איך להקים את תחום הפרודקט דיזיין
תובנות של מעצבת ראשונה בסטארטאפ
רוצים להתעדכן בכל וידאו חדש שיוצא? לחצו "Subscribe"
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
שתפו את הוידאו:
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
37 דק'
05/2023
209: מפצחים A/B טסטינג 2.0
כמעט חמש שנים אחרי הפרק הראשון שלנו שעסק בA/B testing, אנחנו חוזרים לאחד הכלים הכי משמעותיים בעולם המוצר ומשתפים במה השתנה אצלנו מאז, ובפרקטיקות AB Testing למתקדמים.
וידאו
04 דק'
05/2023
איך להקים את תחום הפרודקט דיזיין
איילת פז-אקלר עבדה כמעצבת בחברות ענק כמו נייס וצ׳קפוינט, אבל להקים פרודקט דיזיין בסטארטאפ זה אתגר מסוג אחר. אחרי שעשתה את זה כבר פעמיים, היא הגיעה אלינו לאולפן כדי לשתף מה למדה מזה
וידאו
07 דק'
04/2023
מה אפשר ללמוד מהמסע של airbnb לפרודקט-מרקט פיט?
במודל של נועה גנות להסתכלות על פרודקט-מרקט פיט, היא אוהבת להסתכל על זה דרך ארבעה חלקים השוק, הבעיה, הפיתרון, והמוצר. איך זה מתחבר ל-ainbnb?
וידאו
02 דק'
04/2023
איך להביא את המשתמשים הנכונים למוצר
קטע מתוך הרצאה של אמיר שבט, בו הוא משתף קייס סטאדי של תהליך הרשמה למוצר של סטארטאפ שעזר לו. אמיר מציג שני תהליכי הרשמה אפשריים לאותו מוצר, ותוהה: איזה עדיף? רמז: לא זה ולא זה
וידאו
03 דק'
02/2023
אמיר שבט: איך העליתי את ה-CTR ב-87%
אמיר והצוות שלו בטוויץ׳ עבדו המון על פיצ׳ר שהמשתמשים בכלל לא הגיעו אליו. איך אמיר הצליח עם טוויק קטן להקפיץ את ה-CTR לפיצ׳ר מ-0.3% ל-87%?
פודקאסט
36 דק'
02/2023
196: הכל על מחקר מתחרים
אנחנו מדברים על כל מה שצריך לדעת על מחקר מתחרים, מה ההזדמנות, מאיזה טעויות כדאי להימנע, ואיך להפוך אותו לפרקטי.
וידאו
02/2023
איך הגענו למקום הראשון בפרודקט האנט?
היציאה לפרודקט האנט היא מיילסטון משמעותי עבור סטארטאפים רבים. סיון ברעם הגיעה למקום הראשון בדירוג היומי - ומשתפת מה כללו ההכנות שהובילו להישג
פודקאסט
38 דק'
01/2023
193: על אסטרטגיית Go-To-Market עם רועי מן ומיכל לופו
אנחנו מדברים על אסטרטגיית הגו-טו-מרקט שלנו במאנדיי, ואיך בנינו את תהליך העבודה שלנו על מוצר חדש סביבה.
פודקאסט
38 דק'
12/2022
188: איך מקרבים את המוצר למשתמשים, או; על עבודה משותפת של מוצר ו-CX
אנחנו מדברים על איך עבודה משותפת ושוטפת בין צוותי המוצר לצוותי שירות הלקוחות (CX) עוזרת לנו לקרב את המוצר למשתמשים
פודקאסט
42 דק'
12/2022
צעדים ראשונים 03 - כל מה שצריך לדעת על MVP עם יובל סמט, RiseUp
אנחנו מדברים על MVP - minimum viable product, מה הדרך הנכונה לבנות אחד, מה המטרה שלו, ולמה צריך לשים לב.
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
איילת פז-אקלר
כשנכנסתי כמעצבת הראשונה לסטארטאפ מצאתי את עצמן, מן הסתם, עולה על רכבת נוסעת. לצוותים כבר יש את תהליכי העבודה שלהם, ואני צריכה מצד אחד להשתלב בקיים בצורה חלקה ומצד שני לייצר תהליכים ודרכי עבודה חדשים שיתמכו בדבר שלשמו הגעתי: להקים את תחום הפרודקט דיזיין בחברה.
אני איילת פז אקלר, כיום Lead Product Design בחברת Applitools. בעבר עבדתי בחברות גדולות ומוכרות כמו צ׳קפוינט ונייס, ולפני שלוש שנים החלטתי לעשות שינוי ולעבור לעבוד בסטארטאפ. מאז הספקתי להקים פרודקט דיזיין בשני סטארטאפים, ואני שמחה לשתף מהתובנות שלי בקהילה הנהדרת פה 🙂
את האתגרים בלהגיע כמעצבת ראשונה לסטארטאפ אפשר לחלק לכמה מישורים: ראשית, הלבד. לשמחתי באתי אחרי כמה שנים טובות בתעשייה, ונעזרתי במעצבים ומעצבות שהכרתי לאורך הדרך בהתלבטויות שהיו לי. מעבר לזה, האתגר אולי הכי משמעותי זה להקים יסודות: גם יסודות תהליכיים, וגם יסודות עיצוביים.
ביסודות תהליכיים אני מתכוונת להשתתה של שילוב הדיזיין בתהליך המוצרי. כל עוד אין מעצבת אין-האוס, סטארטאפים רבים נוטים להתייחס לעיצוב כביצועיסט ותו לא. כשאני הגעתי כמעצבת ראשונה, היה לי חשוב להכניס לשגרת העבודה את השילוב שלי בתהליך, ולבסס את זה שהעיצוב הוא חלק אינטגרלי כבר משלב מוקדם של החשיבה המוצרית. הדבר הזה כולל בתוכו גם שילוב של טקסים שלא הכירו בחברה ודגש על דברים שלא בוצעו, או בוצעו מעט לפני הגעתי: design thinking, design review, מחקר משתמשים עם אוריינטציה עיצובית, דיזיין ספרינט, ועוד.
מבחינת היסודות העיצוביים אז זה אתגר לא פחות גדול. אמנם לא הגעתי לואקום מוחלט – הסטארטאפים שנכנסתי אליהם עבדו קודם לכן עם מעצבים פרילנאסרים, כך שכן היה עם מי לעבוד – אבל כן היה חשוב לחזור להתחלה ולשבת על האסטים העיצוביים, דיזיין סיסטם, ולהבין איך אני משלבת עבודה על הדברים החיוניים האלה במקביל לעבודה השוטפת על פיצ׳רים או מוצרים חדשים שרוצים להוציא. בהקשר הזה מאוד עזר לי לעבוד עם פרילנסרית שהתייחסתי אליה כעובדת אין-האוס לכל דבר ועניין, כך שהיא עשתה אונבורדינג לחברה כאילו היא עובדת מן המניין, הכירה את המוצר לעומק, וככה הייתי יכולה לנהל את העבודה בראש שקט שאני יודעת שאם אני עובדת בספרינט הקרוב על פיצ׳ר מסוים, יש לי פרילנסרית שמכירה את המוצר לעומק שבמקביל אליי עובדת על הדיזיין סיסטם או כל דבר אחר שראיתי לנכון.
על כל זה ועוד מאוד שמחתי לדבר בוידאו החדש של Startup for Startup, ואני מאוד מקווה שתמצאו את זה מועיל ועוזר.
מוזמנים לשאול follow-up פה בתגובות, אני זמינה לכל תהייה ועצה 🙂