שלום לכולם, 

פרק שלישי בסדרת הפודקאסטים שלנו על החיים כחברה ציבורית מוקדש למשקיעים בחברה. בניה ותחזוקה של תקשורת טובה עם המשקיעים, עשויה לסייע לחברה לבנות גרעין של משקיעים נאמנים לאורך זמן, ואף לסייע למנהלי החברה בבניית אסטרטגיה ארוכת טווח וקבלת החלטות מושכלת. 

וורן באפט, ״האורקל מאומהה״, ומי שנחשב בעיני רבים טובים למשקיע הטוב בהיסטוריה, שולח כל שנה מכתב שנתי למשקיעים שכולל, בנוסף למצב החברה ועסקיה, גם את דעתו על כלכלת ארה"ב והעולם ועל העתיד. יש שטוענים שזה המסמך העסקי הנקרא ביותר בעולם!  במכתביו הוא מציין שחברות חייבות למשקיעים שלהם רמה דומה של שקיפות ודיווח כפי שהן מצפות מהמנהלים שלהם. עם  זאת, מידת הפירוט עשויה להיות שונה, במיוחד כאשר מדובר במידע רגיש. 

אז מיהם המשקיעים בחברה ציבורית? 

ישנם סוגים שונים של משקיעים הנבדלים ביניהם באופי ובסוג הפעילות – משקיעים פרטיים, משקיעים מוסדיים, קרנות פנסיה, קרנות גידור, בנקים וכדומה,  באסטרטגיית ההשקעה ובפרק הזמן שלה – השקעה בחברות ערך, השקעה בחברות צמיחה, השקעה לזמן קצר, השקעה לזמן ארוך וכו׳. 

מערכת היחסים של החברה עם המשקיעים מתחילה בתקופה בה החברה נערכת להנפקה ולעיתים גם לפני (חלק מהמשקיעים עשויים להשקיע בחברה עוד בהיותה חברה פרטית כדוגמת קרנות הון סיכון), וגם במקרה הזה מדובר על קשר לטווח ארוך, שבמהלכו המשקיעים השונים קונים ומוכרים מניות של החברה בהתאם לאסטרטגיית ההשקעה שלהם. 

חשוב מאוד לנהל תקשורת שוטפת ורציפה עם המשקיעים, והפונקציה המרכזית שאחראית לתקשורת היא מנהל/ת קשרי לקוחות שעובד/ת בשיתוף פעולה צמוד סמנכ״ל הכספים של החברה ומנכ״ל החברה (במאנדיי יש לנו את ביירון ופייג' שעובדים במשרד בניו יורק ועושים עבודה מעולה בניהול קשרי המשקיעים!). חברה ציבורית חייבת שיהיה לה מנהל/ת קשרי לקוחות, שבין היתר, אחראי על אתר אינטרנט ייעודי המוקדש לקשרי המשקיעים בחברה ואשר מתעדכן באופן שוטף.  בכל רבעון שהחברה מפרסמת את הדוחות הכספיים שלה לתקופה, מנהלי החברה עורכים פגישות ושיחות עדכון עם המשקיעים המרכזיים. בנוסף, מתקיימות פגישות ושיחות עדכון  עם משקיעים בין הרבעונים. 

בשנתיים האחרונות למדנו הרבה דברים על המשקיעים שסייעו לנו לנהל עבודה משותפת טובה ופרודקטיבית – הבנו שיש להם עניין רב מאוד במוצר של החברה, ולא רק בתוצאות הכספיות, הבנו שפגישה טובה עם משקיע יכולה להוביל לרכישה של מניות (ופגישה לא טובה עשויה להוביל למכירה של מניות…), אבל גם שלא תמיד קניה או מכירה של מניות תלויה בנו או במה שעשינו. היינו צריכים ללמוד איך לנהל את הציפיות שלהם, איך נכון לפנות אליהם ולדבר איתם, ומה הם מצפים לקבל מאיתנו. 

ועוד דבר חשוב שהבנו, אנחנו צריכים לנסות ולהגיע לכל המשקיעים! ולא רק לגדולים והמרכזיים – לדוגמא דודה אירית, דודה של דריה (שבאופן מוזר יצא שדיברנו עליה הרבה בפרק), וכמוה עוד הרבה אנשים פרטיים ומשקיעים קטנים שקנו מניות של מאנדיי ואנחנו רוצים לשתף אותם בכמה שיותר מידע שניתן למשקיעים הגדולים, חשוב להגיע אליהם!

אז השבוע בפודקאסט של Startup for Startup ישבתי עם ערן זינמן ועם דריה ורטהיים ושיתפנו בכל מה שלמדנו מעבודה עם משקיעים, בין אם אתם חברה ציבורית, חברה שעומדת להפוך לציבורית, או פשוט רוצים לדעת עוד על איך מתנהלים מול משקיעים- הפרק הזה הוא בשבילכם. מוזמנים לשאול כל שאלה שתרצו.