logo

דקות קריאה

8

"הפוקוס הוא תמיד, תמיד, לטווח הרחוק, וכל הצלחה או כישלון צריכים להיבחן בקונטקסט הזה."

כל שבוע אנחנו שולחים את אותה רשימת שאלות ליזמים שונים מחברות בכל הגדלים. בכל שבוע אנו מקבלים תשובות חדשות, תובנות, נקודות מבט וטיפים כיצד כולנו יכולים לשנות או לשפר מעט הרגלים קטנים וגדולים בחיים שלנו. השבוע דיברנו עם 8 המייסדים של חברת אורקה סקיוריטי, כדי לשמוע איך מנהלים שותפות של שמונה אנשים.

הכר את המייסד

אודות החברה

יוניקורן הסייבר Orca Security, המפתח פתרון אבטחת ענן, הוקם על ידי שמונה פאונדרים שהגיעו מרקעים שונים. הם מגיעים מהמגזר הדתי, מהחברה הערבית, ויש שם גם יוצאי יחידות מודיעין. מייסדי החברה מספרים לראשונה איך קבוצת פאונדרים גדולה מרקעים מגוונים מגיעה למעמד חד קרן תוך שנתיים.

צוות

120 עובדים ומפעילה משרדים בישראל, לוס אנג'לס, לונדון, וינה ועוד.

גיוס

גייסה מאז הקמתה כ-300 מיליון דולר במצטבר והגיעה תוך שנתיים מהקמתה למעמד יוניקורן בשווי של 1.2 מיליארד דולר.

Orca Security

ראיון עם שמונת המייסדים

איך התחילה הדרך היזמית המשותפת שלכם?

הקמנו את Orca על ידי חיבור של שתי קבוצות יזמים שעבדו בצ׳ק פוינט במשך תקופה ארוכה, והתגבשו ללא קשר בין האחת לשניה. אבי וגיל מכירים עוד מהתואר, ועבדו ביחד במשך 11 שנים בצ׳ק פוינט, כשכמעט כל ההתקדמות שלהם נעשה גם היא ביחד, כך שכשהם הודיעו שהם מתכננים לעזוב יחד - אף אחד לא היה ממש מופתע.

הקבוצה השנייה שהתגבשה במקביל כללה שישה יזמים. הם לא עבדו תחת אבי או תחת גיל, אבל כולנו הכרנו אחד את השני ברמה כזו או אחרת במהלך השנים. אלו מאיתנו שהיו בקבוצה השניה היו ארכיטקטים מומחי סייבר עם ניסxיון רב, או כמו שאבי אוהב לקרוא לזה - ׳נינג׳ות׳ - אנשים שאפשר לסמוך עליהם שיהפכו חלום למציאות. כשאבי וגיל שמעו שהקבוצה השניה מתכננת לעזוב גם, החלטנו להתחבר כולנו - והשאר היסטוריה. 

״בהתחלה התלבטנו לגבי כל מיני רעיונות, אבל ההחלטה באיזה רעיון לבחור ועל מה נוותר נבעה מכך שלא הייתה לנו הבנה עסקית בשוק שפסלנו, וזה הפחיד אותנו. ידענו שאת תחום הסייבר אנחנו מכירים טוב מאוד, אנחנו יודעים איך הענף עובד, על מה אנשים מוכנים לשלם, איך המכירות מתנהלות. כשאתה רוצה לפתח מוצר חדש שהמטרה שלו היא לשנות תהליכים ארגוניים, הדברים האלו חשובים. בשווקים שאתה לא מכיר יש סיכוי גבוה שלא תצליח, ולכן בחרנו באבטחת ענן. הבנו שיש שוק עצום עם מעט פתרונות שעובדים, ושאפשר לעשות בו שינוי אמיתי. ידענו גם שאם נצליח לאגד סביב הרעיון קבוצה חזקה של מייסדים, נוכל לייצר אותו. התחלנו עם הוכחת היתכנות טכנית, לראות שהרעיון בר יישום. קיבלנו פידבקים מדהימים מלקוחות פוטנציאלים, והחלטנו לצאת לדרך.״

 איזו עצה הייתם נותנים לעצמכם בתחילת הדרך? 

״ראשית - לא להסס ולקפוץ למים. להקים סטארט אפ זו חוויה אדירה. שנית - תמיד, כמה שיותר לתכנן להצלחה, ו׳להקדים רפואה למכה׳. לדוגמא, אם אתה מרגיש שחסרים אנשי support, זה אומר שהיית צריך להתחיל לגייס חצי שנה קודם, ולא עכשיו. זמן זה המשאב הכי יקר.

שנית, אל תתפשרו על אנשים. בדיעבד ראינו שכשקבוצה כל כך חזקה של אנשים מתחברת זה מייצר מגנט לאנשים חזקים נוספים. זה עוזר לגייס לחברה אנשים שיכולים לעשות תפקיד גדול ממה שדרוש כרגע, המתאים לצורכי החברה בעוד שנתיים. זו אחת הסיבות שהגענו למעמד יוניקורן תוך שנתיים - היו לנו את האנשים הנכונים בארגון. למען האמת זה לא מהלך שביצענו אותו בתכנון מראש, אבל הוא הוכיח את עצמו כדבר שתרם לנו מאוד.

בנוסף מומלץ לבדוק בתחילת הדרך את חזון החברה, כי סביר שלא תגיעו רחוק יותר מהחזון. אם החזון מביא אתכם לנקודה קרובה מאוד, זה די מסמל את גבולות הפעילות וסוף הדרך במידה והכל מתקדם כמתוכנן. אבל אם מכוונים מראש לעולם הרבה יותר גדול, כמו לעשות כל דבר הקשור לאבטחת ענן, אז גם אם לא נגיע לכסות את הכל אנחנו עדיין מכוונים ופועלים בשטח עצום המאפשר לנו לצמוח בו."

מה התוכן (ספר / פודקאסט / Ted Talk) המועדף עליך או שהכי השפיע על חייך?

אבי שוע, CEO: ״אני בוגר מדעי המחשב ופילוסופיה. לימודי הפילוסופיה השפיעו מאוד על איך שאני רואה את העולם - ובפרט ביקורת התבונה הטהורה של קאנט, ואתיקה של שפינוזה.״

גיל גרון, CPO: "אני מאוד אוהב פודקאסטים, ויוצא לי לשמוע לא מעט כשאני בדרכים. אני מאוד ממליץ על Master of Scale, How I Built This ו-Founder Real Talk. מאוד עוזר לשמוע על אתגרים של מייסדים, על הכשלונות שלהם, איך מזהים הצלחות ואי הצלחות, ואיך יודעים כשעומדים בפני נקודת פריצה וצריך ללחוץ על הגז."

שי פילוסוף, Subject Matter Expert: ״בזכות ׳ההסכת שאין לומר את שמו׳ התחלתי לקרוא את ספרי הארי פוטר עם הילדה שלי. ייתכן שגיל 7 זה מוקדם מדי, אבל לפחות אני נהנה.״

וג׳די זאביט, Subject Matter Expert: "אני נהניתי מאוד לקרוא את הביוגרפיות של סטיב ג׳ובס ואלברט איינשטיין מאת וולטר אייזקסון.״

לירן אנתבי, Head Architect : "יצא לי לשמוע ולקרוא הרבה מאוד דברים חשובים במהלך הדרך. ספר שמאוד התחברתי אליו הוא הספר של ריצ'רד ברנסון - The Virgin Way. זה ספר יוצא דופן שמדבר על יזמות ועל בניית ארגון. ריצ׳רד מדבר בספר על החוויות ילדות שלו שעיצבו אותו עד היום, וגם על החשיבות בפתיחות, על איך בונים ארגון בצורה נכונה ומה בעצם צריך לעשות כדי להצליח."

מתן בן גור, Head Architect: "לפני כמה שנים לירן השאיל לי את The Lean Startup והספר חיזק את הנטייה הטבעית שלי ליצור ונתן לי דחיפה נחוצה להעז עוד יותר. אני חושש שלירן לא קיבל את הספר בחזרה." 

אתי שפיגל חוברה, Success Manager: "לפני המון שנים, כשהייתי במסלול קריירה שונה לחלוטין, התגלגל לידי ספר על פיתוח ב-JAVA מצאתי את עצמי יושבת לילות לפתור תרגילים ,זה החזיר לי את הניצוץ לעיניים ובהחלט לחוויה הזו היה משקל משמעותי בהחלטה שלי לחשב מסלול מחדש."

אתם שמונה אנשים, מה עשיתם בשביל לגרום לשותפות הזו לעבוד?

״בסופו של דבר, שותפות שכזו היא התחייבות להקדיש את השנים הבאות שלך לחברה. חשוב להדגיש - להקים סטארט אפ זה לא ׳עבודה׳, זה לשים את כל כולך. יכולים להיות ימים שעובדים בהם גם 16 שעות או יותר. 

אין ספק שהמשאב הכי יקר של כולנו הוא זמן. ההכרה וההבנה שכולנו - כל השותפים לדרך - עובדים סביב השעון ונותנים את כל כולנו, חיזקו אותנו גם בשעות קשות יותר.

למעשה כולנו היינו באותו ראש - החלטנו שאנחנו באים בכל הכוח, ומביאים את כל האנרגיות שלנו לעבוד קשה 24/7 כדי לגרום לחלום שלנו להתגשם. זה מדהים שאחרי כמעט שנתיים וחצי אנחנו עובדים באותו המרץ ובאותה התשוקה.

אחד הדברים שתרמו לכך הוא תיאום ציפיות מהיום הראשון - ההבנה שכולנו כאן בשביל לייצר חברה ולא "רק" אקזיט מהיר, כמו גם הידיעה שנעשה כל מה שאנחנו יכולים כדי לגרום לזה לקרות. מעבר לזה, חשוב לדעת לעבוד בלי אגו - לא משנה הטייטל או מה התפקיד שהגענו ממנו - צריך לדעת לשחרר ולאפשר לכל אחד לעשות את מה שהוא טוב בו.

נקודה חשובה נוספת היא יצירת קשרים אישיים וסביבה מכבדת. חשוב שכל אחד מאיתנו, וגם כל עובד אחר, ירגיש שדעתו נשמעת ושהוא בעל השפעה. באופן מפתיע, זה דורש הרבה זמן ואנרגיה כדי ליישם, אבל זו מבחינתנו הדרך לייצר שותפות דרך. אנחנו לא מאמינים בברגים קטנים במערכת.״

איך מתמודדים עם חלוקת אחריות ותפקידים בין שותפים?

"קביעת התפקידים הייתה תהליך קל מבחינתנו כי כולם הסכימו מי יעשה מה. מה שכן השתנה הוא שבהתחלה ניסינו לקבל החלטה משותפת בפורום גדול לגבי כל דבר משמעותי. מהר מאוד הבנו שזו טעות וחייבים להקטין את מספר האנשים שנוכחים בקבלת החלטות, כי חייבים להתקדם מהר ויש מחיר משמעותי לדיון מבחינת מהירות."

מה הדבר הכי מאתגר כשיש ריבוי שותפים?

אבי שוע, CEO: ״בכנות - שום דבר. אולי שלוקח יותר זמן להחתים את כולם כשחייבים. אני רואה רק יתרונות ליותר שותפים על פני מעט.״ 

גיל גרון, CPO: ״לדעתי עיקר האתגר הוא כמו בכל מערכת יחסים - כשעובדים עם אנשים מאוד מצליחים צריך לשים את האגו בצד. אצלנו זה מאוד עובד וזה תרם גם לאווירה בחברה.״

 מה מניע אתכם בימים טובים ובימים קשים?

  1. אבי שוע, CEO: ״רומא לא נבנתה ביום, וגם לא נחרבה ביום. הפוקוס הוא תמיד, תמיד, לטווח הרחוק - איך בונים את חברת אבטחת הענן הכי מדהימה בעולם. וכל הצלחה או כישלון צריכים להיבחן בקונטקסט הזה והזה בלבד״. אתי שפיגל חוברה, Success Manager: "אני מאוד מאמינה בעבודה קשה, אבל צריך לזכור שכדי להצליח לא תמיד מספיקה עבודה קשה, גם אם אנחנו מאד מוכשרים. אני קוראת לזה סיעתא דשמיא, מישהו אחר יקרא לזה מזל, שלישי יגיד שזה קארמה. לא משנה איך תבחר לקרוא לזה, ההבנה בסופו של יום שההצלחה המדהימה שהגענו אליה בתקופה קצרה יחסית מורכבת מכל כך הרבה פרטים שנפלו והתחברו לתוך פאזל ענק שכל יום ממשיך לגדול בקצב מטורף גורמת לי להיות מאוד אסירת תודה על המקום שאני נמצאת בו היום."וג׳די זאביט, Subject Matter Expert: ״לקום כל יום בבוקר, להסתכל בגאווה על הדברים המדהימים שהשגנו עד עכשיו, להתמלא באנרגיה, להסתכל קדימה ולהמשיך להתקדם בדרך שאנחנו הולכים בה להגשמת החלום הגדול של כולנו - להפוך לאחת מחברות הסייבר הגדולות בעולם.״גיל גרון, CPO: ״אני חושב שתחושת האחריות. בין אם זה כלפי הלקוחות, כלפי החברה, כלפי הצוות של המייסדים או כלפי הדרך שאנחנו עובדים. ברור לי שבגלל מה שאנחנו עושים והחדשנות שמלווה את העשייה שלנו יש גם התנגדות, חשש ולפעמים גם הכחשה. אם יש משהו שלמדתי זה לזהות מתי זה סימן לכך שאתה טועה ומתי צריך לדחוף חזק קדימה למרות זה.״

שתפו כישלון שחוויתם ומה למדתם ממנו?

״אנחנו מאמינים מאוד גדולים ב-Fail often but fail fast. זה לגמרי בסדר להיכשל. הרבה דברים שעושים נכשלים בסוף. החוכמה היא לא להמשיך לזרוק כסף טוב אחרי כסף רע, לא להתאהב ברעיון, ולהתקדם הלאה.

כשלון זה לא משהו חריג בתהליך עבודה נורמלי אלא חלק מהדרך. כחלק מתהליכי העבודה השוטפים בחברה אנחנו מפיקים לקחים בכל מיני פורומים, ובוחנים מה אפשר לשפר כדי שזה לא יקרה שוב, כדי שנתפוס את זה מוקדם יותר וכו'. הכישלון האמיתי זה להתקדם הלאה בלי לקחת איתנו משהו לדרך

שתפו רגע שאתם גאים בו בנוגע אליכם ובחברה?

״יש מספר רגעים כאלו. כשלקוח מספר לך שבזכות הפלטפורמה של אורקה סביבת הענן שלו בטוחה - זה שווה את הכל. כשעשרות חברות ענק בוחנות את המוצר שלך לעומת חברות שהיו בשוק שנים ובוחרות בו - אי אפשר שלא להתמלא גאווה, וציפיה להמשך.

גם הגדילה שלנו מסבה לנו גאווה. באירוע שערכנו לאחרונה שי הסתכל סביב ואמר שפתאום הוא שם לב שיש מספר לא מבוטל של אנשים חדשים שהוא לא מכיר כי אנחנו גדלים כל כך מהר, וזו פשוט הרגשה מדהימה.

עוד דבר שאנחנו מאוד גאים בו זו תרבות העזרה ההדדית. כל פעם מחדש זה מדהים אותנו שכשמישהו מבקש עזרה - גם אם זה באמצע הלילה - כמה מהר יש מישהו אחר שנענה ועוזר. למרות העבודה הקשה, שיכולה לפעמים להיות מסביב לשעון, יצרנו פה חברה עם DNA של מצויינות ומומחיות ובמקביל גם של שיתוף פעולה, ערבות הדדית והמון אנרגיות חיוביות.

ומעבר לזה, ההשקעות שקיבלנו. ברגע שאבי סיפר לנו שגוגל החליטה להשקיע בנו, היינו בעננים. בתחושה שלנו, אם חברה כמו גוגל עשתה את החושבים שלה והחליטה להשקיע בנו, זו גושפנקא רשמית לזה שאנחנו הולכים בדרך הנכונה.״

לירן חיימוביץ
עברית

4 דקות קריאה

אוגוסט 2022
עברית
4 דקות קריאה
אוגוסט 2022

המשימה היא לבנות מוצר שמייצר ערך משמעותי ללקוחות שלה. בסופו של יום, חברות קמות ונופלות בדיוק על שאלת הערך ללקוחות

עמית בן דב
עברית

3 דקות קריאה

פברואר 2022
עברית
3 דקות קריאה
פברואר 2022

לא הייתה אסטרטגיית מכירות. אני בעצמי עניתי לטלפון וניסיתי את מזלי.

הכר את המייסד

הכר את המייסד

אודות החברה

יוניקורן הסייבר Orca Security, המפתח פתרון אבטחת ענן, הוקם על ידי שמונה פאונדרים שהגיעו מרקעים שונים. הם מגיעים מהמגזר הדתי, מהחברה הערבית, ויש שם גם יוצאי יחידות מודיעין. מייסדי החברה מספרים לראשונה איך קבוצת פאונדרים גדולה מרקעים מגוונים מגיעה למעמד חד קרן תוך שנתיים.

צוות

120 עובדים ומפעילה משרדים בישראל, לוס אנג'לס, לונדון, וינה ועוד.

גיוס

גייסה מאז הקמתה כ-300 מיליון דולר במצטבר והגיעה תוך שנתיים מהקמתה למעמד יוניקורן בשווי של 1.2 מיליארד דולר.
iconתשאלו אותנו הכל