עמית אטיאס,
Co-Founder, CTO, Bigabid
5 טיפים לבניית צוות טכנולוגי
2022-06-02
•
3 דקות קריאה
בנייה של צוות טכנולוגי הוא נושא שקרוב לליבי מכיוון שאת רוב הטעויות למדתי על בשרי. כל מה שאני יודע, אני יודע מהניסיון האישי שלי. בתור הפאונדר של Bigabid, הייתי צריך ללמוד בעולם האמיתי איך עוברים מפאונדר לניהול, ואשמח להעביר את הידע הזה הלאה.
אתחיל ואומר שלהיות מנהל זה מקצוע. מקצוע שלאו דווקא בשבילו הקמתם סטארטאפ. אם אתם CTO והקמתם סטארטאפ, הרבה פעמים זה מתוך חוזקה טכנולוגית ואהבה לטכנולוגיה (אני כזה). פתאום אתם צריכים לנהל צוות ולהתעסק בהרבה מסביב וזה מכה לכם בפרצוף שאתם כבר לא ממש מתעסקים בטכנולוגיה במובן ה-Hands-on. מיד אחרי האסימון הזה, אתם מבינים שלהיות מנהלים זה מקצוע בפני עצמו ואם אתם טכנולוגים חזקים זה לא אומר שאתם מנהלים חזקים. אתם מבינים שיש הבדלים בין מנהלים ומנהיגים, ושככל שתעמיקו תגלו כמה התפקיד הרבה יותר מורכב ממה שהוא נראה על פני השטח.
אז גם אם החלטתם שאתם רוצים להיות מנהלים וגם אם לא, הטיפים האלו יוכלו לעזור לכם.
1) גיוס כוח אדם דורש הרבה מאוד עבודה
בתחילת הדרך אתם מביאים את החברים או הקולגות ממעגל ראשון. זה יחסית יותר קל ודורש פחות התעסקות. מניסיוני זה יוצר אשליה שלגייס זה יחסית עניין פשוט: אתם קובעים עם מישהו פגישה או שניים, שולחים זימון לפגישה ושם זה נגמר.
מיד אחרי הגיוסים הראשונים האלו מתחילים לעבוד עם הד-האנטרים, חברות השמה, חברות השמה וכו׳. הראיונות מתארכים, הכמויות גדלות, פגישות זזות, יש מבחני בית, מו״מ והרבה בלת״מים. זה יכול פתאום להעמיס עליכם מאוד.
ההמלצה שלי:
- אחד הגיוסים הראשונים בסטארטאפ צריך להיות משרת Talent Acquisition לעזרה בכל מה שציינתי.
- לדעת לחלק את הראיון הראשון בין חברי הצוות ככה שלא אתם תהיו המראיינים הבלעדיים של הראיון הראשון – שממנו יש הכי הרבה כמובן.
2) להאציל סמכויות – ביזור במקום ריכוז
גם אם החלטתם להיות ה-CTO, אף פעם לא מוקדם מדי לגייס VP R&D. ברגע שהצוות גדל לכמה אנשים, כבר יש מספיק עבודה גם של ניהול העבודה השוטפת (ספרינטים, עבודה מול הפרודקט, פיתוח כוח אדם, Roadmap וכו׳) וגם עבודה טכנולוגית/מוצרית ופיתוח החזון מתוך הטכנולוגיה. אם אתם עושים את שני התפקידים (ובנוסף גם מראיינים הרבה) אז אתם ממש דוחפים את עצמכם למקומות שלא נכון לחברה שתהיו בהם.
גיוס VP R&D בשלב הזה יכול להיות קצת מאיים, אבל תאמינו לי שיש מספיק עבודה ומקום לכולם. המטרה שלכם היא שהחברה תצמח, תגיע ל-Product Market Fit ותצליח. תוכלו לעשות את זה רק אם תהיו פנויים לעבוד על מה שאתם באמת אמורים לעבוד בו.
עד שיש לכם VP R&D וגם אחרי, אתם תגיעו להרבה מקומות שבהם אתם מבינים שאתם תדלברו קוד הרבה יותר מהר ממישהו אחר אז אולי עדיף שאתם תעשו את המשימה. טעות!
עם כזה מיינדסט (שאני שגיתי בו כנראה יותר מכולם) אתם תהפכו לצוואר בקבוק, ובעתיד כשהזמן שלכם יהיה אפילו יותר יקר, אתם תשקיעו אותו בלעשות Hand-off במקום דברים אסטרטגיים יותר.
3) לא לייפות את המציאות למועמד
ראיינתם עשרות כבר והתאכזבתם לא מעט. מגיע מועמד מדהים שאתם ממש רוצים לגייס. טעות נפוצה היא להגיד לו מה שירצה לשמוע העיקר שיבוא לצוות. אני חושב שזו טעות חמורה.
אתן דוגמא: מגיע מועמד חזק הוא עם ניסיון מהתעשייה שלכם, עם הטכנולוגיות שלכם וב-DNA שלכם והכל ורדים ושושנים. דבר אחד – הוא לא מחפש משרה שיהיה בה גם DevOps כי לטעמו זה לא כיף או משהו כזה. אצלכם כולם עושים גם קצת DevOps כי זה סטארטאפ וכולם עושים הכל. להתגמש בשבילו ולהגיד לו שהוא לא יעשה זו טעות. אתם רוצים אנשים שמבינים שצריך להתגמש בסטארטאפ, שמחוייבים למה שהמשימה מחייבת, שמבינים שאם כולם נושאים בנטל אז גם הם תחת האלונקה.
אל תגידו לו שהוא לא יצטרך לעשות ואל תגידו לו שזה ממש מעט. תגידו את האמת. ותסבירו שאתם מצפים להבנה ולרוח צוותית.
4) לשקף לעובדים את הביזנס והתמונה המלאה
טיפ חשוב מאוד בעיני. אתם בתחילת הדרך, יש לכם את הפריבילגיה להשאיר את העובדים בלופ ובחיבור לביזנס – פריבילגיה שכשהחברה גדלה לרוב נאבדת.
שימו לב שאתם יושבים בפגישות הנהלה, פגישות עם לקוחות, משקיעים, פרודקט, מרקטינג וכו׳. כל פיסת מידע כזו שלא קשורה לטכנולוגיה בונה לכם את התמונה בצורה יותר רחבה ומבססת את הידע שלכם בנושא ועוזרת לכם לבסס פתרונות טובים יותר.
כמה מהארכיטקטורות הטובות ביותר אצלנו במערכת הגיעו מתוך הבנה עסקית של הצוות הטכנולוגי. אל תיקחו כמובן מאליו את כל הידע שאתם צוברים כפאונדרים שרואים את התמונה המלאה – ותגדילו להעביר אותו לצוות הטכנולוגי שאתם בונים, במיוחד ל Core Team שייסדתם בתחילת הדרך.
5) להיות קשובים לעובדים
המטרה: אחוז נטישה נמוך של עובדים.
הדרך: דלת פתוחה, שיתוף, הקשבה, הבנה, תקשורת כנה, חשיבה על העובד.
שימו לב שאתם נותנים מענה לצרכים שלהם, לא שוכחים או ממסמסים את השאלות והבקשות שלהם, משתפים אותם בתהליכי החשיבה וקבלת ההחלטות, מחזקים אותם וסוללים להם את הדרך לגדול יחד איתכם. בכל אלו תועילו לעצמכם מאוד אם תגייסו HR שישקפו לכם ויתנו לכם את הכלים לבצע.
—-------
עמית אטיאס הוא ה-Co-Founder ו-CTO של Bigabid, חברת מוצר Data Science שמתעסקת בניתוח דפוסי גלישה במובייל ושימושו לפרסום אפליקציות באמצעות Machine Learning.
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
וידאו
50 דק'
07/2025
על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים
פודקאסט
50 דק'
07/2025
309: על אייקון, גיוס כסף ועבודה מול אמריקאים - שיחה עם יסמין לוקץ׳
יסמין לוקץ', מייסדת ICON ומשקיעה, מפרקת את האתגרים וההזדמנויות של יזמים ישראלים בסיליקון ואלי - פערי תרבות, גיוס כסף וטעויות שכדאי להימנע מהן.
בלוג
4 דק'
07/2025
איך בונים מוצר בלי לקודד?
בלוג
5 דק'
07/2025
מהפכת ה-No Code והסוכנים האוטונומיים: זוהי רק ההתחלה של עתיד פיתוח התוכנה
בלוג
3 דק'
07/2025
שערי מטבע משתוללים? איך להגן על ה-runway של הסטארטאפ שלכם?
בלוג
5 דק'
07/2025
וייב קודינג - איך פרומפט אחד שווה למוצר שלם
פודקאסט
47 דק'
07/2025
308: על גיוס כסף מאנג׳לים - כל מה שכדאי לדעת (עמית גילון)
בלוג
4 דק'
06/2025
איך לבנות סטארטאפ שישרוד גם כשטכנולוגיות ה- AI משתפרות כל חודש?
פודקאסט
40 דק'
06/2025
307: הכל על יוזר אקוויזישן (שירלי קרליבך)
בלוג
3 דק'
06/2025
עקרונות להתמודדות ראשונית עם עובדי סטארטאפ בזמן חירום
וידאו
53 דק'
06/2025
איך לנהל גיוס ולתפקד כלכלית בזמן מלחמה
וידאו
06/2025
איך לספר סיפור ששווה השקעה
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup