

עידן לוין ,
Full Stack Team Leader, mavens
7 התובנות שלי להצלחה בבניית והובלת צוות
2024-06-10
•
5 דקות קריאה
שמי עידן לוין, ואני ראש צוות Fullstack בחברת mavens, הזרוע הטכנולוגית הישראלית של ענקית הגיימינג האמריקאית Zynga. אני מנהל כיום צוות של 8 מפתחים (חלקם בחו״ל), אחרי למעלה מעשור שבו ניהלתי צוותים ועובדים בחברות סטארטאפ והייטק שונות מstartup ועד corporate, שעסקו במגוון תחומים החל מאפליקציות, ad-tech, HR-tech ועד גיימינג ודאטה.
לאורך שנות הקריירה שלי גיבשתי לא מעט תובנות על מהו ניהול מוצלח, כיצד אתה הופך למנהל טוב יותר, כזה שמקדם את העובדים בצוות שלו, עוזר להם להצליח בחברה ובקריירה, כל זאת תוך עמידה במטרות של החברה וביעדים שנקבעו גם עבורך אישית.
אשתף אתכם בשבע תובנות כאלה, ואשמח לשמוע מכם עוד.
1. צניעות והקשבה מביאים למעורבות
הצטרפתי לחברה בצמיחה, לצוות קיים, שחלקו כבר עבד יחד אבל לא נוהל באופן צמוד. הגעתי כראש צוות והתבקשתי להכניס ניהול צמוד ומפוקח לקבוצה של מפתחים, ולגייס חדשים. הדבר הראשון שעשיתי, הוא לצופף את השורות. ניהלתי המון פגישות אישיות, הבנתי מה עובד ומה לא, עבור כל אחד. ניסיתי לתת לכולם את ההזדמנות להשמיע את עצמם, לפתח את הרעיונות והמחשבות שלהם, וגיליתי שרוב הזמן - בחברה שעובדת נכון ויודעת מה היא רוצה - הכיוון ברור וכל מה שנדרש הוא תיקון כזה או אחר, ממקום של דיון ושותפות.
לא היה שום מקום של - ״אני המנהל, אני ראש הצוות, ואני מחליט״, קודם כל זו לא דרכי, שנית - זו הדרך הכי טובה לבנות את הביטחון של הצוות, של עובדים צעירים יותר, והרווח לעתיד הוא השתתפות מלאה בקבלת החלטות, מעורבות גדולה ואיכפתיות.
2. לתאם ציפיות זה הכרחי, ואסור לשכוח לעדכן אותן
אחד הדברים הכי קשים למנהל זה כל הזמן לזהות מי צריך פחות ומי צריך יותר, מי צריך א׳ ומי צריך ב׳, ואיך לחלק את הזמן המוגבל שלך ושל הצוות. לכן - השיחות האישיות האלה היו הבסיס לתיאום ציפיות מאוד עמוק, והבנה של שני הצדדים, שלי ושל כל עובד, מה אני צריך, ומה הוא צריך. יש עובדים שרוצים עצמאות, יש כאלה שצריכים ליווי, יש כאלה שרוצים לדעת יותר על האסטרטגיה והכיוון של החברה, וכאלה שרוצים להעמיק במוצר. אחרי שאתה מסמן לעצמך מה כל אחד רוצה, ובודק שהעברת גם את ה״אני מאמין״ שלך, צריך לזכור שזה משתנה באופן תדיר: כשעובד גדל ולומד יותר, צומח מקצועית, או מול משימות שונות בחברה. יש לעדכן את גרסת תיאום הציפיות מדי פעם.
3. דחוף לעבר החוזקות של חברי הצוות שלך
זה משפט ששמעתי ממנהל בכיר פעם: לכולם יש נקודות חזקות וחלשות, והסיכוי שלנו לשפר את החולשות שלנו הרבה יותר נמוך מהסיכוי שנצליח להביא לידי ביטוי את החוזקות. לכן אני משתדל לעודד אנשים לקחת דברים ולבצע משימות ״שמסתדרות יותר״ עם הנקודות החזקות שלהם. זו לא משימה קלה, ולפעמים צריך - ״בכוח״ לתת למישהו להיאבק עם חולשה שלו, כי יש דברים ברמת החברה שצריך לעשות, אבל לרוב זה עובד, לחזק את החוזקות.
4. משוב לא מעבירים פעם בשנה, מנסים להעביר כמה שיותר
שיחות שנתיות זה חשוב, וכולם מצפים להן - כי יש להן גם משמעויות כלכליות לרוב, אבל אין טעם לנהל שיחה נוקבת עם העובדים שלך, נוקבת פחות או נוקבת יותר, רק פעם בשנה. משפט חשוב בניהול הוא - לעולם אל תפתיע עובד שלך, בביקורת או בהזמנה לשימוע חלילה, עם משהו שהוא לא היה מודע לו, לכן חשוב לקבוע מועדים. רבעוניים לשיחות הערכה קלות יותר, כדי לעמוד על טעויות ושיפורים, ולפעול בהתאם. אני תמיד מופתע מחדש ללמוד עד כמה עובדים מצפים ורוצים משוב אמיתי ומקיף.
5. עצמאות לא קונים בשום חנות
אני לא חושב שיש משהו טוב ורצוי יותר למנהל מעובד עצמאי, שרץ קדימה עם המשימות שלו, מעדכן סטטוס, מתקן טעויות, מתמודד לבד ומוצא פיתרונות. אבל זה בעולם מושלם. במציאות המילה הזו - שהרבה שואפים אליה, יכולה להיות חרב פיפיות. אני מנסה לקחת שיטה של שני צעדים קדימה וצעד אחורה, אני מעודד לנסות לפתור בעיות לבד, אבל גם מבהיר שאני תמיד כאן לעזור, אני מעודד לדווח סטטוסים באופן רציף, אבל כן להציף דברים שנראים שיכולים לעכב אותנו, זה לשחרר קצת את החבל, ולמתוח אותו שוב, לראות למי נוח בתוך הזרימה הזו, ומי צריך פיקוח יותר צמוד.
6. תנו קרדיט וגב, באופן קבוע וללא פספוסים
בהקשר הזה של העצמאות, אחד הדברים החשובים שעליהם היא יושבת זו כמובן תחושת הביטחון, וביטחון בונים כאשר אתה מבהיר שאתה הגב של הצוות שלך, לא משנה מה. כל טעות היא טעות שלי, כל הצלחה היא הצלחה של העובד. אם יש מישהו שלא מבין או לא מתחבר לבסיס של המשפט הזה, צר לי, לדעתי ניהול הוא פחות בשבילו.
7. בסוף זה הכל יחסים
אני מנסה לפתח את הקשר האישי ביני לבין חברי הצוות שלי. זה גם משהו עדין, ולא קל לביצוע, כאשר נכנס למשוואה אלמנט של קריירה, וכסף, וביצועים, והערכה, וביקורת, אבל בסוף כולנו אנשים. אני מחפש להעמיק את הקשר עם הצוות שלי, להכניס עוד רובד של איכפתיות והקשבה וקרבה, כי גיליתי שאני עובד יותר טוב כשאיכפת לי מהאדם שלידי, וזה מה שאני רוצה מהצוות שלי. בהקשר הזה חשוב לדעת מה הרוח של הצוות שאתה בונה, ואם אתה מזהה מישהו שלא מתאים לרוח הזו, תהיה לך החלטה לא פשוטה לראות אם מה שהוא מביא איתו לצוות מספיק.
אולי יעניין אתכם גם הבלוג - איך לבנות צוות חזק ועצמאי
שתפו את הבלוג:
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
25 דק'
01/2025
289: דרך של סטארטאפ בניו-יורק - להעביר את החיים למקום חדש (ניר לזניק, Sedric)
בפרק אנחנו צוללים אל המסע האישי והמקצועי של ניר לזניק, מייסד ומנכ"ל חברת Sedric, שעבר לניו יורק כדי לקדם את פעילות החברה בשוק האמריקאי.
בלוג
3 דק'
12/2024
כולנו רוצים עובדים מלאי תשוקה לעשייה. איך גורמים לזה לקרות?
פודקאסט
34 דק'
11/2024
278: לתכנן את השנה הבאה - מדריך מקוצר לכתיבת תוכנית OKR
אנחנו מדברים על איך כותבים תוכנית OKR לתרגום אסטרטגיה לתוכנית פעולה באופן נכון ואפקטיבי.
בלוג
5 דק'
11/2024
איך לנהל ביצועים בסטארטאפים וחברות בצמיחה
פודקאסט
46 דק'
11/2024
277: המסע לעבר ה-OKR: המתודולוגיה שעזרה לנו ליצור פוקוס ושפה משותפת (שירן נאווי ויוליה פרגו)
אנחנו מדברים על המסע המתמשך של עבודה עם OKR, האתגרים בהטמעת תוכנית אסטרטגית חדשה בארגון, ועל איך שומרים על גמישות בתהליך.
בלוג
5 דק'
10/2024
המיתוס של 90 הימים הראשונים: איך יוצרים השפעה מיידית כמנהל פיתוח
בלוג
5 דק'
09/2024
מעבר לאג'ייל: הטקסים של צוותי פיתוח מנצחים
בלוג
5 דק'
09/2024
סקייל ארגוני - האתגר האנושי
בלוג
4 דק'
09/2024
על שיתוף פעולה בין מנהלים בארגון
בלוג
4 דק'
09/2024
להוביל למצוינות: הנעת עובדים ובניית צוות מנצח
בלוג
5 דק'
08/2024
השיטה להגדרת יעדים שבאמת עוזרים לאנשים להתפתח
בלוג
5 דק'
07/2024
כיצד לשמר את רוח החדשנות של סטארט-אפ שהפך לתאגיד בינלאומי?
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
Startup for Startup