רותם פרץ,
Entrepreneur, VP R&D at JustTalkTo
על דייטינג יזמי
2022-09-19
•
5 דקות קריאה
המסע היזמי הוא ארוך וקשה, מהסיבה הזו יזמים רבים מעדיפים לעבור אותו כחלק משותפות ולא לבד. לעיתים יש מזל והשותפים למסע הם חברי ילדות/לימודים/צבא, במקרים אחרים תורכב שותפות מאנשים שהכירו מתוך רצון משותף להקים מיזם. קצת כמו עם מציאת זוגיות, גם מציאת שותפים לסטרטאפ יש תהליך של דייטינג, במהלכו מכירים ובוחנים את ההתאמה לפני שמתחייבים.
אז איך נראה התהליך?
דיסקליימר: יהיה קשה מאוד לתאר את התהליך במלואו וכנראה שבכל שותפות זה נראה קצת אחרת, אבל אנסה לתת טעימה מהחלקים המרכזים.
מציאת שותפים פוטנציאלים
בשלב הזה נרצה לחשוף את העובדה שאנחנו מחפשים שותפות. לפעמים בצורה דיסקרטית רק דרך חברים, לפעמים בפומבי על גבי רשתות חברתיות. ישנם אפילו ארועי דייטינג מרוכזים בהם יזמים נפגשים כדי לנסות לאתר שותפים. לרוב מפגשים שיגיעו דרך חברים יהיו מתאימים יותר שכן החברים עושים עבורנו סינון ראשוני ומהווים ״חותמת התאמה״. גם כתיבה מקצועית ונוכחות ברשתות חברתיות יכולה לייצר חיבורים מעניינים.
שיחה ראשונה
קצת כמו בדייטינג זוגי, גם פה ישנו שלב של היכרות ראשונית. כל אחד מספר על הרקע שלו, קצת על מי הוא כבן אדם ומה בדיוק הוא מחפש. פעמים רבות אחד הצדדים, לפעמים שניהם, יגיע עם רעיון לסטארטאפ. זה השלב שבו חולקים את הרעיון ומנסים לבחון האם זה השותף הפוטנציאלי מוצא בו עניין.
השיחה הראשונה היא הזדמנות טובה לבחון האם הרעיון שמגיע איתו השותף הפוטנציאלי מעניין אותי? האם אני רואה את עצמי עובד על מיזם בתחום הזה בעשר השנים הקרובות?
בנוסף נרצה לבחון האם יש כימיה בסיסית. האם תוך כדי שיחה נעים לכם לדבר ויש תחושה חיובית או לא.
מפגש פנים אל פנים
אחרי שעברנו את השיחה הראשונה, הגיע הזמן להיפגש פנים אל פנים ולהעמיק את ההיכרות. דרך טובה לעשות זאת היא בריינסטורמינג סביב הרעיון. המטרה כעת היא לשבת ביחד ולהתחיל לבחון את הרעיון יותר לעומק. השיחה הזו היא גם הזדמנות מצויינת לבחון כמה נושאים:
כמה השותף הפוטנציאלי מאמין ברעיון
אילו שאלות נשאלות
כיצד הוא מנתח את הרעיון
כיצד הוא מנהל חוסר הסכמה סביב נושא מסוים
עד כמה הרעיון בשל
עד כמה היזם שהגיע עם הרעיון יסודי במחקר שביצע
עד כמה הוא פתוח לדעה שונה/ביקורת על הרעיון
תחילת עבודה
אחרי שהבנו שהרעיון מדבר לכל הצדדים וסה״כ נראה שאנחנו מדברים על אותו תדר, מגיע השלב של לבחון עבודה משותפת. הקמת סטארטאפ זהו תהליך הדורש קבלת החלטות רבות כל יום תחת תנאים של לחץ וחוסר וודאות. המטרה בשלב זה היא לבחון כיצד השותפים עובדים יחד, חושבים, מקבלים החלטות, ובעיקר כיצד הם מתמודדים עם קונפליקטים. קשה מאוד לבחון איך באמת תתנהל השותפות לאורך השנים מכיוון שקשה ליצור סיטואציה המדמה את הלחץ האמיתי ואת תחושת המחוייבות הנובעת מהשקעת מאמץ כביר לאורך שנים. אבל, מנסים בתהליך הזה לדמות כמה שאפשר כדי לבחון מה שניתן.
אחת הדרכים המקובלות לבחון עבודה משותפת היא השתתפות בהאקתון. למי שלא מכיר, האקתון הוא מפגש טכנולוגי תחרותי שלרוב נמשך מספר ימים, כאשר המטרה היא לחשוב על פתרון לבעיה מסוימת ולבנות מוצר ראשוני שמוכיח את היתכנות הטכנולוגית שמאחורי הפתרון.
הסיבה שהאקתון היא דרך טובה לבחון את השותפות היא אפקט הלחץ שנוצר מהצבת יעד שאפתני במסגרת זמן לחוצה. גם בהאקטון צריך לדון בדברים, לקחת החלטות, לעשות ויתורים ובעיקר לעבוד בצוות למען מטרה משותפת.
דבר נוסף שנרצה לעשות במסגרת בחינת שותפות זה לדבר על ערכים ותרבות עבודה. לרוב האופן שבו החברה תתנהל, תשקף את הרוח והדרך של היזמים ולכן חשוב לראות מראש שיש הסכמה בין השותפים לגבי מטרות, השאיפות לדרך, החזון ועוד שלל נושאים רבים שנוגעים להובלת חברה.
אם הגענו לשלב זה, כנראה שישנה התאמה בסיסית - משהו לעבוד איתו.
בהצלחה!
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
עוד תוכן בנושא:
וידאו
29 דק'
03/2023
מה למדתי מגיוס מ-CVC
יורן דודאי, יזם שגייס מ-CVC משתף על התהליך, על היתרונות והחסרונות, ואיך ניגשים למסע הגיוס מקרנות מהסוג הזה.
פודקאסט
37 דק'
03/2023
201: כל מה שצריך לדעת על השקעות B2C עם דני כהן, Viola Ventures
אנחנו מדברים עם דני כהן, שותף-מנהל בקרן ויולה, על כל מה שצריך לדעת כשמגייסים כסף לחברת B2C
וידאו
18 דק'
03/2023
מצגת המשקיעים הראשונה של גיל פקלמן
גיל פקלמן, מייסד-שותף של חברת Atera, משתף במצגת המשקיעים הראשונה של הסטארטאפ - ואת התובנות שלו מהדרך שעשו מבוטסטראפ לגיוס של מאה מיליון.
וידאו
20 דק'
03/2023
מצגת המשקיעים הראשונה של שאול אולמרט
שאול אולמרט, מייסד-שותף של חברת Piggy, משתף במצגת המשקיעים הראשונה של הסטארטאפ - ואת התובנות שלו ממנה.
וידאו
20 דק'
03/2023
מצגת המשקיעים הראשונה של אפרת שגיא-אופיר
אפרת שגיא אופיר, מייסדת-שותפה של חברת Air Doctor, משתפת במצגת המשקיעים הראשונה שגייסה איתה כסף לסטארטאפ - ואת התובנות שלה ממנה.
וידאו
03 דק'
03/2023
מאחורי המודל העסקי של קרנות
כדי להבין טוב יותר את המשקיעים הפוטנציאליים שלנו חשוב לדעת איך הם חושבים, ומה עומד מאחורי ההחלטות של קרנות הון סיכון.
פודקאסט
38 דק'
03/2023
199: צעדים ראשונים 07 - על גיוס עובדים ראשונים לסטארטאפ עם עמית רפפורט, Compete
אנחנו מדברים על גיוס העובדים הראשונים בסטארטאפ, החל מהפרופיל שנחפש ועד לתנאים שאפשר להציע
פודקאסט
54 דק'
02/2023
198: איך בונים מותג אייקוני עם אודי לדרגור, Gong.io
מה המשמעות של מותג אייקוני? איזו תשתית נדרשת לבנייה של ברנד? ואיזה אלמנטים מרכיבים מותג חזק? בניית מותג חזק עשויה להיות אחת מאבני היסוד הכי משמעותיות של כל סטארטאפ, ומה שישפיע על מערכת היחסים עם עובדים, לקוחות פוטנציאלים, ואפילו משקיעים. אבל כששומעים את המילה מותג, הרבה פעמים יש נטייה לחשוב שמדובר במושג שנמצא באחריותו הבלעדית …
וידאו
03 דק'
02/2023
אמיר שבט: איך העליתי את ה-CTR ב-87%
אמיר והצוות שלו בטוויץ׳ עבדו המון על פיצ׳ר שהמשתמשים בכלל לא הגיעו אליו. איך אמיר הצליח עם טוויק קטן להקפיץ את ה-CTR לפיצ׳ר מ-0.3% ל-87%?
וידאו
09 דק'
02/2023
ארבעת האתגרים האופרטיביים של סטארטאפ בצמיחה
צמיחה מביאה איתה גם קושי. עומרי תמיר מחברת צ׳ק סוקר בוידאו זה את ארבע הזרועות האופרטיביות בהן סטארטאפ יכול לחוות כאבי גדילה: מבנה, תהליכים, אוטומציות, ודאטה.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup