את המייל (גם מהתחום שלכם וגם כאלה שלא מבינים בו). אספו את כל הפידבקים, עדכנו בהתאם ורק אז שלחו את המייל.
וודאו שהמייל שלכם נשלח לאדם הרלוונטי בקרן - היו עדים בעבר לפאונדרים ששלחו את הפיץ' שלכם לאנשים הלא רלוונטים בקרן. מצב כזה יכול לגרום למייל שלכם להעלם כלא היה. וודאו שאתם שולחים את המייל לאדם הנכון: (1) מי שאחראי להשקעות בקרן. (2) מי שאחראי להשקעות בתחום שלכם.
לסיכום, כשאתם מתחילים לגייס כסף לסטארטאפ שלכם, תמיד עדיף לנסות לייצר קשר ראשוני באמצעות חיבור פרסונלי עם המשקיעים. אם לא הסתייע בידכם, אנחנו מתעקשים שתנסו שוב ;)
אם עדיין לא הצלחתם, רק אז עברו ליצירת קשר באמצעות מייל מותאם אישית ומדויק שישלח למשקיעים הפוטנציאליים. שיהיה בהצלחה!
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
46 דק'
09/2023
225: על עבודה משותפת בין ההנהלה לבורד (רועי מן ואבי אייל)
אנחנו מדברים על עבודה משותפת של ההנהלה עם הבורד, מה המשמעות של בורד עבורנו ואיך התקשורת מולם נראית בפועל.
פודקאסט
44 דק'
09/2023
224: צעדים ראשונים 09 - פרקטיקות וטעויות נפוצות בדרך לפרודקט מרקט פיט (נועה גנות, Infinify)
אנחנו מדברים על מה זה פרודקט מרקט פיט, פרקטיקות שאפשר ליישם בהגעה אליו, ומאיזה טעויות כדאי להימנע בדרך.
פודקאסט
45 דק'
09/2023
223: איך בונים חברה שנשארת מצליחה לאורך 30 שנה (גיל שויד, צ׳ק פוינט)
אנחנו מדברים עם גיל שויד, מייסד-שותף ומנכ״ל צ׳ק פוינט, על ההחלטות והמודלים שהם יישמו לאורך הדרך שאפשרו להם להיות יציבים לאורך 30 שנה, ולצלוח לא מעט משברים לאורך הדרך.
פודקאסט
34 דק'
08/2023
221: איך AI יכול לייצר יתרון תחרותי לסטארטאפים בתחילת הדרך
אנחנו מדברים על איך סטארטאפים בתחילת הדרך יכולים להשתמש ב-AI כדי לרוץ מהר יותר ולייצר לעצמם יתרון תחרותי, גם מול חברות גדולות בהרבה
וידאו
45 דק'
08/2023
מה קרנות מחפשות?
יעל אלרואי, שותפה בקרן Viola, משתפת איך נראה תהליך הגיוס מצד הקרנות ומה הדברים שהכי חשוב לדעת לפני שניגשים לגייס כסף
וידאו
56 דק'
07/2023
איך מפחיתים סיכון בגיוס כסף ממשקיעים
וידאו
60 דק'
07/2023
מצגת משקיעים ראשונה
מירן גאליס(מייסד ומנכ״ל Scytale) ודיוויד פלדמן (Principle at Flint Capital) משתפים ב-Do's and Dont's של בניית מצגת משקיעים בתהליך גיוס ראשון.
בלוג
4 דק'
09/2023
איך לעשות reach out לקרנות הון סיכון בפעם הראשונה?
בלוג
5 דק'
09/2023
על שדה מוקשים ושמו Sales Tax
פודקאסט
48 דק'
07/2023
214: הגיוס הראשון 02 - הכל על ולואציה (רון גורה ,Empathy)
אנחנו מדברים על ולואציה ועל החשיבות שלה, איך נראה תהליך הקביעה שלה, ואיך נכון להתייחס לנושא הזה בתהליך גיוס.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup
עוזי
יזם
היתכן שעובד חכם בקרן נמרצת שקיבל מיזם מסר גנרי המתאר הזדמנות מצויינת להשקעה ימחק אותו כי לא היתה במסר מספיק פרסונליזציה?