יוסי דהן ,
Co-founder & CEO, ProveSource
איך מוכרים מוצר שעוד לא קיים
2022-09-21
•
3 דקות קריאה
ב4 למאי, 2018 - הגיע אלינו הלקוח המשלם הראשון, אחרי שנתיים וחצי של כשלונות.
תמיד כתבנו קוד, תכננו, שיפרנו, עיצבנו, חשבנו, שרפנו זמן רב, ורק *אז* התחלנו לחפש לקוחות.
וכמובן... אף אחד לא היה מעוניין במוצר.
כמה טיפשי מצידנו.
אבל ככה זה כשמתכנתים רוצים להקים סטארטאפ - לכתוב קוד זה החלק הקל, אז ניסינו שיטה אחרת. ״בוא נמכור מוצר שלא קיים, כאילו הוא קיים.״ אמרנו לעצמנו.
ומאז, החיים שלנו השתנו. היינו שניה לפני וויתור. שניה לפני שקיפלנו הכל וחזרנו להיות שכירים באיזו חברה עם משכורת קבועה וחלום שנשאר מאחור.
היום אנחנו עדיין חברה קטנטנה של 3 אנשים, אך בזכות המיינדסט של ״איך אנחנו, עם צוות מצומצם, יכולים לעשות דברים שיכולים להביא אימפקט בצורה מהירה לחברה ולצאת מחוץ לקופסא״, הצלחנו להגיע לאלפי לקוחות משלמים, ולמחזורים של מיליוני דולרים בשנה בלי השקעה, ובלי צוות מכירות/שיווק/בדיקות/פיתוח/.
עכשיו - איך אתם יכולים להשליך את זה על הרעיון/המיזם שלכם?
השלב הראשון הוא לוודא שהרעיון שלכם אכן שווה את הזמן הרב שאתם הולכים להשקיע בו.
לא פעם נתקלתי באנשים שכבר שנתיים מתייעצים עם אנשים מקצוע, עובדים על תוכנית עסקית, בודקים עלויות פיתוח, וזאת מבלי שהם הוכיחו לעצמם שהמוצר אכן רלוונטי למישהו.
היינו בהרצאה של אורי לוין לפני 7 שנים, ומשפט אחד שהוא אמר חרוט לנו בזיכרון עד היום: ״אם השקתם את המוצר שלכם ואתם מרוצים מאיך שהוא בנוי ונראה - פספסתם את השוק״.
אל תתביישו להשיק מוצר לא מוכן. אל תתביישו להשיק מוצר שלא קיים.
את המוצר הנוכחי שלנו השקנו עם סט הפיצ׳רים הכי מינימליטסי שיכלנו ליצור בשבועיים, וזה מה שאיפשר לנו לצאת החוצה כמה שיותר מהר. פשוט שאלו את עצמכם ״האם זה נחוץ לי לגרסה הראשונה? האם לקוחות יסתדרו בלי זה?״ - בגרסה הראשונה של המוצר שלנו לקוחות לא יכלו לאפס סיסמה. למה? כי זה לא היה חשוב בשביל להשיק את המוצר.
עכשיו, לתכל׳ס: הצ׳קליסט לבדיקת כדאיות של מוצר (או - איך אנחנו בודקים מוצר לפני שאנחנו מחליטים לפתח אותו).
זמן השקעה: לא יותר מיומיים עבודה בכדי להכין הכל.
המטרה: שכמה שיותר אנשים יירשמו בדף הנחיתה שלכם כי הם חשבו שהמוצר קיים.
דד ליין להשגת המטרה: חודש-חודשיים מקסימום.
תקציב: אלף ש״ח (לקצת מפרסומות בגוגלת עיצובים בפייבר, דף נחיתה מוכן או רשיון לאלמנטור וכו׳)
דף נחיתה:
קנו דומיין, עצבו לוגו פשוט, התחילו לעבוד על דף נחיתה. הדבר החשוב הוא שדף הנחיתה אמור לשדר שאכן המוצר קיים ואפשר להירשם ולהשתמש.
דף הנחיתה אמור לכלול לפחות חבילה אחת עם מחיר חודשי. לקוחות שמגיעים לדף הנחיתה אמורים לראות קצת תמונות מסך / מוקאפים, מחיר, כמה נקודות של core values על המוצר.
שוב - הרעיון הוא שאם תראו את דף הנחיתה שלכם למישהו אחר, הוא יחשוב שהמוצר אכן קיים. המנעו מלרשום Beta או coming soon או כל דבר אחר שמצביע על כך שהמוצר עדיין בעבודה או לא קיים. המוצר קיים!
הרשמה:
אחרי שבניתם דף נחיתה, הוסיפו את האפשרות לאנשים להירשם. כפתור Signup עם הזנה של כתובת מייל. לאחר שמשתמש מזין את המייל שלו, הציגו לו הודעה כמו ״תודה רבה שנרשמת, אך בימים אלו אנחנו חווים עומס בכמות ההרשמות ונדאג לעדכן אותך כשתורך יגיע״ או משהו בסגנון.
יצירת קשר:
עוד משהו ששווה להוסיף לדף הנחיתה: כפתור צ׳אט. אפשרו לאנשים לשאול אתכם שאלות, להתעניין, או לחפור מתי יגיע תורם להשתמש במוצר זה גם יעזור לכם להבין מדוע הלקוחות מתעניינים, איך הם שמעו עליכם וכו׳.
מכירה:
יש לכם דף נחיתה מוכן? עכשיו הגיע הזמן להשקיע את כל המאמצים שלכם ואת כל הזמן שלכם בלמכור את המוצר המזוייף שלכם. עכשיו אתם צריכים להביא טראפיק, וכמה שיותר. התחילו לפרסם את המוצר, שוב, כאילו הוא קיים. פרסמו ב ProductHunt, שימו תקציב של כמה מאות שקלים על קמפיין בגוגל AdWords, נסו לטרגט מילות מפתח של מתחרים או חברות אחרות שנמצאות באותה הנישה של המוצר שלכם. אך לא צריך להתפזר.
פוסטים בקבוצות פייסבוק, טוויטר, Reddit - יש כל כך הרבה מקומות שהם ניתן לפרסם ולקבל טראפיק אורגני של אנשים שכנראה באמת התעניינו במוצר שלכם.
את כל הלידים שאספתם שמרו באקסל בכדי שתוכלו לחזור אליהם כשהמוצר אכן יהיה מוכן. וגם אם לא, אספתם 100 לידים שראו את המוצר, התעניינו, ואפילו נרשמו כי רצו להתחיל להשתמש ולשלם? כל הכבוד! עכשיו אפשר לומר שיש כאן משהו ששווה להשקיע בו טיפה יותר.
התהליך הזה עזר לנו המון, חסך לנו חודשים של עבודה, ומוכיח את עצמו כל פעם מחדש. היו רעיונות שהאמנו בהם מאוד, אך לא הצלחנו להגיע לכמות מספקת של מתעניינים, או שגילינו דברים במהלך הדרך שלא חשבנו עליהם לפני.
בהצלחה!
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
בלוג
3 דק'
07/2025
שערי מטבע משתוללים? איך להגן על ה-runway של הסטארטאפ שלכם?
בלוג
5 דק'
07/2025
וייב קודינג - איך פרומפט אחד שווה למוצר שלם
פודקאסט
28 דק'
07/2025
פרודקטיבי 38: איך עושים גרות׳ למוצר שלנו? (שיר ירקוני, מאנדיי)
איך ניגשים לעשות גרות׳ במוצר קיים, איך משלבים בין דאטה למחקר ומשתמשים ואיך מעמיקים מעבר למה שהמשתמשי אומרים לנו כדי לייצר הזדמנויות במוצר שלנו
פודקאסט
47 דק'
07/2025
308: על גיוס כסף מאנג׳לים - כל מה שכדאי לדעת (עמית גילון)
בלוג
4 דק'
06/2025
איך לבנות סטארטאפ שישרוד גם כשטכנולוגיות ה- AI משתפרות כל חודש?
בלוג
4 דק'
06/2025
הצעת ערך שמוכרת: הכלי האסטרטגי שכל יזם צריך לשלוט בו
וידאו
06/2025
איך לספר סיפור ששווה השקעה
פודקאסט
28 דק'
06/2025
פרודקטיבי 37: איך עושים רי-דיסקאברי לעולם הבעיה? (ליאור סאסי, Lightricks)
מה קורה כשמוצר שהגיע ל-Product-Market Fit פתאום מאבד רלוונטיות בגלל שינוי תרבותי עמוק? בפרק השבוע, רן ארז מארח את ליאור סאסי, מנהלת מוצר בחברת Lightricks, לשיחה מעמיקה על אחד האתגרים הכי מעניינים בעולמות ה-AI והקריאייטיב.
בלוג
3 דק'
06/2025
לא למכור ללקוחות. למכור ל״pockets״
פודקאסט
28 דק'
06/2025
״על הספה״ - עם יזמת ששמעה 100 פעמים ״לא״ לפני הכסף הראשון
רומי גובס, מייסדת ומנכ״לית Sensi.Ai, מספרת על הדרך שעברה מיזמת שלא מצליחה להביא את עצמה בצורה הטובה ביותר מול משקיעים לגיוס של עשרות מיליוני דולרים והובלת עשרות עובדים.
וידאו
06/2025
איך לייעל את העבודה שלכם עם MCP
וידאו
06/2025
מה זה MCP ולמה זה אמור להיות חשוב לכם
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup