תומר צוקר,
VP Marketing, D-ID
לפרוץ את גבולות היזמות עם כלי ה- Generative AI
2023-08-08
•
5 דקות קריאה
החלום להיות יזם או יזמת ולהקים סטארט-אפ או אפילו עסק קטן בעצמך, הם אחד האתגרים הכי גדולים שתפגשו במהלך חייהם, כמעט. אין ספק, שהמוחות המבריקים שעומדים מאחורי כל חברת סטארט-אפ, נמצאים במרדף תמידי להגדלת החברה, לשיפור המוצר שפיתחו והגעה לשווקים חדשים. מדובר ברכבת הרים של אנרגיה, יצירתיות וכן, לעיתים גם כאוס. אין יזם או יזמת שלא חוו מהמורות ואתגרים בתהליך הקמת חברה וניהולה.
כשבעלי העניין, בין אם משקיעים או בכירים בחברות טק דוחפים אתכם, היזמים, לצמיחה מהירה בשעה שאתם נאבקים עם מגבלת משאבים וצורך קבוע בתכנון אסטרטגי אתם לא פעם תמצאו את עצמכם באתגר של מציאת האיזון המדויק בין קצירת הישגים בטווח הקצר לבין פיתוח מנועי צמיחה לטווח הארוך.
מדובר באתגר יומיומי, וחשוב להבין כיצד השינויים שאנו חווים כיום יכולים לסייע לכם.
במהלך השנה האחרונה פרצה לחיינו טכנולוגיה חדשה ששינתה את חוקי המשחק. ה- Generative AI, בינה מלאכותית יוצרת, נמצאת בשימוש יומיומי של מאות מיליוני משתמשים והערכת גודל השוק לעשור הקרוב, חצתה את רף טריליון הדולר.
טכנולוגיית ה-Generative AI מאפשרת לנו ליצור תוכן חדש על בסיס אימון מקדים של מודלי למידה (LLMs). חלק מהמודלים הללו מוצעים במודל ציבורי, חלקם במודל פרטי וחלקם מפותחים ע"י הארגונים עצמם (מסיבות רגולטוריות ושמירה על הקניין הרוחני). מאז השקת ChatGPT מבית Open AI, נוספו לחיינו אלפי כלים חדשים שמאפשרים לנו ליצור תוכן בפורמטים שונים: טקסטים, תמונות, וידאו, סאונד, מוזיקה, קוד ועוד. עצרתם רגע לחשוב איזה עולם נפתח בפניכם?
אז כיצד כלי ה-GenAI יכולים לסייע לסטארט-אפ שלך?
בינה מלאכותית יוצרת מציעה תועלות משמעותיות עבור כל ארגון ובמיוחד עבור חברות שפועלות בשווקים תחרותיים, דינאמיים ותחת אילוצים תקציביים – נשמע לכם מוכר מאיזו מצגת, נכון?
הכלים הללו יאפשרו לכם להראות חדשניים, לקצר את ה-Time-to-market, לחסוך בעלויות תפעוליות ולהגדיל את ה-Scale שלכם. הנה כמה טיפים לכלים שיכולים לעזור לכם בכל אלה:
- יצירת תוכן חדש - זהו אחד מהשיטות הנפוצות ביותר ולא בכדי. קצב האימוץ של כלי ה- Generative AI הוא הגבוה ביותר בקרב אנשי שיווק ותוכן: יצירת בלוגים, מאמרים, מודעות פרסום, תסריטים, סרטוני וידאו ועוד בכמה רגעים יאפשרו לכם להפיץ את המסרים שלכם באופן אידאלי ובזמן קצר.
- עיצוב ופיתוח מודלים – חשבו על הזמן והתקציב שמושקע בעיצוב מוצרים, אלמנטים ויזואליים, מודלים בתחת-מימד ועוד. כלי ה- GenAI מאפשרים לנו ליצור במהירות ובאיכות את כל התוצרים הללו ולחסוך בעלויות הפקה.
- מחקר וניתוח נתונים - כלי AI יכולים לסייע בניתוח הדאטה הארגוני, זיהוי מהיר של מגמות והזדמנויות ולאפשר לחברה לאמץ תהליכי קבלת החלטות המבוססים על נתונים. בנוסף לכך, כלי ה-GenAI מסייעים בפיתוח פרסונות, אופטימיזציה של ה-ICP וניתוח שוק.
- תמיכת לקוחות ו-CX – באמצעות שימוש ב"אנשים דיגיטליים", קרי אווטארים מבוססי AI, הסטארט-אפ שלך יוכל לספק תמיכה מהירה ופרסונלית יותר, 24/7 ובזמן-אמת, למרבית הפניות שיגיעו מהלקוחות שלך.
- מכירות - תרחיש שימוש נוסף ב-Digital People תוכלו לממש עבור ייעול עבודת ה-SDR. אווטארים של צוות ה-SDR יכולים להתמודד עם קמפיינים ב-Scale של פעילות Outbound, לספק מענה ראשוני לפעילות Inbound, לתמוך בריבוי שפות, לאפשר סטנדרטיזציה של התקשורת מול הלקוחות, פרסונליזציה ועוד.
אז איך מתחילים? - חמישה טיפים מעשיים לניצול היתרונות של AI עבור סטרטאפים
השימוש בכלי ה-AI החדשים דורש התאמות לחברה שלכם והוא אינו יכול להתמקד אך ורק בצד המשתמש הבודד אלא מתוך ראייה אסטרטגית וביצוע תהליכים רחוקי טווח. חשבו על זה כמהלים חצי שנתיים/שנתיים. הנה חמישה טיפים פרקטיים להתחלה:
1. זהו את הצרכים שלכם – חשבו מראש והגדירו היכן כלי ה- Generative AI יוכלו לספק את הערך הגדול ביותר לסטארט-אפ שלכם. האם מדובר ביצירת תוכן שיווקי, עיצוב, ניתוח תחזיות או שירות לקוחות?
2. השקיעו בכלים הנכונים - מתוך אלפי הכלים הזמינים כיום, בחרו בכלים שעונים בצורה מיטבית לצרכי הסטארט שלכם, לתקציב שלכם ורמת האינטגרציה שלהם עם ה-Stack הקיים.
3. הכול מתחיל מהדאטה - יעילותה של הבינה המלאכותית תלויה באיכות הנתונים שלכם. ודאו שהנתונים שלכם "נקיים", רלוונטיים ומאורגנים כדי שתוכלו ליהנות מהתוצאה הטובה ביותר.
4. סבלנות – חוויית העבודה ההיברידית (אדם לצד מכונה, עבודה מהבית מול המשרד זה כבר לטור אחר) היא דבר שיש להסתגל אליו ולכן השיפור האינטגרטיבי חשוב. המשיכו לנסות ולבחון מודלים שונים של עבודה משולבת ומיטבית, ודאו שהתוצאות הן מדויקות ואיכותיות והשתפרו לאורך זמן באמצעות משוב כמותי ואיכותני מצד המשתמשים.
5. אתיקה - עם כוח גדול מגיעה גם אחריות גדולה. ודאו שהכלים והתוצרים של כלי ה-AI תואמים לדרישות הרגולציה ובמיוחד בנושא פרטיות, שקיפות ושמירה על זכויות יוצרים. התקינה המקומית בשוק בו אתם פועלים (אזורית ועולמית) עדיין לא הוגדרה סופית ומומלץ לעקוב אחר ההתפתחויות בנושא כדי לא לעבור חלילה על חוקים מסוימים.
באילו כלים כדאי להשתמש?
עולם ה-GenAI נחלק למספר קטגוריות-על ותחת כל קטגוריה תוכל למצוא מספר רב של כלים כלליים או ייעודיים. לדוגמא, ChatGPT שייך לקטגוריית הכלים שמחוללים טקסט אולם הוא כלי גנרי, כלומר, הוא משמש ליצירת כל סוגי הטקסטים. לעומת זאת, ותחת אותה הקטגוריה, נוכל למצוא את Copy.ai שהוא כלי מחולל טקסט אבל הוא כלי ייעודי לעולם השיווק והפרסום.
הנה מספר דוגמאות לקטגוריות ולכלים:
כלים מחוללי טקסט – ChatGPT, Claude, Google Bard ואחרים נכללים תחת קטגוריה זאת. אופן האינטראקציה איתם שונה וכך גם איכות התוצר. רובכם בוודאי מכירים את ChatGPT שהוא הכלי הנפוץ והנגיש ביותר. בכדי למקסם את התועלת מהכלי מומלץ להתחיל את הדיאלוג עמו בהצגת בריף על הצורך שלכם, סיפור הרקע ולדייק את התוצר הנדרש.
כלים מחוללי תמונות – Midjourney, Dall-E, Playground, Leonardo, Adobe Firefly הן רק דוגמאות ספורות מקטגוריה עשירה זאת. יצירת התמונה נעשית באמצעות Prompt טקסטואלי (בדומה לקטגוריה הראשונה) ואיכות התוצרים הולכת ומשתפרת בקצב מדהים. מומלץ לעשות Reverse engineering לתמונות מעניינות שנתקלתם בהן ולהבין את טכניקה יצירת ה-Prompts לרבות שליטה על הרזולוציה, סוגי "העדשה" ו"המצלמה", זוויות אור, טקסטורות וכד'.
כלים מחוללי וידאו – בעולם שמסתמך יותר ויותר על סרטונים לצורך העברת מסרים ושכנוע, אין ספק שקטגוריה זו מספקת ערך רב למשתמשים בה. נסו להעריך את העלות, הזמן והטרחה הכרוכים ביצירת סרטון וידאו...עכשיו צרו אותו ב-100 שפות...כלים בקטגוריה זאת, כדוגמת D-ID Creative Reality Studio.
כלים מחוללי סאונד – תחת קטגוריה זאת נמצא כלים שיוצרים קולות סינטטיים (כלומר קולות שנוצרו ע"י AI), שיבוט של קולות קיימים באמצעות דגימה, יצירת מוזיקה מקורית ועוד. בין הכלים ניתן למצוא את ElevenLabs, Descript, Listnr, Murf, Play.ht ואחרים.
העתיד קורה עכשיו
האימוץ המהיר של כלי ה- Generative AI מצביע על הצורך העצום בכלים מסוג אלה ועל הערך המיידי שניתן להפיק מהם. שימוש ב-AI בחברות סטרטאפ מסייע לנו להגיב מהר יותר לצורכי השוק, להיות יעילים יותר ואף להפתיע את הלקוחות שלנו.
ברור שלא הכול מצליח על הפעם הראשונה, ולפעמים צריך לעשות התאמות ולהשתפר תוך כדי תנועה. אבל תוכן יוצא דופן, עיצוב יצירתי וקשר פרסונלי ומיידי עם קהלי המטרה, יחזק את האמון שבינכם לבין הלקוחות שלכם ויאפשר לכם להתמודד טוב יותר עם התחרות. צאו לדרך, עולם שלם נמצא קליק אחד מכם.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
46 דק'
09/2023
225: על עבודה משותפת בין ההנהלה לבורד (רועי מן ואבי אייל)
אנחנו מדברים על עבודה משותפת של ההנהלה עם הבורד, מה המשמעות של בורד עבורנו ואיך התקשורת מולם נראית בפועל.
פודקאסט
44 דק'
09/2023
224: צעדים ראשונים 09 - פרקטיקות וטעויות נפוצות בדרך לפרודקט מרקט פיט (נועה גנות, Infinify)
אנחנו מדברים על מה זה פרודקט מרקט פיט, פרקטיקות שאפשר ליישם בהגעה אליו, ומאיזה טעויות כדאי להימנע בדרך.
פודקאסט
45 דק'
09/2023
223: איך בונים חברה שנשארת מצליחה לאורך 30 שנה (גיל שויד, צ׳ק פוינט)
אנחנו מדברים עם גיל שויד, מייסד-שותף ומנכ״ל צ׳ק פוינט, על ההחלטות והמודלים שהם יישמו לאורך הדרך שאפשרו להם להיות יציבים לאורך 30 שנה, ולצלוח לא מעט משברים לאורך הדרך.
פודקאסט
22 דק'
08/2023
222: איך לשלב Generative AI במוצר שלכם (מירב פרלמוטר, Tastewise)
אנחנו מדברים על איך לשלב Gen AI במוצר בצורה נכונה, לאיזה מוצרים כדאי לשלב AI במוצר שלהם, ולמי זה לא מתאים.
פודקאסט
34 דק'
08/2023
221: איך AI יכול לייצר יתרון תחרותי לסטארטאפים בתחילת הדרך
אנחנו מדברים על איך סטארטאפים בתחילת הדרך יכולים להשתמש ב-AI כדי לרוץ מהר יותר ולייצר לעצמם יתרון תחרותי, גם מול חברות גדולות בהרבה
פודקאסט
16 דק'
08/2023
220: AI למפתחים - שלושה כלים ואיך להשתמש בהם
אנחנו מדברים על מה ההזדמנות בשימוש ב-AI ב-R&D, וסוקרים שלושה כלי AI לאיפטום עבודת הפיתוח בסטארטאפ
וידאו
1 דק'
08/2023
AI for Data Analysts
כלי AI שיעזרו לכם בניתוחי עומק ועבודות אנליטיקה, ושימוש במתודולוגית יצירת הכלים ואופטימיזציה לתהיליכים יומיומיים
פודקאסט
28 דק'
08/2023
219: איך משתמשים ב-AI בשירות לקוחות (אוהד הגדיש וזיו שכטמן)
אנחנו מדברים על איך אפשר להשתמש ב-AI כדי לאפטם ולייעל את מחלקת ה-CX בסטארטאפ, ועל האתגרים שמגיעים עם זה.
וידאו
56 דק'
07/2023
איך מפחיתים סיכון בגיוס כסף ממשקיעים
בלוג
4 דק'
09/2023
חברו הטוב ביותר של המנכ״ל - איך ניתן להשתמש בכלי Generative AI בעבודה היומיומית?
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup