תהליך העבודה הצוותי מאחורי המוצר
איך ולמה לערב את כולם מההתחלה?
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
הירשמו לאיזור האישי
צרו פרופיל אישי באתר ותוכלו להתחבר לאחרים ואחרות, לקבל תכנים מותאמים אישית, ולשמור את התכנים שהכי מעניינים אתכם.
רוצים להתעדכן בכל וידאו חדש שיוצא? לחצו "Subscribe"
Startup for Startup אישי
קבלו עדכונים על הנושאים שהכי מעניינים אתכם
שלי Startup for Startup
קבלו עדכון ישר למייל ברגע שיוצא תוכן חדש בנושא.
שתפו את הוידאו:
עוד תוכן בנושא:

בלוג
3 דק'
07/2025
שערי מטבע משתוללים? איך להגן על ה-runway של הסטארטאפ שלכם?

בלוג
5 דק'
07/2025
וייב קודינג - איך פרומפט אחד שווה למוצר שלם

פודקאסט
28 דק'
07/2025
פרודקטיבי 38: איך עושים גרות׳ למוצר שלנו? (שיר ירקוני, מאנדיי)
איך ניגשים לעשות גרות׳ במוצר קיים, איך משלבים בין דאטה למחקר ומשתמשים ואיך מעמיקים מעבר למה שהמשתמשי אומרים לנו כדי לייצר הזדמנויות במוצר שלנו

בלוג
4 דק'
06/2025
הצעת ערך שמוכרת: הכלי האסטרטגי שכל יזם צריך לשלוט בו

בלוג
3 דק'
06/2025
לשמור על יצירתיות בימי משבר

פודקאסט
28 דק'
06/2025
פרודקטיבי 37: איך עושים רי-דיסקאברי לעולם הבעיה? (ליאור סאסי, Lightricks)
מה קורה כשמוצר שהגיע ל-Product-Market Fit פתאום מאבד רלוונטיות בגלל שינוי תרבותי עמוק? בפרק השבוע, רן ארז מארח את ליאור סאסי, מנהלת מוצר בחברת Lightricks, לשיחה מעמיקה על אחד האתגרים הכי מעניינים בעולמות ה-AI והקריאייטיב.

וידאו
06/2025
איך לייעל את העבודה שלכם עם MCP

וידאו
06/2025
מה זה MCP ולמה זה אמור להיות חשוב לכם

פודקאסט
27 דק'
05/2025
פרודקטיבי 36: האם הפיצ׳ר המנצח שלנו באמת מנצח?
איך ניגשים לשיפור פיצ'ר קיים עם עומק חדש? איך בודקים אם פיצ'ר באמת משפיע על מטריקות עסקיות? ולמה חשוב דווקא להסתכל על יוזרים שלא מצליחים?

פודקאסט
5 דק'
05/2025
בקצרה - איך מנהלים צוות שהיית חלק ממנו?
בפרק הקצר שמבוסס על הבלוג של אוהד אלעל, R&D Team Leader בארטליסט, הוא משתף בתהליך האישי שעבר כשמצא את עצמו מקבל הצעה לנהל את הצוות שלו, למרות שחבריו לצוות ותיקים ממנו בחברה.

פודקאסט
26 דק'
05/2025
פרודקטיבי 35: איך צמצום נכון במוצר יוצר אימפקט גדול (ליאת פלד, פנגו)
איך מצמצמים פיצ’ר מורכב ל־MVP שנותן ערך אמיתי? ליאת פלד, VP Product בפנגו, משתפת בתהליך העבודה על MVP לפיצ’ר סריקת שלטי חניה. מהרעיון בהאקתון ועד מוצר מדויק שפותר בעיה אמיתית ביומיום של משתמשים בתל אביב.

בלוג
5 דק'
04/2025
AI חכם מתחיל בדאטה חכם
הניוזלטר שלנו
הירשמו וקבלו עדכונים על פרקים חדשים, כתבות, אירועים ועוד הפתעות!
רוצים לקחת חלק בשיתוף ידע?
אם גם אתם רוצים להצטרף למשימה שלנו להעשיר את האקוסיסטם בידע ותובנות, אם אתם רוצים לשאול אותנו משהו, אם אתם מרגישים שיש משהו שעזר לכם וכולם צריכים לדעת, נשמח לשמוע.
דניאל ורטמן
איך יוצרים תקשורת נכונה בין מעצבים למפתחים?
בתחילת דרכי במאנדיי מצאתי את עצמי מאוד מתוסכלת מהעבודה. הייתי משקיעה מלא זמן בלפצח פיתרון לבעיה מסוימת במוצר, מעצבת כיוון שמרגיש לי בינגו, ו…
כלום. נאדה. הפיתרון ההיפותטי שלי היה מחכה לפיתוח, ומחכה, ומחכה, והיו יכולים לעבור שבועות ארוכים בלי שאף מפתח לא עשה עם זה משהו. לא הבנתי בשביל מה אני עובדת בכלל. אם לרכב על המונדיאל שקורה ברקע כתיבת שורות אלה – לא הבנתי למה זה מרגיש כאילו המעצבים והמפתחים לא באותה נבחרת.
בעיניי, התקשורת בין מעצב ומפתח שעובדים על אותו פיצ׳ר, צריכה להתנהל כמו פינג-פונג. זה ערוץ תקשורת שצריך להיות הכי פתוח שיש – אני רוצה לשמוע מהמפתחים מה הם חושבים, ולדעת שהם מרגישים בנוח להביע את דעתם, ומה ההיתכנות בכלל לייצר את הדבר הזה. כשהבנו שזה מה שקריטי בתהליך – שכולם יהיו מעורבים בו לאורך כל הדרך – היה לנו ברור יותר איך צריכה להיראות העבודה הצוותית על פיצ׳ר כזה או אחר שאנחנו רוצים לגעת בו.
אחת הנקודות המהותיות בתהליך העבודה שגיבשנו נוגעת לשיתוף המפתחים בתהליך. לא צריך לחכות עד שמגיעים לפרודקשן כדי לשתף את המפתחים בתהליך. להפך. המעצב צריך להציג את הפתרונות האפשריים, להסביר למפתח מה עומד מאחורי העיצוב, למה דווקא העיצוב הזה נכון, ולמה היוזר צריך אותו. זה השלב שבו מסכימים על הפתרון הנכון ביותר, ואז מפרקים את זה ובודקים את ההיתכנות. זה אף פעם לא אני מגיעה ואומרת ׳עיצבתי את זה, תראו איזה יופי׳. בכלל, המילה ׳יפה׳ לא נמצאת אצלי בלקסיקון והכל צריך להיות מאוד מנומק. המוקאפ יגיע רק אחרי שכולנו יישרנו קו לגבי ההתנהגות הרצויה, הבנו את הבעיה ואת היוזרים שאנחנו רוצים לפתור את הבעיה עבורם.
בוידאו החדש של Startup for Startup, שמבוסס על פרק פודקאסט שעשינו בנושא, פירקנו את התהליך שיצרנו לגורמים והסברתי מה הרציונל מאחורי כל שלב – ולאן הוא צריך להביא אותנו. אם יש לכם.ן שאלות – היט מי בתגובות!