המודל להצגת הסטארטאפ שלך
איך לספר על הסטארטאפ בצורה בהירה ופשוטה
רוצים להתעדכן בכל וידאו חדש שיוצא? לחצו "Subscribe"
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
שתפו את הוידאו:
עוד תוכן בנושא:
פודקאסט
48 דק'
05/2023
208: על ניהול סיכונים, או; איך מזהים לקוחות שעלולים לעזוב
אנחנו מדברים על ניהול סיכונים בעולמות הצלחת הלקוחות - איך אפשר לזהות לקוח שעלול לעזוב, ומה עושים מרגע הזיהוי.
וידאו
05 דק'
05/2023
המודל להצגת הסטארטאפ שלך
ד״ר נועם פיינהולץ מסביר על מודל הגשר, שמאפשר ליזמים ויזמיות להסביר בצורה פשוטה וברורה את הסטארטאפ שלהם, ולא פחות חשוב - מה הכאב שהוא בא לענות עליו, ומה האימפקט שהוא יגרום לו. אז איך זה עובד?
וידאו
03 דק'
05/2023
שיעור אחד שלמדתי על הקמת סטארטאפ ב-Booming Industry
בן ג׳ייקובס, מייסד-שותף בגינזי, מספר מה האתגרים שנתקל בהם בפתיחה של סטארטאפ שפועל בשדה החם של Generative AI, ואיך לדעתו נכון להתמודד איתם.
פודקאסט
47 דק'
05/2023
הגיוס הראשון 04 - הכל על תכנון ראנווי (עם רון רייטר, Sentra)
אנחנו מדברים על כל מה שצריך לדעת על ראנווי - איך מתכננים אותו מה הפרמטרים שצריך לקחת בחשבון, ומה עושים אם התכנון שעשינו מראש השתנה.
פודקאסט
48 דק'
05/2023
הגיוס הראשון 02 - הכל על ולואציה (עם רון גורה ,Empathy) 
מה זו וולואציה? מתי נכון להעלות אותה בשיחה עם משקיע? ולמה היא לא הגורם הכי חשוב בתהליך השקעה? אחרי שבעונה הראשונה של ׳צעדים ראשונים׳ נגענו בכל המיילסטונים המשמעותיים שכל סטארטאפ פוגש בתחילת הדרך, בעונה השניה אנחנו נוגעים באחד האתגרים הכי גדולים של כל סטארטאפ – גיוס הכסף הראשון. במהלך העונה נצלול לעומק של כל אחד …
המודל להצגת הסטארטאפ שלך לקריאה »
פודקאסט
40 דק'
05/2023
הגיוס הראשון 01 - יצירת קשר ופגישה ראשונה (יואב וילנר, Walnut)
איך יוצרים קשר עם משקיעים? לאיזה משקיעים כדאי לפנות? ומה חשוב לזכור לפני פגישה ראשונה עם משקיע פוטנציאלי? אחרי שבעונה הראשונה של ׳צעדים ראשונים׳ נגענו בכל המיילסטונים המשמעותיים שכל סטארטאפ פוגש בתחילת הדרך, בעונה השניה אנחנו נוגעים באחד האתגרים הכי גדולים של כל סטארטאפ – גיוס הכסף הראשון. במהלך העונה נצלול לעומק של כל אחד …
המודל להצגת הסטארטאפ שלך לקריאה »
פודקאסט
39 דק'
05/2023
207: צעדים ראשונים 08 - על בניית אסטרטגיית מכירות ושיווק ראשונית
מתי להביא אנשי מכירות לסטארטאפ? איך יודעים לתכנן את תקציב השיווק הראשוני? למה כדאי למייסד ללכת למכור את המוצר בעצמו בהתחלה? כבר דיברנו בעבר על זה שמוצר, טוב ככל שיהיה, לא רלוונטי ללא משתמשים. הדרך להגיע למשתמשים האלו היא דרך שיחות מכירה ופרסום, שבשלבים ראשונים של סטארטאפ יכולים להשפיע על כל הרואדמאפ המוצרי.אבל בתחילת הדרך …
המודל להצגת הסטארטאפ שלך לקריאה »
פודקאסט
49 דק'
05/2023
206: השיעורים שלמדנו בוול-סטריט: 02 - הכל על אנליסטים
ב-10 ביוני 2021, מאנדיי הפכה לחברה ציבורית. מאז עברה יותר שנה וחצי, ולא משנה איך חשבנו שהחיים כחברה ציבורית יראו – פגשנו לא מעט אתגרים חדשים, ואנחנו ממשיכים ללמוד בכל יום שעובר. בנוסף לזה, השוק הפיננסי שבו הנפקנו שונה במאה שמונים מעלות מהשוק הפיננסי שבו אנחנו פועלים היום. אז עכשיו, יותר משנה וחצי לאחר ההנפקה …
המודל להצגת הסטארטאפ שלך לקריאה »
וידאו
07 דק'
04/2023
מה אפשר ללמוד מהמסע של airbnb לפרודקט-מרקט פיט?
במודל של נועה גנות להסתכלות על פרודקט-מרקט פיט, היא אוהבת להסתכל על זה דרך ארבעה חלקים השוק, הבעיה, הפיתרון, והמוצר. איך זה מתחבר ל-ainbnb?
וידאו
04 דק'
04/2023
וורק-לייף: באלאנס?
כינסנו תשעה עובדים ועובדות מרחבי ההייטק, בתפקידים שונים, כדי לשאול אותם על סוגייה אחת: וורק-לייף באלאנס. מה היה להם.ן לומר?
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
ד״ר נועם פיינהולץ
בשנים האחרונות פגשתי הרבה יזמים ויזמות עם רעיונות מדהימים, אבל קושי גדול לספר את אותם רעיונות באופן חד וברור. בשביל לענות על האתגר הזה אני מציע את מודל הגשר.
במסגרת המודל הזה אני מציע לחשוב על הסטארטאפ במונחים של גשר שעובר מעל נהר. גדה אחת של הנהר היא גדת הכאב, ה-Pain. הגדה השנייה היא גדת האימפקט – זאת אומרת הגדה שאם הכאב ייענה נגיע אליה. הגשר שמחבר בין הכאב לאימפקט הוא הסטאטראפ שלכם.
כשמציגים את הכאב שאתם באים לענות עליו, חשוב להמחיש אותו באופן ברור. אפשר לעשות את זה או דרך סיפור אישי שאנשים יכולים להתחבר אליו (״מכירים את זה שאין לכם כוח לקפל כביסה?״), או דרך דאטה (״78% מהאנשים מציינים את קיפול הכביסה כפעולה הרוטינית השנואה עליהם״).
בהצגת האימפקט הפוטנציאלי אם הכאב הזה ייענה, אני ממליץ להשתמש באותם כלים – אבל בהיפוך. מה הכוונה? אם בהצגת הכאב סיפרנו על השנאה העצומה שיש לנו כלפי קיפול הכביסה, אז בהצגת האימפקט נתאר את האוטופיה שבהיעדר המטלה הבלתי נסבלת הזאת. אם בהצגת הכאב הצגנו נתונים חזקים שמראים כמה שעות אנחנו שורפים על מיון הבגדים לארונות – אזי בהצגת האימפקט נראה כמה זמן חסכנו, ואיך אפשר לנצל אותו לדברים אחרים.
אחרי שביססנו את הכאב והאימפקט, זה הזמן למושיע: הסטארטאפ שלנו, המוצר שלנו.
חשוב לציין שאפשר לשחק עם מודל הגשר: אפשר להתחיל מהכאב, לעבור לאימפקט, ומשם למוצר. אפשר גם להתחיל מהאימפקט, לעבור לכאב, ואז לסיים במוצר. אפשר להשתמש רק בנתונים להמחשה, או רק בסיפורים אישיים, או לשלב בין השניים. שחקו עם זה, תתאמנו על וריאציות שונות, ותראו מה הולך לכם.
מקווה שנהניתם.ן מהוידאו!