logo

דקות קריאה

5

״השאלות שאני שואל יזם או יזמת מתעסקות בעיקר בטכנולוגיה, מחסומי כניסה, גודל שוק וחוזקת הצוות.״

אחת לשבועיים אנחנו מארחים בקהילה שלנו אנשים מובילים מתעשיית ההיי-טק הישראלית, למשך יום שלם בו חברי הקהילה מוזמנים לשאול אותם מה שירצו - ולקבל תשובה ישירה. בכל פינה כזו מוחלפת כמות ידע אדירה, ולכן החלטנו להפוך אותה לבלוג שבו נציג את השאלות והתשובות הטובות ביותר.

השבוע אתם מוזמנים לקרוא את התשובות של דובי פרנסס, יזם פינטק ושותף מייסד של Group 11 - קרן הון סיכון שבסיסה בלוס אנג׳לס. דובי השקיע מעל 500 מיליון דולר בכמה מחברות הטכנולוגיה הפיננסית הבולטות של עמק הסיליקון, ביניהן Next Insurance, Papaya Global, Addepar, Tipalti. בנוסף, הוא מכהן בדירקטוריון של חברות רבות, בין היתר  Sunbit, EquityBee, Lili, Venn . לפני כן, דובי עבד במשך כמעט עשור בענף השירותים הפיננסים והיה סגן הנשיא בבנק הפרטי של דויטשה בנק AG. 

הכר את המייסד

אודות החברה

צוות

גיוס

דובי פרנסס

שותף מייסד ב Group 11

היי דובי, האם יצא לך להשקיע ביזם בודד ומה דעתך על הקמת סטארטאפ עם יזם בודד?

יצא לי להשקיע ביזמות ויזמים, שרובם צמדים בעלי רקע אופרטיבי ורקע טכני. השקעתי גם ביזמים ויזמות בודדים אבל ההעדפה שלי היא תמיד להשקיע בצוותים. 

מה דעתך לגבי מגבלות בירוקרטיות בפינטק?

יש המון מגבלות שהרגולטורים שמים על מוסדות פיננסיים בין אם הם דיגיטליים או לא. אין הרבה מה לעשות עם זה כרגע ועם הזמן זה ישתנה אבל כרגע זה מהווה גם מעין מחסום כניסה ככה שזה לאו דווקא רע. 

אם אגיד לך לחשוב על כישלון אחד שחווית בחייך המקצועיים, מה הוא יהיה? מה למדת ממנו?

לא נכשלתי בשום דבר. סתם... התשובה היא שאני לא מגדיר שום דבר ככישלון אלא כשיעור, ובאמת ובתמים שאני לא זוכר איזשהו כישור שהיה לי בקריירה, בטח לא בתור Venture Capitalist. הכל שיעורים.

איך הגעת לתחום ומעמדך בו כיום? מה היית ממליץ לצעירים שהיו רוצים להשתלב בתחום ההון סיכון בעתיד?

דבר ראשון, לרוץ מהר. הגעתי לתחום די במקרה - ניתן למצוא על זה כמה וכמה כתבות. מה שהביא אותי למעמדי כיום זה ביצועים טובים, עין חדה, והרבה עבודה קשה מול החברות. מה שהייתי אומר לאנשים שרוצים להשתלב בתחום זה לקבל ניסיון אופרטיבי לפני קרנות הון סיכון. בנוסף,  אני חושב שכדי להשתלב בהון סיכון צריך להשתלב בחברה שבשאיפה הופכת ליוניקורן בתפקיד אופרטיבי. אם אפשר, אולי גם הייתי עושה תואר שני.

 

GROUP 11 אוהבת להשקיע במיזמים בשלב ה-SEED ו-POST-SEED, מה היית רוצה לראות ממיזם שנמצא בשלב ה-POST SEED? על מה יש לשים דגש?

הגבולות של Seed ו-Post seed התערערו לחלוטין, כמו גם הוליואציות וסכומי הסיבובים, ולכן קשה לתת תשובה אחידה. אם אתה Post seed ומייצר הכנסות, אני אשפוט אותך לפי ההכנסות ואסתכל על Market coms. אם אתה Post seed אבל בלי הכנסות, אני אסתכל על המוצר, איך הוא נראה ואיך לקוחות מגיבים אליו כרגע. 

 

איך אתה בוחן סטארטאפ ומה הקריטריונים שלך להשקעה?

כשאני מגיע לבחון השקעה, יש לנו בקרן תזה מאוד מסודרת, ואני שואלת את השאלות לפיה. השאלות שאני שואל יזם או יזמת מתעסקות בעיקר בטכנולוגיה, מחסומי כניסה, גודל שוק וחוזקת הצוות וכו׳. 

 

שאלה לגבי האופן שבו אתה בוחר את השותפים העסקיים/ ההשקעות שלך. אני יודעת שנהוג לדבר על מצגות, שקפים, רעיון נתונים ותזרימים. אבל איזה משקל יש לאלמנט האישיותי בעיניך בבחירת השקעה? האם יש תכונות אופי מסוימות, ערכים מסוימים שאתה מחפש בפרטנרים העסקיים שלך?

אין נוסחה מנצחת לאיך יזם או יזמת צריכים לפעול. אני נהנה לעבוד עם אנשים שהם טובים, שעובדים קשה, ומאמינים בדרך שלהם, ואני מחפש אנשים שאני יכול לחיות איתם מערכת יחסים ארוכת טווח. בסוף זו מערכת יחסים שיכולה להימשך 10-20 שנים.

 

לדעתך ומנסיונך, כמה חשוב ללכת עם תחושת בטן אל מול ניתוח נתונים?

אין הפרדה בין ניתוח נתונים לתחושת בטן. תחושת בטן זה מה שאתה מקבל אחרי דפוסים שחוזרים על עצמם מספר רב של פעמים. ולכן ההפרדה מלכותית. זה אותו דבר - שניהם עובדים ביחד יד ביד.

לירן חיימוביץ
עברית

4 דקות קריאה

אוגוסט 2022
עברית
4 דקות קריאה
אוגוסט 2022

המשימה היא לבנות מוצר שמייצר ערך משמעותי ללקוחות שלה. בסופו של יום, חברות קמות ונופלות בדיוק על שאלת הערך ללקוחות

עמית בן דב
עברית

3 דקות קריאה

פברואר 2022
עברית
3 דקות קריאה
פברואר 2022

לא הייתה אסטרטגיית מכירות. אני בעצמי עניתי לטלפון וניסיתי את מזלי.

הכר את המייסד

הכר את המייסד

אודות החברה

צוות

גיוס

iconתשאלו אותנו הכל